16 практически съвета, които гарантират повече абонати на блог

16-практическа-Съвети


Много хора, които ръководят блог, често се увличат толкова да пишат редовни публикации в блога, че забравят за сърцето на своя блог – своите абонати. Вашите абонати са един от ключовете за успеха на вашия блог и достигането до повече хора. Можете да имате невероятно съдържание, но никога няма да бъде ефективно, без някой да го прочете.

Когато стартирате блог, обикновено мислите за начините за привличане на посетители във вашия блог. Но също така трябва да работите върху превръщането им в абонати и да ги накарате да споделят съдържанието ви, за да ви помогнат да привлечете още по-голяма аудитория.

Какво се случва, когато привлечете нови посетители, за да разгледате блога си? Как да ги накарате да продължат да се връщат? Ето няколко отлични съвета, които ще ви помогнат да увеличите абонаментната си база.

Contents

Ръчни съвети за увеличаване на броя на абонатите на блога

Оптимизиране на водещите публикации за абонамент

Не всичките ви публикации в блога ще получат еднакъв брой гледания. Тези, които имат най-много гледни точки, имат нещо, което вашите читатели намират за интересно и полезно. Въпреки че можете да използвате тези популярни публикации в блогове като ръководства за създаване на страхотно съдържание в блога, можете също да ги използвате, за да увеличите броя на абонатите си.

Можете да направите това, като ги оптимизирате за абонамент. Най-добрият начин да направите това е създаване на примамливи призиви за действия (CTAs), които да ги включите във вашите най-добри публикации. Трябва да принудите читателите си да предприемат действия и да се абонират за вашия блог за повече от това отлично съдържание, което им се струва интересно. Можете да направите своите CTA изскачащи или плъзгащи се или да ги поставите в долната част на публикациите си.

CTA е текст, който подканва целевата ви аудитория да предприеме конкретно действие, в случая – абонамент. Използвайки императивни глаголи, като „посетете“, „научете повече“ или „изтеглете“, вие провокирате незабавен отговор, за да направите следващата стъпка.

Ето пример за CTA, който използваме в популярното ни ръководство за стартиране на блог. Предлагаме да изтеглите електронна книга на всеки, който се абонира:

Как да стартирате ръководство за блогове CTA

Добавете джаджа за абониране в долната част на всяка публикация в блога

Всички топ блогъри широко използват този подход. Логично е да добавите кутия за абонаменти в края на съдържанието си. Ако хората харесват това, което четат, естествено ще се абонират да получават повече подобно съдържание.

Например, едно от вашите CTA може да бъде „Абонирайте се сега, за да получите нашите съвети направо във вашата пощенска кутия.“ Всички, които искат да получат вашите съвети, ще се абонират и по този начин ще предприемат действията, които сте искали да предприемат.

Ето пример за такава кутия от абонамент от Блог на Backlinko:

Блог на Backlinko

Изготвяне на отделна целева страница за абонамент

Целевата страница, специфична за темата, може да бъде доста широка фуния за нови абонати. Можете да насочите много трафик от вашия блог към тази страница, така че трябва да използвате този трафик и да оптимизирате целевата си страница за абонамент. Освен да направите привлекателна целева страница, трябва да включите подходяща информация за офертата и убедителна CTA. Трябва да упътвате посетителите на блога си да се запишат в курса ви или да се абонирате за получаване на най-новото ви съдържание в блога.

Ето как Майкъл Хаят прави ли го в блога си:

Майкъл Хаят

Това е добър пример за целевата страница къде Майкъл предлага да се абонирате за премиум обучение. Можете да насочите хората към тази страница чрез имейл, социални медии, други страници на вашия уебсайт. Забележете простото „получаване на актуализации“ в долната част на страницата, така че посетителите да могат да се абонират с едно щракване.

Използвайте страничен ред в автора на секцията със съдържание

Друг интелигентен начин за увеличаване на абонатите на блога ви е да включите линейна линия, където показвате име на автор на съдържание. Един ред е ред на текст, който придружава историята на определено съдържание. В този случай можете да го използвате като вид CTA за предлагане на посетителите на блога ви да се включат в електронния си бюлетин.

За да е видим и изпъкнал вашият ред, трябва да го поставите точно под заглавието на публикациите в блога. За да направите ефективната работа по линия, трябва да добавите хипервръзка. Ето пример от Блог за уебпрофили:

Блог за уебпрофили

Когато посетителите на вашия блог щракнат върху него, ще се отвори изскачащ прозорец, който ще ги помоли да се абонират.

Изскачащи блогове за уебпрофили

Използвайте лепкава джаджа в своите публикации в блога

Лепкавите джунджурии също могат да ви помогнат да увеличите честотата на абонамента си, особено когато имате дълги публикации в блога. В такъв случай хората трябва да превъртат надолу и в страничната лента има бяло пространство. Можете да използвате лепкава джаджа в тази област и да се възползвате изцяло от нея, за да привлечете вниманието на посетителите на вашия блог.

Ето пример от блога на NeilPatel, за да можете да видите как лепкава джаджа запълва пространството на страничната лента:

Блогът на NeilPatel

Когато хората преминават през съдържанието ви, джаджата за абонамент ще бъде „залепена“ във вашата странична лента.

Използвайте заглавна лента на заглавката на вашия сайт

Здравейте-баровете са много популярни в наши дни, защото привличат вниманието на зрителя. Здравословна лента представлява много полезна уеб лента с инструменти, поставена в горната част на вашия уебсайт, за да ангажира хората от момента, в който отворят блог. Когато го поставите в заглавката на вашия сайт, за да го направи привлекателен за око, всеки посетител ще го забележи. По този начин можете усилвайте абонаментите си.

Ето пример за hello-bar в действие от блога Webprofits:

Здравейте на блога за уебпрофили

Ключът към създаването на полезен hello-bar е да включите примамлив CTA, като например имейл формуляр за отказ за увеличаване на броя на вашите абонати. Това е много полезно за всеки CTA, стига да включите съобщение, което ще накара посетителите ви да бъдат задължени да научат повече за него. Вашият здравен бар може да включва връзка, водеща към целевата страница, която може да бъде най-любимата ви публикация в блога или безплатния онлайн курс, който предоставяте.

Излезте от изскачащото съобщение

Все повече и повече уебсайтове прилагат изскачащ изход, тъй като може да ви помогне да уловите посетителите си, преди да напуснат. Излезте от изскачащите съобщения, предназначени да се показват когато вашите посетители преместват курсора на мишката с намерението да напуснат вашия сайт. Те стимулират посетителите ви да се абонират и да останат по-дълго. Някои маркетингови специалисти смятат, че изскачащите прозорци не са добър подход, за да запазите посетителите си и хората да се дразнят. По този начин, ако решите да използвате такъв в блога си, не забравяйте да направите броя на CTA. Ето пример от Блог Maxtraffic:

Блог Maxtraffic

Добре дошли порта

Приветствен портал се появява, когато посетител влезе в уебсайта Ви. Обикновено се показва на посетител за първи път, преди да влязат във вашето съдържание. Посетителите виждат приветствено съобщение под формата на ангажиращ CTA, с молба да се абонират.

Разгледайте пример за добре дошли от Уебсайт на OkDork:

Уебсайт на OkDork

Добре дошлият портал е призив за цял екран към действие, така че разбира се, че той привлича вниманието и най-вече много ефикасен.

Допълнителни стъпки за увеличаване на броя на абонатите

Използване на CTA

За да извлечете максимума от своите CTA и да ги накарате да се броят, трябва да знаете как да ги използвате. Ключът е да създадете увлекателно копие или да излезете с стимули, които да привлекат вниманието на посетителите на вашия блог. Трябва да ги накарате да искат да ви оставят имейл адрес, за да получите ново съдържание или електронна книга например.

Какво ще ви помогне да привлечете вниманието на повече хора и да ги накарате да се абонират чрез своите CTA? Най-очевидните места за поставяне на вашите CTA са вашите публикации в блога. Хората, които ги четат, вече са ангажирани с вашето съдържание. Като включите CTA в текста на публикациите в блога, ще имате по-голям шанс да накарате хората да се абонират.

Ако вече имате някои CTA за генериране на потенциални клиенти в публикациите в блога си, можете да създадете вторичен CTA за абонамент. В този случай трябва да сте сигурни, че вторичният ви CTA не се конкурира с основния ви. Те трябва да се допълват, така че не прекалявайте; не искате да затрупвате посетителите на блога си.

Ето още един добър пример от HubSpot, показващ първични и вторични CTAs в един от техните публикации в блога:

HubSpot

Други полезни места за добавяне на вашите CTA са вашата начална страница и вашата страница „За нас“. Последният е една от най-посещаваните страници на всеки уебсайт, поради което трябва да го използвате, за да увеличите броя на абонатите си в блога.

Погледни Contently е CTA на тяхната страница „За нас“, поставена точно под тяхната история и целия им екип:

Contently е

Автоматизиран CTA

Наличието на автоматична CTA също може да бъде от голяма полза, когато става въпрос за насърчаване на абонамента. Това означава, че можете да създадете интелигентни CTA, които показват различни съобщения към различни типове посетители на блога. Можете да основавате това съобщение според ангажираността им.

Когато създадете интелигентен CTA, тези, които вече са абонати на вашия блог, няма да виждат тези CTA. Те ще видят другите CTA, които може да имате, предназначени за насърчаване на съществуващите фенове да предприемат някои други действия, които искате да предприемат..

Всички нови посетители ще видят различни CTA, и вие ще можете да им предложите абонамент, без да затруднявате текущите си абонати.

Ето пример от HubSpot, който ще ви помогне да разберете по-добре интелигентните CTA:

Интелигентни CTA за HubSpot

Избор на правилния начин за подход към потенциални абонати

За да привлечете вниманието на потенциалните абонати на блогове, трябва да се свържете директно с тях. Не можете да създадете мека CTA, само ако молите хората да се абонират, често няма да се справи. Това не означава, че трябва да проявявате неуважение, а по-скоро да проявите увереност и да използвате директен език, който хората ще намерят за убедителен. Това ще им покаже, че знаете какво правите и че абонирането за вашия блог е правилното нещо за тях.

Ти трябва да влизат в главите им и помислете защо биха искали да се абонирате. За какво става въпрос и какво предлагате, което ще ги накара да искат да получават актуализации за това? Как ще се възползват от това? Когато разберете начина, по който те мислят, и от какво се нуждаят, ще знаете точно как да се обърнете към тях и да ги ангажирате с всеки свой CTA.

Осигурете мобилна оптимизация

Една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да увеличите броя на абонатите си в блога, е оптимизирането на вашия блог за мобилни устройства. Наясно сте с факта, че мобилните изпревариха работния плот в употреба, така че безспорно много от посетителите на вашия блог ще бъдат мобилни потребители. Дори и да не са, те все още са ценни.

Ето защо вие също трябва да осигурите на мобилните си потребители безпроблемно потребителско изживяване. Позволете им да четат вашия блог и да се движат из уебсайта ви през мобилните си устройства. По този начин, вместо да загубите някои посетители и абонати, ще шофирате много повече към вратата си.

Също така мобилната оптимизация ще ви помогне да подобрите вашия SEO. Това ще увеличи вашата видимост онлайн и ще помогне на потенциалните абонати да открият вашия блог.

A / B сплит тестване

Разделянето на тестовете е от решаващо значение за подобряването на вашия блог. като провеждане на A / B сплит тестове за да сравните ефективността на различни страници или публикации в блогове, трябва да направите същото със своите CTA за абонамент.

Изпълнете разделени тестове, за да сравните различни CTA и проверете кои призиви за действие се представят по-добре. Ще научите какво примамва посетителите на блога ви да се абонират за вашия имейл списък и ще разберете как да накарате повече от тях да се включат.

Ръководството на крайния начинаещ за A / B тестване

Разширяване на възможностите за абонамент за социални медии

Популяризирането и споделянето на вашето съдържание в социалните медии ще ви помогне да разширите обхвата си и да привлечете вниманието на нови аудитории. В крайна сметка има милиарди потребители на социални медии така че трябва да използвате социалните медийни мрежи в своя полза.

Маркетингът на социалните медии трябва да е в горната част на списъка ви, за да ви помогне да запознаете хората в блога си и да им предложите възможност да се абонират. Той ви предоставя отличен начин да покажете на целевата си аудитория за какво се занимава блогът ви. Дайте им представа какво ще получат, ако се включат в електронния ви бюлетин.

Освен да споделяте публикациите в блога си, трябва да включите и директни връзки към вашата целева страница. Можете също да създадете отделен URL адрес за абонамент и да споделите връзката в социалните медии.

Осигурете видимост на възможностите за абонамент

Бутоните ви за абонамент трябва да са видими, за да не отнеме завинаги тези, които искат да се абонират, да ги намерят. Не ги карайте да прескачат обръчи, за да намерят бутона за абонамент, вместо това да го изпъкнат. Уверете се, че хората могат да го видят в заглавката и долния колонтитул на вашия блог, така че посетителите ви винаги да бъдат запознати с тях.

Това е особено важно, ако създадете абонамент за клиент за абонамент, който се появява, когато посетителите ви идват в блога ви. много хората не обичат изскачащи прозорци и можех да го затворя веднага. Като добавите още опции за абонамент, посетителите все още ще могат да ги видят.

Поискайте само необходимата информация за абонамента

Този е важен. Дългите форми могат само да дразнят потенциалните ви абонати и да ги накарат да променят решението си. Всичко, от което се нуждаете, е техният имейл и може би името, нали? По този начин, трябва да поискате само техния имейл адрес.

Ако ти улесни процеса на абонамента за тях ще имате по-голям шанс реално да увеличите абонаментната си база.

Крос-промоционални споразумения

Крос-промоцията е отличен начин за популяризиране на вашия блог и неговото съдържание и увеличаване на броя на вашите абонати в блога. Това включва да си сътрудничите с най-добрите блогъри и да рекламирате съдържанието на другия, както в блоговете си, така и в социалните медии. Ако създадете крос-промоционално споразумение с влиятелни лица, можете да разширите обхвата си и да увеличите максимално своята видимост онлайн.

Ако управлявате бизнес уебсайт, можете да си сътрудничите с различни марки и да промотирате техните продукти или услуги. В замяна те могат да популяризират съдържанието ви. Това може да изведе блога ви на съвсем ново ниво и да отвори много възможности за генериране на повече качествени клиенти и увеличаване на вашата абонатна база.

заключение

Няма единен подход, който да ви помогне да увеличите броя на абонатите си в блога. Но тези горепосочени практически съвети ще ви дадат представа какво можете да опитате. Междувременно трябва да работите над подобряването на своя блог, защото винаги има място за подобрения.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map