100+ вида цифрово съдържание, което можете да направите

Научете-Blogging_100 + видове-от-цифрово съдържание


Много хора биха искали да започнат блог, но имат проблеми с решението какви видове съдържание могат да публикуват. Някои биха искали да имат смесено съдържание, но не могат да решат какво да изберат. Всеки ден можем да видим различни типове съдържание и всички те имат своята съответна аудитория. Със сигурност човек не може да се свърже с всеки тип съдържание, който има. Също така, има нови видове съдържание, които излизат почти всеки ден. И така, как да решите кой тип съдържание ви подхожда най-добре? Е, ние създадохме списък с повече от 100 вида съдържание за вас. В края на тази статия ще можете да решите кой тип съдържание е по алеята ви.

Първо, трябва да знаете, че разделихме цифровото съдържание в три широки групи:

 • Текстово съдържание
 • Мултимедийно съдържание
 • друг

Текстовото съдържание е този тип съдържание, което не изисква аудио или видео материал. Всичко, от което се нуждаете, е вашата любов към думите и знанието да формирате тези думи наложително. Има много съдържание, което можете да създадете, като използвате само текст, и аудиторията също е огромна.

Мултимедийното съдържание включва смесица от различни материали и е много по-голяма група от първата. Тази група включва видео, аудио, снимки или комбинация от цялото съдържание.

Затова нека разгледаме какви видове съдържание можете да създадете за блога си и какво може да предложи всеки тип съдържание.

Contents

Текстово съдържание

 • 1. Блог публикации
 • 3. Практически съвети
 • 5. списъци
 • 2. статии
 • 4. Ръководства
 • 6. Въпроси и отговори

Виж повече

Мултимедийно съдържание

 • 45. Infographics
 • 47. електронни книги
 • 49. Аудио публикации
 • 46. Чит чаршафи
 • 48. Снимки от играта
 • 50. аудиокниги

Виж повече

друг

 • 86. Plugins
 • 88. Безплатни инструменти
 • 90. QR кодове
 • 87. Templates
 • 89. Разширения на браузъра
 • 91. Безплатни ресурси

Виж повече

Текстово съдържание

1. Блог публикации

Блог публикациите са типът текстово съдържание, което ви позволява да създавате непрекъснато и последователно съдържание. Постовете в блога ви позволяват да изразявате своята креативност и мнение по дадена тема. Винаги е добра идея да имате график за публикациите си и да ги направите последователни.

2. Статии

Друг вид текстово съдържание, което ви позволява да публикувате новини, съобщения или друг вид съдържание на вашата компания. Това е все едно да имате списанието си.

Препоръчително четене: Най-големите разлики между статии и блогове

3. Как да

В повечето случаи това е текстово съдържание, което предоставя инструкции на своите читатели. Можете да помогнете на хората да се научат как да правят различни неща, да създават неща или да използват някакъв софтуер. Не е необичайно да създавате и видео или аудио съдържание „Как да“.

4. Ръководства

Ако смятате себе си за Гуру в определена тема, тогава създаването на ръководства би било чудесен начин да научите другите. Споделете знанията си и напътствайте хората през всякакви различни въпроси.

ръководства

5. Списъци

Помислете за всяка тема и можете да създадете списък. Можете да изброите най-добрите филми, книги, всички видове продукти и услуги. Този тип съдържание има огромна аудитория и ако обичате да създавате списъци, просто го направете.

6. Въпроси и отговори

Въпросите и отговорите винаги са любимо съдържание. Много хора в интернет имат въпроси за почти всичко. Създаването на този вид съдържание предлага чудесна възможност за впечатляващ брой посещения. Тя може да бъде текстова или мултимедийна, в зависимост от вашите предпочитания.

q & a

7. Казуси

Примери от практиката разказват истории на вашите клиенти и как сте им помогнали да решат проблемите си. Това е отличен начин да повлияете на вашите перспективи и да ги превърнете в клиенти.

Препоръчително четене: Как да напишем казус

8. Препоръки

Това е същото като казуси, но с обрат. Препоръките показват какво вашите клиенти разказват (с техните думи) за вашите продукти или услуги. Това е чудесен начин да разширите пазара си, защото ще имате истински клиенти, които споделят техния опит.

Отзиви

9. Интервюта

Интервютата са полезно съдържание и могат да бъдат текстови и мултимедийни. Бихте могли да имате експерти в която и да е област и да говорите по различни свързани теми. Бихте могли да говорите за някои актуални проблеми или да се обърнете към някои минали събития. Всичко зависи от вас и вашето творчество.

интервюта

10. Прегледи на продукта

Този също може да бъде текстово и мултимедийно съдържание. Намерете вълнуващ продукт и нека всички знаят всичко, което трябва да знаете за него. Прегледите на продуктите са много популярни, тъй като помагат на публиката да вземе решение за закупуването на специален артикул.

11. Рецензии на книги

Ако обичате да четете книги и искате да споделите мнението си с интернет, това е вашият тип съдържание. Прегледите на книги са забавни за правене и имат страхотна аудитория, с която можете да общувате. Той е отличен пример как да го направите правилно.

12. Контролни списъци

Контролният списък е типът съдържание, който позволява на читателите да следват стъпка по стъпка ръководство през неизбежен процес. Споделяте с читателите си всички стъпки, които трябва да предприемат, за да постигнат нещо.

Препоръчително четене: Контролен списък за блогъри, които искат да създадат печеливш блог

13. Изследвания

Ако обичате да изследвате горещи теми и да споделяте своите открития и заключения, тогава започнете изследователски блог. Можете да изследвате всяка тема, която ви се струва интересна или имате достъп. Това съдържание има широка аудитория и можете да направите име за себе си по този начин.

14. Бели книги

Можете да създавате бели книги, ако искате да дадете някаква техническа информация на вашите читатели. Това е предимно съдържание във формат PDF, което можете да споделяте за изтегляне. Бялата книга също може да представи казуси, които предлагат проблеми и решения на тези проблеми.

Препоръчително четене: Бели книги срещу публикации в блогове

15. Новини в индустрията

Намерете индустрия, която харесвате или смятате, че ще има широка аудитория. Търсете новини и докладвайте на аудиторията си. Внимавайте да не копирате / поставите историята, а по-скоро дайте мнението си за нея.

новини от индустрията

16. Фирмени новини

Друго страхотно съдържание за всички собственици на бизнес. Можете да пишете новини за вашия бизнес и да споделяте с вашите клиенти и инвеститори.

17. Постове за гости

Публикуването на гости е съдържание, което позволява на посетителите да публикуват съдържанието си във вашия блог. Можете да изберете съдържанието, което харесвате, преди да го публикувате, за да избегнете проблеми. Последните статистически данни показват, че 59,8% от блогърите гостуват поне от време на време.

18. Лични истории

Ако имате много истории от живота, които да разкажете, това е чудесен начин да ги споделите със света. Можете също така да имате гост писатели, които да споделят личните си истории с хора. Ето една стока пример за споделяне на лични истории и оставяне на други хора да споделят свои собствени истории.

19. Истории за успеха

Нека всички знаят как сте стигнали до върха. Споделете тактиката си с другите, за да могат те да постигнат целите си. Това съдържание може да бъде текстово и мултимедийно, в зависимост от това как искате да го представите. Има много хора, които търсят истории за успех в интернет.

20. Личен биос

Биото е чудесно съдържание за създаване. Тя може да бъде текстово или мултимедийно съдържание и винаги ще бъде актуална. Можете да използвате различни ресурси онлайн, за да ви помогнете да изследвате и създавате това завладяващо съдържание.

21. Коментари

Коментарът е най-добрият начин да получите обратна връзка от вашите читатели. Без значение за вашия блог, коментарите ще бъдат полезни. Това е също добър начин за генериране на нови идеи за бъдещето.

22. Често задавани въпроси

Разделът с често задавани въпроси е най-добрият начин да намалите броя на контактите, които получавате относно вашия продукт или услуги. Тази информация може да предостави на посетителите ви някои често задавани въпроси, които хората вече са ви задали.

23. Речник

Речникът е текстово съдържание, което привлича огромна аудитория. Тя включва списък на фрази и съкращения, свързани с уникален предмет, с техните определения.

Терминологичен речник

24. Уики

Създайте съдържание на Wiki по тема, свързана с вас. Позволете на посетителите да добавят съдържание и със сигурност ще имате много посетители. Освен това това ще направи вашия блог споделен на много места и използван като ориентир при интернет спорове. Това Страница за уики на Star Wars е чудесен пример как трябва да изглежда една уики страница.

25. Versus статии

За разлика от „Сравнения“ този пример за съдържание има за цел да докаже защо определен продукт или услуга е по-добър от опонента си. Тя може да бъде и текстово или мултимедийно съдържание. Това е изключителен начин да популяризирате продукт, който трябва да предложите.

26. Сравнения

Сравнението е вид съдържание, при което сравнявате два или повече продукта, за да решите кой е по-добър. Можете да създадете този вид съдържание в текстова или мултимедийна форма. Разгледайте нашето сравнение на десетте най-добри блог платформи.

27. Прогнози

Ако смятате, че можете да прогнозирате отделни събития въз основа на някаква информация или опит, тогава трябва да направите блог за това. Хората могат да посетят блога ви и да прочетат вашите прогнози за президентските избори или Световната купа на ФИФА. Разбира се, подгответе се за много яростни коментари, защото не всеки ще се съгласи с вас.

28. Вдъхновяващи съобщения

Ако имате талант и можете да вдъхновите хората с думите си, тогава можете да публикувате своите вдъхновяващи послания. Тези съобщения могат да генерират много споделяния и има голям шанс някои от вашите публикации да станат вирусни.

вдъхновяващи съобщения

29. Как да избегнем провал

Противно на историите за успех, това е съдържание, което помага на хората да разберат как биха могли да се провалят в начинанията си. Няма значение дали решите да създавате текстово или мултимедийно съдържание, то може да работи и в двата случая.

30. Интересни факти

Хората обичат да четат интересни факти за всичко, което има. Колкото по-гореща е темата, толкова повече хора ще се интересуват. Фактите могат да бъдат текстово или мултимедийно съдържание, въпреки че би било най-добре, ако просто го поддържате текстово. Разбира се, не забравяйте да архивирате вашите факти с подходящи източници.

31. Забавни истории

Ако искате да развеселите аудиторията си, тогава можете да публикувате забавни истории в блога си. Хората обичат да прекарват времето в търсене на забавни истории и друго подобно съдържание. Светът е пълен със смешни истории и защо да не ги поставите в своя блог.

32. Цитати

Цитатът може да бъде текстово съдържание, което можете да публикувате във вашия блог. Цитирайте известни хора и споделете техните мисли с вашата публика. Този тип съдържание привлича широка аудитория и обещава голям брой споделяния в социалните медии. Ако притежавате бизнес, можете да поставите оферта от влиятелен или гуру на индустрията.

33. Литературни произведения

Ако имате талант за разказване на истории и сте креативни, можете да използвате блога си, за да публикувате оригиналното си съдържание. Това могат да бъдат кратки истории, стихотворения или всякакъв друг вид литературно съдържание.

34. Микроблогови публикации

Ако искате да публикувате кратко, но ценно текстово съдържание, за да коментирате определено събитие или да споделите общите си мисли, това е хубав начин. Хората често се оплакват, че Twitter не предлага достатъчно герои, така че победи Туитър в собствената си игра.

Препоръчително четене: Определение за микроблогиране с примери

35. Най-добра практика

Не е лоша идея да споделите най-добрия си опит с вашата аудитория. Хората обичат да улесняват работата си и ако можете да им помогнете с това – защо не?

36. Метафори

Ако искате да пишете за нещо, за което всички пишат, не е лошо да го направите по различен начин. Подходете към тема от друг ъгъл и разкажете същата история от съвсем различна гледна точка.

37. Планирани събития

Можете да публикувате график на събития, които планирате да организирате или присъствате. Позволете на аудиторията си да знае къде може да ви последва. Освен това ще бъде полезно напомняне за вашите посетители, ако искат да се срещнат с вас.

насрочени събития

38. Съдържание „Защо“

Обяснете на аудиторията си как се е случило нещо или защо някои неща са по определен начин. Можете да го направите като използвате твърди факти или да бъдете противоречиви – което винаги е по-забавно.

39. Лист на разходите

Ако притежавате бизнес уебсайт и продавате някои продукти, добре е да имате разходен лист. Лист с разходи показва цените на вашите продукти на вашите клиенти.

40. Обяви за продукти

Ако трябва да пуснете нов продукт скоро, би било умно да го обявите. Можете да подготвите аудиторията си за това и да ги накарате да чакат за изграждане на обществения интерес.

обяви за продукти

41. Бюлетини

Този материал служи за информиране на хората за нови продукти и услуги. Това съдържание е полезно, ако притежавате бизнес. Можеш създаване на бюлетини да информира клиентите си за най-новите ви актуализации.

бюлетини

42. Популяризиран пост

Можете да натиснете определен артикул, като безплатни или предложения за подаръци от конкретната марка, който е свързан с вашата ниша. Промоциите са стандартна практика и блогърите го правят непрекъснато.

43. Рецепти

Ако сте добри в готвенето и искате да споделите уменията си с останалия свят, това е подходящо съдържание за вас. Можете да изберете да направите това текстово или мултимедийно съдържание, в зависимост от вашите лични предпочитания.

44. Отказ от отговорност

Отказът за отказ обикновено е една страница с текстово съдържание, която обяснява проблемите с авторските права. Можете също да използвате отказ от отговорност, за да обясните намерението си и целта на вашия блог или публикация.

Препоръчително четене: Образец на шаблон за отказ от отговорност

Мултимедийно съдържание

45. Инфографика

Това съдържание е свързано с визуализацията. Той показва факти, статистика и друга подходяща информация по визуален начин. Infographics са нарастваща тенденция и има светло бъдеще за всички, които създават този вид съдържание.

46. ​​Мамят листове

Чит листът е вид съдържание, което привлича огромен брой посетители. Хората обичат да режат ъгли и правят нещата по лесния начин. Можете да използвате и създавате мамят листове, в зависимост от вашите нужди и предпочитания.

47. електронни книги

Вероятно можете да се досетите, че електронните книги са практически електронни книги. Можете да ги създавате и споделяте на различни уебсайтове или да ги съхранявате в блога си като PDF за всеки, който може да изтегли. Основната разлика между електронната книга и обикновената публикация в блога е, че електронните книги са много по-голямо и подробно съдържание.

48. Снимки на екрана

Ако искате да докажете мнението си и не искате да отделяте твърде много време за обяснение, това е начинът да го направите. Просто вземете екранни снимки на вече създадено съдържание и направете своето мнение.

49. Аудио публикации

Този тип мултимедийно съдържание ви позволява да изпращате съобщението си до аудиторията с гласа си. Можете да използвате софтуер за запис и след това просто да публикувате аудио файла, за да може всеки да го слуша.

50. Аудиокниги

Същото като електронните книги, но използва аудио носителя. Ако имате своя електронна книга, можете да запишете себе си като четете глава по глава и да я споделяте в своя блог. Ако не ви харесва начина, по който звучи гласът ви, винаги можете да наемете някой, който да го направи вместо вас. Ето как можете да разкажете собствената си електронна книга:

51. Фотография

Ако обичате да правите снимки, публикуването на фотографско съдържание е изключителен начин да изразите себе си и работата си. Можете да създадете стокови снимки, които хората могат да изтеглят срещу заплащане. Или можете да им позволите да ги използват безплатно. Всичко зависи от теб.

52. Подкасти

Подкастът е аудио съдържание, което можете да създадете, за да споделяте мненията си по различни теми. Хората могат да се регистрират във вашия подкаст, ако решите да публикувате файлове серийно. Записвате аудио файлове и ги публикувате в своя блог, за да могат хората да ги изтеглят или слушат.

подкасти

Препоръчително четене: Как да стартирате подкаст

53. Влог

Vlog е видео съдържание, което можете да публикувате в своя блог и да накарате хората да идват и да ви следват. Можете да създавате пътуване Vlog и да споделяте истории от своите пътувания. В момента е горещо съдържание и все повече се разраства. Тук е интересен пример Vlog.

54. Видеоклипове на живо

Използвайте блога си, за да създавате видео на живо. Посетителите могат да се насладят на вашия поток на живо и да коментират вашите дейности. Този тип съдържание е доста популярен сред по-младото население.

55. Микро видео

Кратки видеоклипове, които могат да популяризират продукт или идея. Това е хубав начин да извлечете краткото си съобщение до аудиторията си. Те могат да продължат няколко секунди и все още предават мощно съобщение. Ето го интересен списък с кратки видеоклипове от Lowes.

56. Презентации

Създайте презентация на вашия продукт или услуга и го вградете в своята страница. Презентацията е изчерпателен начин да споделите идея или проект с вашата аудитория.

57. Уебинари

Ако сте много квалифицирани във вашия район, можете да започнете уебинари и да накарате хората да влязат и да чуят какво имате да кажете. Това е чудесен начин да направите истинско име за себе си и да споделите знанията си с тези, които се интересуват.

Препоръчително четене: 15 съвета за масово увеличаване на регистрациите на уебинари

58. Анкети

Басейните са мултимедийно съдържание, което можете да генерирате, за да получите обществено мнение по дадена тема. Те са лесни за създаване, има много плъгини, които можете да използвате, за да направите анкети. Тук е чудесен пример за анкетата, създадена от Дениз Вакеман.

59. Онлайн събития

Вашият блог може да бъде място, където хората могат да гледат онлайн събития, на които сте присъствали, или да четат за него. Това е добър начин да споделите опита си от събития, свързани с вашата ниша.

60. Курсове

Курсът е вид образователно съдържание, което събира хора, заинтересовани да научат нови неща. Можете също така да помогнете на хората да получат определени умения, които бихте предали на тях. Ето един чудесен пример за курс за блогове предлагани от Джеф Гойнс.

61. Проучвания

Ако искате да събирате данни или различни мнения, можете да създадете всякакви проучвания, които вашите посетители биха могли да попълнят вместо вас. Можете също да ги изпратите по имейл и да получите още повече посетители.

анкети

62. Обръч

За да създадете това съдържание, всичко, което трябва да направите, е да събирате съдържание, свързано с вашата индустрия, която ви интересува. След това изброявате всичко за посетителите си, така че не е необходимо да отделят време за проучване. Най-умният ход би бил да избирате от най-популярното съдържание в интернет. Можете да публикувате тези публикации седмично, двуседмично или месечно. Ето един добър пример за това как правят експертни публикации.

63. SlideShares

SlideShare е мултимедийно съдържание, което ви позволява да създавате слайдшоу и да ги публикувате в своя блог. По този начин можете да представите своята работа, идеи или няколко забавни снимки с вашата публика.

Препоръчително четене: Ръководството от A до Z за SlideShare

64. Визуализация на данни

Това съдържание ви позволява визуално да показвате всичките си данни с всякакви диаграми и графики. Това е също нарастваща тенденция и може да намери своето предназначение в почти всяка индустрия.

Препоръчително четене: Визуализация на данни

65. Събиране на данни

Можете да публикувате интересни данни или резултати от изследвания, които хората биха били заинтересовани да видят. Тази информация е чудесен начин да привлечете конкретна аудитория във вашия блог.

66. Диаграми

Това е визуално съдържание, което използва мултимедия за показване на отношения между определени събития или хора. Това е чудесен начин за опростяване на сложни данни, тъй като аудиторията ви има визуален контекст. Ето един добър пример на маркетингови диаграми, които обясняват маркетинга на съдържанието.

67. Илюстрации

Можете да създадете снимки, за да направите точка или да разкажете кратка история. Илюстрациите са графично съдържание, което можете да настроите и публикувате в своя блог. Можете също да комбинирате илюстрации и текстово съдържание, така че изображението да усилва вашия текст.

68. GIF

Анимирани Gifs са мултимедийно съдържание, което показва кратко действие, което се повтаря отново и отново. Използва се предимно за забавление и показва забавно съдържание. Това е отличен начин да получите много харесвания и споделяния в социалните мрежи. Можете да използвате онлайн gif производител лесно да бипвате GIF файлове, като използвате видеоклипове или снимки от YouTube като източник.

GIF файлове

69. Демонстрации

Демонстрацията е доста обяснима. Можете да създадете мултимедийно съдържание и да покажете как работи продуктът ви. Ако не предлагате никакъв продукт, можете да покажете как работят други продукти. Обичайно е по-младото поколение да показва игра на видеоигри.

70. Прозрачност

Да речем, че притежавате бизнес. Може би искате да споделите финансовата си информация с клиентите си. Може би искате да покажете своя растеж и инвестиции или планове. В това е прозрачността. Тя може да бъде и текстово или мултимедийно съдържание; всичко зависи от това как искате да представите вашите данни. Microsoft е една от най-прозрачните големи корпорации. Ето как го правят.

прозрачност

71. Плакати

Този тип съдържание предхожда цифровата ера. Тя показва информация, но не разчита на текст толкова, колкото на визуален аспект. Можеш създайте плакати ако искате да посочите проблем с възможно най-малко думи.

72. Меми

Мемето е графично съдържание, използвано за комедия и развлечения. Мемите са снимки или скрийншоти с хумористично съобщение, написано в горната или долната страна. Хората обичат да виждат мемове и те са сред най-споделяното съдържание в интернет.

Препоръчително четене: Какво е блог Meme?

73. Комикси и карикатури

Ако сте креативни и искате да накарате хората да се смеят, тогава това е идеалното съдържание за вашия блог. Няма какво да обясняваме, всички знаем какво представляват комиксите и карикатурите. Вземете химикалка или мишка, започнете да рисувате и да създавате интересни и забавни истории.

74. Състезания

Можете да създавате всякакви състезания, които хората могат да участват. За да гарантирате честност, можете да разрешите на посетителите да гласуват за любимия си.

Препоръчително четене: Как да проведете конкурс за блог, за да намерите нови читатели и да направите своя блог лепен

75. Онлайн списание

Списанието е мултимедийно съдържание, което можете да създадете и да имате голяма аудитория, която би станала редовна. От вашите лични предпочитания зависи какво ще включва списанието. Има начин на живот, технологии, строителство, развитие на дома и много други теми, които можете да използвате.

онлайн списания

76. Викторини

Викторината е забавно съдържание за създаване и може да привлече масивна публика. Има много плъгини, които можете да използвате за създаване на забавни и интересни викторини.

77. Музикални клипове

Ако сте любител на музиката и искате да споделяте музикални видеоклипове, които харесвате, с други хора, тогава можете да вградите всички видове музикални видеоклипове във вашия блог. Музиката може да привлече много публика и да изведе блога ви на ново ниво.

78. PSA

Съобщенията за обществени услуги могат да бъдат текстово или видео съдържание, което може да окаже влияние върху широката публика. Можете да използвате PSA, за да адресирате всеки горещ проблем или да образовате обществеността по различни теми. Създателите на PSA съдържание предпочитат видео съдържание, тъй като могат да предадат емоциите си на обществеността по-лесно.

PSA

79. Карти

Картата е мултимедийно съдържание, което можете да публикувате в своя блог и да споделяте с посетителите си. Можете да посочите интересни места или исторически събития, станали на точно място или район.

80. Форуми

Този тип съдържание е отличен начин да привлечете много посетители на вашата страница. Хората могат да обсъдят широк брой теми и да получат някои отговори. Това е чудесен начин хората да споделят своите знания и опит.

Препоръчително четене: 10 начина да направите вашата онлайн общност или форум по-активни

81. Фен страница

Ако сте почитател на някоя поп звезда или филмова звезда, тогава това е хубав начин да споделите предаността си с други. Можете да публикувате на феновете си снимки, истории, видеоклипове и други свързани неща. Този тип съдържание обикновено привлича по-млада аудитория.

82. Медиите споменават

Ако бизнесът ви някога е бил забелязан от медиите, не е лошо да създадете страница и да я споделите с вашите клиенти и посетители. Нека всички знаят какво медиите мислят за вас и вашия бизнес.

медиите споменават

83. Подаръци

Хората обичат безплатни неща. Ако искате да привлечете повече публика в блога си, тогава това е изключителен начин да постигнете тази цел.

84. Страници с функции

Това съдържание се отнася до специфични характеристики на един продукт. Това е чудесен начин да популяризирате продукт, който обичате или продавате. Ето няколко интересни примера за добре проектирани страници с продукти.

85. Ежедневни предавания

Този тип мултимедийно съдържание ви позволява да се обръщате към аудиторията си редовно. Можете да говорите по всяка дадена тема и да черпите вдъхновение от аудиторията си. Askgaryvee Show е хубав пример за вас.

друг

86. Приставки

Този тип съдържание е добър начин за попълване на празни места в блога ви. Можете да опитате и да намерите всякакви приставки, които вашите посетители биха могли да използват.

87. Шаблони

Това съдържание ви позволява да обясните на аудиторията си как да направи нещо. Например, можете да създадете шаблони за различни форми и листове. Просто се уверете, че сте разяснили всичките си факти. Можете също така да разрешите на посетителите си да изтеглят шаблони срещу заплащане и да печелите пари по пътя.

Препоръчително четене: Тук, за да помогнем: Създаване на персонализирана тема или шаблон за формулярите на вашия екип

88. Безплатни инструменти

Можете да предложите на вашата аудитория различни безплатни инструменти за всякакви цели. Можете също да създадете различни секции на вашия блог, всеки от които съдържа устройства, съответстващи на този раздел. Можете да решите дали ще споделяте само историята на тези инструменти или да публикувате връзки за изтегляне. Разгледайте нашия списък с инструменти за блогъри, уебмастъри и стартъпи.

безплатни инструменти

89. Разширения на браузъра

Това съдържание ви позволява да популяризирате и разширите бизнеса си със съдържание интегриран в Chrome или някой друг браузър.

90. QR кодове

Ако имате продукт или услуга, които да предложите на посетителите си, тогава QR кодовете могат да бъдат полезно съдържание. Хората могат да сканират QR код и да поръчат продукт или да се регистрират за услуга.

Препоръчително четене: Как да направите QR код

91. Безплатни ресурси

Просто съберете колкото се може повече безплатни неща, които посетителите ви да изтеглят. Можете да изберете да споделяте външни връзки към тези ресурси, ако желаете. Освен това можете да създавате различни секции, така че хората да могат лесно да намерят това, от което се нуждаят. Разгледайте нашия раздел с полезни ресурси за блогове, създаден, за да помогне на новодошлите в мрежата да установят своята онлайн идентичност.

92. Чат стаи

Можете да създавате чат на живо в своя блог и да привличате потребителите по този начин. Посетителите могат да говорят и да се забавляват, да споделят информация и опит. Можете да гледате чата и да видите дали има проблеми.

Препоръчително четене: Добавете чат на живо към вашия сайт или блог в 3 лесни стъпки

93. Мобилни приложения

Старата новина е, че все повече хора използват мобилни устройства над настолни компютри. Можете да използвате това, за да съберете всички онези хора от вашия блог. Споделете мобилни приложения или разработете свои собствени и ги публикувайте в блога си, за да могат всички да го изтеглят.

94. Отброяване

Отброяванията са интересно и забавно съдържание. Можете да поставите това съдържание в блога си, за да покажете обратно отброяване до Нова година или началото на важно събитие. Има блогове, посветени само на отброяването, докато не се случат конкретни събития.

95. Бутони в социалната мрежа

Ако искате блогът ви да бъде видян от възможно най-много хора, тогава трябва да поставите социални бутони в блога си. Хората могат да споделят вашите публикации с едно натискане на бутон. По този начин ще бъдете виждани във Facebook, Instagram, Google+, Pinterest, LinkedIn и т.н..

96. Калкулатори

Калкулаторите са полезно съдържание, което може да помогне на посетителите да разберат много неща. Можете да им помогнете да преброят колко пари ще похарчат за определен проект или пътуване. Всичко зависи от вашата креативност и изисквания на пазара.

калкулатори

97. Преобразуватели

Този тип съдържание позволява на вашите посетители да конвертират валута или различни единици (метри, паунда, инч, унция и т.н.). Не всички хора по света използват една и съща система от единици и затова конверторите могат да бъдат полезни.

Препоръчително четене: Как да разработим приложение за конвертор на валута?

98. Създадено от потребители съдържание

Отворете блога си за посетителите и им позволете да публикуват всяко съдържание с ваше одобрение. Този вид съдържание е отличен начин за формиране на масивна аудитория. Можете да администрирате всичко, което посетителите публикуват и да изтриете нежелано съдържание.

99. Сътрудничество

Понякога можете да създадете съдържание, работещо съвместно с други блогъри. По този начин блогърите насърчават се взаимно и си помагаме взаимно.

100. Кампания по имейл

Вид маркетингово съдържание, което ви позволява да споделяте своите новини и проекти с клиентите си. Създайте списък на получателите и ги информирайте всеки път, когато имате нещо изключително.

101. Целеви страници

Страхотен начин да разширите списъка си с имейли. Целеви страници обикновено предлагат нещо на посетителя в замяна на техния имейл адрес.

102. Промо сайтове

Този доста се обяснява. Промо сайтовете са страници, които популяризират уникален продукт или услуга. Това може да е ваш продукт или някой да ви плати за популяризиране на техния продукт или услуга.

103. Отчети за доходите

Някои собственици на бизнес обичат да споделят своите отчети за приходите. Това е хубав начин да останете прозрачни и да покажете на клиентите си как се развива бизнесът ви.

доклади за доходите

104. Най-добри награди

Блогърите обичат да се състезават. Събития, които предлагат награди за най-добро дигитално съдържание, са друг интересен начин за популяризиране на вашата страница и получаване на нова аудитория. Ето едно пример на такова съдържание.

105. Онлайн игри

Ако сте квалифицирани в разработването на прости браузър игри, които биха привлекли хората към вашия блог, това бихте могли да направите. Има и онлайн игри, които можете просто да хоствате в блога си и да достигнете и до публика.

106. Офлайн списания

Ако сте фен на печатни медии, можете да сканирате някои печатни списания и да ги публикувате за вашата аудитория. Това е хубав начин да се запази архив, който хората да използват при нужда.

107. Swag

Покажете благодарение на вашите клиенти и поддръжници. Изпратете им забавни и полезни подаръци вашето фирмено лого. Това е чудесен начин да покажете своята оценка и да популяризирате марката си.

108. Реклами

Ако имате блог, можете да поставяте реклами в някои публикации, за да рекламирате свързаната марка. Това е законен и лесен начин да спечелите малко допълнителни пари за себе си.

заключение

Съдържанието не се ограничава само до писмения материал, но лесно се пренебрегва. Често е най-добре да използвате множество форми на съдържание и да дадете на аудиторията си повече от един начин да получи знанията. Страхотното съдържание знае какво иска публиката и го доставя. Направете това и не можете да се провалите.


Този запис беше публикуван в Blogging. Маркирайте постоянната връзка.

Допълнително четене

 • Какво е маркетинг на съдържанието и как може да помогне на вашия блог?
 • Как да създадете персонализирани типове публикации в WordPress
 • Как да продавам цифрови и физически продукти онлайн
 • Какво е блог маркетинг?
 • Полезна интернет статистика и факти 2020
Започнете блог книга

НАЧАЛЕТЕ СВОЙ БЛОГ

Това ръководство е въведение в овладяването на изкуството на блоговете. Той осигурява лесно да се следват стъпки за стартиране, поддържане и разрастване на вашия блог.

Прочетете ръководството

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map