100+ Llojet e përmbajtjes dixhitale që mund të bëni

Mësoni-Blogging_100 + llojet-e-digital-përmbajtje


Shumë njerëz do të duan të fillojnë një blog, por kanë probleme të vendosin se cilat lloje të përmbajtjes mund të postojnë. Disa do të donin të kishin përmbajtje të përzier, por nuk mund të vendosin se çfarë të zgjedhin. Do ditë mund të shohim lloje të ndryshme përmbajtjesh, dhe ata të gjithë kanë audiencën e tyre përkatëse. Me siguri, nuk mund të lidhet me çdo lloj përmbajtjeje që ekziston. Gjithashtu, ka lloje të reja të përmbajtjes që dalin pothuajse çdo ditë. Pra, si vendosni se cili lloj i përmbajtjes ju përshtatet më së miri? Epo, ne kemi krijuar një listë me më shumë se 100 lloje të përmbajtjes për ju. Deri në fund të këtij artikulli, ju do të jeni në gjendje të vendosni se cili lloj i përmbajtjes është poshtë rrugicës tuaj.

Së pari, duhet të dini se ne e ndamë përmbajtjen dixhitale në tre grupe të gjera:

 • Përmbajtja tekstuale
 • Përmbajtja multimedia
 • tjetër

Përmbajtja tekstuale është ajo lloj përmbajtje që nuk kërkon material audio ose video. E gjitha që duhet është dashuria juaj për fjalët dhe njohja për t’i formuar ato fjalë me bindje. Ka shumë përmbajtje që mund të krijoni duke përdorur vetëm tekst, dhe audienca është gjithashtu e gjerë.

Përmbajtja multimedia përfshin një përzierje të materialeve të ndryshme, dhe është një grup shumë më i madh se i pari. Ky grup përfshin video, audio, foto ose kombinim të gjithë përmbajtjes.

Pra, le të hedhim një vështrim se cilat lloje të përmbajtjes mund të krijoni për blogun tuaj, dhe çfarë mund të ofrojë secili lloj i përmbajtjes.

Contents

Përmbajtja tekstuale

 • 1. Postimet në blog
 • 3. Si-TOS
 • 5. listat
 • 2. Artikuj
 • 4. Guides
 • 6. Q & A

shikoni më shumë

Përmbajtja multimedia

 • 45. Infographics
 • 47. eBooks
 • 49. Postime audio
 • 46. Fletë mashtrimesh
 • 48. Screenshots
 • 50. Audiobooks

shikoni më shumë

tjetër

 • 86. plugins
 • 88. Mjete falas
 • 90. Kodet QR
 • 87. templates
 • 89. Zgjatjet e shfletuesit
 • 91. Burimet falas

shikoni më shumë

Përmbajtja tekstuale

1. Postimet në blog

Postimet në blog janë lloji i përmbajtjes tekstuale që ju lejon të krijoni një përmbajtje të vazhdueshme dhe të qëndrueshme. Postimet në blog ju lejojnë të shprehni krijimtarinë dhe mendimin tuaj për çdo temë të caktuar. Gjithmonë është një ide e mirë që të keni orarin për postimet tuaja dhe t’i bëni ato në përputhje.

2. Artikuj

Një lloj tjetër i përmbajtjes tekstuale që ju lejon të publikoni lajmet, njoftimet ose çdo lloj përmbajtje tjetër të kompanisë suaj. Likeshtë si të keni revistën tuaj.

Leximi i rekomanduar: Dallimet më të mëdha midis artikujve dhe blogjeve

3. Si të

Në shumicën e rasteve, kjo është përmbajtje tekstuale që jep udhëzime për lexuesit e saj. Ju mund t’i ndihmoni njerëzit të mësojnë se si të bëjnë gjëra të ndryshme, të ndërtojnë sende ose të përdorin disa softuer. Nuk është e pazakontë të krijoni edhe video ose audio përmbajtje “Si të” gjithashtu.

4. Udhëzues

Nëse e konsideroni veten një Guru në një temë të veçantë, atëherë krijimi i udhëzuesve do të ishte një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar të tjerët. Ndani njohuritë tuaja dhe udhëzojini njerëzit nëpër të gjitha llojet e çështjeve të ndryshme.

udhëzon

5. Listat

Mendoni për ndonjë temë dhe ju mund të krijoni një listë. Ju mund të rendisni filma, libra më të mirë, të gjitha llojet e produkteve dhe shërbimeve. Ky lloj i përmbajtjes ka një audiencë të gjerë dhe nëse ju pëlqen të krijoni lista, thjesht shkoni për të.

6. Q & A

Pyetje dhe përgjigje është gjithmonë një përmbajtje e preferuar. Shumë njerëz në internet kanë pyetje për pothuajse gjithçka. Krijimi i këtij lloji të përmbajtjes ofron një mundësi të shkëlqyeshme për një numër mbresëlënës të vizitave. Mund të jetë tekstual ose multimedia, në varësi të preferencave tuaja.

q & a

7. Studime të rastit

Studimet e rasteve tregojnë histori të klientëve tuaj dhe si i keni ndihmuar ata të zgjidhin çështjet e tyre. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndikuar në perspektivat tuaja dhe për t’i kthyer ato në klientë.

Leximi i rekomanduar: Si të shkruani një studim rasti

8. Testimonials

Shtë njësoj si studimet e rasteve, por me një kthesë. Dëshmimet tregojnë atë që klientët tuaj tregojnë (sipas fjalëve të tyre) për produktet ose shërbimet tuaja. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zgjeruar tregun tuaj sepse do të keni klientë të vërtetë që ndajnë përvojën e tyre.

Dëshmi

9. Intervistat

Intervistat janë një përmbajtje e dobishme, dhe mund të jenë tekstuale dhe multimedia. Ju mund të keni ekspertë në çdo fushë dhe të flisni për tema të ndryshme të lidhura. Mund të flisni për disa çështje aktuale ose t’i drejtoheni disa ngjarjeve të kaluara. Varet gjithçka dhe krijimtaria juaj.

intervista

10. Shqyrtime të produkteve

Kjo gjithashtu mund të jetë përmbajtje tekstuale dhe multimedia. Gjeni një produkt emocionues dhe njoftoni të gjithë se gjithçka ka për të ditur në lidhje me të. Shqyrtimet e produkteve janë shumë të njohura pasi ndihmojnë audiencën të vendosë për blerjen e një artikulli special.

11. Shqyrtime të librit

Nëse ju pëlqen të lexoni libra dhe dëshironi të ndani mendimin tuaj me internet, ky është lloji juaj i përmbajtjes. Shqyrtimet e librave janë kënaqësi për të bërë dhe kanë një audiencë të shkëlqyeshme me të cilën mund të bashkëveproni. Ai është një shembull i shkëlqyeshëm se si ta bësh atë drejt.

12. Listat e kontrollit

Lista e kontrollit është lloji i përmbajtjes që lejon lexuesit të ndjekin një udhëzues hap pas hapi përmes një procesi të pashmangshëm. Ju ndani me lexuesit tuaj të gjithë hapat që duhet të ndërmarrin për të realizuar diçka.

Leximi i rekomanduar: Lista e listave për blogerët që duan të krijojnë një blog fitimprurës

13. Hulumtimi

Nëse ju pëlqen të hulumtoni tema të nxehta dhe të ndani gjetjet dhe përfundimet tuaja, atëherë filloni një blog kërkimi. Ju mund të hulumtoni çdo temë që ju duket interesante ose të keni qasje në. Kjo përmbajtje ka një audiencë të gjerë, dhe ju mund të bëni një emër për veten tuaj në këtë mënyrë.

14. Gazetat e bardha

Ju mund të krijoni dokumente të bardha nëse doni të jepni disa informata teknike për lexuesit tuaj. Kjo është kryesisht përmbajtje me format PDF që mund të ndani për shkarkim. Gazetat e bardha gjithashtu mund të paraqesin studime të rasteve që ofrojnë probleme dhe zgjidhje për këto probleme.

Leximi i rekomanduar: Gazetat e bardha kundrejt postimeve në blog

15. Lajmet e industrisë

Gjeni një industri që ju pëlqen, ose mendoni se do të kishte një audiencë të gjerë. Kërkoni për lajme dhe raportoni para audiencës tuaj. Kini kujdes që të mos kopjoni / ngjisni tregimin, por përkundrazi jepni mendimin tuaj për tregimin.

lajmet e industrisë

16. Lajmet e kompanisë

Një tjetër përmbajtje e shkëlqyeshme për të gjithë pronarët e biznesit. Ju mund të shkruani lajme në lidhje me biznesin tuaj dhe t’i ndani me klientët dhe investitorët tuaj.

17. Postimet e vizitorëve

Postimi i vizitorëve është përmbajtje që lejon vizitorët të postojnë përmbajtjen e tyre në blogun tuaj. Ju mund të zgjidhni përmbajtjen që ju pëlqen para se ta publikoni për të shmangur ndonjë problem. Statistikat e fundit tregojnë se 59.8% e blogerëve bëjnë vizita të paktën herë pas here.

18. Tregime personale

Nëse keni shumë histori jete për të treguar, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i ndarë ato me botën. Ju gjithashtu mund të keni shkrimtarë të ftuar për të ndarë tregimet e tyre personale me njerëzit. Këtu është një e mirë shembull e ndarjes së tregimeve personale dhe lejimi i njerëzve të tjerë të ndajnë tregimet e tyre.

19. Tregime suksesi

Njoftojini të gjithëve se si e keni bërë atë në krye. Ndani taktikat tuaja me të tjerët në mënyrë që ata të arrijnë qëllimet e tyre. Kjo përmbajtje mund të jetë tekstuale dhe multimedia, në varësi të mënyrës se si dëshironi ta paraqisni. Ka shumë njerëz që kërkojnë histori suksesi në internet.

20. Bios personale

Bio është një përmbajtje e shkëlqyeshme për tu krijuar. Mund të jetë një përmbajtje tekstuale ose multimedia, dhe gjithmonë do të jetë aktuale. Ju mund të përdorni burime të ndryshme në internet për t’ju ndihmuar të hulumtoni dhe të krijoni këtë përmbajtje bindëse.

21. Komente

Komenti është mënyra më e mirë për të marrë reagime nga lexuesit tuaj. Pavarësisht se për blogun tuaj, komentet do të jenë të dobishme. Shtë gjithashtu një mënyrë e mirë për të gjeneruar ide të reja për të ardhmen.

22. FAQime

Seksioni i pyetjeve të bëra më shpesh është mënyra më e mirë për të ulur numrin e kontakteve që merrni në lidhje me produktin ose shërbimet tuaja. Ky informacion mund t’u sigurojë vizitorëve tuaj me disa pyetje të zakonshme që njerëzit ju kanë bërë tashmë.

23. Fjalori

Fjalori është një përmbajtje tekstuale që tërheq një audiencë të gjerë. Ai përfshin një listë të frazave dhe akronimeve që lidhen me një temë unike, me përkufizimet e tyre.

fjalor

24. Wikis

Krijoni një përmbajtje Wiki për një temë që lidhet me ju. Lejoni vizitorët të shtojnë përmbajtje dhe do të keni shumë vizitorë pa dyshim. Gjithashtu, kjo do ta bëjë blogun tuaj të ndarë në shumë vende dhe të përdoret si referencë në mosmarrëveshjet në internet. kjo Faqja e Wikipedia e Wars Wars është një shembull i shkëlqyeshëm se si duhet të duket një faqe wiki.

25. kundrejt artikujve

Kundër “Krahasimeve”, ky shembull i përmbajtjes synon të dëshmojë pse një produkt ose shërbim i caktuar është më i mirë se kundërshtari i tij. Mund të jetë gjithashtu përmbajtje tekstuale ose multimedia. Shtë një mënyrë e jashtëzakonshme për të promovuar një produkt që duhet të ofroni.

26. Krahasimet

Krahasimi është një lloj i përmbajtjes ku krahasoni dy ose më shumë produkte për të vendosur se cili është më i mirë. Ju mund të krijoni këtë lloj përmbajtje në një formë tekstuale ose multimedia. Shikoni krahasimin tonë të dhjetë platformave më të mira të blogjeve.

27. Parashikimet

Nëse mendoni se mund të parashikoni ngjarje individuale bazuar në disa informacione ose përvojë, atëherë duhet të bëni blog. Njerëzit mund të vizitojnë blogun tuaj dhe të lexojnë parashikimet tuaja për zgjedhjet presidenciale ose FIFA World Cup. Sigurisht, përgatituni për shumë komente të tërbuara, sepse jo të gjithë do të pajtohen me ju.

28. Mesazhe inspiruese

Nëse keni një talent dhe mund t’i frymëzoni njerëzit me fjalët tuaja, atëherë mund të postoni mesazhet tuaja frymëzuese. Këto mesazhe mund të gjenerojnë shumë aksione dhe ka një shans të madh që disa nga postimet tuaja të shkojnë virale.

mesazhe frymëzuese

29. Si të shmangemi dështimi

Përkundër tregimeve të suksesit, kjo është përmbajtje që i ndihmon njerëzit të kuptojnë se si ata mund të dështojnë në përpjekjet e tyre. Nuk ka rëndësi nëse vendosni të krijoni përmbajtje tekstuale ose multimedia, mund të funksionojë në të njëjtën mënyrë.

30. Fakte interesante

Njerëzit duan të lexojnë fakte interesante për gjithçka që ka. Sa më e nxehtë të jetë tema, aq më shumë njerëz do të interesohen. Faktet mund të jenë përmbajtje tekstuale ose multimedia, megjithëse do të ishte më mirë nëse thjesht e mbani atë me tekst. Sigurisht, sigurohuni që të kopjoni faktet tuaja me burime përkatëse.

31. Tregime qesharake

Nëse doni të argëtoni audiencën tuaj, atëherë mund të postoni histori qesharake në blogun tuaj. Njerëzit duan të kalojnë kohën duke kërkuar histori qesharake dhe përmbajtje të tjera të ngjashme. Bota është plot me histori qesharake dhe pse jo t’i vendosni në blogun tuaj.

32. Citate

Citati mund të jetë përmbajtje tekstuale që mund të postoni në blogun tuaj. Citoni njerëz të famshëm dhe ndani mendimet e tyre me audiencën tuaj. Ky lloj i përmbajtjes tërheq një audiencë të gjerë dhe premton një numër të madh të aksioneve të mediave sociale. Nëse zotëroni biznes, mund të vendosni një kuotë nga një influencues ose guru i industrisë.

33. Veprat letrare

Nëse keni një talent për tregime histori dhe jeni krijues, mund të përdorni blogun tuaj për të publikuar përmbajtjen tuaj origjinale. Mund të jetë histori të shkurtra, poema ose çfarëdo lloji tjetër i përmbajtjes letrare.

34. Postimet në mikroblog

Nëse ju pëlqen të postoni një përmbajtje të shkurtër por të vlefshme tekstuale për të komentuar një ngjarje të veçantë ose të ndani mendimet tuaja të përgjithshme, kjo është një mënyrë e këndshme. Njerëzit shpesh ankohen se Twitter nuk ofron karaktere të mjaftueshme, kështu që rrahin Tweeter në lojën e tyre.

Leximi i rekomanduar: Një përkufizim i mikroblogging me shembuj

35. Praktika më e mirë

Nuk është një ide e keqe të ndani përvojën tuaj më të mirë të praktikës me audiencën tuaj. Njerëzit duan t’i bëjnë punët e tyre më të lehta dhe nëse mund t’i ndihmoni me këtë – pse jo?

36. Metaforat

Nëse doni të shkruani për diçka për të cilën po shkruajnë të gjithë, nuk është ide e keqe ta bëni ndryshe. Afrohuni një temë nga një kënd tjetër dhe tregoni të njëjtën histori nga një këndvështrim krejt tjetër.

37. Ngjarjet e planifikuara

Ju mund të postoni orar për ngjarjet që planifikoni të organizoni ose merrni pjesë. Lejoni audiencën tuaj të dijë se ku mund të të ndjekin ty. Gjithashtu, do të jetë një kujtesë e dobishme për vizitorët tuaj nëse dëshirojnë të takohen me ju.

ngjarje të planifikuara

38. Përmbajtja “Pse”

Shpjegojini audiencës suaj se si ndodhi diçka ose pse disa gjëra janë në një mënyrë të caktuar. Ju mund ta bëni atë duke përdorur fakte të forta ose të jeni polemik – e cila është gjithmonë më argëtuese.

39. Fleta e kostos

Nëse zotëroni një uebfaqe biznesi dhe po shesni disa produkte, është mirë të keni një fletë shpenzimesh. Fleta e kostos tregon për klientët tuaj çmimet e produkteve tuaja.

40. Shpalljet e produkteve

Nëse duhet të lëshoni një produkt të ri së shpejti, do të ishte një veprim i zgjuar për ta shpallur atë. Ju mund të përgatisni audiencën tuaj për të dhe t’i prisni ata që të ndërtojnë interesin publik.

njoftimet e produkteve

41. Buletini

Ky material shërben për të informuar njerëzit në lidhje me produktet dhe shërbimet e reja. Kjo përmbajtje është e dobishme nëse zotëroni biznes. Ti mundesh krijoni gazeta për të informuar klientët tuaj për azhurnimet më të fundit.

Buletinet

42. Postimi i promovuar

Ju mund të shtyni një artikull të veçantë siç janë ofertat falas ose dhurata nga marka e veçantë që lidhet me kamaren tuaj. Promovimet janë praktikë standarde, dhe blogerët e bëjnë atë gjatë gjithë kohës.

43. Receta

Nëse jeni mirë në gatim dhe dëshironi të ndani aftësitë tuaja me pjesën tjetër të botës, kjo është një përmbajtje e duhur për ju. Ju mund të zgjidhni ta bëni këtë përmbajtje tekstuale ose multimedia, në varësi të preferencave tuaja personale.

44. Refuzimet

Refuzimi është zakonisht një faqe e vetme e përmbajtjes tekstuale që shpjegon çështjet e të drejtave të autorit. Ju gjithashtu mund të përdorni një mohim për të shpjeguar qëllimin tuaj dhe qëllimin e blogut tuaj ose të një postimi.

Leximi i rekomanduar: Shembull Model Refuzimi

Përmbajtja multimedia

45. Infografikë

Kjo përmbajtje ka të bëjë me vizualizimin. Ai tregon fakte, statistika dhe informacione të tjera të rëndësishme në mënyrë vizuale. Infographics janë një prirje në rritje dhe ka një të ardhme të ndritshme për të gjithë ata që krijojnë këtë lloj përmbajtjeje.

46. ​​Fletë mashtrimi

Fleta e mashtrimit është një lloj përmbajtje që tërheq një numër të madh vizitorësh. Njerëzit pëlqejnë të presin qoshet dhe t’i bëjnë gjërat në mënyrën më të lehtë. Ju mund të përdorni dhe krijoni fletë mashtrimesh, në varësi të nevojave dhe preferencave tuaja.

47. eBooks

Ju ndoshta mund të mendoni se librat elektronikë janë praktikisht libra elektronikë. Ju mund t’i krijoni ato dhe t’i ndani në faqet e internetit të ndryshme ose t’i ruani në blogun tuaj si PDF për këdo që t’i shkarkojë. Dallimi kryesor midis eBook dhe një postim të thjeshtë në blog është se librat elektronikë janë përmbajtje shumë më të mëdha dhe të hollësishme.

48. Fotografi të ekraneve

Nëse doni të vërtetoni pikën tuaj dhe nuk doni të shpenzoni shumë kohë duke shpjeguar veten tuaj, kjo është mënyra për ta bërë atë. Thjesht merrni fotografi nga përmbajtje të krijuar tashmë dhe tregoni.

49. Postimet audio

Ky lloj i përmbajtjes multimediale ju lejon të dërgoni mesazhin tuaj tek audienca me zërin tuaj. Ju mund të përdorni një program regjistrimi dhe vetëm atëherë postoni skedarin audio për të gjithë të dëgjojnë.

50. Audiobooks

Njësoj si eBooks, por përdor mediumin audio. Nëse keni eBook tuaj, ju mund ta regjistroni veten duke lexuar kapitullin për kapitull dhe ta ndani atë në blogun tuaj. Nëse nuk ju pëlqen mënyra se si tingëllon zëri juaj, gjithmonë mund të punësoni dikë që ta bëjë atë për ju. Ja se si mund të rrëfeni librin tuaj elektronik:

51. Fotografi

Nëse ju pëlqen të bëni fotografi, atëherë postimi i përmbajtjes së fotografisë është një mënyrë e jashtëzakonshme për të shprehur veten dhe punën tuaj. Ju mund të krijoni fotografi të aksioneve që njerëzit mund të shkarkojnë për një tarifë. Ose ju mund t’i lejoni ata t’i përdorin ato falas. Varet gjithçka.

52. Podcast

Podcast është përmbajtje audio që mund të krijoni për të ndarë pikëpamjet tuaja në tema të ndryshme. Njerëzit mund të regjistrohen në podcast tuaj nëse vendosni të publikoni skedarë në seri. Ju regjistroni skedarë audio dhe i postoni ato në blogun tuaj që njerëzit të shkarkojnë ose dëgjojnë.

podcast

Leximi i rekomanduar: Si të filloni një Podcast

53. Vlog

Vlog është një përmbajtje video që mund ta postoni në blogun tuaj dhe t’i bëni njerëzit të vijnë dhe t’ju ndjekin. Ju mund të krijoni Vlog udhëtimi dhe të ndani histori nga udhëtimet tuaja. Isshtë një përmbajtje e nxehtë për momentin, dhe akoma po rritet më e madhe. këtu është një shembull interesant Vlog.

54. Video live

Përdorni blogun tuaj për të krijuar përmbajtje video live. Vizitorët mund të shijojnë transmetimin tuaj live dhe të komentojnë mbi aktivitetet tuaja. Ky lloj i përmbajtjes është mjaft i popullarizuar në mesin e popullatës më të re.

55. Video me mikro

Videot e shkurtra që mund të promovojnë një produkt ose një ide. Shtë një mënyrë e bukur për të nxjerrë mesazhin tuaj të shkurtër para audiencës tuaj. Ato mund të zgjasin disa sekonda dhe prapë të përcjellin një mesazh të fuqishëm. Këtu është një listë interesante e videove të shkurtra nga Lowes.

56. Prezantime

Krijoni një prezantim të produktit ose shërbimit tuaj dhe futeni në faqen tuaj. Prezantimi është një mënyrë gjithëpërfshirëse për të ndarë një ide ose një projekt me audiencën tuaj.

57. Webinare

Nëse jeni shumë të aftë në zonën tuaj, ju mund të filloni uebfaqe dhe t’i bëni njerëzit të regjistroheni dhe të dëgjoni ato që keni për të thënë. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë një emër të vërtetë për veten tuaj, dhe shkëmbimin e njohurive tuaja me ata që janë të interesuar.

Leximi i rekomanduar: 15 Këshilla për Rritjen Masive të Regjistrimeve në Webinar

58. Sondazhet

Pishinat janë përmbajtje multimediale që mund të krijoni për të marrë opinionin publik për çdo temë të caktuar. Ato janë të lehta për tu krijuar, ka shumë shtojca që mund të përdorësh për të bërë sondazhe. këtu është një shembull i shkëlqyeshëm i sondazhit të krijuar nga Denise Wakeman.

59. Ngjarje në internet

Blog-u juaj mund të jetë një vend ku njerëzit mund të shikojnë ngjarje në internet ku morët pjesë ose të lexoni për të. Kjo është një mënyrë e mirë për të shkëmbyer përvojat tuaja nga ngjarje që lidhen me ngrohtësinë tuaj.

60. Kurse

Kursi është një lloj përmbajtjeje arsimore që mbledh njerëzit e interesuar për të mësuar gjëra të reja. Ju gjithashtu mund t’i ndihmoni njerëzit të marrin aftësi të caktuara, të cilat do t’i kaloni në to. Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm i kursi i blogjeve të ofruara nga Jeff Goins.

61. Sondazhet

Nëse ju pëlqen të grumbulloni të dhëna ose mendime të ndryshme, mund të krijoni të gjitha llojet e studimeve që vizitorët tuaj mund të plotësojnë për ju. Ju gjithashtu mund t’i dërgoni me email dhe të merrni edhe më shumë vizitorë.

Sondazhet

62. Përmbledhje

Për të krijuar këtë përmbajtje, gjithçka që duhet të bëni është të mbledhni përmbajtje në lidhje me industrinë tuaj, e cila ju intereson. Atëherë ju i renditni të gjitha për vizitorët tuaj, kështu që ata nuk duhet të shpenzojnë kohë për të bërë hulumtimin. Masa më e zgjuar do të ishte zgjedhja nga përmbajtja më e njohur në internet. Ju mund t’i publikoni këto postime çdo javë, dyjavore ose mujore. Këtu është një shembull i mirë se si ta bëni bëni postime ekspertësh.

63. SlideShares

SlideShare është një përmbajtje multimediale që ju lejon të krijoni shfaqje prezantuese dhe t’i postoni ato në blogun tuaj. Në këtë mënyrë ju mund të prezantoni punën tuaj, ide ose disa foto argëtuese me audiencën tuaj.

Leximi i rekomanduar: Udhëzuesi A-to-Z për SlideShare

64. Vizualizimi i të dhënave

Kjo përmbajtje ju lejon të tregoni vizualisht të gjitha të dhënat tuaja me të gjitha llojet e tabelave dhe grafikëve. Shtë gjithashtu një tendencë në rritje, dhe mund të gjejë qëllimin e saj pothuajse në çdo industri.

Leximi i rekomanduar: Vizualizimi i të dhënave

65. Mbledhja e të dhënave

Ju mund të postoni disa të dhëna interesante ose rezultate të hulumtimit që njerëzit do të jenë të interesuar të shohin. Ky informacion është një mënyrë e shkëlqyer për të marrë një audiencë specifike në blogun tuaj.

66. Diagrama

Shtë një përmbajtje vizuale që përdor multimedia për të treguar marrëdhëniet midis ngjarjeve të caktuara ose njerëzve. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të thjeshtuar të dhënat komplekse sepse audienca juaj ka një kontekst vizual. Këtu është një shembull i mirë të diagrameve të marketingut që shpjegojnë marketingun e përmbajtjes.

67. Ilustrimet

Ju mund të krijoni fotografi për të bërë një pikë ose të tregoni një histori të shkurtër. Ilustrimet janë përmbajtje grafike që mund të vendosni dhe postoni në blogun tuaj. Ju gjithashtu mund të kombinoni ilustrime dhe përmbajtje tekstuale në mënyrë që imazhi të amplifikojë tekstin tuaj.

68. GIF

Gif-et e animuara janë përmbajtje multimediale që tregon një veprim të shkurtër që përsëritet pa pushim. Më së shumti përdoret për argëtim dhe tregon një përmbajtje argëtuese. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë shumë pëlqime dhe aksione në rrjetet sociale. Mund të përdorni një internet prodhues gif për të fshirë lehtë GIF duke përdorur video ose foto në YouTube si burim.

Gifs

69. Demonstratat

Demonstrata është shumë e vetë-shpjeguese. Ju mund të krijoni përmbajtje multimedia dhe të tregoni se si funksionon produkti juaj. Nëse nuk ofroni asnjë produkt, mund të tregoni se si funksionojnë disa produkte të tjera. Shtë e zakonshme që brezi i ri të shfaq shfaqje lojrash me video.

70. Transparenca

Le të themi se zotëroni një biznes. Ndoshta doni të ndani informacionin tuaj financiar me klientët tuaj. Ndoshta ju doni të tregoni rritjen tuaj dhe investimet ose planet. Kjo është ajo që transparenca ka të bëjë me të gjitha. Mund të jetë gjithashtu përmbajtje tekstuale ose multimedia; gjithçka varet nga mënyra sesi doni të paraqisni të dhënat tuaja. Microsoft është një nga korporatat më të mëdha transparente. Ja se si e bëjnë ata.

transparenca

71. Postera

Ky lloj i përmbajtjes i paraprin epokës dixhitale. Ai tregon informacion, por nuk mbështetet në tekst po aq sa aspektin vizual. Ti mundesh krijoni postera nëse doni të tregoni një çështje me sa më pak fjalë të jetë e mundur.

72. Memes

Meme është një përmbajtje grafike që përdoret për komedi dhe argëtim. Memet janë foto ose pamje të ekranit me një mesazh humoristik të shkruar në pjesën e sipërme ose në pjesën e poshtme. Njerëzve u pëlqen të shohin meme, dhe ato janë ndër përmbajtjet më të shpërndara në internet.

Leximi i rekomanduar: Farë është një Meme Blog?

73. Komike dhe karikaturat

Nëse jeni krijues dhe doni t’i bëni njerëzit të qeshin, atëherë kjo është përmbajtja perfekte për blogun tuaj. Nuk ka shumë për të shpjeguar, të gjithë e dimë se cilat janë komiket dhe karikaturat. Merrni një stilolaps ose një mi, filloni të vizatoni dhe krijoni histori interesante dhe qesharake.

74. Konkurse

Ju mund të krijoni të gjitha llojet e garave që njerëzit mund të hyjnë. Për të garantuar drejtësi, ju mund të lejoni që vizitorët të votojnë për të preferuarat e tyre.

Leximi i rekomanduar: Si të drejtoni një konkurs në blog për të gjetur lexues të rinj dhe ta bëni blogun tuaj ngjitës

75. Revista në internet

Revista është një përmbajtje multimediale që mund të krijoni dhe të keni një audiencë të madhe që do të bëhej e rregullt. Varet nga preferencat tuaja personale se çfarë revista të përfshijë. Ekzistojnë një mënyrë jetese, teknologjie, ndërtimi, zhvillimi i shtëpive dhe shumë tema të tjera që mund të shfrytëzoni.

revista online

76. Kuize

Kuizi është një përmbajtje argëtuese për tu krijuar dhe mund të tërheqë një audiencë masive. Ka shumë shtojca që mund të përdorni për të krijuar kuize argëtuese dhe interesante.

77. Videot muzikore

Nëse jeni një adhurues i muzikës dhe doni të ndani video muzikore që ju pëlqejnë me njerëzit e tjerë, atëherë mund të vendosni të gjitha llojet e videove muzikore në blogun tuaj. Muzika mund të tërheqë shumë audiencë dhe ta çojë blogun tuaj në nivelin e ri.

78. PSA

Njoftimet për shërbimin publik mund të jenë përmbajtje tekstuale ose video që mund të ndikojnë në publikun e gjerë. Ju mund të përdorni PSA për të adresuar çdo çështje që digjet ose të edukoni publikun në tema të ndryshme. Krijuesit e përmbajtjes PSA preferojnë përmbajtjen e videos, pasi ato mund t’i përcjellin emocionet e tyre në publik më lehtë.

PSA

79. Harta

Harta është një përmbajtje multimediale që mund ta postoni në blogun tuaj dhe ta ndani me vizitorët tuaj. Ju mund të tregoni vende interesante ose ngjarje historike që kanë ndodhur në një vend ose zonë të saktë.

80. Forumet

Ky lloj i përmbajtjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë shumë vizitorë në faqen tuaj. Njerëzit mund të diskutojnë një numër të gjerë temash dhe të marrin disa përgjigje. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme që njerëzit të ndajnë njohuritë dhe përvojën e tyre.

Leximi i rekomanduar: 10 mënyra për ta bërë Komunitetin ose Forumin tuaj Më aktiv

81. Faqja e tifozëve

Nëse jeni adhurues i disa yjeve të pop-it ose një ylli të filmit, atëherë kjo është një mënyrë e bukur për të ndarë përkushtimin tuaj me të tjerët. Ju mund të postoni fotografi, histori, video dhe gjëra të tjera të lidhura me fansat tuaj. Ky lloj i përmbajtjes zakonisht tërheq një audiencë më të re.

82. Përmend media

Nëse biznesi juaj është vërejtur ndonjëherë nga media, nuk është ide e keqe të krijoni një faqe dhe ta ndani atë me klientët dhe vizitorët tuaj. Lërini të gjithë të dinë se çfarë media mendon për ju dhe biznesin tuaj.

përmend media

83. Dhuratat

Njerëzit duan gjëra falas. Nëse dëshironi të tërheqni më shumë audiencë në blogun tuaj, atëherë kjo është një mënyrë e jashtëzakonshme për të arritur këtë qëllim.

84. Faqet e veçorive

Kjo përmbajtje ka të bëjë me veçoritë specifike të një produkti të vetëm. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të promovuar një produkt që ju e doni ose e shisni. Këtu janë disa shembuj interesantë të faqe të produktit të dizajnuara bukur.

85. Shfaqje ditore

Ky lloj i përmbajtjes multimedia ju lejon të drejtoheni audiencës tuaj rregullisht. Ju mund të flisni për ndonjë temë të caktuar dhe të tërheqni frymëzim nga audienca juaj. Show Askgaryvee është një shembull i bukur për ju.

tjetër

86. Plugins

Ky lloj i përmbajtjes është një mënyrë e mirë për të plotësuar disa pika bosh në blogun tuaj. Mund të provoni të gjeni të gjitha llojet e shtojcave që vizitorët tuaj mund të përdorin.

87. Modelet

Kjo përmbajtje ju lejon të shpjegoni audiencën tuaj se si të bëni diçka. Për shembull, mund të krijoni shabllone për forma dhe fletë të ndryshme. Vetëm sigurohuni që i keni drejtuar të gjitha faktet tuaja. Ju gjithashtu mund t’i lejoni vizitorët tuaj të shkarkojnë modele për një tarifë dhe të fitojnë para gjatë rrugës.

Leximi i rekomanduar: Këtu për të Ndihmuar: Krijimi i një Teme ose Modeli Custom për format e ekipit tuaj

88. Vegla falas

Ju mund të ofroni mjete të ndryshme falas për të gjitha llojet e qëllimeve për audiencën tuaj. Ju gjithashtu mund të krijoni seksione të ndryshme të blogut tuaj, secila që përmban pajisje që i përkasin asaj pjese. Ju mund të vendosni nëse thjesht do të ndani historinë e këtyre mjeteve ose do të postoni lidhje për shkarkim. Shikoni në listën tonë të mjeteve për blogerët, webmasterët dhe fillimet.

mjete falas

89. Shtesat e shfletuesit

Kjo përmbajtje ju lejon të promovoni dhe zgjeroni biznesin tuaj, me përmbajtje të integruar në Chrome ose ndonjë shfletues tjetër.

90. Kodet QR

Nëse keni një produkt ose shërbim për t’u ofruar vizitorëve tuaj, atëherë kodet QR mund të jenë përmbajtje e dobishme. Njerëzit mund të skanojnë kodin QR dhe të porosisin një produkt ose të regjistrohen për një shërbim.

Leximi i rekomanduar: Si të bëni një kod QR

91. Burimet falas

Thjesht mblidhni sa më shumë gjëra falas për vizitorët tuaj për të shkarkuar. Nëse dëshironi, mund të zgjidhni të ndani lidhje të jashtme me ato burime. Gjithashtu, ju mund të krijoni seksione të ndryshme në mënyrë që njerëzit të mund të gjejnë lehtësisht atë që u nevojitet. Shikoni seksionin tonë të Burimeve të dobishme të Blogjeve të krijuara për të ndihmuar newbies në internet të krijojnë identitetin e tyre në internet.

92. Dhomat e bisedave

Ju mund të krijoni chat live në blogun tuaj dhe të tërheqni përdoruesit në këtë mënyrë. Vizitorët mund të flasin dhe të argëtohen, të ndajnë informacione dhe përvoja. Ju mund të shikoni bisedën dhe të shihni nëse ka ndonjë probleme problemi.

Leximi i rekomanduar: Shtoni Bisedë live në faqen tuaj ose blog në 3 hapa të thjeshtë

93. Aplikacione celulare

Shtë një lajm i vjetër që gjithnjë e më shumë njerëz përdorin pajisje celulare sipër kompjuterave desktop. Ju mund ta përdorni këtë për të mbledhur të gjithë ata njerëz në blogun tuaj. Ndani aplikacione celularë ose zhvilloni tuajat dhe postojini ato në blogun tuaj për të gjithë që të shkarkojnë.

94. Përgjigjet

Përgjigjet janë përmbajtje interesante dhe zbavitëse. Ju mund ta vendosni këtë përmbajtje në blogun tuaj për të treguar një përgjigje të Vitit të Ri ose një fillim të një ngjarje të rëndësishme. Ka bloge të dedikuara vetëm për të numëruar deri sa të ndodhin ngjarje specifike.

95. Butonat e rrjetit social

Nëse dëshironi që blogu juaj të shihet nga sa më shumë njerëz të jetë e mundur, atëherë duhet të vendosni butona socialë në blogun tuaj. Njerëzit mund të ndajnë postimet tuaja me një klik të një butoni. Në këtë mënyrë do të shihni në Facebook, Instagram, Google+, Pinterest, LinkedIn, etj.

96. Llogaritësit

Llogaritësit janë përmbajtje të dobishme që mund t’i ndihmojnë vizitorët tuaj të kuptojnë shumë gjëra. Ju mund t’i ndihmoni ata të llogarisin sa para do të shpenzojnë për një projekt apo udhëtim të veçantë. Gjithçka varet nga krijimtaria juaj dhe kërkesat e tregut.

calculators

97. Konvertuesit

Ky lloj i përmbajtjes ju lejon vizitorëve tuaj të konvertojnë monedhë ose njësi të ndryshme (metra, paund, inç, ons, etj.). Jo të gjithë njerëzit në botë përdorin të njëjtin sistem njësish, dhe kjo është arsyeja pse konvertuesit mund të jenë të dobishëm.

Leximi i rekomanduar: Si të zhvilloni një aplikacion të konvertuesit të monedhave?

98. Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit

Hapni blogun tuaj për vizitorët dhe lejo që ata të postojnë çdo përmbajtje me miratimin tuaj. Ky lloj përmbajtjeje është një mënyrë e shkëlqyeshme për të formuar një audiencë masive. Ju mund të administroni gjithçka që vizitorët postojnë dhe fshini përmbajtjen e padëshiruar.

99. Bashkëpunime

Ndonjëherë mund të krijoni një përmbajtje duke punuar së bashku me blogerët e tjerë. Në këtë mënyrë blogerët promovojnë njëri-tjetrin dhe ndihmoni njëri-tjetrin jashtë.

100. Fushata me email

Një lloj i përmbajtjes së marketingut që ju lejon të ndani lajmet dhe projektet tuaja me klientët tuaj. Krijoni një listë të marrësve dhe njoftojini ata sa herë që keni diçka të jashtëzakonshme në dyqan.

101. Faqet e uljes

Një mënyrë mbresëlënëse për të zgjeruar listën tuaj të postës elektronike. Faqet e ndalimit zakonisht ofrojnë diçka për vizitorin në këmbim të adresës së tyre të postës elektronike.

102. Promo-site

Kjo është goxha e vetë-shpjeguese. Promo-faqet janë faqe që promovojnë një produkt unik ose një shërbim. Mund të jetë produkti juaj, ose dikush mund t’ju paguajë për të promovuar produktin e tyre ose një shërbim.

103. Raportet e të ardhurave

Disa pronarë të afarizmave dëshirojnë të ndajnë raportet e fitimeve të tyre. Shtë një mënyrë e bukur për të qëndruar transparent dhe për t’u treguar klientëve tuaj se si zhvillohet biznesi juaj.

raportet e të ardhurave

104. .mimet më të mira

Blogerët pëlqejnë të konkurrojnë. Ngjarjet që ofrojnë çmime për përmbajtjen më të mirë dixhitale janë një mënyrë tjetër interesante për të promovuar faqen tuaj dhe për të marrë një audiencë të re. Këtu është një shembull me përmbajtje të tillë.

105. Lojëra online

Nëse jeni të aftë në zhvillimin e lojërave të thjeshtë të shfletuesve që do të tërhiqnin njerëzit në blogun tuaj, kjo është diçka që mund të bëni. Ekzistojnë edhe lojëra në internet që thjesht mund t’i presësh në blogun tënd dhe të arrish një audiencë gjithashtu.

106. Revista offline

Nëse jeni adhurues i mediave të shtypura, mund të skanoni disa revista të shtypura dhe t’i postoni ato për audiencën tuaj. Shtë një mënyrë e bukur për të mbajtur një arkiv që njerëzit do të përdorin kur të ishte e nevojshme.

107. Swag

Shfaq falënderime për klientët dhe mbështetësit tuaj. Dërgoni atyre dhurata argëtuese dhe të dobishme me logon e biznesit tuaj. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar vlerësimin tuaj dhe për të promovuar markën tuaj.

108. Reklamat

Nëse keni një blog, mund të vendosni reklama në disa postime për të reklamuar markën përkatëse. Shtë një mënyrë e ligjshme dhe e thjeshtë për të fituar para shtesë për veten tuaj.

përfundim

Përmbajtja nuk është e kufizuar në materialin e shkruar, por anashkalohet lehtësisht. Shpesh është më së miri të përdorni forma të shumta përmbajtjesh dhe t’i jepni audiencës tuaj më shumë se një mënyrë për të marrë njohuritë. Përmbajtja e shkëlqyer e di atë që dëshiron publiku dhe e jep atë. Bëni atë dhe nuk mund të dështoni.


Kjo hyrje ishte postuar në Blogging. Shënojeni permalidhjen.

Lexim shtesë

 • Farë është Marketingu i përmbajtjes dhe si mund ta ndihmojë blogun tuaj?
 • Si të krijoni lloje të postave me porosi në WordPress
 • Si të shesim produkte dixhitale dhe fizike në internet
 • Farë është marketing në blog?
 • Statistikat dhe faktet e dobishme në internet 2020
Filloni Librin e Blogut

FILLONI Bllokun TUAJ

Ky udhëzues është një hyrje për të zotëruar artin e Blogging. Ajo siguron lehtësi për të ndjekur hapat për të filluar, mirëmbajtur dhe rritur blogun tuaj.

Lexoni udhëzuesin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map