Varför bloggar folk? De 15 fördelarna med att blogga

Lär-Blogging-2_What-är-en-blogging-plattforms


När bloggar och bloggningar började var det ursprungliga syftet att individer skulle dela sina personliga liv online, liknande en onlinejournal. Under det senaste decenniet har bloggningen utvecklats från att ha mer personliga till mer professionella mål. Istället för att enbart blogga för sina vänner och familj, började blogga att omfatta professionella bloggar för allmänheten för att marknadsföra sitt personliga varumärke och sin verksamhet. I det här inlägget kommer vi att titta på de typiska orsakerna till att människor väljer att börja blogga och dess fördelar.

Anledningar till att folk bloggar

varför folk bloggar

Att dela sin passion

När du brinner för något vill du dela det med världen. Oavsett om det är en passion för fiske, fotografering eller marknadsföring, är bloggning ett utmärkt sätt att dela den passionen. När du bloggar om något du brinner för, öppnar det dörren till kontakter med de runt om i världen som talar ditt språk och har samma passion..

Att utbilda andra

Om du är någon som älskar att undervisa kan blogga vara en plattform för att lära människor som har ett intresse för dina kompetensområden. Genom att blogga kommer du inte bara att lära andra, utan du kommer också att lära dig mer om ämnet. Du kommer att lära dig eftersom du alltid letar efter fler saker att lära dina läsare. Undervisning genom bloggning kan naturligtvis leda till intäktsgenerering genom att skapa informationsprodukter online.

För att få exponering

Företagare som bloggar ökar exponeringen för sin verksamhet på flera sätt. Att skapa blogginnehåll regelbundet för din webbplats ger Google något nytt att indexera, vilket ökar ditt webbplatsens synlighet i sökresultaten. Att skapa blogginnehåll för andra publikationer i din bransch ger nya, relevanta målgrupper möjlighet att upptäcka dig och ditt företag. Denna exponering ger dig mer trafik som du kan konvertera till leads och kunder.

Att bygga auktoritet

För dem som vill prata vid evenemang i sin bransch eller bli författare är bloggning en plattform som du kan använda för att bygga auktoritet. När du bloggar om den nisch du är mest kunnig om kommer människor att börja känna igen dig som en myndighet i den nischen. Detta erkännande kommer att leda till intervjuer, podcast och i slutändan inbjudningar till tal och kontrakt för att publicera en bok.

Att rangordna i sökmotorer

Som nämnts tidigare ger din blogg Google nytt innehåll att indexera regelbundet. Du kan använda varje innehåll rankning för specifika nyckelord som kommer att locka din målgrupp till din webbplats. För företag gör det möjligt för en kombination av statiska webbsidor och blogginlägg att rikta in sig på kommersiella nyckelord (de som lockar kunder) såväl som icke-kommersiella sökord (de som lockar informationssökande). Både publiken – kunder och informationssökande – kan leda till nya affärer.

Att ha innehåll att dela

Publiken i sociala medier är mer mottagliga för blogginlägg än de är annonser eller försäljningssidor och likaså är det mer benägna att dela blogginlägg med sina anslutningar än annonser eller försäljningssidor. Genom att skapa blogginnehåll ger du dig mer att dela på dina sociala medieprofiler och du ger dina besökare något att dela när de besöker din webbplats. Social delning av ditt innehåll kommer att öka exponeringen för dina målgrupper och leda till mer inkommande trafik.

Blogginlägg ger dig också ett sätt som inte kan säljas för att marknadsföra ditt företag. Om någon skulle be om att göra något på ett socialt nätverk, kan du enkelt svara med ett blogginlägg. I motsats till att svara med en försäljningssida för dina produkter eller tjänster, kommer svar med ett blogginlägg att ses som hjälpsamt och kommer naturligtvis att leda personen till dina produkter och tjänster, särskilt om du integrerar en bra uppmaning i slutet av varje av dina inlägg.

Så här kan bloggning gynna ditt liv

fördelarna med att blogga

Som ni kanske redan vet har bloggning hjälpt många människor och företag under de senaste 10-15 åren. Det är sant att mer än två decennier sedan har bloggning knappast funnits. Idag finns det miljoner bloggar online över hela världen!

Men vi blir fortfarande upprörda och försöker övertyga människor om fördelarna med att blogga. Även om att tjäna pengar online inte är ett primärt mål kan bloggen hjälpa på många andra sätt. Låt oss titta på alla bonusar som bloggarna får.

1. Du kan hantera din onlineidentitet och bygga förtroende

Både människor och företag har sin information publicerad online. Vad händer då när någon söker efter ditt namn? En av fördelarna med bloggar är att det låter dig bygga och kontrollera din online identitet.

Förutom sociala nätverksprofiler kan personer som söker efter ditt namn hitta din blogg eller din författarsida på andra bloggar. Denna information hjälper människor att lära känna dig bättre genom att läsa ditt arbete.

2. Du kommer att lära dig nya saker

Du undervisar inte bara andra när du bloggar. Du lär dig också. Först kommer du att lära dig mer om din nisch eftersom du behöver lär dig själv att lära andra. Du kommer också att lära dig mycket om andra områden, till exempel marknadsföring online, oavsett vad du skriver.

Oavsett om du gillar det eller inte, det finns en viss marknadsföringskunskap du behöver för att öka trafiken till din blogg. Din kunskap om e-postmarknadsföring, marknadsföring av sökmotorer och marknadsföring av sociala medier fortsätter att växa.

3. Du kommer att förbättra dina skrivfärdigheter

Ju mer du gör något, desto bättre blir du med den färdigheten. Skrivande är inget undantag. Även om du inte avser att studera skrift, kommer ditt skrivande att förbättras ju mer du gör det. Du kan till och med investera i grammatikontrollverktyg Grammarly, för att hjälpa dig med att skriva grunderna, skiljetecken, stavning, meningsstruktur och stil medan du skriver.

Även de av er som inte fokuserar på skriftligt innehåll, till exempel podcasters och videobloggare, kommer att förbättra skrivfärdigheterna genom att blogga. På vilket sätt? Du måste skriva beskrivningar för dina egna podcast och videor. Och du måste interagera med dina bloggprenumeranter i kommentarerna till podcast och videor du publicerar.

4. Du kan bli skicklig på ett nytt språk

Om du talar om att lära dig och förbättra dina färdigheter, om du vill lära dig ett andra språk, är bloggning vägen att gå. De av er som bloggar på ett icke-modersmål kommer att bli mer skickliga på det språket.

Du kommer att få en chans att interagera med andra som talar det nya språket genom kommentarer och sociala medierengagemang. Inte bara kommer du att skriva bättre på det språket, utan du kan börja prata bättre när du bjuds in till ljud- eller videointervjuer.

5. Du kan få teknisk kunskap

Oavsett om du tänker det eller inte, kommer du att lära dig nytt ordförråd. Förutom teknikrelaterade system, verktyg och metoder medan du går igenom processen att skapa och växa en blogg.

Det behöver inte vara programmeringsspråk eller professionell webbdesignkompetens. Idag finns det många halvautomatiserade verktyg och processer tillgängliga online för nya för internetfolk. Och du kan lära dig hur du använder dem genom att läsa information online eller titta på videohandledning.

6. Du kommer att få kontakt med nya människor

En av de största fördelarna med att blogga är att få kontakt med andra. Du odlar inte bara några följare på sociala nätverk eller e-postlistor. Du bygger äkta relationer. Du blir vänner med människor som du inte skulle ha träffat på annat sätt.

Något som överraskar många är att de utvecklar en fanbas genom bloggning. Om du deltar i evenemang i din bransch kommer du att känna igen personer du aldrig har träffat. De kommer att tacka dig för allt det fantastiska arbete du har gjort. Främst de människor du träffar i början av din bloggresa. De kommer att vara dina mest lojala fans om du fortsätter att odla din relation med dem.

7. Du kommer att utropas till en expert

Verkliga experter behöver aldrig kalla sig experter. Andra kommer att göra det åt dig. När du blir erkänd i din nisch, kommer du att bli inbjuden att delta i intervjuer och blogginlägg som sammanställer experttips eller råd. Den sista kommer att sätta dig i sällskap med andra experter i din nisch och hjälpa dig att märkas som en expert oftare.

En av nycklarna till att få expertkännedom är alltid att vara till hjälp. Även om du inte vill börja erbjuda gratis konsulttjänster vill du hjälpa så många människor som möjligt på små sätt. Att besvara en fråga här och där kommer att få fler att respektera dig.

8. Du kommer att bli inbjuden att tala

Nästa steg efter erkännande som expert på din nisch är att bli inbjuden att prata vid relaterade branschevenemang. Det kan börja med inbjudningar att sitta på en gästpanel, eller det kan vara direkt begäran om att hålla din session.

Att tala kan hjälpa dig att fortsätta öka ditt rykte som expert på din nisch. Du får omedelbar trovärdighet när du kan säga att du har talat vid populära evenemang. För dig som letar efter fler sätt att tjäna pengar kan du börja ta betalt för att prata engagemang.

9. Du kan bli författare

Din blogg är din portfölj. Bloggare som har intressanta insikter, exceptionella skrivfärdigheter och stora målgrupper har en fördel om de vill bli publicerade författare. Många toppbloggarer erkända av publiceringsföretag och ofta erbjuds bokavtal. Andra har kunnat skicka in platser till förlagsföretagen för att säkra erbjudanden för de böcker de vill skriva.

Om du vill bli uppmärksam av en förläggare ska du först undersöka de förlag som troligtvis har intresse för en bok inom din nisch. Titta på andra bloggare som har skrivit böcker i din nisch och se vem som publicerade dem. Börja sedan interagera med förlaget på sociala medier för att komma på deras radar.

10. Du kommer att få jobberbjudanden

Blogga i en affärsrelaterad nisch kan hjälpa dig att landa ett jobb. Företag som erkänner fördelarna med innehållsmarknadsföring letar alltid efter anställda som kan skapa tvingande innehåll. När du nätverkar med andra i din nisch kommer du sannolikt att stöta på personer som rekryterar till öppna jobb.

Om du är ute efter ett jobb är professionalism nyckeln. Din blogg och offentliga sociala profiler bör vara fria från allt som negativt kan visa dig. Det inkluderar de berusade partibilder eller hyror om din nuvarande arbetsgivare.

11. Du kan starta ett nytt företag

I vissa situationer kan en blogg börja som en hobby bara för att mogna till en heltid och väl betalande företag. Till exempel, Pat Flynn skapade Green Exam Academy blogg för att dela hans åsikt och tankar om arkitektur. När han avskedats från sitt jobb bestämde han sig för att ta bloggning på allvar. Hur förändrade detta hans liv?
Hans blogg förvandlades till ett riktigt företag, och han kan tjäna sitt liv. Flyns berättelse är en bland många människor som har startat framgångsrika företag genom att blogga.

12. Du kan sälja fler produkter

Har du din egen företagswebbplats? Bloggning hjälper dig att sälja mer. Allt du behöver göra är att skapa innehåll som får läsarna att bli intresserade av dina produkter och tjänster. Marknadsför ditt innehåll till dina ideala kunder och du kommer att upptäcka att du börjar fånga leads och stänga mer försäljning.

Att sälja mer gäller produkter och tjänster som du erbjuder samt vissa affiliate-erbjudanden. För försäljning av anslutna produkter gäller samma regel. Skriv blogginlägg som får läsarna att engagera sig i de artiklar som andra företag kan erbjuda. Och du kan få en provision från dem.

13. Du kan få omedelbar feedback

Det spelar ingen roll om du driver en personlig blogg eller blogg för företaget du arbetar på, bloggning hjälper dig att få feedback från fans och kunder. Det kan vara negativt eller positivt, men det är viktigt att veta vad folk tycker om innehållet du lägger ut.

Som bloggare får du läsa kommentarer samma dag som du publicerar innehållet. Detta hjälper dig att få nästan omedelbar feedback och få en uppfattning om hur ditt innehåll presterar.

14. Du kommer att skapa fler bloggar eller skriva på andra bloggar

De flesta bloggare stannar inte vid en blogg. Vissa bloggare som börjar med nischspecifika bloggar grenar sig till att blogga om själva bloggprocessen. Andra tacklar online-nisch för att tjäna pengar när deras nischbloggar blir framgångsrika. Eller bloggare som börjar med mycket generaliserade bloggar kan förgrena sig till nischspecifika bloggar.

Om du vill starta en ny blogg kommer du att ha en bättre förståelse för hur du gör din nya blogg till framgång. Med alla försök och fel du genomgick med din första blogg. Denna kunskap hjälper dig att göra din nya blogg framgångsrik under en kortare period. Och hjälper dig att uppleva alla ovanstående fördelar igen eller i större djup.

15. Blogging kan ge dig frihet

Bloggning ger dig rätten att arbeta från vilken plats som helst och när som helst. Dessutom får du också en chans att göra saker du älskar att göra! Spendera mer tid med din familj, göra idrottsaktiviteter och delta i samhällsutvecklingsprogram.

Om du älskar att resa hjälper bloggning dig också att besöka världens skönhet. Du kan göra alla dessa medan du fortfarande njuter av ett blygsamt liv från att blogga!

Är du redo att starta din egen blogg?

Att skapa en personlig blogg kan göras så snabbt. Du måste välja ett namn för din blogg först. Det är ett av de viktigaste stegen när du startar en ny blogg.

Rekommenderat verktyg:

När du har valt ditt domännamn måste du bestämma dig för en bloggplattform och en webbhotellleverantör. För alla nya bloggare rekommenderar vi WordPress.org och Bluehost, ett företag som driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen. Du får en gratis domännamn när du registrerar dig hos dem och om du inte gillar deras tjänster, de erbjuder 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Slutsats

Vill du dela din passion, utbilda andra, få exponering, bygga auktoritet, rangordna i sökning eller har innehåll att dela? I så fall kanske du är redo att lansera din nya blogg. Men kom ihåg en sak, din vision måste vara långsiktig. Vad du än gör i dag kommer att påverka din närvaro online i framtiden. Och som ni kan se, det finns olika fördelar med bloggning som går utöver att tjäna pengar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map