Vad är ett blogginlägg? – Den perfekta strukturen

Lär-Blogging_blogspot-innehåll


Om du vill starta en ny blogg eller redan har startat en, skulle nästa steg vara att ta reda på vad du ska skriva. Oavsett syftet med en blogg är, personligt eller affärsmässigt, skulle innehåll spela en avgörande roll i bloggens framgång.

Du måste inse att internet är övermättat med textinnehåll. Därför måste du investera allvarligt för att skapa bra innehåll för att dina blogginlägg ska stå ut.

I den här artikeln visar vi dig hur du skriver dina blogginlägg och gör dem informativa.

Definition av ett blogginlägg

Blogginlägget är en post (artikel) som du skriver på en blogg. Det kan innehålla innehåll i form av text, foton, infografik eller videor.

Strukturen för ett blogginlägg

Följande är den grundläggande strukturen i ett bra blogginlägg:

blogginläggets struktur

Använd gärna den här mallen på din webbplats

Använd dessa element för att optimera varje inlägg för både läsare och sökmotorer:

Rubrik

Rubriken eller titeln på ditt blogginlägg måste fånga uppmärksamheten hos potentiella läsare. Människor kan se det i deras nyhetsflöde på sociala medier eller sökresultat. Se till att du inkluderar det viktigaste nyckelordet som folk kan använda när de söker efter ämnet du täcker.

Utgivningsdatum

Publiceringsdatum för ditt innehåll är valfritt men rekommenderas. Om du ofta uppdaterar din blogg kan inläggsdatum hjälpa dina besökare att bestämma de senaste inläggen. Det är inte så viktigt på stedsgröna innehållssidor utan används ofta på ett dagligen publicerat innehåll.

Författare by-line

En författarbibliotek hjälper läsarna att identifiera vem som skrev innehållet och är särskilt viktigt för bloggar med många författare. Dessutom kan författarens by-line ge ditt innehåll mer förtroende om en erkänd författare skapar det.

Post kategori

Kategoriklasser som används för att gruppera ditt innehåll i olika avsnitt. Vi rekommenderar att du använder kategoritaggar för varje blogginlägg du skapar. Att gruppera relevant innehåll tillsammans kommer att vara till hjälp för dina besökare och för sökmotorer som genomsöker din blogg.

Introduktion

Det första stycket i ditt blogginlägg kommer antingen att hålla folk läsa eller få folk att lämna. Se till att det tvingar människor att läsa resten av ditt innehåll. Du bör använda din riktade sökordsfras för sökmotorer minst en gång i det här avsnittet.

Huvudinnehåll

Det är huvuddelen av innehållet i ditt blogginlägg. Tänk på rubriken som löften och huvudinnehållet som uppfyllandet av det pantsättningen. Ditt huvudinnehåll bör glädja alla som besöker ditt inlägg baserat på rubriken. Om du skapar innehåll som inte uppfyller löftena från din rubrik kommer folk att börja identifiera din blogg som ouppfyllande. Längden på dina blogginlägg kan variera från 300 till 3 000 eller fler ord. Det är bäst att växla längden på dina inlägg när du får insikt i vad som fungerar bäst för din publik.

Sub-rubriker

Många människor skannar ditt blogginnehåll i motsats till att läsa det ord för ord. Skriv underrubriker som delar ditt innehåll i smältbara delar. Se till att dessa underrubriker representerar innehållet i dem.

Fet text

Använd fet text i några områden i ditt huvudinnehåll för att lyfta fram viktiga punkter. Använd det selektivt. Annars verkar hela artikeln med fet stil, vilket tar bort möjligheten att markera viktiga delar av innehållet.

Punktlistor / numrerade listor

Även om du inte vill att hela inlägget ska fyllas med punktpunkter eller nummer, hjälper dessa listor att separera steg och tabeller med användbart innehåll.

Media

Komplettera textdelen av ditt innehåll med media, till exempel relaterade bilder och video. Det hjälper till att bryta upp ditt innehåll och illustrera dina poäng bättre.

Det minsta du kan göra är att inkludera en bild i ditt inlägg. Lägg till ditt inläggs huvudsakliga sökordsfras i bildens filnamn och ALT-taggen. Det hjälper dig i sökoptimering av ditt inlägg.

Slutsats

Slutsatsen bör vara ett par eller två i slutet av ditt inlägg för att sammanfatta innehåll du har skrivit. Läsaren bör förstå vilket material du har täckt. Om de inte gjorde det, är chansen att de kommer tillbaka för att se vad de kan ha missat.

Uppmaning till handling

Den sista raden i ditt blogginlägg bör vara någon form av en uppmaning till handling. Det kan vara så enkelt som att be läsarna dela sina tankar i kommentarerna eller dela inlägget på sociala medier. Om du skrev inlägget för att marknadsföra en viss produkt eller tjänst, bör uppmaningen uppmuntra läsaren att lära sig mer om det.

Sociala delningsknappar

Sociala medier är ett användbart instrument för att marknadsföra ditt blogginnehåll. Du måste se till att inkludera sociala knappar i allt ditt innehåll, så att folk enkelt kan dela det på sociala nätverk. Du kan placera dem högst upp i ditt innehåll, längst ner i ditt innehåll eller på sidan som en flytande widget.

Kommentaravsnitt

Förutom innehållet i ditt blogginlägg är kommentarer den viktigaste delen av din blogg. Det här avsnittet ger dina läsare en möjlighet att interagera med dig och andra besökare. Det är viktigt att du svarar på kommentarerna och öppnar konversationen.

Du behöver inte inkludera alla element från den här listan i varje inlägg. Se till att du alltid har en engagerande introduktion, kvalitetsinnehåll och en solid slutsats.

Så skriver du ditt första blogginlägg

Den första är den svåraste att skriva, och chansen är stor att du kommer att känna dig som Alice i Underlandet. Men det är viktigt att driva dig själv ur din komfortzon och få ditt arbete där ute.

I ditt första inlägg kan du ta ett ögonblick och presentera dig själv. Berätta för dina läsare vem du är, vad som motiverade dig att blogga och vad du kommer att skriva. Titeln på inlägget kan vara “Välkommen till min blogg” eller “Mitt första blogginlägg”. Du kan också presentera ditt nästa blogginlägg här, där du kommer att prata om något särskilt ämne.

Rekommenderad läsning: Hur man skriver ett blogginnehåll

Exempel på bra blogginlägg

Titeln på ditt blogginlägg bör fånga läsarna och visa dem ett värdeförslag. Det bör innehålla dina viktigaste nyckelord och fördelarna dina läsare kommer att få från blogginlägget.

Få idéer om blogginlägg:

Slutsats

Nu har du behärskat grunderna och förstå strukturen för ett blogginlägg. Nästa sak är att experimentera med ditt innehåll. Dina blogginlägg måste sticker ut från havet med innehåll som översvämmar internet. Försök att vara annorlunda och närma dig ditt ämne från en ny vinkel som till och med kan vara kontroversiell. Lycka till!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map