Vad är en blogg? – Definitionen av blogg, blogging och blogger

vad är en bloggbild


Vet du vad bloggar är? Om du inte gör det, har du kommit till rätt ställe. I början var en blogg mer en personlig dagbok som folk delade online, och den går tillbaka till 1994. I den här onlinejournalen kunde du prata om ditt dagliga liv eller dela saker du gör. Men människor såg en möjlighet att kommunicera all information på ett nytt sätt. Så började den vackra bloggvärlden.

Idag finns det mer än 600 miljoner bloggar på webben.

Vad är en blogg?

Definition av blogg

En blogg (förkortning av ”weblog”) är en onlinejournal eller informationswebbplats som visar information i omvänd kronologisk ordning, där de senaste inläggen visas först. Det är en plattform där en författare eller till och med en grupp författare delar sina åsikter om ett enskilt ämne.

Vad är syftet med en blogg?

Det finns många skäl att starta en blogg för personligt bruk och bara en handfull starka för affärsblogging. Att blogga för företag, projekt eller något annat som kan ge dig pengar har ett mycket enkelt syfte – att ranka din webbplats högre i Google SERP, t.ex. öka din synlighet.

Som företag litar du på att konsumenterna fortsätter att köpa dina produkter och tjänster. Som ett nytt företag förlitar du dig på att blogga för att hjälpa dig att komma till dessa konsumenter och få deras uppmärksamhet. Utan att blogga, skulle din webbplats förbli osynlig, medan du driver en blogg gör dig sökbar och konkurrenskraftig.

Så det huvudsakliga syftet med en blogg är att ansluta dig till den relevanta publiken. En annan är att öka din trafik och skicka kvalitetsledningar till din webbplats.

Ju oftare och bättre dina blogginlägg är, desto högre är chansen för din webbplats att upptäckas och besöks av din målgrupp. Vilket innebär att en blogg är ett effektivt blygenerationsverktyg. Lägg till ett bra appell (CTA), och det konverterar din webbplatstrafik till Leads av hög kvalitet. Men en blogg låter dig också visa upp din auktoritet och bygga ett varumärke.

När du använder din nischkunskap för att skapa informativa och engagerande inlägg skapar det förtroende hos din publik. Bra bloggning gör att ditt företag ser mer trovärdigt, vilket är särskilt viktigt om ditt varumärke fortfarande är ungt och ganska okänt. Det garanterar närvaro och auktoritet samtidigt.

Bloggstruktur

Utseendet på bloggar förändrats över tid, och numera innehåller bloggar olika artiklar. Men de flesta bloggar innehåller vissa standardfunktioner och struktur. Här är vanliga funktioner som en typisk blogg kommer att inkludera:

 • Rubrik med menyn eller navigeringsfältet
 • Huvudinnehållsområde med markerade eller senaste blogginlägg
 • Sidofält med sociala profiler, favoritinnehåll eller uppmaning
 • Sidfot med relevanta länkar som ansvarsfriskrivning, integritetspolicy, kontaktsida osv.

Grundläggande bloggstruktur

Använd gärna den här mallen på din webbplats

Exemplet ovan är bloggens grundstruktur. Varje objekt har sin egen betydelse och hjälper besökare att navigera genom din blogg.

Bloggar och webbplatser

En majoritet av människor undrar fortfarande om det finns någon skillnad mellan en blogg och en webbplats. Vad är en blogg och vad är en webbplats? Det är ännu mer utmanande att skilja mellan de två idag. Många företag integrerar bloggar på sina webbplatser för att utföra samma funktion.

Vad som skiljer bloggar från webbplatser?

Bloggar behöver ofta uppdateringar. Bra exempel inkluderar en matblogg som delar måltidsrecept eller ett företag som skriver om sina branschnyheter.

Bloggar främjar perfekt läsarengagemang. Läsarna får chansen att kommentera och uttrycka sina olika problem för tittaren. Statiska webbplatser, å andra sidan, består av innehållet som presenteras på statiska sidor. Statiska webbplatsägare uppdaterar sällan sina sidor. Bloggägare uppdaterar sin webbplats med nya blogginlägg regelbundet.

Viktiga element som identifierar ett blogginlägg från en statisk sida inkluderar ett publiceringsdatum, författarreferens, kategorier och taggar inom en byline. Även om inte alla blogginlägg har alla dessa byline-element, har statiska webbplatssidor inga av dessa artiklar. Ur ett besökars perspektiv kommer innehållet på en statisk webbplats inte att ändras från ett besök till det nästa. Innehållet på en blogg kan ändå erbjuda något nytt varje dag, vecka eller månad. Beroende på bloggägarens publiceringsschema.

Vad bloggar?

I början av 2000-talet uppstod bloggning i alla olika faser när flera politiska bloggar föddes. Dessutom började bloggar med bruksanvisningar att dyka upp. Etablerade institutioner började notera skillnaden mellan journalistik och bloggning. Antalet bloggare i USA kommer att vara 31,7 miljoner användare år 2020.

Definition av bloggning

Blogga är uppsättningen med många färdigheter som man behöver för att driva och kontrollera en blogg. Utrustning av webbsida med verktyg för att göra processen att skriva, posta, länka och dela innehåll lättare på internet.

Varför är blogg så populärt?

Det är viktigt att nämna att bloggning växer med varje dag som går! För att besvara frågan “vad bloggar” måste vi därför titta på faktorerna bakom dess uppgång.

I de tidiga stadierna blev bloggarna vanliga eftersom nyhetstjänster började använda dem som verktyg för att uppsöka och bilda åsikter. Det blev en ny informationskälla.

Varför är blogg så populärt

Företag såg ett bra sätt att förbättra kundens nöjdhetsnivå. Genom bloggning håller företag kunder och kunder uppdaterade. Ju fler människor besöker din blogg, desto mer exponering och förtroende för ditt varumärke får.

Personliga och nischbloggarar såg potentialen att nå fler personer intresserade av specifika ämnen. Genom en blogg kan besökare kommentera och interagera med dig eller ditt varumärke som hjälper dig att skapa ett nätverk av lojala följare.

Visste du att du kunde tjäna pengar genom att blogga? När din blogg får tillräckligt med uppmärksamhet och fans kan du undersöka sätt att tjäna pengar på din blogg. Genom bloggen kan du erbjuda dina tjänster och sälja produkter.

Vem är en bloggare?

På senare tid har bloggare blivit berömda av olika skäl. En alternativ karriär eller jobb för många, fler väljer att gå med i leden. Så vem är bloggare? Dessa är individer som älskar att dela delar av sina liv med dig. De publicerar olika ämnen från konst, hemdesign, snickeri och finansartiklar. Bloggare är mobila och behöver inte vara på ett ställe. De lever på internet!

Definition av bloggare

En bloggare är någon som driver och kontrollerar en blogg. Han eller hon delar sin åsikt om olika ämnen för en målgrupp.

Varför bloggar många idag?

Vill du ha en egen blogg? ja! De flesta människor idag skapar en blogg av olika skäl. Varje människa har sin berättelse att berätta. Därför kan bloggare via internet kommunicera till en större grupp människor.

Varför är blogg så populärt? Bloggar tillåter dig att prata om alla ämnen och uttrycka din åsikt. Du hittar några bloggare som skriver om varje aktivitet som ägde rum under dagen. Dessa kan variera från små frågor som att vakna upp till stora frågor som mänskliga rättigheter och klimatförändringar! Kom ihåg att som blogger som driver din egen blogg måste du lita på de ämnen du älskar och sträva efter att bli en av de bästa bloggarna på webben.

Får bloggare betalt?

Bloggare tjänar pengar, men det här är inte ett yrke som snabbt blir rik.

Innan du kan börja tjäna pengar på din blogg måste du bygga både din Google SERP-ranking och din nischpåverkan. Och det tar mycket tid och kvalitetsinnehåll. Möjligheter att tjäna pengar presenterar sig inte förrän du har fått lite trovärdighet på området. Så gå ner till affärer.

Så här kan du tjäna bra pengar som en högst rankad nischblogger:

 • Att sälja annonsutrymme på din blogg privat eller via Google AdSense.
 • Att bli en partnerpartner privat eller via annonsnätverk.
 • Sälja dina egna digitala produkter som e-böcker och självstudier.
 • Säljer medlemskap för tillgång till exklusivt innehåll eller råd.
 • Använda din blogg som ett innehållsmarknadsföringsverktyg för ditt företag.

Om du startar en blogg som ett sätt att marknadsföra och öka ditt befintliga företag kommer du förmodligen inte att sälja annonsutrymme eller medlemskap. Men du kan skapa och börja erbjuda exklusiva digitala produkter som e-böcker, guider eller onlinekurser som ett lead capture-verktyg i utbyte mot besökarnas e-postadresser. På så sätt kommer du att skjuta dem ett steg längre ner i din försäljningstratt.

Vill du starta en blogg på egen hand?

Skapa din egen personliga blogg tar några steg. Först måste du besluta om ett namn för din blogg som också kallas ett domännamn och välja den bästa bloggplattformen. Vi rekommenderar att du går med den självhostade plattformen. Det finns få val när det gäller plattformar med egen värd men det mest populära är det WordPress.org.

Då måste du välja en webbhotelltjänst och för nya bloggare rekommenderar vi starkt Bluehost, ett företag som driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen. Du får en Gratis domännamn när du registrerar dig hos dem och om du inte gillar deras tjänster erbjuder de en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Steg ett

Klicka på den här länken så går du till sidan “Exklusivt erbjudande” reserverat för våra fans. När du kommer dit klickar du på “Kom igång nu”.

Steg ett

Steg två

Om detta är ditt första värdkonto någonsin, bör du börja med den grundläggande planen, eftersom du kommer att behöva tid för att bestämma dina behov och alternativ. Den grundläggande planen har allt som nybörjare behöver för att skapa en ny blogg. Överväg andra planer senare när din blogg tar fart och dina behov blir större.
Steg två

Steg tre

Ditt domännamn kommer att spela en viktig roll i den framtida utvecklingen av din blogg och det är därför det är viktigt att ta sig tid och räkna ut ett bra domännamn. När du har gjort det anger du namnet i kolumnen “ny domän” och väljer ditt toppdomän.
steg tre

Rekommenderat verktyg:

Skriv bara in den önskade domänen i denna “nya domän” -ruta och BlueHost visar dig om den är tillgänglig eller inte. Om inte kommer det att ge dig en lista med liknande namn som du kan välja mellan.

Slutsats

Vi hoppas att du har lärt dig något viktigt när det gäller bloggvärlden. Om du har lyckats starta en blogg är ditt nästa steg att arbeta med ditt blogginnehåll för att hålla dina framtida läsare nöjda och engagerade. Kolla gärna in vår omfattande lista över bloggresurser som hjälper dig att driva och växa din nya blogg.

What-is-a-Blog infographic

Använd gärna denna infographic på din webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map