Röstsökningsstatistik, fakta och trender (2020)

röstsökhuvudbild


Röstsökning har snabbt blivit en viktig del av SEO, och den kommer definitivt inte att försvinna. Ett stort antal konsumenter använder nu röstsökning för att leta efter produkter och tjänster online, eftersom det är mycket bekvämare än att skriva.

Men vad är röstsökning exakt? Vanligtvis är det en taligenkänningsteknik som gör det möjligt för användare att söka på internet genom att tala sina önskade termer snarare än att skriva ner dem. Tänk Amazon Alexa, Apples Siri eller Googles röstsökningsapp – alla tillåter användare att bara kommunicera med sina enheter via röst.

Medan tekniken bakom röstsökning är ganska komplicerad och förlitar sig på framsteg inom Natural Language Processing (NLP), är optimering av din webbplats för röstsökning bara en annan aspekt av SEO och borde inte ta för mycket av din tid.

Om du optimerar ditt innehåll för röstsökning kommer du att få mer trafik till din webbplats och få din SEO-ranking till en helt ny nivå. Inte alla omfattar det ännu, så du kommer också att få en konkurrensfördel.

Intressant röstsökningsstatistik
 • 30% av webbsökningen kommer att vara skärmfri 2020
 • Googles röstsökning stöder mer än 100 språk
 • Engelska har 95% noggrannhet i Googles röstsökning
 • 32% av människor använder röstaktiverad sökning dagligen istället för att skriva
 • 72% av smarta högtalarägare använder sina enheter som en del av en daglig rutin
 • 43% av människor handlar online via röstaktiverade enheter
 • Det finns mer än 200 miljoner smarta högtalare över hela världen
 • Försäljningen av smarta högtalare överträffar tablettförsäljningen fram till 2021
 • 58% av konsumenterna hittar lokala företag som använder röstaktiverad sökning

Contents

Trends

röstsöktrender

Många nya trender drivs med röstsökning och transformerar helt SEO och hur vi använder internet. Var och en av dem härrör från ett enkelt faktum att vi talar mycket snabbare än vi skriver. Så det är bara naturligt att vi vänder oss till röst för effektivitet.

Det är snabbare, enklare och inte minst – bekvämare. Särskilt nu när handsfree-enheter blir allt mer populära.

Men det handlar inte bara om bekvämlighet. Alla måste ha tillgång till ny teknik, inklusive funktionshindrade. Röstsökning gör det möjligt för användare med synskadade och de som saknar finmotorik att få tillgång till internet enkelt. Även om röstsökning fortfarande är i sin spädbarn och ser hur den erbjuder både bekvämlighet och bättre tillgänglighet, är det inte förvånande att populariteten snabbt skyrocketar.

Så låt oss titta på några betydande röstsöktrender och visa dig hur viktigt det är att hoppa på bandvagnen och gå med i röstsökrevolutionen så snart som möjligt.

1. 30% av webbsökningen 2020 kommer endast att utföras med röst

(Källa: Gartner.com)

Hur ofta är röstsökning

Röstsökningsstatistik visar att nästan en tredjedel av alla webbsökningssessioner i alla sökmotorer kommer att vara helt skärmfria år 2020.

Även om detta kan låta orealistiskt till en början, bör du bara tänka på hur många som redan använder Amazon Alexa, Siri eller Google röstassistent. Vi förlitar oss redan på skärmlösa sökningar dagligen, både i våra hem och när vi är ute.

Dessa röstsöktrender kommer bara att fortsätta.

Med ytterligare framsteg och större tillgänglighet av teknik bakom Natural Language Processing kan röstsökningar bara bli mer populära. AI spelar också en viktig roll i detta. Med användning av AI kan virtuella assistenter ha sina egna unika personligheter, vilket tilltalar slutkunderna. De kan vara humoristiska, vittiga, sarkastiska till och med, vilket bara uppmuntrar användare att interagera mer med dem, vilket ger upphov till både virtuella assistenter och röstsökningar. Så även om förutsägelsen är att 30% av webbläsningen kommer att utföras med röst i slutet av 2020, är ​​procenten förmodligen mycket högre.

2. 48% av konsumenterna använder röstteknologi för allmänna sökfrågor

(Källa: Searchengineland.com)

Enligt Searchengineland använder nästan hälften av användarna röstsökningsteknologi för att snabbt hitta svar på allmänna frågor online. Som nämnts är talar ofta mycket snabbare än att skriva, så denna trend kunde förväntas. När användare är på språng eller när de har begränsad tid vänder de sig till röstsökningar för snabba, enkla svar.

Många användare hemma, till exempel, gillar att leta upp recept online. När du följer ett recept och stöter på gram som måttenheter är det snabbt, enkelt och bekvämt att använda en handsfree röstsökning för att konvertera gram till koppar eller uns.

Men när det gäller mer allvarliga ämnen som måste studeras och undersökas kommer många användare att söka efter information manuellt. Detta ger dem en chans att läsa och läsa om information, förstå den noggrant och uppmärksamma den.

3. 27% av människor använder mobil röstsökning

(Källa: DBSwebsite.com)

Enligt Google använder nära en tredjedel av den globala internetgemenskapen röstsökning på sina mobila enheter.

4. Mer än 50% av smartphone-användare använder nu röstsökning

(Källa: Comscore.com)

År 2020 använder majoriteten av smarttelefonanvändare över hela världen sökning med röstteknologi.

5. Google taligenkänning stöder nu mer än 100 språk

(Källa: Google.com)

Hur många språk känner igen Google röstsökning

Google fortsätter att ge inhemska röstinmatningar till mobilanvändare, vilket gör att ett stort antal mobilanvändare världen över kan använda röstsökning på sitt modersmål.

För närvarande använder Google röstigenkänning på mer än 120 språk och deras varianter. När röstsökning blir mer populär kan vi förvänta oss att denna lista växer exponentiellt. Googles taligenkänning drivs av maskininlärningsteknologi, vilket innebär att ju fler användare som förlitar sig på röstsökningar, desto mer exakta blir resultaten. Taligenkänning är för närvarande det mest pålitliga på engelska, men tekniken utvecklas och Google blir långsamt bättre på att förstå andra språk också.

Användare från över 120 språk kan använda Googles taligenkänningsteknologi för att aktivera röstkommandon, transkribera ljud, strömma textresultat, formatera språk och mer.

6. Det engelska språket har 95% noggrannhet i Googles röstsökning

(Källa: StrategyAnalytics.com)

Även om Googles teknik för taligenkänning stöder flera språk ger den inte alltid mycket exakta resultat. Röstsökanvändare på Google får de mest exakta resultaten när de söker på engelska.

7. 4,6 sekunder behövs för att ladda en röstsökningssida

(Källa: Backlinko.com)

Röstsökningsresultatsidor laddas mycket snabbare, i motsats till den genomsnittliga sidan som tar cirka 8,8 sekunder att ladda. Det betyder att röstsökningssidor laddas 52% snabbare.

8. 32% av konsumenterna föredrar röst än att skriva en sökfråga

(Källa: PwC.com)

Nästan en tredjedel av konsumenterna använder röstteknologi varje dag för att utföra sökfrågor som de brukade skriva. Detta kokar igen för enkelhet och enkelhet. Så länge deras sökningar kräver snabba, enkla och exakta svar, kommer ett stort antal användare att lita på röstsökningar eftersom de kan spara tid och göra det lättare att multitask.

Detta gäller särskilt för yngre konsumenter som anpassar sig till ny teknik snabbare. Det som emellertid är intressant är det faktum att även om unga konsumenter är mycket snabbare att anta röstsökningsteknologi, anses de inte vara tunga användare.

Röstsöktrender visar att en stor majoritet av användarna förlitar sig på röstsökning endast när de är hemma, eftersom de tycker om att ha större integritet när de pratar med sina röstassistenter. Eftersom yngre användare vanligtvis ägnar mindre tid hemma, är de mindre benägna att lita på röstsökningar dagligen.

Så även om de flesta användare tycker om bekvämligheten och enkelheten med att använda röstassistent-enheter har röstsökning ett sätt att gå innan det blir den föredragna sökmetoden både hemma och offentligt.

9. 29% av konsumenterna utnyttjar röstassistenter för att ställa snabba frågor

(Källa: PwC.com)

Sök efter röst är det föredragna valet för många konsumenter som använder det dagligen för att söka svar på snabba frågor.

10. 35% av användarna använder röstassistenter för att kontrollera vädret och nyheterna

(Källa: PwC.com)

35% av människor följer med nyheterna och kontrollerar vädret med hjälp av sina röstassistenter. 15% föredrar att göra det på gammaldags sätt.

11. 54% av de månatliga konsumenterna använder röst för navigering och trafik

(Källa: PwC.com)

Röstassistenter hjälper 19% av konsumenterna (dagligen) och 54% av konsumenterna (varje månad) att navigera eller kontrollera trafiken.

12. 40% av konsumenterna använder röst för att beställa eller köpa något varje månad

(Källa: PwC.com)

Röstassistenta enheter hjälper människor att köpa, medan bara 10% gör det dagligen. 50% av konsumenterna gör det aldrig med en röstassistent.

13. 82% av kunderna undersöker produkter eller tjänster online innan de köper något

(Källa: Thinkwithgoogle.com)

Nästan varje shoppare bedriver onlineundersökningar innan de gör ett köp.

14. 43% av röstaktiverade enhetsägare använder sina enheter för online-shopping

(Källa: Narvar.com)

Röstaktiverade onlineköp

Nästan hälften av personer som äger en röstaktiverad enhet använder den enheten för att göra inköp online. Men många användare är fortfarande skeptiska och är därför mycket försiktiga när de använder röstsökning för online shopping.

Detta beror främst på att online-shopping vanligtvis kräver att användare ägnar mer tid och ansträngning åt det. De måste undersöka artiklarna de beställer, leta efter recensioner, jämföra priser och mer. Det är en komplex aktivitet, och många känner inte till den fulla omfattningen av röstsökfunktioner.

Så de som använder sina röstassistent-enheter för online-shopping gör det för billigare och vanligare artiklar. De använder röstsökning för att beställa mat, mat, toalettpapper, böcker och liknande. Samtidigt vänder de sig till manuella sökningar online för kläd shopping, resereservationer och mer känsliga och dyra artiklar.

15. 2 av 5 vuxna utför en röstsökning en gång varje dag

(Källa: Edit.co.uk)

Enligt Edit använder många människor röstsökning bara en gång om dagen.

16. 25% av yngre vuxna i åldern 16-24 använder mobil röstsökning

(Källa: Globalwebindex.com)

Yngre vuxna i åldrarna 16-24 (25%) använder röstsökning på mobil varje månad mer än konsumenter i åldern 55-64 år (9%).

17. Män står för fler månatliga röstsökare än kvinnor

(Källa: Socialmediatoday.com)

Röstsökningsstatistik visar att män och kvinnors månatliga röstsökning 2018 såg ut så här: 66% mot 55% (smartphone), 53% mot 30% (stationär / bärbar dator), 49% mot 31% (surfplatta) och 46% mot 26% (smart högtalare).

Framtida

röstsökning framtid

Det finns ett stort surr runt röstsökning över hela planeten, och den globala röstsökningsmarknaden kommer bara att fortsätta växa. Det går inte att bromsa ner det, särskilt nu när smarta högtalare tar över världen.

Medan röstassistenter först blev populära via smartphones, är det röstaktiverade högtalare som tar dem till nästa nivå och driver fram röstsöktrenderna. Smarta högtalare är relativt nya på marknaden, men deras antagande var förvånansvärt snabbt. Miljontals människor över hela världen har smarta högtalare i sina hem, och medan de till en början användes främst för underhållningsändamål (som att ställa roliga frågor), är de nu mycket mer praktiska.

Röstsökningsstatistik visar att majoriteten av användare för närvarande litar på smarta högtalare för mer enkla aktiviteter som att spela musik och kontrollera väderprognosen, men allmän röstsökning blir allt vanligare.

Låt oss se vad framtiden har för röstsökningstillväxt.

18. Köpare av röstaktiverade högtalare kommer att överskrida 25,6 miljoner år 2020

(Källa: Financesonline.com)

Hur många köper smarta högtalare

Det uppskattas att antalet köpare av röstaktiverade högtalare fortsätter att växa i antal. I slutet av 2020 förväntas deras försäljning överstiga 25,6 miljoner.

För närvarande, Amazon Echo dominerar marknaden och innehar över två tredjedelar av marknadsandelen. Smart högtalare och hemassistent Googles hem håller andra platsen, medan Apple HomePod kommer på tredje plats. Många användare har mer än ett märke av smarta högtalare i sina hem, främst för att de har andra elektroniska enheter från olika märken – var och en är kompatibel med en annan smart högtalare.

Oavsett varumärke kommer smarta högtalare att bli allt mer populära i hem över hela världen. Detta kommer i sin tur att öka antalet dagliga röstsökningar och kräva att digitala marknadsförare fokuserar på röstsökning SEO.

19. 16% av amerikanska medborgare äger en röstaktiverad högtalare

(Källa: NPR.org)

Antalet smarta högtalaranvändare i USA ökar snabbt. År 2018 ägde 1 av 6 amerikanska medborgare (16%) en röstaktiverad högtalare, vilket är 128% fler användare än det fanns 2017.

20. 24% av de amerikanska hushållen äger en smart högtalare

(Källa: DBSwebsite.com)

Hushållens ägande av smarta högtalare i USA ökar. År 2018 hade 1 av 4 hushåll i USA (24%) en smart högtalare. Då ägde fyra av tio av dessa hushåll mer än en smart högtalare.

21. Den smarta högtalarmarknaden förväntas överstiga 30 miljarder dollar år 2024

(Källa: Gminsights.com)

Marknaden förväntas uppnå en exponentiell tillväxt fram till 2024 och överträffa försäljningen som få andra elektroniska produkter har lyckats nå.

22. 19% av smartägare ägare använde sina virtuella assistenter för online shopping

(Källa: Walkersands.com)

19% av konsumenterna har redan använt sina smarta hem sökassistenter som Amazon Echo för online shopping medan 33% av dem planerar i följande kostym.

23. Med 42,2% av enheterna är USA fortfarande världsledande när det gäller att anta smarta högtalare

(Källa: Canalys.com)

Av mer än 200 miljoner enheter installerade 2019 över hela världen står USA för 42,2% av enheterna, som är den största installerade basen för smart högtalare i världen.

24. Smarta högtalare överstiger tabletter år 2021

(Källa: Canalys.com)

Smarta högtalare är fler än tabletter

Tabletförsäljningen minskar något, vilket gör det lättare för smarta högtalare att överträffa dem. Det förväntas att smarta högtalare kommer att överta tabletter fram till 2021.

Antagandet av röstaktiverade högtalare är störst i länder som USA, där 1 av 4 hushåll redan har minst en sådan enhet. Den stigande medelklassen i asiatiska länder som Kina och det ökande intresset för ny teknik driver dock försäljningen av smarta högtalare, även om Google och Amazon inte är tillgängliga där.

I motsats till detta minskar försäljningen av surfplattor och till och med traditionella datorer världen över, även om röstassistenter och röstsökappar är tillgängliga på båda dessa enheter.

25. 55% av hushållen kommer att använda smarta högtalare fram till 2022

(Källa: PRNewswire.com)

Den växande användningen av smarta högtalare driver tillväxten för röstshopmarknaden. Endast 13% av hushållen hade smarta högtalare under 2018.

Specifikt

Specifikationer för röstsökning

Smarta högtalare är alla rasande nu, men andra röstaktiverade enheter släpar inte för långt efter. Människor använder dem dagligen eller snarare ofta för att söka efter märken online.

De använder särskilt röstsökning för att upptäcka lokala företag, varför det är så viktigt att optimera din webbplats för röstsökning. Det förbättrar din synlighet och kan påverka din ranking på sökmotorer avsevärt, vilket ökar dina klickfrekvenser och hjälper dig att generera fler potentiella kunder. Med antalet röstaktiverade högtalare och röstsökassistenter som ökar, och med framstegen inom naturligt språkbearbetning, artificiell intelligens och maskininlärning, kommer röstsökning att bli allt populärare, vilket gör röstsökoptimering avgörande för varje företags framgång.

Så låt oss gå in i detaljerna för att få en tydlig inblick i trenden och se hur du kan använda röstsökning för att driva ditt företag framåt.

26. 400 miljoner enheter stöder nu Google Assistant

(Källa: Voicebot.ai)

Enligt röstsökningsstatistik har Google Assistant kraftigt utökat sin globala räckvidd med mer än 400 miljoner enheter vilket gör sin röstassistent baserad till den största på planeten.

27. 94% av alla tillgängliga smarta högtalare i världen kommer från Google och Amazon

(Källa: Techrepublic.com)

Enligt Techrepublic tillhandahåller Google och Amazon nästan alla röstaktiverade högtalare som för närvarande är tillgängliga.

28. Google Home har 81% noggrannhet när du ger svar på röstsökning

(Källa: Loupventures.com)

Google Home, som statistik för röstsökning visar, är vinnaren när det gäller att besvara röstsökfrågor exakt (81% noggrannhet), följt av Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) och Apple HomePod (52.3%).

29. 25% av alla sökningar i Windows 10 i aktivitetsfältet är röstbaserade

(Källa: Twitter.com)

Enligt Purna Virji, Senior Manager för Global Engagement hos Microsoft, är en fjärdedel av sökningarna i Windows 10-aktivitetsfältet röstbaserad.

30. 93% av användarna rapporterar att de är nöjda med sina röstassistenter

(Källa: PwC.com)

Folk är i allmänhet nöjda med sina röstaktiverade digitala assistenter. Deras minimikriterier inkluderar noggrannhet (73%), sparar tid (59%) och underlättar deras liv (55%).

31. Det genomsnittliga Google-röstsökningsresultatet innehåller endast 29 ord

(Källa: Backlinko.com)

Efter att ha analyserat 10 000 Google Home-sökresultat fann Backlinko att röstsökningsresultaten på Google vanligtvis är korta och kortfattade.

32. 20% av röstsökningen innehåller en kombination av 25 sökord

(Källa: seoClarity.net)

Mer än en femtedel av röstsökningar online inkluderar endast 25 vanliga nyckelord. Det vanligaste är “hur”, “vad,” “bäst” och “lätt.”

33. 58% av konsumenterna i USA har sökt efter lokala företag som använder röstteknologi

(Källa: Brightlocal.com)

Mer än hälften av de amerikanska konsumenterna har genomfört en lokal röstsökning för företag.

34. 76% av smartägare ägare använder lokal röstsökning minst en gång i veckan

(Källa: Brightlocal.com)

Majoriteten av smarta högtalaranvändare söker efter lokala företag per röst varje vecka, 46% av användarna gör samma dagligen.

35. 51% av lokala röstsökningar i lokala företag är restauranger och kaféer

(Källa: Brightlocal.com)

51% av konsumenterna använder lokal röstsökning för att hitta restauranger och kaféer, följt av livsmedelsbutiker (41%), matleverans (35%), klädaffärer (32%) och hotell eller B&B (30%).

36. Digital ljudreklam kan vara nästa stora sak för företag

(Källa: Choozle.com)

Digital ljudreklam

Eftersom röstteknologi får kunderna att minska skärmtiden skapar det många möjligheter för digital ljudreklam att öka.

37. Mobila användare är 3x mer benägna att använda röstsökning

(Källa: Searchenginewatch.com)

Det finns mer röstbaserade än textbaserade lokala sökningar på mobilen. När de utför lokala sökningar är mobilanvändare tre gånger mer benägna att använda röstsökning än att skriva in sina sökfrågor.

Slutsats

All denna röstsökningsstatistik visar tydligt att röstsökning inte går någonstans när som helst snart, om någonsin. Fler och smartare enheter kommer att fortsätta slå marknaden, vilket gör röstsökning till en absolut bris. Detta innebär att fler människor kommer att utnyttja denna användbara funktion och ytterligare påverka den globala marknadstillväxten.

Har du börjat optimera ditt innehåll för röstsökning? Tiden att göra det är nu! Ju tidigare du börjar optimera, desto tidigare kan du skörda de fantastiska fördelarna. Börja med dessa avgörande röstsökningsstatistik i åtanke och utnyttja hela kraften i röstsökning!

källor:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- installerad bas-marknadsandelar-by-region-q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map