Hur man hittar en nisch för din blogg (steg-för-steg-guide)

new8


Innan du skapar en blogg och går vidare och blir en framgångsrik bloggare, tänk på följande:

Livets mening är att uppnå den högsta formen av kunskap, som är tanken på det goda. ” – Forntida grekiska filosofer

Detsamma gäller för bloggning. Du vill nå den högsta kunskapsformen i det ämne du väljer. Så välj den som tilltalar dig – den du brinner för och är mest intresserad av. Sträva efter framgång, lycka, säkerhet och erkännande. Genom att välja din nisch av intresse och ha din synvinkel kommer du att kunna positionera och skilja din blogg från tävlingen.

Det finns många sätt att avgöra vilken nisch som är rätt för din nya blogg, men vi kan göra processen ännu enklare. I den här artikeln visar vi dig exakta steg du måste vidta för att välja rätt nisch när du skapar en ny blogg.

Brainstorma ditt ämne

Utan att tänka på något annat, börja din nischbeslutsprocess genom att skriva ner allt som intresserar dig. Det kan vara personliga intressen eller professionella intressen.

 • Börja med att tänka på saker du tycker om att göra, eller tycker om att göra om du hade chansen. Till exempel är du en amatörfotograf. Fotograferingsblogging kan vara en bra nisch. Du kan dela dina foton, din detaljerade kunskap eller din upplevelse med kamerateknologi.
 • Tänk sedan på de saker du skulle tycka om att lära dig. Till exempel är du intresserad av att delta i matlagningskurser. Även om du inte har tid eller budget att börja laga matlagningskurser kan du starta en matblogg där du analyserar recept du hittar online. Och diskutera hur man väljer perfekta ingredienser och väger fördelarna med organiska kontra GMO-ingredienser.
 • Tänk slutligen på de saker du redan dyker in djupt in i. Låt oss till exempel säga att du är en vuxen som kommer tillbaka för att avsluta din examen på college. Du kommer att göra en hel del forskning på campus kontra online-program, vilket universitet du ska välja, hur du kommer tillbaka till svängningen av studier och så vidare. Det här är fantastiska ämnen för en nischblogg om högre utbildning.

Under denna övning får du en bättre känsla för de teman som resonerar med dig. De som du brinner mest för är de bästa kandidaterna för din nisch. Läs också det här inlägget för att förstå vilka typer av bloggar som finns på webben.

Oavsett om du är entusiastisk över en nischidé eller flera av dem, lista dem ned. Därefter visar vi dig en 3-stegs formel för att bekräfta din nisch för framgång.

Validering av framgång för blogg

Oavsett om du vill blogga för prestige, inkomst, kul eller kontakter, vill du undersöka den nisch du väljer och se till att ämnet är livskraftigt. Följande “bloggframgångsvalidering” -övning hjälper dig att avgöra om din blogg har en verklig potential. Det hjälper dig också förstå varför 90% av bloggarna misslyckas.

1. Potentiell nischstorlek

Även om du tror att det är en lysande bloggidé kommer du förmodligen att kämpa för att lyckas om du inte hittar en nischmarknad som lockar tillräckligt många människor. Du vill inte att din nisch ska vara för liten eller för stor.

Till exempel är storleken på “golf” -nisch för stor och bred med miljontals nyckelordidéer. Men om du strävar efter en nisch som är mycket smal, till exempel “plane golf swing borrar”, skulle volymen av sökningar vara för liten. En nisch ner från “golf” skulle vara “golftips” eller till och med djupare ner “golftips för nybörjare.”

Kontrollera storleken på din nisch

Kontrollera de fem bästa nyckelorden för ditt nischämne. Leta efter minst 10 tusen månatliga sökningar kombinerat för de fem sökorden. Du kan använda Googles nyckelplanerare (fri), SERP: s verktyg (gratis) eller Wordtracker (freemium) för att kontrollera om volymen av sökningar och få idéer för nyckelord. Du vill vara säker på att det finns en tillräckligt stor publik som letar efter den typ av information du kommer att ge. Men det ska inte vara för stort att du går vilse i mängden.

Med Googles sökplaneringsverktyg kan du få bästa nyckelordsidéer. Men det kommer inte att ge dig exakta antal sökvolymer och bara intervallet för vanliga sökningar. Denna information ger dig en ungefärlig uppfattning om nyckelord och sökvolymer. Således föreslår vi att du använder Googles verktyg för att få nyckelordsidéer och andra verktyg för att få genomsnittliga sökvolymer för specifika sökord.

Använd SERPs-verktyget om du vill få exakt sökvolym. Ange ditt primära nyckelord (använd t.ex. “golftips”) och få idéer genom att titta på listan med föreslagna nyckelord. Välj de fem bästa nyckelorden som passar till det nischämne du valde. Kontrollera sökvolymen för varje sökord och lägg till dem tillsammans.

SERPs Tool

Till exempel, att tillämpa denna sökprocess på våra fem golftippsord, gav följande sökresultat:

 • “Golftips” – 6 600
 • “Golf swing tips” – 6 600
 • “Golfputtningstips” – 1 000
 • “Golftips för nybörjare” – 880
 • “Golftippkörning” – 880

Med dessa fem sökord har vi drygt 20 000 genomsnittliga månadssökningar. Denna nischmarknad (“golftips”) har tillräckligt med volym och skulle vara ett bra val för en blogg.

Rekommenderat verktyg: Rangspårning

2. Potentiell konkurrens

Det är ett bra tecken om du har konkurrens. Det betyder att andra pratar om din nisch och bedriver den. Det är också viktigt att notera att bloggare i din nisch inte alltid är din konkurrens. Och du måste lära känna dem förr eller senare genom din bloggresa.

Följande är en konkurrensgranskningsprocess som du kan använda:

 • Gör en Google sök efter “[nisch] blogg” eller “bästa [nisch] bloggar.” Kan du hitta bloggar som för närvarande är inriktade på din nisch? Är det minst fem populära bloggar fokuserade på ditt ämne? Förlorar inte intresset om du ser ett stort antal bloggar i din nisch. Om de kan göra det, så kan du också!
 • Gå till Facebook och sök efter [din nisch]. Finns det aktiva Facebook-sidor? Inte alla ämnen lånar sig till Facebook, men de flesta gör det. Leta efter Facebook-sidor och se hur många följare de har. Stora nischer kommer att visa minst 1 000 fans.
 • Gå till Twitter och sök efter [din nisch]. Finns det aktiva Twitter-konton? Du bör hitta många referenser till din nisch på Twitter. Kontrollera Twitterkonton för personer som är involverade i din nisch. Se hur många följare de har (bör vara minst 1 000).
 • Finns det tidskrifter offline? Detta är guldstandarden för en nisch. Om någon kommer till besväret med att skapa en pappersmagasin centrerad på din nisch, kan du vara säker på att fans på nätet letar efter den informationen. Du kan kolla Amazon Magazines eller bara googlesökning efter “[din nisch] tidskrift eller tidskrift.” När det gäller våra “golftips” -exempel, var detta en bra idé, vi ser alla golfrelaterade tidskrifter i de lokala livsmedelsbutikerna.

Om en eller två av dessa punkter är positiva, är det ett bra tecken att din nisch har potential.

3. Potentiell intäktsgenerering

Vill du tjäna pengar med din blogg? Många människor börjar blogga som en hobby utan att titta på att tjäna pengar på sin blogg. Men andra vill tjäna extra pengar eller till och med drömma om att tjäna pengar genom att blogga. Det spelar ingen roll vilken kategori som är din. Det skulle inte skada att veta om din blogg kan ge den inkomst du önskar. Om du hittade andra bloggar, aktiva sociala profiler och offline-tidskrifter i de föregående avsnitten indikerar detta att nischen är levande och intäktsgenererande.

Försäkra dig om att din nisch kan tjäna pengar, undersök följande:

 • Säljer någon information eller produkter relaterade till din nisch? Det enklaste sättet att bestämma detta är att se vad dina konkurrenter marknadsför.
 • Är kända annonsörer i din nisch? Det kan vara de stora varumärkena eller e-handelssajterna.
 • Finns det affiliate-erbjudanden i din nisch? Så här hittar du affiliate-erbjudanden: Kontrollera affiliate-nätverk (Clickbank.com, CJ.com och ShareSale.com och Amazon Affiliate).
 • Gör en Google-sökning efter “[ditt sökord] -filial” eller “[ditt sökord] -program.”

Dessa punkter kan hjälpa dig att avgöra om du kan skapa en blogg i den nisch du väljer som hjälper dig att generera inkomst.

Att fatta det slutliga beslutet

Nu när du har gjort en valideringsprocess för alla ämnen som du har listat. Du bör ha en klar uppfattning om storleken, konkurrensen och intäktspotentialen för varje ämne. Och det är dags att minska dina nischer.

Om du avslutade den här övningen med en nisch i åtanke, är du redo att gå och kan starta din nya blogg.

Om du är upphetsad över flera nischer kanske du känner att du vill skapa en blogg om dem alla samtidigt. Det bästa tillvägagångssättet är att fokusera på en åt gången. På detta sätt kan du skapa en gedigen bloggstrategi och förbättra den genom att utforska nya ämnen senare.

Slutsats

Hoppa inte in i nischspecifik bloggning utan plan. Se till att ditt nischval är något som du vill hålla fast vid under många år framöver. Med personligt intresse, intresse från andra och förmågan att skapa intäkter kan din nischblogg bli ett framgångsrikt företag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map