Hur man blir en myndighetsblogger i din nisch

Lär-Blogging_Authority-bloggare


Det finns så många olika bloggare där ute, vissa vill uttrycka sig och ge inspirerande råd till dem som behöver det, andra som vill förvandla sina bloggar till något mer, bli riktiga myndighetsbloggarar som är uppskattade i sin bransch och når vild framgång.

Men ett stort antal av dem har bara ingen aning om hur man förvandlar sig från amatörer till proffs. De vill etablera sig som en auktoritet i sin nisch, men kan inte tyckas höja sin röst och bli hörda.

Det är en mycket bullrig värld, så om du vill ha en hög röst måste du ha auktoritet. Utan det slutar du bara viska och ingen kan verkligen höra vad du har att säga. När du har auktoritet har du också trovärdighet och du lockar lätt uppmärksamhet, sticker ut från mängden och inspirerar lojalitet.

Hur kan du åstadkomma det? Hur kan du bli en myndighetsblogger i din nisch? Det finns verkligen ingen hemlig formel du kan använda för att nå den framgång du vill ha över en natt, men det finns flera beprövade tekniker som definitivt kan hjälpa dig på väg att bli en proffsblogger, så läs vidare för att kolla in dem.

8 steg för att bli en myndighetsblogger i din nisch

Upprätta förtroende

För att din blogg ska få mer uppmärksamhet måste du göra det bygg förtroende med dina läsare. Att bygga förtroende inspirerar lojalitet och hjälper dig att verkligen sticker ut från tusentals bloggare där ute. Att skapa förtroende innebär att ge publiken relevant och användbar information som ger dem verkligt värde.

Innehållet är kung, som du kanske har hört tusen gånger eftersom det är exakt det som hjälper människor att lära sig mer om dig och om vad du har att erbjuda. Om du konsekvent tillhandahåller högkvalitativt innehåll som hjälper dina målläsare att lösa sina problem, kommer de att se dig som en trovärdig och pålitlig informationskälla. Du kommer att bli deras resursresurs när de behöver något du bara kan ge.

Du kanske tror att detta är lättare sagt än gjort, men om du undersöker din målgrupp och lär dig mer om deras intressen och preferenser kommer du att veta exakt vilken riktning du ska ta när du skapar ditt innehåll och du kommer att kunna skapa övertygande blogginlägg. som tillfredsställer varje läsares behov. Att tillhandahålla värde regelbundet är exakt det som hjälper dig att skapa förtroende hos dina läsare och sätta dig på rätt väg till att bli en myndighetsblogger.

nätverk

nätverkande

Nätverk är en av de ultimata nycklarna till framgång i bloggosfären. Det finns många myndighetsbloggarar som uppmärksammar miljontals människor, och om du ansluter till dem och blir en del av deras inre krets kommer du att få den fantastiska möjligheten att sticka ut i det stora hav av bloggare.

Nätverk med andra bloggare och bilda relationer med dem kan öppna många dörrar för dig och göra det möjligt för dig att nå ett stort antal nya läsare. Människor som följer dem litar verkligen på dem, om de sätter in ett gott ord för dig och rekommenderar din blogg kommer deras följare att se dig som en pålitlig källa också. Du kommer inte längre bara vara en bloggare som försöker få det där eftersom du kommer att leka med de stora hundarna och så småningom bli en själv.

Om du går på bloggkonferenser får du chansen att träffa ett antal myndighetsbloggar i din nisch. Du kan skapa anslutningar som kan leda till år av fruktbart samarbete och till och med långvariga partnerskap. Du kan till och med intervjuas och inbjudas att delta på några andra konferenser och evenemang, kanske till och med ombedd att tala på ett evenemang. Mycket spännande saker kan hända, vilket är exakt varför nätverk är en av de bästa sakerna som kan hända med en bloggare.

En av de viktigaste sakerna du bör göra när det gäller nätverk är att komma in i gästbloggarnas värld. Det hjälper dig att skapa ovärderliga anslutningar och nå ut till en hel del fler läsare. Du kommer att få större exponering och positionera dig själv som en myndighet inom ditt område.

Professionella skrivmetoder

skrivmetoder

Vi är tillbaka på frågan om innehåll, men dess betydelse kan verkligen inte betonas tillräckligt. Om du ska bli en framgångsrik bloggare måste du måla en porträtt av en riktig professionell. Din skrivstil måste visa att du är någon som känner industrin in och ut, och som vet exakt vad som krävs för dina läsares problem för att lösas.

Att lägga till en personlig touch och en humoristisk kommentar när det är lämpligt är definitivt inte oprofessionellt. I själva verket är personligt innehåll vad folk tycker om och vill läsa. Känn dig därför fri att lossa och visa människor vem du verkligen är. Det är exakt vad som hjälper dig att få bättre kontakt med dem och engagera dem i din blogg.

Men det som hjälper dig att etablera myndighet mest är bra forskning, samt att kreditera de källor du använder, istället för att bara presentera dem som dina egna åsikter. Stjäla aldrig andra människors innehåll utan citera dem om du vill använda deras inlägg för att göra en poäng. Viktigast av allt, se till att din grammatik är felfri eftersom det hjälper dig att bli mer trovärdig.

Samarbete

Att samarbeta med andra bloggare är alltid ett bra val. Men förväxla inte samarbete med nätverk. Medan nätverk handlar om att skapa nya anslutningar och skapa relationer med andra bloggare, är samarbete resultatet av nätverk.

När du väl har upprättat starka anslutningar, se till att du arbetar med att samarbeta med myndighetsbloggarna, eftersom det hjälper dig att gå långt utöver din potential. När du går samman med likasinnade människor kan du uppnå så mycket mer än om du arbetade på egen hand.

Förutom gästpost kan du arbeta tillsammans på olika gruppprojekt, till exempel att skriva en e-bok, till exempel för vilka flera bloggare kommer att ge lika stora bidrag. Att ha ett pågående samarbete med inflytelserika bloggare kan verkligen gå långt, så du bör definitivt använda det till dess fulla potential.

Att äga upp till dina misstag och korrigera ditt arbete

äga dina misstag

Det finns många bloggfel som du bör undvika, men om du gör ett misstag på din bloggresa är det verkligen inte världens slut. Även om du ständigt gör misstag måste du stanna och tänka på vad du kan göra för att förbättra din blogg, så att du inte riskerar att falla i ett kaninhål där du inte kan hitta ut.

Ändå, om du gör ett misstag, måste du äga upp till det. Oavsett om det är något mindre som en skrivfel eller om du råkar ha gett falsk information på grund av dålig forskning, måste du erkänna att du hade fel och korrigera ditt arbete.

Om du inte gömmer dig bakom dina egna misstag eller till och med skyller dem på någon annan kommer du att skapa mer förtroende. Du är ju en människa, och misstag är i din natur, men att äga upp till dem kräver mod och självmedvetenhet, och det är exakt vad som får dina följare att respektera dig mer.

Hitta en unik kant

Att tillhandahålla något unikt som dina läsare inte kan hitta någon annanstans är precis det som skiljer dig från andra bloggare i din nisch och hjälper dig att sticker ut. Att hitta en unik kant gör att du kan ge dina läsare något nytt och nytt som verkligen kommer att göra en skillnad.

Hur många gånger har du stött på ett nytt blogginlägg som du kan svär att du redan har läst tidigare? Du vet att det inte är plagierat, men det verkar bara inte ge något som inte redan har sagts tusen gånger. Människor vill inte slösa tid på att läsa något de redan vet. De vill ha något nytt som kan ge dem värde och gynna deras liv.

Drunka inte i havet av bloggare som snurrar samma typ av innehåll om och om igen, utan istället gör din egen vridning och tar en annan inställning. Ta en titt på de ämnen du tar itu med från ett helt nytt perspektiv och du kommer säkert att lysa dig mot att verkligen bli en myndighetsblogger i din nisch.

Kommunicera som en professionell

Om du vill ha auktoritet måste du kommunicera som en professionell. Undvik klichéer och håll dig borta från jargong, men se till att du skriver medan du talar. Använd en vänlig och samtalande tonton, eftersom du pratar med en publik, inte skriver en skoluppsats.

Det är dock viktigt att träffa den söta platsen mellan vänlig kommunikation och en professionell. Den förstnämnda är avgörande för att engagera och kontakt med dina läsare, men det senare är avgörande för att skapa förtroende och trovärdighet och, i slutändan, myndighet.

En av de bästa råd du kan få är att agera som om du har auktoritet, även om du inte har det ännu. Detta innebär att du måste visa upp förtroende och stå fast bakom varje enskilt ord du skriver. Det hjälper dig att verkligen kommunicera som en professionell och innan du vet ordet av det kommer dina läsare att känna igen dig som en myndighetsblogger som vet hur man kan göra sina liv bättre.

Var inte klibbig

Detta är ett av de värre misstag du kan göra som bloggare. Om du är klibbig, är det enda du kommer att uppnå att lämna en dålig smak i munnen på dina läsare, för att inte tala om andra bloggare i din nisch. Det här är exakt detsamma som att vara klibbig i din vardag – ingen gillar det.

Till exempel ska du inte marknadsföra dig själv på andra människors bloggar utan tidigare medgivande eller ens stjäla deras innehåll eller bilder de har lagt ut. Detta är ett stort fett NEJ, och du kommer definitivt inte att tjäna någon respekt. Det är oerhört oprofessionellt och alla typer av klibbighet är ett säkert sätt att misslyckas.

Slutsats

Om du vill bli en myndighetsblogger i din nisch, se till att du följer dessa tips, eftersom de säkert kommer att hjälpa dig att bana väg för att snabbt gå från amatör till proffs. Du måste investera mycket för att bygga dig fram till framgång, men dessa framgångsgenererande sätt är utmärkta genvägar som du borde ta, eftersom de definitivt kommer att hjälpa dig att höja din röst och sticka ut i bloggvärlden.

En ytterligare resurs som vi rekommenderar att du läser – om du vill bli erkänd i ditt yrkesliv och påverka andra, är en bok med namnet ‘KÄNT’ skriven av Mark W. Schaefer, en kraftfull influencer och en stor marknadsförare. Du kan kolla in det här.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map