Googles sökstatistik och fakta 2020 (du måste veta)

googles sökstatistik


Google är världens största sökmotor. Det finns några mycket anmärkningsvärda Google-sökstatistik att gå igenom när du tittar på den från ett bredare perspektiv. Den näst mest populära sökmotorn på marknaden är dess kinesiska konkurrent, Baidu, vilket bara står för en mindre andel av den globala sökmotormarknaden.

För att förstå den stora storleken på Google måste vi veta omfattningen av internet som helhet. Google är en indexeringstjänst som ger oss webbplatser och sidor baserade på våra specifika sökfrågor. Även om det kan indexera allt du någonsin kan tänka på, är internet som helhet en mycket större sak. Studier visar att Google bara indexerar 35 biljoner webbsidor. Ja, bara. Tro det eller inte, det här är inte ens skrapa ytan på internet. Vissa studier visar att internet som helhet är hem för hela 17,5 fyrdubbla olika sidor.

Google har fortfarande en lång väg att gå, men det är den absolut största samling webbsidor som finns tillgängliga på internet. Denna enorma mängd tillgängliga webbsidor ger Google en lovande marknadsföringspotential, vilket gör det till ett instrumentellt marknadsföringsverktyg för företag.

Intressant Googles sökstatistik
 • Det finns mer än 3,5 miljarder Google-sökningar varje dag
 • 76% av alla globala sökningar sker på Google
 • Google Sökindex innehåller mer än 100 000 000 GB
 • Mer än 60% av Googles sökningar kommer från mobila enheter
 • 16-20% av alla årliga sökresultat från Google är nya

Googles globala dominans

hur global google är

Google är kanske den största sökmotorn i världen, men visste du att den står för hela 76% av de globala sökningarna på sökmotorerna. För att få en uppfattning om hur global den är, bör du veta att den förblir ocensurerad till fullo i alla länder förutom Krim, Kuba, Iran, Nordkorea, Sudan och Syrien, där det antingen är förbjudet eller censurerat.

Google är inte bara en sökmotor, utan den är också en enorm företagare. Det äger många olika onlinetjänster och finns där med jättarna som Apple, Amazon, Facebook och Microsoft. Kombinationen av dessa företag står för det mesta av internetets utbredda aktivitet.

Google är också en drivkraft i näringslivet, eftersom marknadsföringspotentialen är enorm. Eftersom det är den mest populära sökmotorn har olika branscher nytta av Googles reklam. Detta har vuxit till en sådan utsträckning att dess annonsintäkter nådde $ 95.000.000.000.00 under 2017.

1. Det finns 40 000 Google-sökningar varje sekund

(Källa: Internet Live Stats)

Googles sökfrågor

Det går inte en sekund att Google inte har cirka 40 000 sökfrågor att bearbeta. Detta innebär att Google globalt bearbetar mer än 3,5 miljarder sökningar varje dag och 1,2 miljarder sökningar varje år.

För att sätta saker i perspektiv, ta en titt på Googles statistik från jättesökmotorns tidiga dagar.

Strax efter att den grundades 1998 bearbetade sökmotorn endast 10 000 Google-sökningar per dag. Även om det verkar lite obetydligt nu, var det enormt då. Bara ett år senare steg antalet till 3,5 miljoner sökfrågor per dag. Det är en ökning med 17 000% från år till år i sökningar. Prata om tillväxt! Mindre än ett år efter det var det 18 miljoner Google-sökningar varje dag.

Under åren som följde visar Googles statistik att sökningar på Google fortsatte att öka i snabba hastigheter och hjälpte den att nå den globala dominansen av internetsökning som den har idag. Även om det verkligen aldrig kommer att se samma sökväxtfrekvens som i början (eftersom nästan alla i världen redan använder den) kommer Google definitivt att fortsätta att vara en sökmotorkraft att räkna.

2. Topp 10 globala Google-sökningar 2019

(Källa: Google.com)

Följande är de mest sökta orden på Google globalt 2019:

 1. Indien kontra Sydafrika
 2. Cameron Boyce
 3. Copa America
 4. Bangladesh mot Indien
 5. iPhone 11
 6. Game of Thrones
 7. Avengers: Endgame
 8. Joker
 9. Notre Dame
 10. ICC Cricket World Cup

Globalt sett var de mest sökta orden på Google 2019 “Indien mot Sydafrika.” Det hänvisar till cricketmatch som ägde rum i september vid ICC Cricket World Cup 2019.

Medan människor runt om i världen främst var intresserade av de senaste sportevenemangen 2019, målade Google-sökningar i USA en lite annorlunda bild. Som jämförelse var de 5 mest populära Google-sökningarna i USA “Disney Plus”, “Cameron Boyce”, “Nipsey Hussle”, “Hurricane Dorian” och “Antonio Brown”.

Människor i USA ville mestadels lära sig mer om den nya abonnemangsströmningstjänsten för video på begäran, det vill säga Disney Plus. De ville också läsa om vissa kändisar, samt hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna om den mest förödande orkanen som drabbade Bahamas.

Det som är riktigt intressant är att Disney Plus lanserades den 12 november 2019. Så på mindre än två månader lyckades den nå toppen av alla 2019 amerikanska Google-trendsökningar. Det överträffade alla andra årliga sökningar i landet.

3. 76% av alla globala sökningar sker på Google

(Källa: Internet Live Stats)

Googles sök popularitet är otroligt. Det dominerar den globala sökmarknadsandelen, eftersom 76% av alla sökningar sker på dess domän. Baidu är tvåa med 15%, medan Yahoo, Yandex, Ask, DuckDuckGo, Naver, AOL och Dogpile har en kollektiv andel på 9%.

4. Topp 5-domäner med flest besök i februari 2020

(Källa: SimilarWeb)

domäner med flest besök

Som den ledande domänen räknar Google 74,14 miljarder besök, följt av YouTube med 27,355 miljarder besök, Facebook med 21,35 miljarder besök, Baidu med 6,38 miljarder besök och Twitter med 4,54 miljarder besök.

5. Google Sökindex innehåller mer än 100 000 000 GB

(Källa: Google)

Googles indexerade sidstorlek

Google Sökindex är stor – mer än 100 000 000 GB. Storleken kan verka överraskande, men Googles webbsökare har indexerat hundratals miljarder webbsidor.

6. Google har den högsta sökandelen i Brasilien med 95%

(Källa: Statista)

Googles sök popularitet är högst i Brasilien med en marknadsandel på 95%. Det är det minst populära i Kina, där det har en marknadsandel på bara 8,04%.

Googles konsumenters sökvanor

sökvanor

Det som är ganska fascinerande är att denna procentsats inte har förändrats sedan 2013. Googles sökstatistik visar att 25% av alla sökningar var helt nya 2007, aldrig sett av Google tidigare.

Bortsett från att ständigt söka efter nya saker söker människor också allt mer på Google med naturligt språk, det vill säga att du skriver in sina frågor precis som om de pratade med en riktig person. Det finns fler och fler sökfrågor i konversation som hjälper människor att hitta mer specifika svar på sina frågor.

På samma sätt använder de också allt mer röstsökning för att hitta sina svar mer effektivt.

Ytterligare en förändring i Googles konsumenters sökvanor är människors växande otålighet. De lägger till ord som “i närheten”, “nära mig”, “öppet” och “nu” till sina frågor för att snabbt hitta olika önskade tjänster för omedelbart engagemang. Att hitta en specifik restaurang, till exempel, kommer inte att skära ner den längre. De vill ha en som de omedelbart kan gå till eller beställa från. Denna Google-sökstatistik tvingar många företag att investera i lokal SEO på Google, vilket hjälper konsumenterna att hitta dem lättare.

Eftersom Google överlägset är världens största sökmotor är det bara naturligt att användare kommer att utveckla olika sökvanor. Googles statistik visar att sökvanor hos Googles användare varierar väldigt, med imponerande 15% av alla sökningar är de första i sitt slag. Denna bizarrely höga procentandel är några av dess storlekar skyldiga felstavningar, fel och fel i sökfrågan. Google indexerar alla typer av saker, från branscher, hobbyer och andra tjänster, som alla bidrar till massiv popularitet hos Google och en mångfald användarbas.

7. 23,98% av sökningarna på Google är minst två ord långa

(Källa: Moz)

Människor använder vanligtvis två ord (23,98%), ett ord (27,71%) och tre ord (19,60%) i sin sökfråga. Färre använder 4 (13,89%), 5 (8,70%) eller 6+ ord (12,12%) i Google-sökningar.

8. Mellan 16% och 20% av alla årliga Google-sökningar är nya

(Källa: Internet Live Stats)

nya google-sökfrågor

Google behandlar mellan 16% och 20% helt nya sökningar varje år. Det här är sökfrågor som ingen har använt tidigare.

9. Mer än 60% av den totala Google-sökningen kommer från mobil

(Källa: Know Your Mobile)

google mobilsökningar

Mobilanvändningen ökar fortfarande, så det är naturligt att Google-sökningar som utförs på mobila enheter (över 60%, som beräknat 2019) fortsätter att öka också.

10. År 2019 svarade mobila enheter för 69% av alla Googles klick på betalda annonser i USA

(Källa: eMarketer)

Betalda sökklick på mobil

Under andra kvartalet 2019 kom 69% av Googles klick på betalda annonser i USA från mobil. Detta är ganska högre än mobilklick på Bing, som stod för 34%

11. Google har över 1 miljard användare av sina produkter och tjänster

(Källa: Populärvetenskap)

Googles produkter och tjänster

Googles produkter och tjänster räknar mer än 1 miljard användare över hela världen och antalet fortsätter att öka. Med 250,5 miljoner användare har Google Sites den största kundbasen.

12. Googles lokala sökningar på mobil ökade med mer än 250%

(Källa: 99firms)

Googles lokala sökningar

Av alla Google-sökningar är 46% lokala. Och med en enorm ökning på 250% i lokala sökningar på mobilen mellan 2017-2019, bör företag investera mer arbete i lokal SEO och mobiloptimering.

13. För varje $ 1 ett företag investerar i Google-annonser tjänar de $ 8 i vinst via Google Search

(Källa: Google)

Google för företag

Att investera i Google-annonser kan vara mycket lukrativt – omvandla varje $ 1 till $ 8. Under 2018 ökade Google Search den amerikanska ekonomin med 335 miljarder dollar.

14. Slumpmässig Google-sökstatistik

Konsumenterna använder sig snabbt av röstsökningsteknologi, eftersom det hjälper dem att snabbt hitta svar på sina brinnande frågor. Det är bara naturligt eftersom vi talar mycket snabbare än vi skriver. Enligt många experter kommer 30% av alla sökningar att utföras med röst under 2020. Så vi kommer sannolikt att se en högre topp i röstsökningsvolymen under de kommande åren.

När det gäller Google Bilder svarar de för 22,6% av alla internetsökningar, men utgör faktiskt 62,6% av alla sökningar på Googles webbsökning. Detta stora intresse för bilderna kommer sannolikt att få företag att investera mer i visuellt innehåll.

Googles statistik visar att röstsökning med 20% och Google-bilder med 22,6% ökar.

Ett annat intressant faktum är att en genomsnittlig söksession på Google inte varar längre än 1 minut.

Google Trender

Google Trends är en gratis söktjänst av Google som låter dig hitta en mängd olika toppsökningar på Google. Du kan hitta Googles trender efter stat eller land, trender per år, hur många som använder Google per dag och mycket mer.

Du kan upptäcka trendiga sökningar dagligen och i realtid, hitta nischer och nischämnen, avslöja säsongstrender i olika branscher, använda det för Googles sökordstrender och även jämföra konkurrenternas positioner på marknaden. Du kan också jämföra olika frågor gjorda över specifika tidsperioder och se diagram för att bättre visualisera sökvolymdata.

Att räkna ut hur man hittar bästa sökningar på Google med Google Trends är ganska enkelt. Du behöver helt enkelt ange ett sökord eller ett ämne i sökfältet och se magin utspelas för dina ögon.

Webbplatsen har en sökfält överst och en Trending Searches-funktion. Den har också ett år i sökfunktion med många olika kategorier att utforska, till exempel nyheter, människor, idrottare, dieter, filmer, hemmastiltsökningar och mer.

Du kan direkt se de senaste historierna och insikterna, de senaste Google-sökningarna var som helst i världen, de mest sökta orden på Google och alla datavisualiseringsdiagram.

Slutsats

Denna Google-sökstatistik visar oss att Google har ökat stadigt sedan dess etablering och verkar inte visa några tecken på att bromsa ner i sin snabba takt. Få webbplatser kan skryta med att de har nått de siffror som Google har.

Det finns ingen överskådlig framtid där sökmotorer inte spelar en avgörande roll i vårt dagliga liv, så vi kan säkert anta att Google inte kommer någonstans, när som helst snart.

källor:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked