De bästa blogggeneratorerna – Hitta det perfekta domänet

Lär-Blogging_Blog-namngeneratorer-instg


När du startar en blogg är en av de saker du måste bestämma namnet på din blogg (domän). När du väljer ditt bloggnamn kommer det att finnas där för alltid, och det här namnet kommer att vara det som representerar dig online. Det är avgörande att ditt namn är iögonfallande och lätt att komma ihåg.

Ett bra domännamn kommer att öka chansen för att folk kommer ihåg det. Din klickfrekvens kan vara högre om folk känner igen din blogg i sina sökresultat. Det är bra att ha en URL och ett bloggnamn som matchar, eftersom dina potentiella läsare har enklare jobb att hitta din blogg.

Men med tanke på att det finns så många bloggar idag, är chansen stor att den URL du vill ha redan har tagits. I dessa situationer måste du göra lite grävning för att få en domän som hänger bra till ditt bloggämne.

Rekommenderat verktyg:

Men att komma med det ursprungliga domännamnet är inte en lätt uppgift. Det är därför vi beslutade att dela dessa blogggeneratorer som kan hjälpa dig att uppnå detta.

Bust A Name

bustanames hemsida

Bust a Name är en webbplats som erbjuder olika filterverktyg som hjälper dig att hitta rätt domännamn för dina bloggbehov. Det första du behöver göra är att filtrera de sökord du letar efter. När du gör det, kolla in alternativen “slutar” och “börjar” och se hur ditt sökord mässar med dem.

Du kan begränsa din sökning genom att ställa in antalet tecken du vill ha. Bust a Name låter dig söka efter domäner efter deras tillägg inklusive .org, .net eller .com. När du letar efter ditt perfekta domännamn kommer du att kunna se liknande förslag längst ner på sidan.

Är du ledig och har ingen aning om var du ska börja? Oroa dig inte. Bust a Name ger ett slumpmässigt domänalternativ som du kan använda för att brainstorma och få några idéer eller välja en slumpmässig domän som passar dina behov.

Panabee

panabee hemsida

Till skillnad från andra domängeneratorer erbjuder Panabee inte bara olika fonetiska alternativ för den valda domänfrasen. Den går också igenom de två största sociala nätverken, Twitter och Facebook, och hela webben, för att söka efter liknande fraser eller namn som vissa andra använder.

Panabee har också en översättningsfunktion och det låter dig söka efter relaterade fraser på Wikipedia. Om domännamnet är tillgängligt, har du möjlighet att köpa det genom deras partnerregistreringsföretag, GoDaddy.

Pickydomains

pickydomains hemsida

Om du vill ha en hel gemenskap av bloggare som arbetar med ditt namn, är Pickydomains rätt sak för dig. Allt du behöver göra är att registrera, förklara alla detaljer om uppgiften: din nisch, publik, marknad, mål och namntyp du föredrar.

När du gör det kommer folket på Pickydomains att dela all den informationen med en stor användare. Det finns många marknadsförare där, och de kommer att börja brainstorma olika domänidéer som du kanske tycker är värdefulla.

Du kommer att få förslag från erfarna människor, och allt du behöver göra är att välja den du gillar mest. Om du vill få ett rekommenderat domännamn måste du dock betala en avgift på $ 50. Hälften av det går till personen som skapade den medan den andra hälften kommer att gå till PickyDomains.

Domänhål

domänhåls hemsida

Domain Hole är en komplett allomfattande domännamngenerator som kan tjäna olika syften. Dessutom har det åtta olika tillvägagångssätt som du kan ta för att hitta en perfekt bloggtitel som du kommer att älska. Här är åtta verktyg du kan använda med Domain Hole:

 • Utgått domänsökning: går igenom en omfattande databas med löpt ut domännamn och du kan se om du kan använda något för att få bättre resultat.
 • Namnspinner: ange ditt sökord och kombinera det med olika andra ord för att hitta intressanta förslag till domännamn.
 • Omedelbar kontroll av tillgänglighet: har inte så många alternativ jämfört med vissa andra verktyg för att hitta oregistrerade domäner.
 • Komplett kontroll: hitta TLD för domäner som är tillgängliga.
 • Namngenerator: om du inte har några idéer till ett bloggnamn, använd det här verktyget för att hitta märkbara och minnesvärda domännamn.
 • Domänvarningar: prenumerera på det här verktyget så kan du titta på flera domännamn och få meddelande när de är tillgängliga.
 • Bulk domänkontroll: fungerar som andra verktyg, men om du anger fler sökordalternativ eller domännamn korsar de dem och ger dig bättre resultat.
 • Brainstormer: namnet på dessa verktyg säger allt; det hjälper dig att komma med nya idéer för bloggdomännamn.

Namn Mesh

namemesh hemsida

Name Mesh är en perfekt blogggenerator om du har ett par nyckelord i ärmen. Sätt in två eller tre sökord i sökrutan och generera en egen lista. Name Mesh har ett annat sätt att leverera resultat. De kommer att kategoriseras baserat på faktorer som SEO, liknande namn, nya namn, vanliga namn och korta namn.

Name Mesh bygger på antonymer och synonymer så att du kan komma med unika domäner medan du använder cirka 20 andra generatorer. När du söker efter nyckelord filtrerar det resultaten baserat på längd, oregistrerade domäner eller baserat på deras domänförlängning. Som andra domännamngeneratorer kommer Name Mesh att ge dig sökordsförslag för att utforska fler alternativ om det behövs.

Domainr

domänens hemsida

Domainr kanske inte har många verktyg, funktioner eller filter för dina domännamnsökningar, men det här verktyget fungerar felfri. Domainr kan gå igenom hela domännamnsutrymmet mellan .org, .net. och .com Det kan hjälpa dig ta reda på nya domännamn som har stor potential.

Som vi nämnde tidigare är det svårt att hitta ett bra, märkbart bloggnamn idag som slutar med en traditionell .com-förlängning. Det här verktyget har kraften att söka igenom olika TLD som gjorde att några av de mest framgångsrika nischbloggarna sticker ut och blev berömda. Den förlitar sig på två externa databaser och har makten att spåra sökningar på cirka 2000 TLD. Du kan registrera en domän hos över 200 ackrediterade registrarföretag.

Om du vill göra stora poäng och skapa en riktig strategi runt ditt namn, är Domainr det verktyg du behöver.

Lean Domain Search

leandomainsearch hemsida

När du anger Lean Domain Search måste du ange ett enda sökord och söka domäner. Denna generator erbjuder många resultat, och ibland kan det finnas över tusen förslag på domännamnsidéer. Resultaten som du får är alla .com-förlängningar och alla är tillgängliga.

Dessutom låter detta verktyg dig filtrera resultat efter popularitet, längd och i alfabetisk ordning. Du kan spara de domännamn du gillar och kolla in dem senare. Du kan också spåra din sökhistorik, dela resultat om du arbetar med någon och kolla dina idéer senare för att se om de fortfarande är tillgängliga.

De flesta som använder Lean Domain Search har inga nya idéer och de litar på det här verktyget för att få fram fullständiga domännamn. Det är ett populärt val, det fungerar bra och det är därför det finns på vår lista.

Softwarefindr Namngenerator

softwarefindr skärmdump

Softwarefindr namngenerator är ett snyggt verktyg som låter dig direkt söka igenom tusentals olika domännamnkombinationer på några sekunder. Detta gör att du dramatiskt kan minska den tid du använder för att få ett bra namn och mer tid att använda dina idéer.

Till skillnad från andra generatorer gör Sofwarefindr-verktyget alla tunga lyft bakom kulisserna genom att lägga till över hundra olika prefix och suffix till ditt nyckelord organiserat efter mest populära och kortaste längd.

De flesta som använder denna domännamngenerator är de som vill vidta avgörande åtgärder och inte vill sortera igenom tusentals resultat. Istället skulle de hellre vilja se de 20 bästa kombinationerna som är tillgängliga för att påskynda beslutsprocessen ytterligare.

Wordoid

wordoid hemsida

Om du kämpar för att hitta ett unikt namn på din blogg som kommer att stå ut från mängden, så är Wordoid det du har letat efter. Hur fungerar Wordoid? Det ger dig många olika namnalternativ som hjälper människor att hitta din URL.

Wordoid erbjuder många språk inklusive engelska, italienska, franska och spanska. Den andra ovanliga funktionen är att du kan välja om du vill basera dina resultat på några bokstäver i början, i mitten eller i slutet.

Den tredje funktionen som lockar många människor till Wordoid är det faktum att du kan välja om du vill att dina föreslagna ord ska vara helt naturliga. Detta gör hela processen mycket lättare, och det är ganska bekvämt, måste du hålla med.

Alla orden skapade av Wordoid är unika och designade för att vara märkbara, vilket innebär att de ser ut och låter bra. De genererade orden är tio bokstäver långa, max, och du kan till och med kombinera två olika språk för att få en ovanlig kombination.

Omöjlighet

omöjlig hemsida

En domännamngenerator med en annan strategi. Det första du måste göra är att brainstorma ett eget nyckelord och sedan lägga till verb, adjektiv och substantiv till dess början. Omöjlighet ger dig möjlighet att lägga till ett ord med 4, 5 eller 6 bokstäver, eller du kan blanda vad du vill med det sökordet.

Det är ett bra verktyg för brainstorming av namn som är tillgängliga medan du har roligt under hela processen. Omöjlighet länkar också till Namecheap eller GoDaddy för namn som är tillgängliga, och du kan fortsätta att köpa ditt namn när du har fattat ett beslut. Omöjlighet förlitar sig på flera servrar för att ge bästa möjliga resultat.

Domänhjul

domänhjulets hemsida

Domain Wheel kan ha ett enkelt och rent utseende, men det är baserat på komplexa kombinationstekniker. Det är ett av de nyligen lanserade verktygen som uppdateras av dagen. Liksom i de flesta domännamngeneratorer kommer du att kunna ge din egen inmatning och ange (obegränsade) sökord, men du kommer också att få några förslag för att komma igång.

Efter att ha tryckt på knappen “Sökdomän” visas resultaten i tre kategorier. Fist one kommer att göra de mest populära domänutvidgningarna som .com, .blog, .net, .org med fokus på tillgängliga, markerade med grönt. Därefter får du de verkliga Domain Wheel-resultaten med förslag som är “handplockade” för dig.

Om du inte är nöjd med listan med genererade domäner får du en tredje lista med ord inspirerade av det ursprungliga nyckelordet du valt. Dessa är baserade på olika blandnings- och snurrhandlingar (lägg till / bero, släppa bokstäver, stavning bakåt, bland stavelser, fördubbla bokstäver, etc.).

Det är fantastiskt att se nya verktyg höja fältet och skapa fantastiska domäner för nya webbplatser som går med på webben.

Redo att starta din egen blogg med egen värd?

Om du precis har börjat rekommenderar vi att du går med WordPress. Du kommer att kunna installera alla teman, plugins och tjänster du önskar, visa annonser och tjäna pengar på bloggen som du vill. Det finns praktiskt taget inga begränsningar för en självhostad WordPress-blogg.

För att starta din första blogg rekommenderar vi alltid Bluehost. Med Bluehost ger även det billigaste alternativet dig en Gratis domännamn, SSL-certifikat för att göra din blogg säker och 24/7 support.

Bluehost låter dig registrera ett nytt domännamn GRATIS. Det finns 14 domäner på toppnivå som du kan välja mellan inklusive .com, .net och .org för att nämna några. En bra sak med dem är att om det domännamn du ville ha redan används kommer Bluehost att låta dig välja ett senare. Detta ger dig tid att undersöka och tänka.

Gratis domän senare

Slutsats

Med alternativen ovan har du mycket att välja mellan och hitta ett verktyg som passar dig bäst. Utforska dessa domännamngeneratorer, och vi garanterar att du kommer att kunna hitta det bästa namnet som passar ditt behov. Ta dig tid och ta inte ett snabbt beslut; kom ihåg att du måste leva med det ett tag och många saker kommer att bero på det. Lycka till och gärna dela dina erfarenheter med dessa verktyg eller nämna någon annan generator som vi missade.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map