Bloggstatistik 2020: Hur många bloggar finns där ute?

bloggstatistitel


Den här artikeln ger dig svaret på den vanligaste frågan:

Hur många bloggar finns det?

Det finns mer än 600 miljoner bloggar på internet 2020 och det antalet växer varje dag.

Du hittar också svar på följande frågor:

Hur många bloggar? Hur många läser bloggar regelbundet? Hur mycket tid spenderar de på att läsa dem? Var kommer alla dessa människor ifrån? Vilken bloggplattform är den mest populära?

Intressant bloggstatistik
 • Det finns mer än 600 miljoner bloggar på internet 2020
 • 77% av människor läser regelbundet bloggar online
 • 67,5% av bloggarna började sin karriär eftersom de ville tjäna pengar
 • Framgångsrika bloggare lägger i genomsnitt 4 timmar på att skriva ett inlägg
 • 67% av bloggarna som publicerar dagligen säger att de lyckas
 • 1 890 ord genomsnittliga blogglängd bäst för SEO
 • 97% av bloggarna använder sociala medier för att öka sina resultat
 • 61% av onlineanvändarna i USA har köpt något efter att ha läst en blogg

Om du ser allvar med att blogga, bör du ta dig tid att titta på statistiken om att blogga regelbundet. Utan att ha en tydlig inblick i resultatet av dina blogginlägg kan du inte veta om det finns ett behov av några justeringar.

Du bör dock också kontrollera den allmänna bloggstatistiken som finns tillgänglig online, och inte bara de som är relaterade till din blogg. På så sätt får du bättre förståelse för hur du kan förbättra ditt skrivande för att tillgodose dina målläsares behov korrekt.

När allt kommer omkring används blogg ofta som en affärsstrategi eller som en del av en bredare digital marknadsföringsstrategi. För att alla plan ska bli framgångsrika måste du ha insikt i de aktuella trenderna, läsarpreferenser och konkurrenters prestanda.

Följande bloggstatistik och fakta om genomsnittlig blogginläggslängd, antal bloggar, mest lästa bloggar med mera kommer att göra det klart vad det är som gör en blogg framgångsrik och vad du kan göra för att öka din läsare.

Läs vidare för att utforska de 47 grundläggande bloggstatistiken som varje bloggare bör vara medveten om.

Contents

En sniktitt på bloggvärlden

sneak peak vid bloggning

Dessa är alla väsentliga frågor som ger dig en bättre titt på bloggläsarstatistiken och din konkurrens.

Ju mer du lär dig om de allmänna trenderna, desto bättre förståelse får du för framgången med din egen blogg. Beroende på det genomsnittliga antalet vanliga bloggläsare kan du uppskatta storleken på den publik du kan förvänta dig. Beroende på hur mycket tid de läser på kan du anpassa dina bloggar. Om det finns för många bloggare i din nisch kan du se till att din blogg sticker ut genom att vara lite mer specifik eller genom att välja ämnen som inte är så vanliga.

Läs vidare för att upptäcka antalet bloggare i USA, deras främsta skäl till bloggning och annan anmärkningsvärd bloggstatistik.

1. Det uppskattade antalet bloggar är över 600 miljoner

(Källa: Statista.com)

Det är svårt att bestämma det exakta antalet bloggar som finns på internet. Det finns många bloggspecifika webbplatser, men många webbplatser innehåller helt enkelt små bloggsektioner och artiklar. För att inte tala om att nya bloggsidor skapas dagligen, otaliga raderas mycket ofta och tusentals fler blir inaktiva. Med detta i åtanke kan vi fortfarande göra en utbildad gissning för att bestämma det ungefärliga antalet onlinebloggar. Vi behöver bara göra lite matte.

Så låt oss först titta på antalet webbplatser av alla slag som är online. Enligt InternetLiveStats, 1,7 miljarder webbplatser finns på internet. Cirka 36% drivs av WordPress, världens mest populära blogg CMS. Men naturligtvis är inte alla dessa WordPress-webbplatser bloggar, och vi är för närvarande långt under 600 miljoner märket.

Men det finns andra extremt populära bloggsidor och CMS. Tumblr-användningsstatistik visar 463,5 miljoner konton, Squarespace med sina 24,6 miljoner webbplatser, Wix och dess 22,8 miljoner webbplatser, Blogger och dess 15,5 miljoner webbplatser, etc. Även om vi är pessimistiska och antar att en mycket låg andel av alla webbplatser som nämns ovan och CMS har aktiva bloggar, Vi kan dra av det över 600 miljoner av dem.

2. Antalet bloggare i USA kommer att uppgå till 31,7 miljoner år 2020

(Källa: Statista.com)

Antal bloggare i USA

Med 1,7 miljarder webbplatser och cirka 600 miljoner bloggar är det en logisk slutsats att det måste finnas miljoner bloggare också. Särskilt nu, när många företag börjar fokusera mer och mer på ekologisk marknadsföring och behöver bloggar för att bygga länkar, sprida varumärkesmedvetenhet och driva organisk trafik.

Detta är de främsta orsakerna till att antalet bloggare har ökat exponentiellt under de senaste åren. Enligt Statista Research Department var antalet bloggare i USA 27,4. Prognosen från 2016 visade att 2020 kommer det att finnas 31,7 miljoner bloggare, vilket är en ökning med 14%. Förväntningarna är höga på att denna trend kommer att fortsätta och att vi snart kommer att se en miljon fler bloggare.

3. Cirka 5 miljoner blogginlägg publiceras per dag

(Källa: Internetlivestats.com)

Med antalet aktiva bloggar som svävar runt 600 miljoner är det inte förvånande att ta reda på att över 5 miljoner blogginlägg publiceras dagligen. Detta är exceptionellt högt när du tänker på att många bloggsidor faktiskt inte publicerar varje dag. Många av dem publicerar bara några gånger i veckan, några gånger i månaden till och med.

4. 36% av webbplatserna är byggda på WordPress

(Källa: WordPress.com, W3techs.com)

36% av alla 1,7 miljarder webbplatser som finns online drivs av ett enda Content Management System, WordPress. Det är över 635 miljoner WordPress-webbplatser totalt, vilket gör det uppenbart att det är en definitiv marknadsledare.

Ett annat bevis på att de flesta bloggar drivs av WordPress är det faktum att 20 miljarder bloggsidor visas varje månad av 409 miljoner användare.

Även om WordPress håller 63,2% av CMS: s marknadsandel, det finns många andra liknande plattformar. Joomla, Shopify, Drupa och Squarespace är bara några av exemplen. De har 4,2%, 3,9%, 2,8% respektive 2,5% av marknadsandelen, och även om ingen av dem för närvarande kan konkurrera med WordPress växer de snabbt och förvärvar hundratals nya användare dagligen.

mest populära cms

5. 24,2% av människor startar bloggar eftersom de vill vara egenföretagare

(Källa: Convertkit.com)

Den största motivationen för att starta en blogg är egenföretagande (24,2%), medan 17% ville uttrycka sig på ett kreativt sätt och 16% ville bygga en egen publik.

6. 77% av internetanvändarna läser regelbundet bloggar

(Källa: Quoracreative.com)

Cirka 43% av människorna skannar bara via blogginlägg, men 36% av läsarna tycker att bloggar är trovärdiga om de inkluderar fallstudier.

Bloggs innehållslängdstatistik

skriver ett blogginlägg

Oavsett om du är gästförfattare, ghostwriter eller har en egen blogg, är den största frågan i ditt sinne troligt hur många ord ska dina inlägg innehålla.
Hur länge ska du göra ditt innehåll för att ge dina läsare ett verkligt värde men hålla dem engagerade hela vägen? Kan du få ditt meddelande över på en kort tid som folk lägger till att läsa ett blogginlägg? Hur lång tid bör dina rubriker vara för att generera högre klickfrekvens? Dessa frågor är viktiga för att dina blogginsatser ska lönas.

Men kom ihåg att även om det finns gott om bloggstatistik som visar vissa inläggslängder ger bättre resultat än andra, och även om detta kan peka dig i rätt riktning, bör du fortfarande vara försiktig. Framgången för dina bloggar beror på den känsliga balansen mellan kvalitet och kvantitet, och du bör inte försumma detta. Med detta i åtanke, låt oss dela med i de frågor som nämns ovan och se vad den perfekta postlängden är (åtminstone på papper).

Följande bloggstatistik hjälper dig att bättre förstå hur du kan skriva övertygande blogginlägg och locka och behålla läsare.

7. Blogginlägg som är i genomsnitt 1 890 ord fungerar bäst för SEO

(Källa: Neilpatel.com)

bästa blogglängden för SEO

Detta betyder inte att det här är det magiska numret för SEO-prestanda. Det indikerar dock att längre inlägg generellt sett har bättre SEO-prestanda.

8. 2400 ord långa blogginlägg fungerar bäst för framgångsrika bloggare

(Källa: Growthbadger.com)

Growthbadger frågade totalt 1 117 bloggare om vilka av deras inlägg som bäst presterade. Den genomsnittliga längden på blogginlägg var 2.424 ord (83% längre än toppresultat från mindre framgångsrika bloggare).

9. 55% av bloggarna rapporterar bra resultat för blogginlägg som är minst 2000 ord långa

(Källa: Orbitmedia.com)

Trender visar att framgångsrika blogginlägg blir längre varje år, med antalet inlägg över 2000 ord som ökar varje år

10. Längre (3 000 till 10 000 ord) inlägg får flest aktier

(Källa: Quoracreative.com)

Med tanke på att längre inlägg är bättre för nyckelord med lång svans har de bättre SEO-resultat, vilket leder till en direkt ökning av andelarna.

11. Långa blogginlägg har 77,2% fler inkommande länkar jämfört med kortare inlägg

(Källa: Backlinko.com)

Längre blogginlägg har helt enkelt mer information i dem och har därför en större chans att någon hittar dem och länkar till dem.

Bloggskrivvanor statistik

Förutom att undersöka och granska bloggstatistik, bör seriösa författare också undersöka bloggstatistiken. Dessa kan visa dig om du spenderar för mycket (eller för lite) tid på att skriva dina inlägg, om du borde anpassa det sätt på vilket du kommer med titlar och rubriker, eller om du bör uppdatera och publicera det gamla blogginlägget som var mycket framgångsrik.

Att studera vanor hos andra bloggare kan hjälpa dig att förbättra din skrivprocess och visa dig hur du kan öka dina inlägg. Så låt oss kolla in några av de viktigaste bloggstatistiken och bloggfakta.

12. 23% av bloggarna rapporterade att de behöver 2-3 timmar för att skriva ett blogginlägg

(Källa: Sidegains.com)

Denna undersökning visade också att bloggare i genomsnitt behöver 3,5 timmar för ett enda blogginlägg. Dessutom visar det också att bloggare som lägger 6 timmar eller mer på att skriva sitt innehåll har högre framgång.

13. 38% av bloggarna som lägger minst 6 timmar på att skriva ett inlägg rapporterar bra resultat

(Källa: Orbitmedia.com)

dags att skriva bra blogginlägg

I genomsnitt 30% av bloggarna rapporterar framgång, medan 38% ligger långt över riktmärket.

14. Framgångsrika bloggare behöver nästan fyra timmar för att skriva ett blogginlägg

(Källa: Orbitmedia.com)

Jämfört med 2014 behöver bloggare i genomsnitt 65% mer tid för att skriva en blogg. Men blogginlägg är nu också 56% längre än i genomsnitt 2014.

15. 38% av bloggarna säger att de uppdaterar sina gamla blogginlägg

(Källa: Optinmonster.com)

Även om ett blogginlägg har publicerats ett tag kan det fortfarande driva organisk trafik och få aktier. Det är därför det är viktigt att uppdatera dessa inlägg med ny information.

16. Bloggtitlar med min 8 ord har en 21% bättre klickning

(Källa: Seotribunal.com)

Denna statistik visar hur viktig titeln på en blogg är. Med rätt kombination av sökord och nyskapande titelinnehåll kan skapare drastiskt öka sin klickfrekvens.

17. Bloggrubriker med kolon eller bindestreck har 9% högre klickning

(Källa: Socialmediaexaminer.com)

Även om bindestreck eller kolon inte ökar klickningen på egen hand, men de är värdefulla verktyg som gör det möjligt för bloggare att lägga till sina sökord och clickbait samtidigt som deras titlar är logiska.

18. 58% av bloggarna skriver 2-3 rubriker innan de bestämmer sig för en

(Källa: Orbitmedia.com)

Endast 1% av bloggarna testar 11 till över 20 rubriker för sina bloggar innan de fattar ett beslut. Antalet rubriker är emellertid direkt relaterade till framgången för blogginlägg.

19. 54% av bloggarna arbetar med redaktörer, medan 46% redigerar sina egna inlägg

(Källa: Optinmonster.com)

Denna statistik visar att det inte spelar någon roll om någon redigerar sina inlägg på egen hand eller med någon hjälp. Allt handlar om att göra ditt innehåll obefläckat.

20. 71% av blogginlägg på WordPress är skrivna på engelska

(Källa: WordPress.com)

WordPress-bloggstatistik visar att de flesta av dem är på engelska (71%), med spanska på andra plats (4,7%). De har globalt värde eftersom de flesta människor idag talar engelska som sitt andraspråk.

Bloggpostvanor statistik

Eftersom vi har granskat skrivstatistiken, låt oss se publiceringsstatistiken. Som du kan förvänta dig, hur ofta du publicerar nya bloggar kan ha stor inverkan på hur mycket din målgrupp kommer att uppmärksamma dig.

Om du inte publicerar tillräckligt ofta kan dina läsare glömma dig och hitta andra bloggar i din nisch för att underhålla och utbilda sig själva. Om du publicerar ett mycket stort antal bloggar dagligen, kan du enkelt överväldra din publik och få rykte om att vara skräppost. Inget av dessa alternativ är bra för en seriös bloggare.

Så låt oss titta på följande bloggstatistik för att se hur ofta några av de mest framgångsrika bloggarna publicerar sina inlägg, och du kan avgöra om du ska förstärka ditt skrivande eller ta bort det.

21. Bloggare som publicerar några gånger i veckan har 250% bättre resultat

(Källa: Neilpatel.com)

183 bloggar rapporterade att de publicerar 22,8 inlägg i genomsnitt per månad. Konsekvens är viktigt för att uppnå bättre resultat.

22. 60% av bloggarna som publicerar dagligen rapporterar bra resultat

(Källa: Quoracreative.com)

15% av bloggarna producerar och publicerar innehåll dagligen, medan majoriteten av de som publicerar varje dag rapporterar bra resultat.

23. 67% av bloggarna som publicerar en gång om dagen rapporterar utmärkta resultat

(Källa: Orbitmedia.com)

De flesta bloggare som publicerar dagligen säger att deras frekvens ger dem resultat. Men bara 46% av bloggarna som publicerar flera gånger per dag säger att de har önskvärda prestanda.

Blogg läsvanor statistik

Att känna till din målgrupps läsvanor för bloggen är det bästa sättet att säkerställa att dina bloggar blir uppmärksamma.

Om du vet vilken tid på dagen din publik gillar att läsa kan du schemalägga dina inlägg så att de passar dina läsare. Om du vet hur mycket tid de gillar att spendera på att läsa kan du justera längden på ditt blogginlägg.

Tänk bara på att det kommer att vara viktigt för dig att göra din egen forskning på din publik. Det finns allmän bloggstatistik som kan peka dig i rätt riktning när du börjar, men när du väl har samlat en tillräckligt stor läsarbas kan du se att din egen publik har något olika läsvanor.

24. De flesta föredrar att läsa bloggar från 07:00 till 10:00

(Källa: Hubspot.com)

Genom att ta prov på 170 000 blogginlägg har HubSpot dragit slutsatsen att de flesta läser bloggar från 07.00 till 10.00, särskilt under helgerna.

25. 7 minuter är en föredragen läsningstid för bloggar

(Källa: Buffer.com)

Medium undersökte resultatet av blogginlägg, med tanke på deras längd och hur många som faktiskt läste dem. Med en grundlig analys drog de slutsatsen att 1 600 ord eller 7-minuters blogginlägg fungerade bäst.

Innehållstyper för bloggar

blogginnehåll

Att bestämma vilken typ av innehåll du kommer att använda när du skapar ett blogginlägg kan ibland vara överväldigande. Till exempel kanske du föredrar att skriva listor framför instruktionsguider, men hur är det med roundup-inlägg och infografik? Skulle du grana upp saker med andra innehållstyper då och då?

Det beror på dina personliga preferenser och dina läsare. Men du bör undersöka vilka typer av innehåll som ger de mest positiva resultaten i fråga om trafik så att du konsekvent kan öka det.

Det är dock fortfarande viktigt att välja ett ämne som du är spännande och kunnig om. Du måste förse dina läsare med värdefullt innehåll och du kommer inte att kunna göra detta om du tycker att ämnet är irriterande eller om du inte har tillräcklig expertis i det.

Och tro det eller inte, de flesta läsare är mycket märkbara och kommer att märka om dina blogginlägg skrivs halvhjärtat. Fokusera på kvalitet och hitta de ämnen som passar dina intressen och expertis.

Följande bloggstatistik ger dig en uppfattning om vilka typer av bloggar som generellt fungerar bra. Använd dem som inspiration, inte nödvändigtvis som strikta riktlinjer.

26. Kvalitetsinnehåll kan öka bloggtrafiken med 2 000%

(Källa: Omnicoreagency.com)

Google anger reglerna för organisk trafik och bestämmer vilket innehåll som är synligt. De lägger mycket vikt vid innehållskvalitet, och det är därför bra artiklar får mer trafik.

27. 17% av blogginläggstitlarna är “Hur man gör” rubriker

(Källa: Optinmonster.com)

Hur man bloggar titlar

Hur man gör rubriker är en speciell kategori som är mycket populär och igenkänd av läsarna. Det är ett tydligt meddelande om vad läsarna kan förvänta sig.

28. Blogginlägg med högt känslomässigt värde har 1000 gånger större chans att delas

(Källa: Okdork.com)

Ju högre känslomässiga värderingspoäng för en rubrik, desto mer kommer detta inlägg att delas. Med en poäng på 40 finns det en god chans att få 1000 aktier för varje inlägg.

29. Över 60% av marknadsförarna publicerar samma innehåll på sociala medier

(Källa: Neilpatel.com)

Dupliserat innehåll på sociala medier straffas inte. Det är därför många bloggare publicerar sina artiklar flera dagar efter publicering på sina bloggar. Många av dem publicerar också samma innehåll på sociala medier som Facebook, Medium, Tumblr …

30. 80% av marknadsförarna litar på visuellt innehåll

(Källa: Hubspot.com)

Visuellt innehåll har överträffat bloggning, eftersom endast 60% av marknadsförare använder bloggning, medan 80% använder visuellt innehåll. Men detta hindrar inte bloggare från att lägga till bilder till sina inlägg.

31. 47% av bloggarna lägger till 2 till 3 bilder i sina inlägg

(Källa: Orbitmedia.com)

Bilder är direkt relaterade till framgången för blogginlägg. Endast 30% av bloggarna som lägger till 2-3 bilder rapporterar framgång, medan 75% av bloggarna som lägger till 10 eller fler bilder säger att de uppnått solida resultat.

32. Foton av riktiga människor har 35% högre konverteringar än stockfoton

(Källa: Optinmonster.com)

Det handlar inte bara om att lägga till så många bilder som möjligt. Det är viktigt att lägga till unika bilder som är trovärdiga och relevanta. Dessutom kan nya bilder ge mer SEO-värde.

33. Ljudinnehåll i blogginlägg hjälpte 45% av bloggarna att uppnå bättre resultat

(Källa: Optinmonster.com)

Majoriteten av ljudinnehållet som ingår i inlägg omfattar podcast. När du gör det korrekt kan ljud lägga till mer djup till ditt innehåll och krydda det.

Bloggtrafikstatistik

SEO och marknadsföring av innehåll

Optimering av din blogg för sökmotorer är ett av de mest kritiska stegen du behöver vidta för att öka din organiska söktrafik och SEO-ranking. Detta börjar med sökordsundersökningar och sträcker sig till att implementera engagerande bilder och videor och uppdatera äldre blogginlägg för att förbättra deras prestanda.

Men för att få mer trafik till din blogg måste du marknadsföra ditt innehåll regelbundet. Sociala medier är ditt bästa alternativ nuförtiden, men det finns också betalda annonser, e-postmarknadsföring, SEO-kampanjer, gästblogging och influencermarknadsföring.

Tänk dock på att det är en process att köra organisk trafik, och det kommer att ta lite tid att se resultatet. Det som är viktigt är att vara konsekvent och beslutsam och att nå ut till dina målgrupper så mycket du kan. Om du använder sociala medier för att marknadsföra dina bloggar kan du försöka starta en diskussion med dina följare. Ställ frågor, svara på deras kommentarer, svara på deras tweets och överlag bara försöka hålla dem engagerade.

Så med detta i åtanke, låt oss titta på hur andra bloggare driver deras webbplatstrafik och se vad som kan läras av dem.

34. Videoinnehåll driver 50 gånger mer organisk trafik

(Källa: Hubspot)

Videoinnehåll som driver trafik

Omnicores forskning från 2018 visar att videoinnehåll har 50 högre chans att driva organisk trafik. Samtidigt föredrar 51% av onlineanvändarna videoinnehåll framför allt annat.

35. År 2019 använde 97% av bloggarna sociala medier för att driva trafik till sina inlägg

(Källa: Orbitmedia.com)

Även om i princip alla bloggare använder sociala medier, tycker bara 29% av dem att de får bra resultat från trafiken på sociala medier. Det är en kombinerad insats, och sociala medier är där för att lägga mer bränsle till elden. 69% av bloggarna använder SEO och 66% använder e-postmarknadsföring också.

36. 97% av bloggarna rapporterar att sociala medier hjälper dem att öka trafiken

(Källa: Socialmediaexaminer.com)

För en gratis kanal kan sociala medier öka din bloggtrafik. 93% av marknadsförarna håller med om att sociala medier ger dem mer exponering och 88% av dem säger att de har mer trafik på grund av det.

Bloggtillväxtstatistik

När du väl har nått en viss milstolpe när det gäller storleken på din publik är det lätt att känna sig nöjd och framgångsrik och sluta försöka växa din blogg ytterligare.

Men om du verkligen ser allvar med din bloggkarriär, bör du alltid göra vad du kan för att utöka din räckvidd och fokusera på bloggtillväxt. Följande är bara några bloggstatistik som exemplifierar hur andra växer sin publik och utökar webbplatsens räckvidd.

37. 83% av bloggarna gör sökordundersökningar, medan 26% av dem gör det för varje inlägg

(Källa: Orbitmedia.com)

17% procent av bloggarna gör aldrig sökordsundersökningar, och endast 17% av dem har framgångsrika resultat. 53% av bloggarna som alltid gör sökordforskning rapporterar starka resultat.

38. 80% av betalda annonser används för att skapa en publik

(Källa: Searchenginewatch.com)

Forskning från Search Engine Watch har kommit fram till att 80% av marknaderna använder betalda metoder för att bygga publik, 65% för att driva trafik och 52% för nischgrupper. Endast 42% vill främja lanseringen av nya tjänster eller produkter.

39. Nästan 60% av bloggarna ibland gästpost

(Källa: Webinfotech.co)

Gästpost är ett bra sätt att länka tillbaka till din blogg och få mer exponering. Samtidigt kan bloggare bygga nätverk som de kan dra nytta av i framtiden.

40. Bloggning är den bästa inkommande marknadsföringsstrategin för 55% av marknadsförare

(Källa: Hubspot.com)

De flesta marknadsförare (61%) håller med om att deras främsta inkommande prioritering är SEO, medan 55% av dem främst fokuserar på bloggning. Men dessa två är djupt kopplade till varandra.

41. Företag som bloggar aktivt får 97% fler inkommande länkar

(Källa: Hubspot.com)

Kvalitetsinnehåll belönas inte bara av antalet läsare och aktier. Andra webbplatser vill också länka till dina bloggar som pålitliga informationskällor.

Blogga affärsstatistik

bloggfördelar

Varför började du blogga? Vad är det som motiverar dig att skapa innehåll för likasinnade personer som är intresserade av samma ämnen som du täcker? Är det huvudsakliga skälet till monetär karaktär, eller tycker du att det är glädje att hjälpa människor att lära sig något nytt eller lösa sina huvudsakliga smärtpunkter? Bloggar du kanske för företag och vill etablera dig som expert inom ditt område?

Det finns många skäl till varför individer och företag får blogga, men många företag använder nu bloggar för att öka vinsten. Och tro det eller inte, en enkel, högkvalitativ blogg kan verkligen göra underverk för att driva vinster. Många använder den för att förbättra sin ledande generation, öka försäljningen och driva sin verksamhet framåt. Hittills har denna taktik visat sig vara ganska framgångsrik för de flesta.

Så låt oss titta på fördelarna som motiverar de flesta att blogga och hur de tjänar pengar på sina bloggar

42. 67,5% av bloggarna bloggar för att tjäna pengar

(Källa: Growthbadger.com)

Att tjäna pengar är huvudorsaken till att blogga

Detta är den största motivationen för en bloggkarriär. Både låginkomsttagare (64%) och högtinkande (71%) bloggare säger att det är därför de började göra det.

43. Företag som bloggar aktivt har 126% bättre blytillväxt

(Källa: Yourblogworks.com)

Forskning från Orbit media har kommit fram till att små företag med bloggar de aktivt arbetar med har 126% högre tillväxt när det gäller leads.

44. 61% av online-shopparna i USA säger att de gjorde ett köp efter att ha fått en rekommendation från ett blogginlägg

(Källa: Contentmarketinginstitute.com)

Bloggmarknadsföring har makt att bygga förtroende bättre än någon annan marknadsföringsmetod. Det får verkligen konsumenternas uppmärksamhet och kan vara ganska övertygande

45. 80% av bloggarna säger att de ser positiva affärsresultat från sina blogginsatser

(Källa: Growthbadger.com)

Detta indikerar hur bra bloggning kan vara även i dag när det finns så många olika marknadsföringsalternativ.

46. ​​Bloggar påverkar kundernas köpbeslut eftersom 47% av dem går igenom 3 till 5 blogginlägg innan köpprocessen

(Källa: Demandgenreport.com)

Bloggar är fortfarande ett av de viktigaste forskningsalternativen när det gäller shopping för produkter eller tjänster. De har trovärdighet med konsumenterna och kan ge dem djupgående information

47. Högtinkande bloggare har 5,6 gånger chansen att sälja tjänster eller produkter än lågförtjänande bloggare

(Källa: Growthbadger.com)

Bloggare som tjänar mer har helt enkelt hittat bättre sätt att tjäna pengar på sitt arbete. Hela 45% av höginkomstbloggarna säljer sina egna produkter eller tjänster, medan endast 8% av låginkomsttagarna gör det.

Topp 20 bloggsidor trafikstatistik

En överväldigande majoritet av de genomsnittliga bloggarna har ett läsarantal i tusentals, men det finns några utvalda som skryter miljoner på miljoner unika läsare varje månad. Det som skiljer dessa bloggar är att de har en mycket hög domänmyndighet. De är pålitliga, informativa och tillhandahåller värdefullt innehåll som deras publik tycker om. Detta förbättrar deras ranking på SERP: er och skapar förtroende bland läsarna.

Naturligtvis, ju högre webbplatstrafik, desto högre vinster och många av de webbplatser som har miljoner unika månatliga läsare får också miljoner dollar från dem.

Så låt oss ta en titt på några av de bloggsidor som lockar det största antalet läsare och se vad deras uppskattade vinst är.

Uppskattad månatlig trafik från sökning och värde på organisk trafik från april 2020 (Källa: Ahrefs.com)

RangWebbplatsens namnUppskattad månatlig söktrafikUppskattat organiskt trafikvärde
1.https://www.techradar.com/54.7M$ 46.5M
2.www.cnet.com/33,0$ 29,5
3.https://www.digitaltrends.com/21,6$ 20,1
4.https://www.huffpost.com/21,2$ 13,4
5.https://www.tomsguide.com/14,2$ 13,9
6.https://www.nerdwallet.com/13,9$ 79.2M
7.https://www.howtogeek.com/13,1$ 13,3
8.https://www.pcmag.com/13,1$ 21,1
8.https://www.pcmag.com/13,1$ 21,1
9.https://techcrunch.com/10.2M$ på 7,4
10.https://www.consumerreports.org/9,2$ 14.6
11.https://mashable.com/8,4$ 5,8 milj
12.https://thenextweb.com/7,6M$ 2.9M
13.https://nymag.com/5,8 milj$ 5,2
14.https://www.tmz.com/5,2$ 5,4
15.https://thewirecutter.com/5,1$ 6,1
16.https://lifehacker.com/4,1$ 4.0M
17.https://www.t3.com/4,0 M$ 2.8M
18.https://www.engadget.com/3.4M$ 2.4M
19.https://www.zdnet.com/3.1M$ 4,9
20.https://gizmodo.com/2,5M$ 852K

Blogga förutsägelser

Under de senaste åren har bloggvärlden genomgått stora förändringar. Bara att titta tillbaka och jämföra antalet bloggare från 2014 till det från 2020 visar hur mycket bloggar som har vuxit.

Det finns för närvarande miljontals bloggwebbplatser, miljoner dedikerade fans och läsare, och det här kommer inte att förändras snart.
Det enda som kan förändras är trenderna. Bloggar kommer att fortsätta att vara populära under många år framöver, men deras form, form och innehåll förväntas utvecklas.

Så låt oss titta på några bloggförutsägelser och se vilka trender vi kan förvänta oss i blogosfären:

 • Ytterligare fokus på visuellt innehåll
 • Anpassning till trenden för röstsökningar
 • Skift till visuella sökningar
 • Fokusera på högkvalitativt innehåll
 • Fler fall av affiliate-marknadsföring
 • Mer långformat innehåll
 • Skift till datadriven blogging
 • Större SaaS-adoption

Slutsats

Blogga kan vara en av de mest givande ansträngningarna, både känslomässigt och ekonomiskt. Men du måste göra det rätt om du ska uppleva alla dess fördelar och få dina ansträngningar att betala sig. Denna bloggstatistik hjälper dig att få en större bild av allt och sätta segel för ett framgångsrikt bloggäventyr.

källor:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmarks
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistics
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc-which-provides-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map