Använd inte FeedBurner – De 10 fantastiska RSS-alternativen för WordPress

Använd inte FeedBurner - De 10 fantastiska RSS-alternativen för WordPress


När du bestämde dig för att starta en blogg ville du uppenbarligen att människor skulle kunna få tillgång till dina inlägg. En genomsnittlig användare kommer antagligen att snubbla på din webbplats genom sökmotorer eller sociala medier och bara titta på en eller kanske två sidor. Men vad händer om den användaren beslutar att följa din blogg regelbundet?

Vad är RSS?

Under de tidiga dagarna av onlinebloggar skulle människor behöva stanna vid din hemsida och uppdatera innehållet för att se om du och dina författare har publicerat något nytt. Även om detta är helt normalt om du vill följa bara några webbplatser, blir saker komplicerade och tidskrävande så snart du utvidgar listan över favoritbloggar.

RSS-flöde

Lyckligtvis utvecklade smarta människor en teknik som tillåter automatisk avisering av nytt innehåll. RSS är en förkortning som du antagligen har hört talas om. Det står för Really Simple Syndication eller Rich Site Summary, men många Internetanvändare känner till det precis som nyhetsflöden eller feeds.

Trots att många tycker att det är föråldrat, är RSS fortfarande mycket levande, och miljoner använder det fortfarande på vardagen.

Genom att använda RSS fick förläggarna en chans att syndikera sitt innehåll lättare och förbereda blogginlägg för användare över hela världen. Genom att använda tekniken kan dina lojala läsare meddelas om nytt innehåll på webbplatsen från deras webbläsare, tredjepartsapplikationer och till och med smartphones och surfplattor. Ännu bättre kan de läsa hela inlägg från en RSS-läsare om du tillät något sådant.

Undvik FeedBurner och spara tid och nerver

FeedBurner är en populär leverantör av RSS-flödeshantering. Även om vi alla är vana vid att allt som kommer från Google är förstklassigt, är den här tjänsten full av buggar och användare har svårt att implementera det till sina WordPress-bloggar.

FeedBurner blev populärt eftersom det erbjöd detaljerad statistik, enkla e-postregistreringar och sociala delningsfunktioner. Men problemen som det orsakar har blivit för mycket att hantera.

Google slutade också utvecklingen av tjänsten, och vi väntar bara på att se den helt stängd.

De 10 fantastiska RSS-alternativen för WordPress

Innan du slösar bort din tid på att ställa in FeedBurner, ta en titt på alla andra alternativ som kommer att fungera mycket bättre för dig. Lyckligtvis kommer de flesta av dem att erbjuda allt som FeedBurner gör, men de kommer inte att få dig att slå ditt huvud på tangentbordet när du stöter på ett fel.

1. WordPress native RSS-flöde

PRIS: Gratis

WordPress RSS

Innan vi ställer in ytterligare RSS-flöden och betalar för tredje parts tjänster, vill vi påminna om funktionen som levereras med WordPress. Som standard förbereder WordPress ett nyhetsflöde för din blogg automatiskt. Även om det är ganska enkelt behöver de flesta bloggare inte mer än det har att erbjuda.

För att få tillgång till ditt RSS-flöde navigerar du bara till www.yourblog.com/feed, och allt kommer att serveras till dig i fråga om millisekunder. Om du väljer att använda det ursprungliga RSS-flödet får du full kontroll över det.

Även om du kommer att kunna ändra flödet genom att koda funktioner i det eller utöka det med olika plugins, bör du veta att det har vissa begränsningar. Till att börja med kommer du inte att kunna veta hur många som tittat på ditt flöde och du får inte heller detaljerad statistik och e-postprenumerationsalternativ. Om det är något som berör dig, gå bara vidare till nästa alternativ på vår lista.

2. FeedPress

PRIS: Från $ 4 per månad

Om du redan har använt FeedBurner kommer du att älska det faktum att FeedPress möjliggör enkel migrering från tjänsten. När du har migrerat prenumeranter kan du sluta oroa dig för vad som händer om den ökända Googles tjänst slutar fungera.

Det är inte den enda förmånen att registrera ett FeedPress-konto. Tjänsten gör att du lättare kan spåra flöden och prenumerationer med sitt analysverktyg. Du kan också anpassa ditt konto och använda ett anpassat domännamn när du publicerar nya flöden.

Eftersom det är vitmärkt behöver du inte oroa dig för att dina läsare vet att du använder en tredje parts tjänst. Använd bara dina egna logotyper, bilder och namn och anpassa RSS-flödet till din blogg. FeedPress gör det enkelt att automatiskt publicera flöden på Facebook, Twitter och buffert. Och eftersom vi talar om WordPress bör du veta om gratis FeedPress-plugin det kommer att göra allt mycket lättare.

3. Feedity

PRIS: Från $ 6 per månad

Denna fantastiska tjänst extraherar automatiskt informationen från vilken webbplats du vill ha. På en sekunddel genererar det ett flöde från sajten och skapar prenumerationsbara eller publicerbara meddelanden från den.

Med grundplanen kan du använda upp till 20 flöden. De uppdateras var sjätte timme. Du får också använda flödesanalys, redigera titlar och den tilläggsfria miljön men du kan utöka paketet och få mycket fler alternativ med deras Plus-, Business- och Corporate-planer.

4. RapidFeeds

PRIS: Från $ 4,49 per månad 

RapidFeeds

Oavsett om du bara vill generera flöde och publicera det till dina prenumeranter eller använda det internt med ditt team kommer RapidFeeds att hjälpa dig. Genom att använda sin kraftfulla FeedManager-app<, you get to see daily and monthly statistics, geo-distribution, click-through details, user-agent stats and much more. The service allows you to use your domain for the RSS feed so that you can work on the brand name. By setting up automated tweets, you can forget about manually updating the status on the popular social media site. Instead, every time that you publish a new post, RapidFeeds will also tweet it to your followers. You can also schedule RSS feed updates, protect them with a password if needed, and it is good to know that the support team is there for you 24/7.

5. FeedBlitz

PRIS: Från $ 7 per månad

FeedBlitz kommer med integrerade kommentarsystem som kan hjälpa dig att skapa ett dynamiskt och mer levande RSS-flöde. Genom att tillhandahålla enkel FeedBurner-migrering får du koppla av om du har använt den tjänst som ingen gillar längre.

FeedBlitz låter dig använda en anpassad URL-struktur. Så till exempel kan du servera nyhetsflöden direkt från feeds.yourblog.com och skräddarsy hela miljön till ditt märke. Om du har en podcast kan denna fantastiska tjänst också hantera hela saken.

Det har också ett RSS-flödesvänligt annonsnätverk, så att du till och med kan tjäna pengar med FeedBlitz. Det finns flera prenumerationsplaner, så du får hitta den som är bäst för antalet prenumeranter du får.

6. Enkla foderstatistik

PRIS: Gratis

Enkla foderstatistik

Simple Feed Stats är ett gratis WordPress-plugin som kan förbättra ditt standard RSS-flöde. Det kan automatiskt spåra flödet och tillhandahålla användbar statistik. Olika verktyg och alternativ hjälper dig att konfigurera och hantera RSS-flöde som en proffs.

Genom att använda plugin kan du enkelt se antalet prenumeranter via en malltagg eller en enkel kortkod.

Eftersom plugin-programmet är gratis, behöver du inte välja månatliga prenumerationer och inte heller använda tredje parts tjänster. Om du är en enkel RSS-flödesanvändare kan du prova plugin-programmet innan du går till ett betalt alternativ eftersom det kan vara perfekt för dig.

7. Aweber

PRIS: Från $ 19 per månad

Även om Aweber inte är helt dedikerad till RSS-flöden är det fortfarande ett bra alternativ till FeedBurner. För $ 19 per månad får du jobba med upp till 500 prenumeranter. Du kan skicka RSS-flöden varje dag, vecko eller månad och kontrollera informationen om prenumerationer. Välj specifika dagar när du vill meddela dina prenumeranter om nya artiklar.

Om du vill ha ännu mer kontroll finns det en trevligt alternativ som låter dig skicka RSS-flödet efter att ha publicerat ett visst antal artiklar.

8. MailChimp

PRIS: Gratis

MailChimp är en av de mest populära webbaserade e-postmarknadsföringstjänsterna. Bland många fantastiska funktioner som den erbjuder, idag är vi intresserade av dess e-post till RSS-funktion.

Skapa anpassade RSS-mallar och kontrollera hur ofta MailChimp skickar uppdateringar till dina prenumeranter. När du publicerar innehållet behöver du inte oroa dig för att skicka uppdateringarna – MailChimp gör allt automatiskt så att du kan fokusera på andra saker.

Eftersom MailChimp är gratis om du har mindre än 2 000 prenumeranter, behöver du bara registrera dig för ett gratis konto och testa tjänsten. Det är ett bra alternativ för dig som fortfarande inte har så många RSS-prenumeranter.

9. Mad Mimi

PRIS: Från $ 10 per månad

Mad Mimi är en annan leverantör av e-postmarknadsföring som har en RSS till e-posttjänst.

Det är mycket enkelt att importera RSS-flödet. Efter det måste du bara välja den stil du gillar och publiken som kommer att få flödet. Som standard kommer Mad Mimi att inkludera hela inlägg i ditt flöde, men det är något du enkelt kan redigera via inställningssidan. Även om det är en premiumtjänst kan du prova den gratis och kolla om den är tillräckligt bra för din blogg.

10. Specifika feeds

PRIS: Gratis

Genom att introducera ett nytt prenumerationsalternativ på din webbplats kan du låta dina besökare få artiklar levererade direkt till dem. Låt dina användare bestämma vilken typ av uppdateringar de kommer att få. Till exempel kan användare enkelt välja att ta emot meddelanden med specifika taggar, författare eller nyckelord. Detta kommer att förbättra användarupplevelsen, och det är mindre troligt att du kommer att få användare som avbokar efter nya uppdateringar.

Användare kan också välja om de bara vill ha rubrikerna eller hela innehållet från din webbplats. Genom att ange en leveranskanal kan användare ändra hur de samlar innehållet från din webbplats. Det kommer att få dem att uppskatta innehållet.

Specifika feeds är helt gratis, så varför inte prova?

Slutsats

Även om FeedBurner fortfarande är igång och du får använda den om du verkligen vill, är det uppenbart att tjänsten är problematisk. Antalet otillfredsställda användare fortsätter att växa dagligen, och du kan aldrig veta när Google kommer att stänga av FeedBurner helt och hållet.

Eftersom det finns så många bra alternativ som till och med kan migrera prenumeranter från FeedBurner, tror vi att alla bör byta till en annan leverantör. Om du inte vill betala några få dollar per månad för en premiumtjänst finns det några fantastiska på listan som du kan använda gratis. I slutändan, om du har en mindre blogg med inte så många RSS-läsare, kan du alltid lämna saker som de är och använda WordPress ursprungliga RSS-flödeservice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map