100+ typer av digitalt innehåll du kan skapa

Lär-Blogging_100 + typer-av-digital-innehåll


Många människor skulle gärna starta en blogg men har svårt att bestämma vilka typer av innehåll de kan publicera. Vissa vill ha blandat innehåll men kan inte bestämma vad de ska välja. Varje dag kan vi se olika innehållstyper, och de har alla sin respektive publik. Visst kan man inte relatera till alla innehållstyper som finns. Dessutom finns det nya typer av innehåll som kommer ut nästan varje dag. Så hur bestämmer du vilken typ av innehåll som bäst passar dig? Vi har skapat en lista med mer än 100 typer av innehåll åt dig. I slutet av denna artikel kan du bestämma vilken innehållstyp som ligger längs gränden.

Först måste du veta att vi delade digitalt innehåll i tre breda grupper:

 • Textinnehåll
 • Multimediainnehåll
 • Övrig

Textinnehåll är den typen av innehåll som inte kräver ljud- eller videomaterial. Allt som krävs är din kärlek till ord och kunskapen att bilda dessa ord övertygande. Det finns mycket innehåll du kan skapa med bara text, och publiken är också stor.

Multimediainnehåll innehåller en blandning av olika material, och det är en mycket större grupp än det första. Denna grupp innehåller video, ljud, bilder eller kombination av allt innehåll.

Så låt oss titta på vilka typer av innehåll du kan skapa för din blogg och vad varje innehållstyp har att erbjuda.

Contents

Textinnehåll

 • 1. Blogginlägg
 • 3. How-tos
 • 5. listor
 • 2. artiklar
 • 4. guider
 • 6. Frågor och svar

visa mer

Multimediainnehåll

 • 45. infographics
 • 47. e-böcker
 • 49. Ljudposter
 • 46. Fusklappar
 • 48. Skärm
 • 50. Ljudböcker

visa mer

Övrig

 • 86. plugins
 • 88. Gratis verktyg
 • 90. QR-koder
 • 87. mallar
 • 89. Webbläsarextensions
 • 91. Gratis resurser

visa mer

Textinnehåll

1. Blogginlägg

Blogginlägg är den typ av textinnehåll som gör att du kan skapa ett kontinuerligt och konsekvent innehåll. Med blogginlägg kan du uttrycka din kreativitet och åsikt om ett visst ämne. Det är alltid en bra idé att ha schemat för dina inlägg och göra dem konsekventa.

2. Artiklar

En annan typ av textinnehåll som låter dig publicera dina företagsnyheter, meddelanden eller annat slags innehåll. Det är som att ha din tidning.

Rekommenderad läsning: De största skillnaderna mellan artiklar och bloggar

3. Hur man gör

I de flesta fall är detta textinnehåll som ger instruktioner till läsarna. Du kan hjälpa människor att lära sig hur man gör olika saker, bygga saker eller använda lite programvara. Det är inte ovanligt att skapa video eller ljud “How to” -innehåll också.

4. Guider

Om du betraktar dig själv som en guru i ett visst ämne, skulle det vara ett bra sätt att lära andra att skapa guider. Dela din kunskap och vägleda människor genom alla typer av olika frågor.

guider

5. Listor

Tänk på alla ämnen och du kan skapa en lista. Du kan lista toppfilmer, böcker, alla typer av produkter och tjänster. Denna typ av innehåll har en stor publik och om du gillar att skapa listor, bara gå till det.

6. Frågor och svar

Fråga & svar är alltid ett favoritinnehåll. Många på internet har frågor om nästan allt. Att skapa denna typ av innehåll erbjuder en stor möjlighet för ett imponerande antal besök. Det kan vara text- eller multimedia, beroende på dina inställningar.

q & a

7. Fallstudier

Fallstudier berättar dina kunders historier och hur du har hjälpt dem att lösa sina problem. Det är ett utmärkt sätt att påverka dina kunder och förvandla dem till kunder.

Rekommenderad läsning: Hur man skriver en fallstudie

8. Vittnesmål

Det är samma sak som fallstudier men med en vridning. Vittnesmål visar vad dina kunder berättar (med sina ord) om dina produkter eller tjänster. Det är ett bra sätt att expandera din marknad eftersom du kommer att få riktiga kunder som delar deras upplevelse.

vittnesmål

9. Intervjuer

Intervjuer är ett användbart innehåll och det kan vara textmaterial och multimedia. Du kan ha experter på alla områden och prata om olika relaterade ämnen. Du kan prata om några aktuella problem eller vända dig till några tidigare händelser. Det är allt upp till dig och din kreativitet.

intervjuer

10. Produktrecensioner

Den här kan också vara text- och multimediainnehåll. Hitta en spännande produkt och låt alla veta allt som finns att veta om den. Produktrecensioner är mycket populära eftersom de hjälper publiken att välja att köpa en speciell vara.

11. Bokrecensioner

Om du gillar att läsa böcker och vill dela din åsikt med internet är det din typ av innehåll. Bokrecensioner är roliga att göra och har en stor publik du kan interagera med. Han är ett utmärkt exempel på hur man gör det rätt.

12. Kontrolllistor

Kontrolllistan är den typ av innehåll som gör det möjligt för läsarna att följa en steg-för-steg-guide genom en oundviklig process. Du delar med dina läsare alla steg de behöver vidta för att åstadkomma något.

Rekommenderad läsning: Checklista för bloggare som vill skapa en lönsam blogg

13. Forskning

Om du gillar att undersöka heta ämnen och dela dina resultat och slutsatser bör du starta en forskningsblogg. Du kan undersöka alla ämnen som du tycker är intressanta eller har tillgång till. Det här innehållet har en bred publik, och du kan göra ett namn för dig själv på detta sätt.

14. Vitböcker

Du kan skapa vitböcker om du vill ge teknisk information till dina läsare. Det är mestadels PDF-format som du kan dela för nedladdning. Vitböcker kan också presentera fallstudier som erbjuder problem och lösningar på dessa problem.

Rekommenderad läsning: Vitböcker kontra blogginlägg

15. Nyheter från branschen

Hitta en bransch du gillar, eller som du tror skulle ha en bred publik. Sök efter nyheter och rapportera till din publik. Var noga med att inte kopiera / klistra in berättelsen, utan snarare ge din syn på berättelsen.

industri nyheter

16. Företagets nyheter

Ett annat bra innehåll för alla företagare. Du kan skriva nyheter om ditt företag och dela med dina kunder och investerare.

17. Gästposter

Gästpost är innehåll som gör att besökare kan publicera sitt innehåll på din blogg. Du kan välja vilket innehåll du vill innan du publicerar det för att undvika problem. Nya statistiker visar att 59,8% av bloggarna gästposter åtminstone ibland.

18. Personliga berättelser

Om du har många livshistorier att berätta är detta ett bra sätt att dela dem med världen. Du kan också ha gästförfattare för att dela sina personliga berättelser med människor. Här är en bra exempel att dela personliga berättelser och låta andra dela sina egna berättelser.

19. Framgångshistorier

Låt alla veta hur du kom till toppen. Dela din taktik med andra så att de kan uppnå sina mål. Detta innehåll kan vara textuell och multimedia, beroende på hur du vill presentera det. Det finns många som letar efter framgångshistorier på internet.

20. Personliga bios

Bioen är ett bra innehåll att skapa. Det kan vara ett text- eller multimediainnehåll, och det kommer alltid att vara faktiskt. Du kan använda olika resurser online för att hjälpa dig undersöka och skapa detta övertygande innehåll.

21. Kommentarer

Kommentaren är det bästa sättet att få feedback från dina läsare. Oavsett vad din blogg handlar om kommer kommentarer att vara användbara. Det är också ett bra sätt att skapa nya idéer för framtiden.

22. Vanliga frågor

Det vanliga frågorna är det bästa sättet att sänka antalet kontakter du får om din produkt eller tjänster. Denna information kan ge dina besökare några vanliga frågor som folk redan har ställt dig.

23. Ordlista

Ordlistan är ett textligt innehåll som lockar en stor publik. Den innehåller en lista över fraser och akronymer relaterade till ett unikt ämne med deras definitioner.

ordlista

24. Wikis

Skapa ett Wiki-innehåll om ett ämne relaterat till dig. Låt besökarna lägga till innehåll, och du kommer att ha många besökare säkert. Dessutom kommer detta att göra att din blogg delas på många platser och används som referens i tvister på internet. Detta Star Wars wikisida är ett bra exempel på hur en wikisida ska se ut.

25. Versus artiklar

I motsats till ”Jämförelser” syftar detta exempel på innehåll för att bevisa varför en viss produkt eller tjänst är bättre än motståndaren. Det kan också vara text- eller multimediainnehåll. Det är ett exceptionellt sätt att marknadsföra en produkt som du har att erbjuda.

26. Jämförelser

Jämförelsen är en typ av innehåll där du jämför två eller flera produkter för att bestämma vilka som är bättre. Du kan skapa den här typen av innehåll i form av text eller multimedia. Ta en titt på vår jämförelse av de tio bästa bloggplattformarna.

27. Förutsägelser

Om du tror att du kan förutsäga enskilda händelser baserat på lite information eller erfarenhet, bör du blogga om det. Folk kan besöka din blogg och läsa dina förutsägelser om presidentval eller FIFA-VM. Förbered dig självklart på många rasande kommentarer, för inte alla kommer att hålla med dig.

28. Inspirerande meddelanden

Om du har en talang och kan inspirera människor med dina ord kan du lägga upp dina inspirationsmeddelanden. Dessa meddelanden kan generera många delningar, och det finns en stor chans att några av dina inlägg blir virala.

inspirerande meddelanden

29. Hur man undviker misslyckande

Till skillnad från framgångshistorier är detta innehåll som hjälper människor att förstå hur de kan misslyckas i deras ansträngningar. Det spelar ingen roll om du bestämmer dig för att skapa text- eller multimediainnehåll, det kan fungera på något sätt.

30. Intressanta fakta

Folk älskar att läsa intressanta fakta om allt som finns. Ju varmare ämnet är, desto fler är intresserade. Fakta kan vara text- eller multimediainnehåll, även om det bäst är om du bara behåller det textuellt. Naturligtvis måste du säkerhetskopiera dina fakta med relevanta källor.

31. Roliga berättelser

Om du vill roa din publik kan du posta roliga berättelser på din blogg. Folk älskar att passera tiden på att leta efter roliga berättelser och annat liknande innehåll. Världen är full av roliga berättelser och varför inte placera dem på din blogg.

32. Citat

Citatet kan vara textinnehåll som du kan posta på din blogg. Citera berömda människor och dela sina tankar med din publik. Denna typ av innehåll lockar en bred publik och lovar ett stort antal sociala medier. Om du äger företag kan du lägga en offert av en influencer eller branschguru.

33. Litterära verk

Om du har en talang för berättelser och är kreativ kan du använda din blogg för att publicera ditt ursprungliga innehåll. Det kan vara noveller, dikter eller någon annan typ av litterärt innehåll.

34. Microblog-inlägg

Om du gillar att skriva ett kort men värdefullt textinnehåll för att kommentera en viss händelse eller dela dina allmänna tankar är detta ett trevligt sätt. Folk klagar ofta över att Twitter inte erbjuder tillräckligt med karaktärer, så slå Tweeter i sitt eget spel.

Rekommenderad läsning: En definition av mikrobloggtjänst med exempel

35. Bästa praxis

Det är inte en dålig idé att dela din erfarenhet av bästa praxis med din publik. Människor älskar att göra sina jobb enklare och om du kan hjälpa dem med det – varför inte?

36. Metaforer

Om du vill skriva om något som alla skriver om är det inte en dålig idé att göra det annorlunda. Närma sig ett ämne från en annan vinkel och berätta samma historia ur ett helt annat perspektiv.

37. Schemalagda händelser

Du kan lägga upp schema till evenemang du planerar att organisera eller delta i. Låt din publik veta var de kan följa dig. Det kommer också att vara en användbar påminnelse för dina besökare om de vill träffa dig.

schemalagda evenemang

38. “Varför” -innehåll

Förklara för din publik hur något hände eller varför vissa saker är på ett visst sätt. Du kan göra det med solida fakta eller vara kontroversiell – vilket alltid är roligare.

39. Kostnadsblad

Om du äger en företagswebbplats och säljer vissa produkter är det en bra idé att ha en utgiftsblad. Kostnadsbladet visar priserna på dina produkter till dina kunder.

40. Produktmeddelanden

Om du måste släppa en ny produkt inom kort, skulle det vara ett smart drag att meddela den. Du kan förbereda din publik för den och låta dem vänta på att bygga upp det allmänna intresset.

produktmeddelanden

41. Nyhetsbrev

Detta material tjänar till att informera människor om nya produkter och tjänster. Detta innehåll är användbart om du äger företag. Du kan skapa nyhetsbrev för att informera dina kunder om dina senaste uppdateringar.

nyhetsbrev

42. Befordrad post

Du kan trycka på ett visst objekt som gratis eller gåvaerbjudanden från det specifika varumärket som är relaterat till din nisch. Kampanjer är vanligt, och bloggare gör det hela tiden.

43. Recept

Om du är bra på matlagning och vill dela dina kunskaper med resten av världen är detta rätt innehåll för dig. Du kan välja att göra detta text- eller multimediainnehåll, beroende på dina personliga preferenser.

44. Friskrivning

Ansvarsfriskrivningen är vanligtvis en enda sida med textinnehåll som förklarar upphovsrättsfrågor. Du kan också använda en ansvarsfriskrivning för att förklara din avsikt och syftet med din blogg eller ett inlägg.

Rekommenderad läsning: Exempel på ansvarsfriskrivningsmall

Multimediainnehåll

45. Infografik

Detta innehåll handlar om visualisering. Den visar fakta, statistik och annan relevant information på ett visuellt sätt. infographics är en växande trend och det finns en ljus framtid för alla som skapar den här typen av innehåll.

46. ​​Fuskark

Fuskarket är en typ av innehåll som lockar ett stort antal besökare. Folk älskar att klippa hörn och göra saker på det enkla sättet. Du kan använda och skapa fuskark, beroende på dina behov och önskemål.

47. e-böcker

Du kan antagligen gissa att e-böcker praktiskt taget är elektroniska böcker. Du kan skapa dem och dela på olika webbplatser eller lagra dem på din blogg som en PDF som alla kan ladda ner. Den största skillnaden mellan e-bok och ett enkelt blogginlägg är att e-böcker är mycket större och detaljerat innehåll.

48. Skärmbilder

Om du vill bevisa din poäng och du inte vill spendera för mycket tid på att förklara dig själv är detta sättet att göra det. Ta bara skärmdumpar av redan skapat innehåll och gör din poäng.

49. Ljudposter

Denna typ av multimediainnehåll låter dig skicka ditt meddelande till publiken med din röst. Du kan använda en inspelningsprogramvara och sedan bara lägga in ljudfilen så att alla lyssnar.

50. Ljudböcker

Samma som e-böcker, men använder ljudmediet. Om du har din e-bok kan du spela in dig själv och läsa kapitel för kapitel och dela den på din blogg. Om du inte gillar hur din röst låter kan du alltid anställa någon för att göra det åt dig. Så här kan du berätta din egen e-bok:

51. Fotografi

Om du gillar att ta bilder är det att posta fotografiskt innehåll ett exceptionellt sätt att uttrycka dig själv och ditt arbete. Du kan skapa stockfoton som folk kan ladda ner mot en avgift. Eller så kan du låta dem använda dem gratis. Allt hänger på dig.

52. Podcast

Podcasten är ljudinnehåll som du kan skapa för att dela dina åsikter om olika ämnen. Folk kan registrera sig för din podcast om du väljer att publicera filer i serier. Du spelar in ljudfiler och publicerar dem på din blogg så att folk kan ladda ner eller lyssna.

podcasts

Rekommenderad läsning: Hur man startar en podcast

53. Vlog

Vlog är ett videoinnehåll som du kan posta på din blogg och låta folk komma och följa dig. Du kan skapa resevlogg och dela berättelser från dina resor. Det är ett hett innehåll för tillfället och det växer fortfarande större. Här är ett intressant Vlog-exempel.

54. Levande videor

Använd din blogg för att skapa livevideoinnehåll. Besökare kan njuta av din liveström och kommentera dina aktiviteter. Denna typ av innehåll är ganska populär bland den yngre befolkningen.

55. Mikrovideor

Korta videor som kan marknadsföra en produkt eller en idé. Det är ett trevligt sätt att få ut ditt korta meddelande till din publik. De kan pågå några sekunder och fortfarande förmedla ett kraftfullt meddelande. Här är en intressant lista med korta videor av Lowes.

56. Presentationer

Skapa en presentation av din produkt eller tjänst och bädda in den på din sida. Presentationen är ett omfattande sätt att dela en idé eller ett projekt med din publik.

57. Webbseminarier

Om du är mycket skicklig i ditt område kan du starta webbseminarier och låta folk logga in och höra vad du har att säga. Det är ett bra sätt att skapa ett riktigt namn för dig själv och dela din kunskap med de som är intresserade.

Rekommenderad läsning: 15 tips för att massivt öka Webinar-registreringar

58. Undersökningar

Pooler är multimediainnehåll som du kan generera för att få allmänhetens åsikt om ett givet ämne. De är lätta att skapa, det finns många plugins som du kan använda för att göra omröstningar. Här är ett bra exempel på den enkät som Denise Wakeman skapade.

59. Händelser online

Din blogg kan vara en plats där människor kan titta på evenemang online som du deltog i eller läsa om den. Detta är ett bra sätt att dela dina erfarenheter från händelser relaterade till din nisch.

60. Kurser

Kursen är en typ av pedagogiskt innehåll som samlar människor intresserade av att lära sig nya saker. Du kan också hjälpa människor att få vissa färdigheter som du skulle överlämna till dem. Här är ett bra exempel på bloggkurs erbjuds av Jeff Goins.

61. Undersökningar

Om du gillar att samla in data eller olika åsikter kan du skapa alla slags studier som dina besökare kan fylla i för dig. Du kan också skicka dem via e-post och få ännu fler besökare.

undersökningar

62. Roundups

För att skapa detta innehåll behöver du bara samla in innehåll relaterat till din bransch som intresserar dig. Sedan listar du upp det hela för dina besökare, så att de inte behöver spendera tid på att undersöka. Det smartaste steget skulle vara att välja från det mest populära innehållet på internet. Du kan publicera dessa inlägg varje vecka, två veckor eller varje månad. Här är ett bra exempel på hur du gör göra expertuppdateringar.

63. SlideShares

SlideShare är ett multimediainnehåll som låter dig skapa bildspel och posta dem på din blogg. På det här sättet kan du presentera ditt arbete, idéer eller några roliga foton för din publik.

Rekommenderad läsning: A-till-Z-guiden för SlideShare

64. Datavisualisering

Det här innehållet låter dig visuellt visa alla dina data med alla slags diagram och grafer. Det är också en växande trend och den kan hitta sitt syfte i nästan alla branscher.

Rekommenderad läsning: Datavisualisering

65. Insamling av data

Du kan publicera intressanta data eller forskningsresultat som folk skulle vara intresserade av att se. Denna information är ett bra sätt att få en specifik publik på din blogg.

66. Diagram

Det är ett visuellt innehåll som använder multimedia för att visa förhållanden mellan vissa händelser eller personer. Det är ett bra sätt att förenkla komplexa data eftersom din publik har ett visuellt sammanhang. Här är ett bra exempel av marknadsföringsdiagram som förklarar innehållsmarknadsföring.

67. Illustrationer

Du kan skapa bilder för att göra en poäng eller berätta en kort historia. Illustrationer är grafiskt innehåll som du kan ställa in och posta på din blogg. Du kan också kombinera illustrationer och textinnehåll så att bilden förstärker din text.

68. GIF

Animerade Gif är multimediainnehåll som visar en kort åtgärd som upprepas om och om igen. Det används mest för skojs skull och visar ett underhållande innehåll. Det är ett utmärkt sätt att få många likes och delar på sociala nätverk. Du kan använda en online gif maker för att enkelt piska upp GIF-filer med hjälp av YouTube-videor eller foton som källa.

GIF

69. Demonstrationer

Demonstrationen är ganska mycket självförklarande. Du kan skapa multimediainnehåll och visa hur din produkt fungerar. Om du inte erbjuder någon produkt kan du visa hur vissa andra produkter fungerar. Det är vanligt att den yngre generationen visar videospel.

70. Öppenhet

Låt oss säga att du äger ett företag. Du kanske vill dela din finansiella information med dina kunder. Du kanske vill visa din tillväxt och investeringar eller planer. Det är vad öppenhet handlar om. Det kan också vara text- eller multimediainnehåll; allt beror på hur du vill presentera dina data. Microsoft är ett av de mest transparenta stora företagen. Så här gör de.

genomskinlighet

71. Affischer

Denna typ av innehåll föregår den digitala eran. Den visar information, men den litar inte på lika mycket som visuella aspekter. Du kan skapa affischer om du vill påpeka ett problem med så färre ord som möjligt.

72. Memes

Meme är ett grafiskt innehåll som används för komedi och underhållning. Memes är foton eller skärmdumpar med ett humoristiskt meddelande skriven på toppen eller undersidan. Folk gillar att se memes, och de är bland det mest delade innehållet på internet.

Rekommenderad läsning: Vad är en bloggmeme?

73. Serier och serier

Om du är kreativ och vill få människor att skratta är detta det perfekta innehållet för din blogg. Det finns inte mycket att förklara, vi vet alla vad serier och serier är. Ta en penna eller en mus, börja rita och skapa intressanta och roliga berättelser.

74. Tävlingar

Du kan skapa alla typer av tävlingar som människor kan delta i. För att garantera rättvisa kan du låta besökare rösta på sin favorit.

Rekommenderad läsning: Hur man kör en bloggtävling för att hitta nya läsare och göra din blogg klibbig

75. Tidning online

Magasinet är ett multimediainnehåll som du kan skapa och ha en stor publik som skulle bli regelbunden. Det är upp till dina personliga preferenser vad tidningen skulle inkludera. Det finns en livsstil, teknik, konstruktion, hemutveckling och många andra ämnen du kan utnyttja.

online tidskrifter

76. Frågor

Frågesporten är ett roligt innehåll att skapa, och det kan locka en massiv publik. Det finns många plugins som du kan använda för att skapa roliga och intressanta frågesporter.

77. Musikvideor

Om du är ett fan av musik och vill dela musikvideor du gillar med andra människor, kan du bädda in alla typer av musikvideor på din blogg. Musik kan locka många publik och ta din blogg till den nya nivån.

78. PSA

Meddelanden om public service kan vara text- eller videoinnehåll som kan påverka allmänheten. Du kan använda PSA för att hantera alla brinnande problem eller utbilda allmänheten om olika ämnen. PSA-innehållsskapare föredrar videoinnehåll eftersom de kan förmedla sina känslor lättare för allmänheten.

PSA

79. Kartor

Kartan är ett multimediainnehåll som du kan posta på din blogg och dela med dina besökare. Du kan påpeka intressanta platser eller historiska händelser som hände på en exakt plats eller område.

80. Forum

Den här typen av innehåll är ett utmärkt sätt att få många besökare på din sida. Människor kan diskutera ett brett antal ämnen och få svar. Det är ett bra sätt för människor att dela sin kunskap och erfarenhet.

Rekommenderad läsning: 10 sätt att göra din online-community eller ditt forum mer aktivt

81. Fan-sida

Om du är fan av någon popstjärna eller en filmstjärna, är detta ett trevligt sätt att dela din hängivenhet med andra. Du kan posta foton, berättelser, videor och andra relaterade saker till dina fans. Denna typ av innehåll lockar vanligtvis en yngre publik.

82. Media nämner

Om ditt företag någonsin märktes av media är det inte en dålig idé att skapa en sida och dela den med dina kunder och besökare. Låt alla veta vad media tycker om dig och ditt företag.

media nämner

83. Giveaways

Folk älskar gratis saker. Om du vill locka mer publik till din blogg är detta ett enastående sätt att nå detta mål.

84. Funktionssidor

Detta innehåll hänför sig till specifika egenskaper hos en enda produkt. Det är ett bra sätt att marknadsföra en produkt som du älskar eller säljer. Här är några intressanta exempel på snyggt designade produktsidor.

85. Dagliga shower

Denna typ av multimediainnehåll låter dig adressera din publik regelbundet. Du kan prata om vilket som helst ämne och hämta inspiration från din publik. Askgaryvee Show är ett trevligt exempel för dig.

Övrig

86. Plugins

Den här typen av innehåll är ett bra sätt att fylla i några tomma fläckar på din blogg. Du kan försöka hitta alla typer av plugins som dina besökare kan använda.

87. Mallar

Det här innehållet låter dig förklara din publik hur du gör något. Till exempel kan du skapa mallar för olika former och ark. Se bara till att du har rätt fakta. Du kan också låta dina besökare ladda ner mallar mot en avgift och tjäna lite pengar på vägen.

Rekommenderad läsning: Här för att hjälpa: Skapa ett anpassat tema eller mall för ditt teams formulär

88. Gratis verktyg

Du kan erbjuda olika gratisverktyg för alla typer av ändamål till din publik. Du kan också skapa olika avsnitt i din blogg, var och en innehåller enheter respektive för det avsnittet. Du kan bestämma om du bara kommer att dela historien om de verktygen eller lägga in länkar för nedladdning. Ta en titt på vår lista över verktyg för bloggare, webbansvariga och startups.

gratis verktyg

89. Browser-tillägg

Med detta innehåll kan du marknadsföra och utöka ditt företag med innehåll integrerad i Chrome eller någon annan webbläsare.

90. QR-koder

Om du har en produkt eller tjänst att erbjuda dina besökare kan QR-koder vara användbart innehåll. Människor kan skanna QR-kod och beställa en produkt eller registrera sig för en tjänst.

Rekommenderad läsning: Hur man skapar en QR-kod

91. Gratis resurser

Samla bara så mycket gratis saker för dina besökare att ladda ner. Du kan välja att dela externa länkar till dessa resurser om du vill. Du kan också skapa olika sektioner så att folk lätt kan hitta det de behöver. Ta en titt på vårt avsnitt av användbara bloggresurser som skapats för att hjälpa nybörjare att upprätta sin online-identitet.

92. Chattrum

Du kan skapa livechatt på din blogg och locka användare på detta sätt. Besökare kunde prata och ha kul, dela information och erfarenheter. Du kan titta på chatten och se om det finns några problem.

Rekommenderad läsning: Lägg till livechatt på din webbplats eller blogg i tre enkla steg

93. Mobila appar

Det är gamla nyheter att fler och fler använder mobila enheter ovanför stationära datorer. Du kan använda detta för att samla alla dessa människor på din blogg. Dela mobilappar eller utveckla dina egna och publicera dem på din blogg så att alla kan ladda ner dem.

94. Nedräkningar

Nedräkningar är intressant och underhållande innehåll. Du kan placera detta innehåll på din blogg för att visa en nedräkning till nyår eller en början på en viktig händelse. Det finns bloggar som endast ägnas åt nedräkningar tills specifika händelser inträffar.

95. Sociala nätverksknappar

Om du vill att din blogg ska ses av så många människor som möjligt måste du placera sociala knappar på din blogg. Folk kan dela dina inlägg med ett klick på en knapp. På detta sätt kommer du att ses på Facebook, Instagram, Google+, Pinterest, LinkedIn, etc..

96. Kalkylatorer

Kalkylatorer är användbart innehåll som kan hjälpa dina besökare att hitta många saker. Du kan hjälpa dem att räkna hur mycket pengar de kommer att spendera på ett visst projekt eller resa. Det är allt upp till din kreativitet och marknadens krav.

räknare

97. Konverterare

Denna typ av innehåll tillåter dina besökare att konvertera valuta eller olika enheter (meter, pund, tum, ounce, etc.). Inte alla människor i världen använder samma enhetssystem, och det är därför konverterare kan vara användbara.

Rekommenderad läsning: Hur man utvecklar en app för valutakonverterare?

98. Användargenerat innehåll

Öppna din blogg för besökare och låt dem publicera allt innehåll med ditt godkännande. Den här typen av innehåll är ett utmärkt sätt att bilda en massiv publik. Du kan administrera allt som besökare publicerar och ta bort oönskat innehåll.

99. Samarbeten

Ibland kan du skapa ett innehåll som arbetar tillsammans med andra bloggare. På detta sätt bloggare främja varandra och hjälpa varandra.

100. E-postkampanj

En typ av marknadsföringsinnehåll som låter dig dela dina nyheter och projekt med dina kunder. Skapa en lista över mottagare och meddela dem varje gång du har något exceptionellt i butiken.

101. Landningssidor

Ett fantastiskt sätt att utöka din e-postlista. Landningssidor erbjuder vanligtvis något till besökaren i utbyte mot sin e-postadress.

102. Kampanjplatser

Den här är ganska mycket självförklarande. Kampanjwebbplatser är sidor som marknadsför en unik produkt eller en tjänst. Det kan vara din produkt, eller någon kan betala dig för att marknadsföra sin produkt eller en tjänst.

103. Intäktsrapporter

Vissa företagare gillar att dela sina inkomstrapporter. Det är ett trevligt sätt att hålla sig öppen och visa dina kunder hur ditt företag utvecklas.

inkomstrapporter

104. Bästa utmärkelser

Bloggare älskar att tävla. Händelser som erbjuder priser för bästa digitalt innehåll är ett annat intressant sätt att marknadsföra din sida och få en ny publik. Här är en exempel av sådant innehåll.

105. Onlinespel

Om du är skicklig på att utveckla enkla webbläsarspel som skulle locka människor till din blogg är det något du kan göra. Det finns också onlinespel som du bara kan vara värd på din blogg och nå en publik också.

106. Offline-tidskrifter

Om du är en fan av tryckta medier kan du skanna några tryckta tidskrifter och publicera dem för din publik. Det är ett trevligt sätt att hålla ett arkiv som folk skulle använda när det behövs.

107. Swag

Visa tack till dina kunder och supportrar. Skicka dem roliga och användbara gåvor med din företags logotyp. Det är ett bra sätt att visa din uppskattning och marknadsföra ditt varumärke.

108. Annonser

Om du har en blogg kan du placera annonser på vissa inlägg för att marknadsföra det relaterade varumärket. Det är ett legitimt och enkelt sätt att tjäna lite extra pengar för dig själv.

Slutsats

Innehållet är inte begränsat till det skriftliga materialet utan lätt förbises. Det är ofta bäst att använda många olika former av innehåll och ge din publik mer än ett sätt att få kunskapen. Bra innehåll vet vad publiken vill ha och levererar. Gör det och du kan inte misslyckas.


Det här inlägget publicerades i Blogging. Bokmärk permalänk.

Ytterligare läsning

 • Vad är innehållsmarknadsföring och hur kan det hjälpa din blogg?
 • Hur man skapar anpassade inläggstyper i WordPress
 • Hur man säljer digitala och fysiska produkter online
 • Vad är bloggmarknadsföring?
 • Användbar Internetstatistik och fakta 2020
Starta bloggbok

STARTA DIN EGNA BLOGG

Den här guiden är en introduktion till att behärska konsten att blogga. Det ger enkla att följa steg för att starta, underhålla och växa din blogg.

Läs guiden

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map