Softueri më i mirë i Shkrimit 2020

Shkrimi dhe zhvillimi i përmbajtjes janë profesione të kërkuara në ditët e sotme. Për të ndërtuar një karrierë në këtë industri, është e rëndësishme të tregoni aftësinë tuaj për kreativitetin, idetë e fuqishme, njoftimet për shkrim dhe programin më të mirë të shkrimit.


Softueri i duhur mund t’ju ndihmojë të shkruani më shpejt dhe me efikasitet. Ata rrisin fokusin tuaj dhe kufizojnë shpërqendrimet, në mënyrë që të mund të shkruani pjesë të mahnitshme.

Sidoqoftë, zgjedhja e softuerit të duhur për shkrim mund të jetë e vështirë; do të duhet të bëni disa zgjedhje përpara se të vendosni një mjet shkrimi që përmirëson shkrimin tuaj dhe e bën atë të lirë nga gabimet. Qindra aplikacione shkrimi dhe zgjidhje janë të disponueshme atje, dhe autorët kanë një mori opsionesh kur kërkojnë programin më të mirë të shkrimit.

3 mjetet më të mira të shkrimit – maj 2020

REKOMANDUAR
Logoja e scrivenernoter është aplikacioni go-to për shkrimtarët e të gjitha llojeve.vizitë
noter
Logoja e ProWritingAidProWritingAid është kontrolluesi më i mirë i gramatikës dhe redaktori i stilit.vizitë
ProWritingAid
Logoja e Google DocsGoogle Docs është përpunuesi më i mirë i fjalëve falas.vizitë
Google Docs

Ne kemi përpiluar disa nga aplikacionet dhe mjetet më të mira për të shkruar atje për t’ju ndihmuar të bëni zgjedhjen më të lehtë për ju.

20 mjetet më të preferuara të shkrimit

shkrim

Për këtë udhëzues, ne së pari vlerësuam çdo program shkrimi mbi aftësinë e tij për të organizuar përmbajtjen tuaj. Pastaj u siguruam që ajo të sigurojë një histori rishikimi, në mënyrë që të mos humbni kurrë ndonjë nga punët tuaja. Tjetra, ne kërkuam tipare që mundësojnë bashkëpunim pa probleme dhe aftësinë për të eksportuar punë në formate të tjera të njohura.

Këtu është një listë e mjeteve dhe softuerëve më të mirë të shkrimit që ne shqyrtuam.

1. Google Docs – përpunuesi më i mirë i fjalëve falas
2. Faqet Apple – procesor i fuqishëm në internet për pajisjet Apple
3. Draftin – aplikacioni më i mirë pa shpërqendrim
4. Shkrimtar i Qetë – më i miri për shkrimin e përqendruar
5. Milanote – mjeti më i mirë për organizimin e projekteve krijuese
6. Evernote – aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve
7. Freedom.to – bllokues më i mirë i faqes në internet dhe internet
8. Microsoft Word – përpunuesi më i mirë i fjalëve
9. Scrivener – më e mira për të shkruar skenare
10. Uliks – botimi më i mirë në klasë në platformat e tjera
11. Storyist – aplikacioni i të shkruarit që fiton fuqinë e një përpunuesi të fjalëve
12. Shkrimtari iA – redaktori më i mirë i tekstit
13. Fjalë kyçe – aplikacioni më i mirë iOS për shkrime pa shpërqendrim
14. Script Studio – mjeti më i mirë për skenarizmin
15. Gramatika – gramatika më e mirë dhe kontrollori i drejtshkrimit
16. ProWritingAid – kontrolluesi më i mirë i gramatikës dhe redaktori i stilit
17. Aplikacioni Hemingway – mjet më i mirë redaktimi për shkrimtarët
18. Reedsy – mjeti më i mirë për të vetë-botuar libra
19. Kampi – më i miri për projekte krijuese krijuese
20. RoamResearch – aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve për mendimin në rrjet
Google Docs

Faqja kryesore e Google Docs

Nëse jeni mësuar me MS Word por doni një program që ju lejon të ruani punën tuaj drejtpërdrejt në cloud, këtë e bën atë. Duket dhe sillet shumë si MS Word, kështu që nuk ka një kurbë të mprehtë të të mësuarit për tu shqetësuar, dhe ju mund ta përdorni atë në internet. Nëse fshini ndonjë gjë aksidentale, thjesht duhet të qaseni në funksionin “Të gjitha ndryshimet e ruajtura në Drive” që shfaq historinë e versionit tuaj ku mund të rishikoni të gjitha ndryshimet. Gjëja më e mirë në lidhje me këtë softuer është që ju të mund të ndani me lehtësi përmbajtjen, skedarët dhe dokumentet me klientët dhe bashkëpunëtorët tuaj. Këto aftësi bashkëpunimi gjithashtu ju lejojnë të ftoni redaktorin tuaj në dokument dhe të shikoni pasi ato bëjnë ndryshime ose lini komente.

Karakteristikat kryesore

 • Paneli i aktivitetit
 • Hapësira e punës bashkëpunuese
 • Menaxhimi i dokumentit
 • Njoftime automatike
 • Zvarrit dhe lësho ndërfaqen
 • Raportimi dhe statistikat
 • Integrimi i palëve të treta

Çmimeve

 • falas

Faqet e Apple

Faqja kryesore e faqeve Apple

Ajo ka ndërfaqen më të drejtpërdrejtë midis përpunuesve të përparuar të fjalëve. Fuqia e vërtetë e përpunuesve të fjalëve në faqet Apple qëndron në prodhimin e faqeve të dizajnuara bukur. Siç thotë Apple, “Kjo ju lejon të jeni një shkrimtar një minutë dhe një projektues tjetër, gjithmonë me një dokument të përsosur në vepra.” Letrat, CV-të, librat ose çfarëdo tjetër që mund të shkruani do të rezultojnë të duken shkëlqyeshëm kur përdorni këtë program. Ju madje mund të hidhni fotot tuaja nga iPhoto ose tabela dhe karta të ngjitura nga kopjet nga Numrat, që është ekuivalenti Mac i Excel. Ky program gjithashtu ofron mbi 180 shabllone të dizajnuar nga Apple për çdo temë për të cilën mund të mendoni.

Karakteristikat kryesore

 • Kontrolli i drejtshkrimit dhe gramatikës
 • Karakteristikë përshkruese
 • Paraqitjet mahnitëse të faqeve
 • Zvarrit dhe lësho ndërfaqen
 • Grafikë tërheqëse
 • Stilet e personalizuara të tekstit
 • Ndryshimet pista

Çmimeve

 • falas

Draftin

Draftin faqen kryesore

Draftin është më i miri në largimin e shpërqendrimeve të panevojshme, duke ju ndihmuar të jeni më produktivë. Ka një vështrim shumë minimalist që ju mban të përqendruar në përmbajtjen që po krijoni. Ju mund të shikoni paraprakisht përmbajtjen, ta formatizoni atë, të shtoni lista për të bërë, të futni imazhe dhe komente, ose madje të shënoni seksione të dokumentit. Ruajtja e një dokumenti është një fllad në Draftin sepse kjo ndodh automatikisht pas çdo disa sekondash kur ndaloni të shtypni. Gjithashtu, ju lejon të eksportoni një dokument në shumë formate si PDF, ePUB ose Kindle, etj.

Karakteristikat kryesore

 • Strehimi i imazhit
 • Bashkëpunim ekipor
 • Mjetet e transkriptimit
 • analitikë
 • koment

Çmimeve

 • 3.99 dollarë në muaj

Shkrimtar i qetë

Faqja kryesore e shkrimtarëve të qetë

Ky është një nga aplikacionet falas për shkrim atje që premton t’ju ndihmojë të përqendroheni në punën tuaj. Dizajni i aplikacionit është minimal, dhe uebfaqja e tij është pararendëse e asaj që mund të bëjë. Ju nuk keni nevojë të shkarkoni aplikacionin; gjithçka që ju duhet të bëni është të drejtoheni te faqja e internetit e Calmly Writer dhe thjesht klikoni në “Hapni shkrimtarin e qetë”. Mund të dëshmojë gjithashtu se është e dobishme sa herë që filloni një artikull, dhe keni nevojë për një gjenerues të temave në blog. Përveç kësaj, ajo ka një “Mënyrë Focus” e cila është mjaft e dobishme për redaktimin dhe formatimin e përmbajtjes. I gjithë dokumenti del gri, përveç linjës aktuale ose paragrafit për të cilin po punoni. Kjo e bën atë një nga mjetet më të mira të shkrimit pa shpërqendrim atje.

Karakteristikat kryesore

 • Formatimi
 • Rezervime të efektshme
 • Dizajn të përgjegjshëm
 • Modaliteti i errët
 • Shenjat e pikësimit
 • Modaliteti i ekranit të plotë
 • Counter counter

Çmimeve

 • falas

Milanote

Faqja kryesore e Milanote

Isshtë një aplikacion për marrjen e shënimeve me bazë në Internet të përsosur për njerëzit vizualisht krijues. Ajo ka adoptuar modelin e një kanavacë të pandryshuar sesa një jastëk ligjor. Por nuk është në dispozicion në një format specifik për prekjen për momentin. Milanote ju lejon të krijoni, modifikoni dhe ruani shënime në fletore të veçanta. Këto fletore mund të shtohen në kartolina, ku mund të shtoni imazhe, shigjeta, rreshta, shënime të tekstit pa formë dhe shënime të kolonave. Ju mund të shtoni fletore edhe brenda fletoreve. Gjithashtu, shënimet që ende nuk i keni renditur në një fletore të duhur mund të futen në sirtar në të djathtë të kartonit tuaj. Për më tepër, ajo ofron karakteristika mbresëlënëse të bashkëpunimit në kohë reale që ju lejojnë të ndani çdo tabelë me këdo.

Karakteristikat kryesore

 • Menaxhimi i përmbajtjes
 • Redaktimi në kohë reale
 • Mbështet të gjitha formatet e imazheve dhe skedarëve
 • Kapëse në internet
 • Ndani rezultatet

Çmimeve

 • Plani falas me borde të pakufizuar, 100 shënime, imazhe dhe lidhje
 • Plani profesional për 9,99 $ / muaj i faturuar çdo vit me ruajtje të pakufizuar

Evernote

Faqja kryesore evernote

Evernote është një aplikacion për marrjen e shënimeve që ju ndihmon të organizoni jetën tuaj dixhitale. Ai merr shënime, organizon skedarë dhe merr copa nga kudo në internet. Të gjitha skedarët individualë ruhen në Shënime, të cilat pastaj mund të organizohen në fletore të hartuara sipas temave të zgjedhjes suaj. UI-ja e tij është e pastër si për desktop ashtu edhe për celular, duke shfaqur të gjitha ikonat që tregojnë funksionet thelbësore të mjetit. Një nga shënimet më të dobishme për marrjen e karakteristikave është galeria e saj modelesh. Evernote vjen me dhjetra shabllone modelesh që janë të ndara në tre kategori kryesore: punë, shkollë dhe jetë. Kjo do t’ju lejojë të bëni shënime shpejt.

Karakteristikat kryesore

 • Shembuj modelesh për axhendat e takimit, kalendarët, gjurmuesit e zakonit
 • Teknologji e fortë e njohjes së karakterit optik për të skanuar shkrimet e shpejta
 • Njeh 28 gjuhë shkrimi dhe 11 gjuhë të shkruara me shkrim
 • Sintaksë vetjake e kërkimit
 • Vegël për prerje në internet
 • Mjet mjeti për bashkëpunim

Çmimeve

 • Evernote Basic falas
 • Evernote Premium për 7,99 $ / muaj
 • Evernote Business për 14,99 $ / përdorues / muaj

Freedom.To

Liria.Për faqen kryesore

Me Freedom.to, ju mund të bllokoni faqet në të gjitha pajisjet tuaja për të minimizuar shpërqendrimet gjatë shkrimit. Ajo funksionon duke vepruar si një VPN dhe duke bllokuar trafikun nga emrat e domain që i keni paracaktuar si problematikë. Ajo funksionon duke krijuar një profil të kufizuar VPN që bllokon trafikun drejtpërdrejt në pajisjen tuaj. Për më tepër, ajo zvogëlon shpërqendrimet e shkaktuara nga postat elektronike, njoftimet ose multitasking. Kjo kursen kohën tuaj dhe ju lejon të përqendroheni në shkrimet tuaja.

Karakteristikat kryesore

 • Bllokon faqet e internetit dhe aplikacionet
 • Bllokoni të gjithë internetin me një klik
 • Listat e bardha të personalizuara
 • Modaliteti i bllokuar për të mos lejuar përfundimin e një seance të bllokuar
 • Planifikimi i avansit

Çmimeve

 • Plani premium mujor i lirisë për 6,99 $ / muaj
 • Plani premium vjetor i lirisë për 2,42 $ / muaj
 • Liria planifikoni përgjithmonë për 129,00 dollarë

Microsoft Word

Faqja kryesore e Microsoft Word

Toolshtë mjeti më i përdorur administrativ në botë që ofron veçori për përpunimin e fjalëve të përdorura nga shkrimtarët për disa arsye. Shtë e zakonshme që Microsoft Word të vijë para-instaluar në kompjuterin tuaj, por është gjithashtu e thjeshtë ta ndërtoni atë dhe të dizajnoni për përdorim personal. Për më tepër, vjen me funksionalitetin për të modifikuar dokumentet e nevojshme ndërsa vijnë me dokumente të bëra me porosi. Gjithashtu, Microsoft Word ua lehtëson shumë autorëve të punojnë në një dokument.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkoni për përmbajtje
 • Shtoni citime
 • Mjete të përparuara të ndreqjes
 • Mjetet e formimit
 • Mbështet redaktimin e formateve të skedarëve PDF
 • Bashkimi i postës
 • Bashkëpunim në kohë reale

Çmimeve

 • falas

noter

Faqja kryesore e scrivener

Softueri Scrivener u krijua vetëm për shkrimtarët. Shumë shkrimtarë e duan këtë mjet me tiparet e tij të përparuara dhe përvojën e shkrimit pa shpërqendrim. Ai jep një sasi të lartë fleksibiliteti për të shkruar, formatuar dhe organizuar librin tuaj në mënyrë që të mund ta botoni vetë. Scrivener ka potencialin për të shpërndarë librin tuaj në kapituj dhe seksione dhe për t’i riorganizuar ato. Kjo gjithashtu ju lejon të synoni synimet tuaja për numërimin e fjalëve dhe madje të ndiqni rregullisht përparimin tuaj. Ndërsa shkruani, madje mund të përfitoni nga mënyra të shumta të ekranit, ose nëse doni më pak shpërqendrime, mund të kaloni në modalitetin në ekran të plotë.

Karakteristikat kryesore

 • Hartoni tekstin në çdo mënyrë
 • Skicë projekti e lehtë për t’u përdorur
 • Formatimi i paravendosjeve
 • Mundësia e importit
 • Modelet dhe ikonat
 • Vendosni objektivat dhe shikoni përparimin
 • Autosave dhe rezervat

Çmimeve

 • Licencë standarde scrivener për macOS për 49 dollarë
 • Licencë arsimore scrivener për macOS për 41,65 $

Ulysses

Faqja fillestare e Uliksit

Ai pretendon të jetë programi më i mirë i shkrimit për pajisjet Apple, ku siguron një ndërfaqe pa shpërqendrim që nuk mban në vete veçoritë. Ulysses është krijuar për shkrimtarët për t’i ndihmuar ata të kryejnë punën e tyre duke përdorur të gjitha mjetet dhe veçoritë e nevojshme për të kthyer projektin e tyre nga një koncept në punën e botuar. Nuk është as një përpunues fjalësh dhe as një redaktues teksti; është një mjedis i tërë pune. Ai nuk shfaq asnjë opsion që mund t’ju tërheqë vëmendjen gjatë shkrimit. Por i bën ata të disponueshëm për ju lehtë sa herë që keni nevojë për to. Një nga karakteristikat më të spikatura të Uliksit është se mbështet gjuhën Markdown, e cila është një mënyrë për të aplikuar formatimin bazë në tekst pa përdorur menutë dhe butonat.

Karakteristikat kryesore

 • Redaktor i personalizuar
 • Tekst i thjeshtë i përmirësuar
 • Lundrimi i tastierës
 • Modaliteti i makinës shkruese
 • Grupet e organizuara
 • attachments
 • Filters
 • Autosave dhe rezervë

Çmimeve

 • 4,99 $ mujore dhe 39,99 $ në vit

Storyist

Faqja kryesore e treguesit

Ajo paketon fuqinë e një procesori të plotë të fjalëve në një aplikacion që është menduar kryesisht për skenaristët dhe romancierët. Shtë një aplikacion i dedikuar për Apple dhe punon vetëm në kompjuterët Mac, iPhones dhe iPads. Shtë i pajisur me pothuajse të gjitha tiparet që përbëjnë një program të plotë skenarizimi. Storyist ka të gjitha mjetet e nevojshme nga një shkrimtar, siç është pamja e tapës, dosjet për komplote dhe zhvillimi i personazheve, dhe shumë më tepër. Gjithashtu, ajo ofron disa shabllone të mrekullueshëm të destinuara për romane, skenare dhe shfaqje skenike. Kjo e bën atë një nga aplikacionet më të mira për shkrim që funksionojnë si një mjet i organizuar i shkrimit.

Karakteristikat kryesore

 • Shikoni dhe modifikoni kartat e indeksit të koduara me ngjyra
 • Tema e lehtë dhe e errët
 • Rrëshqitësja e lundrimit
 • Inspektori i formimit
 • Import dhe eksport i lehtë
 • Ruan automatikisht
 • Modelet për projekte të ndryshme shkrimi

Çmimeve

 • Treguesi 4 për macOS për 59 dollarë
 • Stroyist 4 për Ios për 19 dollarë

shkrimtar iA

faqja kryesore e shkrimtarëve iA

Aplikacioni mbështet Markdown shtypjen për formatimin bazë me disa butona të integruar, duke e bërë atë një mundësi praktike dhe efikase për blogerët. Sidoqoftë, mungon ndarja dhe veçoritë bashkëpunuese. Ky aplikacion i shkrimit madje ka disa pamje dhe mënyra që përmirësojnë fokusin tuaj. Të tilla si mënyra e përqendrimit të fjalisë e largon fjalinë aktive në shkëlqim të plotë ndërsa teksti tjetër rreth tij duket gri. Shtë në dispozicion për Android, iPad, iPhone, macOS dhe Windows.

Karakteristikat kryesore

 • Ngjyrosje sintaksore
 • Blloqet e përmbajtjes
 • Me porosi bëheshin shkronja shkrimi
 • Eksport i fuqishëm i fjalëve
 • Skedarë teksti të arritshëm
 • Ndërfaqe e pastër

Çmimeve

 • 29,99 dollarë për Mac
 • 8,99 dollarë për iPhone dhe iPad
 • 19,99 dollarë për Windows
 • Falas për Android

legjendë

Faqja kryesore e fjalës

Isshtë një redaktues teksti ndër-platformë me mbështetje shënuese dhe aftësi botuese. Me një dizajn minimalist dhe një ndërfaqe të qartë, shkrimtarët mund të përqendrohen në bërjen e punës së tyre. Mjeti funksionon shkëlqyeshëm si për ekspertët ashtu edhe për të tjerët që kanë nevojë vetëm për një redaktues bazë të tekstit. Ju gjithashtu mund të publikoni përmbajtjen tuaj direkt në Medium, WordPress dhe platforma të tjera. Gjithashtu, Byword mbështet gjuhën Markdown, e cila është e thjeshtë për tu mësuar pasi që nevojiten vetëm një pjesë e vogël e kodeve. Nëse nuk doni të mësoni Markdown, mund të aplikoni një numër të kufizuar stilesh duke përdorur menunë Format e fjalës. Për më tepër, skedarët ruhen në iCloud që ju lejon të sinkronizoni ato me pajisjet tuaja iOS, si dhe Mac.

Karakteristikat kryesore

 • Qasja e dokumenteve offline
 • Filtroni dokumentet duke kërkuar të gjithë tekstin
 • Mbështetje e plotë për Markdown
 • Eksportoni dokumente në dokumente PDF dhe HTML
 • Multitasking dhe ekran i ndarë për iPad
 • Mbështetje zanore
 • Kontrolli i drejtshkrimit dhe gramatikës

Çmimeve

 • $ 10.99

Studio e Skenarit

Faqja kryesore e Skriptit

Script Studio është ndër programet e shkruara që janë plotësisht të dedikuara për skenaristët, romancierët dhe shkrimtarët e lojërave. Karakteristika e tij më e veçantë është se jo vetëm që lehtëson tërë procesin e shkrimit duke ofruar shërbime si tekst në të folur, por gjithashtu ju ndihmon të bëheni një skenarist më i mirë përmes një ndarjeje skenari nga skena të filmave të mëdhenj. Studio Script ka një ndërfaqe të pastër që e bën atë ideal për përdoruesit që duan të krijojnë dorëshkrime. Ju mund të merrni shënime përmes një jastëk gërvishtjeje të krijuar për të menaxhuar detyrat dhe për të shkruar ide. Shtë gjithashtu një lojtar i fortë në lojën eksportuese ku mund të eksportoni dorëshkrimin tuaj në pothuajse gjysmë duzina formatesh skedarësh.

Karakteristikat kryesore

 • Formatimi i shkrimeve standarde të industrisë
 • Zhvillimi i karakterit
 • Skica e tregimit
 • Struktura e tregimit me akte të kodifikuara me ngjyra
 • Modele dhe shabllone të ndryshme shkrimi
 • Asistent i diktimit
 • Analizoni hapat e tregimit

Çmimeve

 • Studio Script shkarko Shkarkim për 199,95 $
 • Windows Script studio shkarkoni për 199,95 $

Grammarly

Faqja kryesore e gramatikës

Grammarly është programi më i popullarizuar i gramatikës për shkrimtarët në internet. Analizon një pjesë të tekstit që keni shkruar dhe kontrollon për çdo gabim. Pavarësisht nëse jeni duke bërë shkrime profesionale, shkrime të rastësishme ose shkrim hobi, Grammarly mund t’ju ndihmojë të bëni postën elektronike, postimet e mediave sociale, bloget, ose gazetat zyrtare, pa gabime. Pas zbulimit të gabimeve në përmbajtje, ai ju jep sugjerime të dobishme për ato gabime për ta bërë të qartë shkrimin tuaj. Ju madje mund t’i vendosni qëllimet e shkrimit në Grammarly bazuar në audiencën, stilin, domenin ose qëllimin. Kohët e fundit, ata kanë shtuar disa karakteristika për t’ju ndihmuar të jepni përmbajtje të përsosur.

Karakteristikat kryesore

 • Gramatika kritike dhe kontrollet drejtshkrimore
 • Kontrollet për stilin e shkrimit specifik për zhanre
 • Shpjegimet e rregullit gramatikor
 • Integrimi i Microsoft Office
 • Redaktori gramatikor
 • Fjalor personal

Çmimeve

 • Plani falas me korrigjime themelore të shkrimit
 • Plani Premium për 11.66 $ / muaj i faturuar çdo vit
 • Plani i biznesit për 12,50 $ / muaj / anëtar i faturuar çdo vit.

ProWritingAid

Faqja kryesore e ProWritingAid

Shtë më shumë një mjet gramatikor sesa një aplikacion shkrimi. Por ProwritingAid ka veçori të shkëlqyera që mund të veprojnë si një trajner i integruar i shkrimeve duke e bërë atë të përsosur për shkrimtarët jo fiction. Ju lehtë mund ta integroni atë me çdo pajisje ose shfletues që përdorni. Ai madje do të funksionojë me programe të tjera shkrimi si Scrivener, Google Docs ose Open office. Gjithashtu, do t’ju japë reagime për stilin, strukturën e pjesës tuaj dhe madje edhe rezultatin e lexueshmërisë. Për më tepër, raportimi i tij i shkëlqyeshëm i softuerit do të zbulojë çështje të zakonshme të shkrimit si përdorimi i zërit pasiv, mbi përdorimin e ndajfoljeve dhe shumë më tepër.

Karakteristikat kryesore

 • Redaktor i shpejtë
 • Zhduk gabimet drejtshkrimore dhe gramatikore
 • Tezaurus kontekstual
 • Mësoni ndërsa redaktoni me shpjegime
 • Raporte të thelluara të shkrimit
 • Integrime më të mira

Çmimeve

 • Abonimi mujor për 20 dollarë
 • Abonim vjetor për 79 dollarë
 • Abonim gjatë gjithë jetës për 299 dollarë

Aplikacioni Hemingway

Faqja kryesore e aplikacionit Hemingway

Ka të gjitha llojet e programeve të shkrimit atje, por aplikacioni Hemingway është unik. Bazohet në stilin ikonik të shkrimit të Ernest Hemingway. Shtë një mjet redaktimi pa shpërqendrim që është krijuar për të lustruar shkrimin tuaj duke identifikuar gabime të zakonshme që ndikojnë në cilësinë e pjesës suaj. Këto gabime përfshijnë ndërtimin e fjalive konfuze, përdorimin e ndajfoljeve të dobëta, mbi përdorimin e zërit pasiv dhe shumë më tepër. Mënyra e shkrimit të këtij aplikacioni tregon një ndërfaqe minimaliste. Nuk ka ndërprerje të faqeve ose mundësi të hollësishme të formatimit për të krijuar faqosje të shtypura, të cilat e bëjnë këtë aplikacion vërtet vetëm për të shkruar.

Karakteristikat kryesore

 • Botim me një klik
 • Përmirësime dhe sugjerime të koduara me ngjyra
 • Rezultati i lexueshmërisë
 • Gjurmues i numërimit të fjalëve
 • Edicionet në internet dhe desktop
 • Mënyra e shkrimit pa shpërqendrim

Çmimeve

 • Mjet plotësisht i lirë

Reedsy

Faqe Reedsy

Reedsy ofron një eko sistem krejtësisht të ri që autorët të ndihmojnë në krijimin e librave të bukur. Ka dy mënyra kryesore: redaktorin dhe tregun. Të dyja ofrohen përmes një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, që e bën të thjeshtë të gjesh redaktorët, reklamuesit, hartuesit e mbulesave, fantazmat dhe tregtarët që mund t’ju ndihmojnë në prodhimin e librit tuaj. Redaktori ju lejon të importoni dorëshkrimin tuaj të përfunduar dhe ta eksportoni atë për dixhitale ose të shtypur. Elementet më tërheqës të kësaj platforme janë se redaktorët vendosin tarifat dhe kuotat e tyre të pagesave. Këto pagesa mblidhen nga faqja që shpëton redaktorët të merren me koleksione gjithashtu.

Karakteristikat kryesore

 • Redaktoni me një profesionist
 • Eksportoni në PDF dhe ePUB
 • Ndërfaqe e bukur për shkrime pa shpërqendrim
 • Ndryshimet pista
 • Temat profesionale janë perfekte për librat elektronikë dhe për shtyp

Çmimeve

 • Reedsy ngarkon një komision prej 20% për bashkëpunime

zjarr kampi

Faqja kryesore e zjarrit

Ky program synon të jetë një mjet gjithëpërfshirës për skenarizimin dhe shkrimin në përgjithësi. Përdoret nga shkrimtarët për të krijuar karaktere dhe ndërtim botëror për tregimet e tyre, pavarësisht nëse ata janë një romancier që aspirojnë ose një shkrimtar amator i trillimeve. Programi i shkrimit Campfire ndihmon në organizimin e skenarit tuaj midis ngjarjeve të vogla dhe të mëdha, së bashku me skenat që janë pjesë e atyre ngjarjeve. Ju mund të krijoni personazhet tuaj sipas një shumëllojshmëri të kategorive si fe, kultura, filozofi dhe sisteme. Pas krijimit të karakterit, ju mund të eksportoni skedarin e tyre në një PDF ose një skedar zjarri të quajtur CHAR. Nëse doni të shkruani një libër, por nuk mund të mendoni për një komplot për të filluar, ky është një program i shkëlqyeshëm për të shkruar.

Karakteristikat kryesore

 • Vizualizoni harqet e karakterit
 • Mbani gjurmët e afateve të shumëfishta
 • Zhvilloni skena
 • Kodi me ngjyra dhe organizoni skena
 • Enciklopedia dhe shënimet

Çmimeve

 • Gjykim falas për dhjetë ditë
 • Plani Pro për 49,99 dollarë
 • Paketë pro dhe ndërtuese botërore për 74.98 dollarë

RoamResearch

Faqja kryesore e RoamResearch

Shtë një mjet i menaxhimit të njohurive që ndihmon përdoruesit të shkruajnë dhe organizojnë ide dhe mendime në mënyrë efektive duke zgjidhur probleme komplekse. Ky mjet i lehtë për t’u përdorur gjithashtu lejon përdoruesit të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin në kohë reale, dhe falë motorit të lidhjeve dy-drejtuese ata mund të krijojnë lidhje midis dy faqeve përkatëse. Në rast se njëra prej atyre faqeve nuk ekziston, një faqe e re mund të krijohet dhe të lidhet nga faqja ekzistuese. Kjo aplikacion ka një bazë të dhënash gjithëpërfshirëse që mund t’ju ndihmojë të eksploroni aftësitë e tij që përfshijnë futjen e kodeve, imazhet, videot, tabelat, listat, diagramet dhe shumë më tepër.

Karakteristikat kryesore

 • Afishim automatik i linjave
 • Përditësimi automatik i lidhjeve Wiki
 • Lidhje të lehta dhe krijimin e faqeve
 • Lidhja me dy drejtime
 • Gazetari e lehtë

Çmimeve

 • Asnjë informacion mbi çmimet në dispozicion ende

Si të zgjidhni programin e duhur për shkrim?

Shkruaj saktë

Shkrimi i programeve kompjuterike është thelbësor për një shkrimtar romancier, skenarist ose një shkrimtar lojrash. Ato strukturojnë tërë procesin e shkrimit dhe formojnë mënyrën se si i përcjellim idetë tona botës, por edhe mënyrën se si ne punojmë vetë përmes këtyre ideve. Përzgjedhja e mjeteve të duhura zvogëlohet në tre faktorë kritikë: fuqia, përdorshmëria dhe veçoritë.

Kur ne deklarojmë ndonjë softuer si më të mirën atje, fuqia është konsiderimi më i rëndësishëm. Kjo për shkak se duhet të jetë në gjendje të trajtojë gjithçka që dëshironi. Pas kësaj, ju nuk duhet të bëni kompromis për përdorueshmërinë e tij sepse vetëm nëse një platformë është e lehtë për t’u përdorur, a do të keni mundësi të ekzekutoni projektet tuaja në mënyrë efektive. Karakteristikat përbëjnë tërë programin e shkrimit dhe ato duhet të përputhen me kërkesat tuaja dhe atë që dëshironi të arrini përmes këtij mjeti shkrimi.

Pyetje të tjera jetësore përfshijnë:

 • Sa kushton softveri i shkrimit?
 • A ofron ndonjë veçori shtesë?
 • A është miqësor me përdoruesit?
 • A mund të hyni në skedarë pa marrë parasysh se ku jeni?
 • Sa e lehtë është bashkëpunimi me redaktorët dhe anëtarët e tjerë të ekipit?
 • A ka ato modele në dispozicion?
 • A mund ta shpërndani atë në platforma të tjera pas publikimit?

Më i miri prej të mirëve

Shkrimi i softuerëve të krijuar për të shkruar një libër, blog ose skenar mund ta bëjë procesin tuaj të shkrimit më të organizuar, efikas dhe të përqendruar që në fund të fundit do t’ju lejojë të shkruani më shpejt.

Por shumë softuer të ndryshëm shkrimi plotësojnë kërkesat e shkrimtarëve. Prandaj, është thelbësore të mësoni se cili është i duhuri për ju sipas tipareve që preferoni përpara se të investoni. Në fund të fundit, zgjedhja e një programi të gabuar mund të ndikojë në stilin tuaj të të shkruarit dhe produktivitetin.

Mjetet më të mira për shkrim falas

A jeni një bloger, autor, shkrimtar i përmbajtjes, novelist, apo student? Ju dëshironi aplikacionet dhe programet më të mira për shkrim që do të bëjnë punën për ju. Por ju nuk doni të paguani shumë para për të shkruar në mënyrë më efektive. Epo, nuk ka nevojë të shpenzoni një qindarkë për mjete që mund t’ju ndihmojnë të shkruani më produktivisht.

Më poshtë janë dy nga mjetet më të mira për shkrim falas që janë të pakufizuar dhe të lirë për t’u përdorur.

Google Docs

Ashtu si Microsoft, Google është një grup i mjeteve, por një ndryshim i rëndësishëm është se Google Docs është në dispozicion falas online. Mund të përshtateni shpejt me këtë mjet nëse jeni njohur me Word – madje edhe me opsionet e formatimit, dhe ndërfaqja e përdoruesit është e ngjashme me Word. Shkrimi i projekteve mund të ndahet lehtësisht duke përdorur Google Drive që gjithashtu vjen falas, ndërsa siguron shumë hapësirë ​​për shkrimtarët. Edhe nëse jeni duke punuar me shkrimtarë ose redaktorë të tjerë, Google Docs ju lejon të bashkëpunoni me lehtësi.

Karakteristikat kryesore

 • Formatimi i qartë
 • Importoni dokumente fjalësh
 • Eksportoni në formate Word ose PDF
 • Punoni jashtë linje me shtesat e kromit
 • Krijoni dhe modifikoni dokumentet në internet

Faqet e Apple

Nëse jeni përdorues i Mac dhe keni nevojë për një procesor fjalësh, faqet e Apple mund të trajtojnë gjithçka që ju nevojitet për të bërë. Mund të filloni me një dokument bosh ose madje të zgjidhni një model. Ndërfaqja është shumë e lehtë për t’u punuar me të, dhe të gjitha formatet e teksteve, fontet dhe mjetet e shkrimit mund të gjenden lehtësisht. Gjithashtu, ai ruan drejtpërdrejt dokumentet në iCloud ose hard diskun tuaj, në mënyrë që të mund t’i përdorni ato në çdo pajisje Apple.

Karakteristikat kryesore

 • Funksioni i kopjuar i skedarëve
 • Eksportoni dokumente direkt në epub
 • Kontrollues i drejtshkrimit
 • Gjurmues i numërimit të fjalëve
 • Mundësia e komenteve

Mjetet më të mira të redaktimit

Shkrimtarët janë gjithmonë në kërkim të mjeteve që i ndihmojnë ata të përmirësojnë shkrimet e tyre dhe prodhojnë pjesë që janë pa gabime. Gabimet drejtshkrimore dhe gramatikore nuk janë vetëm të turpshme, por ato gjithashtu ndikojnë në cilësinë e përmbajtjes tuaj.

Më poshtë janë dy mjetet më të mira që jo vetëm që do të përmirësojnë shkrimin tuaj, por gjithashtu do ta bëjnë procesin e redaktimit shumë më të lehtë dhe më efektiv.

ProWritingAid

Ju mund ta përdorni këtë mjet si një të pavarur ose ta integroni atë me Microsoft Office, Google Docs ose Google Chrome. Ashtu si mjetet e tjera të shkrimit, ajo redakton punën tuaj dhe ju jep përgjigje të menjëhershme. Ai gjithashtu jep njohuri për shkrimin tuaj me një rezultat të lexueshmërisë, strukturën e fjalive dhe vlerësimin e dialogut, etj. Ai është një mjet i plotë për të gjitha nevojat tuaja për redaktim. Shtë një version falas që vjen me karakteristika të nevojshme, por nëse doni një kontrollues të plagjiaturës, do të duhet të blini planin premium.

Karakteristikat kryesore

 • Zhduk gabimet e sikletshme
 • Raporti i stilit të të shkruarit
 • Raporti i gramatikës
 • Fjalët e mbingarkuara raportojnë
 • Raporti i tepricës

Grammarly

Shtë në dispozicion si një version në internet, si dhe në formën e një shtesë të Google Chrome. Ajo siguron karakteristika të shkëlqyera redaktimi që mund të përdoren në një gamë të gjerë platformash. Ndërfaqja është me të vërtetë e thjeshtë për të lundruar – gjithçka që duhet të bëni është të shkruani ose kopjoni-ngjisni tekstin në kutinë e tekstit, dhe do t’ju japë një kontroll të menjëhershëm të gramatikës

Karakteristikat kryesore

 • Korrigjon mbi 250 gabime gramatikore njëherësh
 • Mbulon gabimet drejtshkrimore kontekstuale
 • Shpjegon gabimet
 • Jep sugjerime

Mjetet më të mira të organizimit të shkrimit

Shkrimi ndonjëherë mund të jetë sfidues, por mbajtja e gjithçkaje e organizuar ashtu siç shkruani mund t’ju ndihmojë të prodhoni një pjesë cilësore. Përveç kësaj, nëse jeni duke punuar në një projekt kompleks, do të duhet të menaxhoni disa burime, shënime dhe artikuj.

Prandaj, do të përfitoni nga mjetet organizative që janë krijuar për të mbajtur gjithçka në një vend. Këto janë dy nga mjetet më të mira të shkrimit që janë atje për t’ju mbajtur të organizuar.

noter

Nëse vazhdimisht po ndërlidhni midis projekteve me një kompjuter, një fletore dhe madje edhe aplikacionin e shënimeve të telefonit tuaj të mbushur me informacione të shkruara – shkoni për aplikacionin Scrivener. Me të, ju mund të stuhisë së mendjes, të përshkruaj dhe të shkruani projekte në një aplikacion të rregullt dhe të rregullt që ju lejon të lëvizni midis kapitujve, shënimeve dhe burimeve të tjera. Ju madje mund të hapni katër skedarë në të njëjtën kohë për referencë të lehtë.

Karakteristikat kryesore

 • Pasqyrë e lehtë e tërë dorëshkrimit
 • Dokumente kodi ngjyrash
 • Autosave dhe rezervë
 • Importoni dokumente hulumtimi, linqe në internet dhe fotografi në projekt

Evernote

Marrja e shënimeve ndihmon shkrimtarët të mbajnë gjurmët e të gjitha detyrave dhe anekdotave personale. Evernote është lojtari më i madh në tregun aplikativ të marrjes së shënimeve. Kjo gjithashtu ju lejon të skanoni dhe digjitalizoni çdo lloj dokumenti.

Karakteristikat kryesore

 • Menaxhoni dhe mbani shënimet në internet
 • Bashkëpunoni me ekipin tuaj
 • Shkruaj shkrimin e dorës
 • Kapëse në internet
 • Skanimi i dokumenteve

Softueri më i mirë i shkrimit të librave

Ka më shumë për të shkruar një libër sesa thjesht të shkruani dhe të mbështesni idetë tuaja. Nëse jeni duke shkruar një roman, keni nevojë për ndërtimin e personazheve, ndërtimin e botës, skicat dhe shumë më tepër për të rrëmbyer audiencën tuaj.

Këtu janë dy nga zgjedhjet tona më të mira për aplikacionet më të mira të shkrimit të librave që ndihmojnë në shkrimin e romaneve, skicimin, modifikimin dhe formatin.

Reedsy

Reedsy ju ndihmon të gjeni shërbime cilësore të autorit për vetë-botim. Ajo ka një larmi autorësh dhe botuesish me të cilët mund të lidheni për ekspozimin. Kur regjistroheni në të, libri juaj promovohet në komunitetin e recensuesve, dhe pastaj recensentët mund të shikojnë librin tuaj. Ajo gjithashtu funksionon si një mjet i përqendruar që e bën librin tuaj të duket i shkëlqyeshëm në faqe dhe siguron që materia e brendshme është ashtu si duhet të jetë.

Karakteristikat kryesore

 • Ndihmë profesionale
 • Formatimi i librit
 • Vendos shtesa
 • Eksport përmbajtje

zjarr kampi

Shtë një mjet revolucionar për shkrimtarët që duan një komplot dhe planifikojnë tregimet e tyre. Kjo ju lejon të ndërtoni karakteret tuaja dhe madje një botë të tërë imagjinare të gjitha në një vend. Softwareshtë programi më i mirë i shkrimit i përdorur nga romancierë dhe skenaristë, të cilët duhet të kalojnë nga një ide në një plan të ekzekutuar. Campfire ofron karakteristika fleksibël dhe frymëzues për të arritur këto qëllime.

Karakteristikat kryesore

 • Dizajni i parcelës
 • Zhvillimi i karakterit
 • Hartat dhe vendndodhjet e pin

FAQs

Si mund të filloj të shkruaj?

Shkrimi i rreshtit të parë mund të jetë kritik, dhe nëse nuk jeni ende të sigurt për atë që të shkruani, duhet të filloni duke vendosur një hapësirë ​​që është e favorshme për të shkruar.

Pas kësaj, zhvilloni një zakon shkrimi duke filluar ngadalë dhe duke shkruar vetëm disa qindra fjalë rregullisht. Atëherë ju mund të rritni numrin tuaj të përditshëm pasi të fillojë të formohet zakoni. Krijoni një skicë të librit së pari për të filluar shkrimin dhe përpiquni të mbani fokusin tuaj që nga fillimi. Ju madje mund të planifikoni kohën e shkrimit të librit tuaj, dhe gjatë kësaj, duhet të minimizoni të gjitha llojet e shpërqendrimeve.

Keni nevojë për ndonjë mjet për të filluar shkrimin?

Jo, nuk keni nevojë për mjete për të filluar shkrimin, por këto mjete shkrimi mund t’ju ndihmojnë të krijoni pjesë të efektshme dhe të organizuara që janë pa gabime ose gabime gramatikore të sikletshme.

Si filloj të shkruaj një blog?

Për të shkruar një blog, duhet të gjeni ngrohtësinë specifike që doni të shkruani më tej.

Pas kësaj, ju duhet të merrni blog-un tuaj në internet përmes një platforme blogeacioni që ofron të gjitha tiparet që ju nevojiten për të ndihmuar që blogu juaj të rritet. Pastaj zgjidhni një model sipas natyrës së blogut tuaj dhe filloni të shkruani postime.

Cilat janë llojet e ndryshme të shkrimit?

Ekzistojnë tetë lloje të stileve të shkrimit:

 • Shkrimi narrativ
 • Shkrimi përshkrues
 • Shkrimi ekspozues
 • Shkrim bindës
 • Shkrimi objektiv
 • Shkrimi subjektiv
 • Shkrim kreativ
 • Shqyrtoni shkrimin

Cilat janë temat e shkrimit të mirë?

Shkruaj për gjithçka që dëshiron të shkruash! Përvojat tuaja, ngjarjet aktuale, diçka për të cilën jeni të apasionuar, ose diçka që dëshironi të ndryshoni në botë përmes fuqisë së fjalëve tuaja – këto janë tema mjaft të mira për të filluar.

përfundim

Shkrimtarët kanë në dispozicion shumë mjete dhe ne kemi mbuluar vetëm opsionet më të mira në listën tonë. Megjithëse besojmë se zgjedhjet tona janë më të mirat për kategoritë e tyre, vetëm ju mund të gjykoni më mirë programin e duhur të shkrimit dhe karakteristikat e tij që do t’ju ndihmojnë të përmbushni ato që ju nevojiten.

Nëpërmjet udhëzuesit tonë gjithëpërfshirës për aplikacionet dhe mjetet më të njohura të shkrimit, mund të bëheni një shkrimtar më i mirë dhe të krijoni pjesë edhe më të mira dhe të organizuara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map