Si të shkruani përmbajtjen në blog

Statistikat e përdorimit të platformave të blogjeve


Përdorimi i platformës së blogjeve

Përmbajtja e blogut tuaj të ri do të jetë karrem që tërheq lexuesit tuaj. Në këtë udhëzues, ne do të mbulojmë atë përmbajtje që ju duhet të shkruani kur filloni një blog dhe praktikat më të mira që duhet të ndiqni.

Pa përmbajtje të shkëlqyeshme, edhe bloget më të dizajnuara, të strukturuara fort do të dështojnë përfundimisht. Ekzistojnë dy blloqe për të cilat duhet të shqetësoheni, përmbajtja paraprake dhe fillimi pas fillimit:

Përmbajtja para fillimit

 • Faqet statike: si “Rreth”, “Kontakt”, etj

 • Përmbajtja e sidebar: përmbajtja që shfaqet në shiritin anësor të blogut tuaj (nëse do të keni një të tillë)

 • Faqet e kategorive të blogut: përmbajtja (rreth 100 fjalë) për faqet e kategorive në blogun tuaj (plus zgjedh kategori për të ndarë përmbajtjen tuaj)

 • Etiketat SEO meta: përmbajtja për titullin SEO dhe etiketat e përshkrimit të secilës faqe (nuk shihet në faqen aktuale, por duhet ta keni gati)

Përmbajtja pas fillimit

48% të 100 Blogs më të Lartë të Technorati menaxhohen me WordPress
 • Postimet në blog: artikuj të rregullt që do të shkruani

 • Përmbajtja gur themeli: kjo do të jetë baza e blogut tuaj

nisjen e blogut

Përmbajtja që ju nevojitet
për të filluar një blog

Para se të filloni të shkruani postimet tuaja të përditshme në blog, do të dëshironi të siguroheni që faqet statike dhe pjesët e tjera të blogut tuaj, të tilla si shirita anësor dhe footer, të jenë të mbushura me informacionin e duhur. Le të shqyrtojmë secilën nga këto fusha të përmbajtjes.

Përmbajtja e faqeve statike

Së pari, do t’ju duhet të krijoni faqe me përmbajtje statike për llojet e mëposhtme të informacionit.

Rreth faqes

Faqja më tradicionale në çdo blog është faqja Rreth. Kjo faqe u tregon vizitorëve të rinj në blogun tuaj se për çfarë bëhet fjalë, kush jeni dhe pse keni një blog në lidhje me temën e veçantë. Në varësi të ngrohtësisë dhe stilit tuaj, informacioni që ju ofroni mund të jetë “i gjithë biznesi” ose personal dhe argëtues.

Faqja e kontaktit
94% e njerëzve ndajnë përmbajtje në blog sepse ata mendojnë se mund të jenë të dobishëm për njerëzit e tjerë

Kjo faqe lejon vizitorët e blogut tuaj të komunikojnë me ju në çdo kohë. Mund të jetë një faqe e thjeshtë me adresën tuaj të emailit plus lidhje në rrjetin social, ose mund të përdorni shtojcat si Forma e Kontaktit 7 për të pasur një formë të thjeshtë kontakti që vizitorët mund të përdorin për të komunikuar me ju pa lënë faqen tuaj të internetit.

Produkteve / shërbimeve
Një blog është një mënyrë me kosto të ulët, me rrezik të ulët për të ftuar lexuesit në botën tuaj dhe të fillojnë një bisedë me kompaninë tuaj. 68% e konsumatorëve ka të ngjarë të kalojnë kohë duke lexuar përmbajtje të prodhuar nga një kompani për të cilën interesohen

Nëse keni krijuar blogun tuaj për të promovuar biznesin tuaj, do të dëshironi të siguroheni që ka një faqe që detajon mallrat dhe shërbimet që shesni. Përndryshe, nëse tashmë keni një uebfaqe për biznesin tuaj, mund të siguroni një lidhje për të në menunë tuaj.

Disclaimer / Politika

Për t’i dhënë vetes një mbrojtje nga pak përgjegjësi, duhet të konsideroni një mohim ose faqja e politikave.

Për shembull, nëse jeni duke shkruar një blog shëndetësor, por nuk jeni profesionist mjekësor, mund të dëshironi krijoni një mohim të thuash që nuk je mjek ose ofrues tjetër i kujdesit shëndetësor dhe rekomandoj që lexuesit të shohin mjekët e tyre për informacionin dhe vlerësimin e tyre mjekësor.

Ndërtoni besim duke shtuar një foto të xhiruar mirë në bio-në dhe faqen tuaj. Klientët tuaj të mundshëm dëshirojnë të shikojnë në sytë tuaj

Ju gjithashtu mund të dëshironi të informoni vizitorët në faqen tuaj të internetit që përdorni ndjekjen e analitikëve, Google AdSense, lidhje të marketingut të anëtarëve dhe lloje të tjera të përmbajtjes.

Sigurohuni që të vizitoni bloget më të mira në ngrohtësinë tuaj – mundësisht ato më të mëdha – për të parë se cilat faqe ofrojnë lidhje në menunë dhe futbollin e tyre fillestar të navigimit. Shanset janë, vizitorët tuaj do të kërkojnë të njëjtat lloje të faqeve në blogun tuaj.

Përmbajtja e shiritit anësor

Faqja juaj ‘Na Kontaktoni’ është një nga faqet më të rëndësishme në faqen tuaj të internetit. për 70% ndërmarrjet, është zakonisht një nga faqet e faqeve më të vizituara

Shiriti anësor juaj është kolona më e vogël në të majtë ose të djathtë (në varësi të temës që keni zgjedhur) të përmbajtjes kryesore të blogut tuaj. Ju do të dëshironi të shtoni përmbajtjen e mëposhtme në pajisje për shiritat anësor për vizitorët tuaj.

pajtohem

Inkurajoni vizitorët në blogun tuaj që të abonohen përmes postës elektronike ose RSS. Emaili, natyrisht, është më i miri, veçanërisht nëse dëshironi të fitoni para në të ardhmen. MailChimp është një shërbim i shkëlqyeshëm për tu përdorur pasi është falas për 2,000 pajtimtarët e parë.

Mos i fshih lidhjet me Faqen tënde të Kontaktit në menutë drop-down që nuk mund të shihen pa klikuar në mënyrë aktive rreth navigimit tënd
Sigurohuni që adresa e postës elektronike është e lidhur, duke hapur automatikisht klientin e postës elektronike të vizitorit kur klikohet
buletini i shtypjes
për

Një fjali e thjeshtë ose dy në lidhje me ju dhe blogun tuaj për vizitorë të rinj që mund të mos marrin kohë për të lexuar faqen tuaj Rreth. Pasja e fotografisë suaj në këtë paqartësi të tekstit ndihmon vizitorët të bëjnë një fytyrë në blog, pavarësisht nëse jeni pronari dhe redaktori që menaxhoni shkrimtarët e tjerë, ose autori kryesor i përmbajtjes.

pothuajse 40% e faqeve të internetit ka deklarata të pasakta siç janë “Ju lutemi na kontaktoni” ose “Ne do të donim të dëgjonim nga ju” dhe gati 38% e kompanive ofrojnë vetëm një adresë emaili ose një formë të vogël kontakti të varrosur në fund të faqes së tyre të internetit
61% e njerëzve ndjehen më mirë për një kompani që jep përmbajtje me porosi dhe ka më shumë të ngjarë të blejnë nga ajo kompani
88% e njerëzve lexojnë rishikim për të përcaktuar cilësinë e një biznesi
për

Ju gjithashtu mund të shfaqni lidhje me profilet tuaja sociale në mënyrë që njerëzit të mund t’ju ndjekin. Ju mund të përdorni ikona për të përfaqësuar çdo rrjet ose për të përdorur kutitë zyrtare, butonat dhe shënjat nga këto rrjete. Këto të fundit ju ndihmojnë të ndërtoni audiencën tuaj të mediave sociale duke lejuar që njerëzit të lidhen me ju pa lënë faqen tuaj të internetit.

80% e vendimmarrësve të biznesit preferojnë të marrin informacionin e kompanisë në një seri artikujsh përkundrejt një reklame
Postime popullore

Një widget i popullarizuar i postimeve do të ndihmojë vizitorët të drejtojë tek pjesët tuaja më të mira të përmbajtjes. Plugin Postar Popular WordPress do t’ju ndihmojë të krijoni këtë postime të lehtë, duke shfaqur postime bazuar në komente dhe numërim të shikimeve.

Filloni postimin tuaj me tregime (Tregimi i tregimeve heq dorë nga 300% me shume lexues)
Merrni emocionale. Postimet që shkaktojnë emocione, frikë dhe të qeshura ndahen më së shumti

postimet kryesore


Advertisers

Nëse planifikoni të shtoni flamuj reklamash në blogun tuaj, atëherë shtoni ato që nga fillimi, kështu që vizitorët e rregullt nuk do të habiten kur filloni të fitoni reklamues. Banderolat që përdorni deri atëherë mund të lidhen me produktet për të cilat jeni një tregtar i filialeve ose me produkte që thjesht ju pëlqejnë.

68% e blerësve thanë që ata shpesh u japin besim kritikave nga kolegët dhe reagimet e krijuara nga përdoruesit.60% përqindja i japin besim përmbajtjes së autorizuar nga një publikim ose analist i palëve të treta.
reklamuesit
Artikujt e shkruar, veçanërisht postimet “Si të”, si dhe studimet e rasteve, janë llojet e përmbajtjes që i japin hua më së shumti besueshmërinë blogjeve.

Sigurohuni që të vizitoni bloge të tjera në kamare për të parë se çfarë ata tregojnë në shiritin anësor.

Përmbajtja e kategorive të blogut

Së pari gjërat e para, do të duhet të zgjidhni kategori për blogun tuaj.

Infographics pëlqehen dhe shpërndahen në mediat sociale 3 herë më shumë se çdo lloj përmbajtjeje tjetër
mbi 50% të tregtarëve që kurojnë përmbajtjen thonë se ka rritur shikueshmërinë e markës së tyre, udhëheqjen e menduar, SEO, trafikun në internet dhe angazhimin e blerësve

Pastaj hapi tjetër është të krijoni një tekst të shkurtër për secilën faqe të kategorive që do të keni në blogun tuaj. Teksti mund të jetë diku midis 50-150 fjalë. Ju mund të mendoni pse? Do t’i ndihmojë këto faqe të renditen më mirë në motorët e kërkimit.

short-text

SEO përmbajtje tags

Etiketa Meta është një copë kodi që përfshin informacionin që përshkruan tekstin në lidhje me një faqe të veçantë për motorët e kërkimit. Kjo përmbajtje nuk mund të shihet në faqen aktuale por vetëm brenda kodit. Por është me rëndësi të krijoni etiketat e duhura për secilën faqe në faqen tuaj të internetit, në mënyrë që motorët e kërkimit të kuptojnë se për çfarë faqe ka të bëjë.

Angazhimi i markës rritet 28% kur konsumatorët janë të ekspozuar si nga përmbajtja profesionale ashtu edhe nga video produkti i gjeneruar nga përdoruesi
tags seo meta
Shmangni shtimin e një liste lavatrice me etiketat në çdo postim. Në vend të kësaj, vendosni disa mendime në një strategji etiketimi. Mendoni për etiketat si “Temat” ose “Kategoritë” dhe zgjidhni 10-20 etiketa që përfaqësojnë të gjitha temat kryesore që doni të mbuloni në blogun tuaj. Pastaj ngjituni atyre

Kur krijoni faqe të reja ose postime në blogun tuaj, duhet të siguroheni që të përfshini etiketat e mëposhtme:

 • Titulli i titullit – shfaq në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit dhe përfaqëson titullin e faqes për motorët e kërkimit. Gjatësia optimale 50-60 karaktere.

 • Përshkrimi meta – informacion që përmbledh përmbajtjen e faqes në internet dhe shfaqet nën titull. Gjatësia optimale është rreth 290 karaktere.

Ju nuk keni nevojë të mësoni kod ose programim për të zbatuar etiketat meta në blogun tuaj. Nëse keni vendosur të shkoni me WordPress CMS, lehtë mund të instaloni një prej shtojcave SEO, si psh SEO e shpejtë dhe e përdorin atë për të shtuar informacionin e nevojshëm në secilën faqe.


plani i përmbajtjes

Krijimi i planit të përmbajtjes

Për të ndërtuar dhe mirëmbajtur një blog të suksesshëm, duhet të keni një plan përmbajtjeje të krijuar mirë. Ai duhet të përfshijë të gjitha detajet që lidhen me postimet e ardhshme në blog, oraret e botimit, zhvillimin e audiencës dhe shumë më tepër. Pa këtë plan konkret, është e pamundur të ruash popullaritetin dhe cilësinë e vazhdueshme të punës suaj.

Më poshtë do t’ju tregojmë hapa të saktë që mund të ndërmerrni për të krijuar një plan për përmbajtjen tuaj në blog. Përdorni këtë shembull si një model dhe rregullojeni atë sipas nevojave dhe aftësive tuaja.

Hapi 1. Krijoni listën e temave

Hapi 2. Zgjidhni dhe përgatitni përmbajtjen e gurthemelit

Hapi 3. Zgjidh dhe shkruaj 5-10 postime në blog

Hapi 4. Krijoni kalendar editorial dhe filloni të postoni

Hapi 5. Përsërite Hapin 2 deri 4

Hapi 1. Krijoni listën e temave

Deri në këtë pikë, ju tashmë e dini se për çfarë do të bëhet blogu juaj, dhe keni zgjedhur një kamare.

Përmbajtja cilësore, botimi i rregullt, dizajni i mirë dhe një prani e vendosur e mediave sociale renditen si katër faktorët më të lartë që përcaktojnë besueshmërinë e një blogu

Krijimi i listës së temave mund të duket si një proces i ndërlikuar, por në të vërtetë, nuk është ashtu. Dhe ne do t’ju tregojmë se si mund ta bëni atë me një shembull të jetës reale. Le të themi se do të filloni një blog të yogas.

Mënyra më e lehtë për të ndërtuar atë listë është të dilni me pika të ndryshme për kamare tuaj dhe t’i përzieni ato. Ju mund ta përdorni këtë dokument si një shembull.

Ja se për çfarë po flasim:

Mbi 200 milion njerëz tani përdorin bllokues reklamash, përfshirë rreth 16% të përdoruesve të Ueb-it në SHBA. Përdoruesit bëhen gjithnjë e më të matur në lidhje me zvogëlimin e reklamave të padëshiruara me mjete si bllokues reklamash. Kjo mund të komplikojë gjërat për tregtarët e përmbajtjes që përdorin mënyra të paguara për të rritur shtrirjen e përpjekjeve të tyre për marketing të përmbajtjes
lista e temave

Duke përdorur këtë qasje dhe duke adoptuar kombinime të ndryshme, lehtë mund të krijoni qindra tema.

69% e kompanive raportojnë se buxheti i tyre për marketing video është duke u rritur
qasja e temës

Hapi tjetër, mund të filloni të rendisni artikujt që do të ishin pjesë më të gjera, të thelluara të përmbajtjes. Quhet edhe përmbajtje gurthemeli (ne do të flasim për të në hapin tjetër). Këto mund të jenë disa udhëzues ose udhëzues. Kjo është arsyeja pse ne vazhdojmë të përmendim që ju duhet të zgjidhni një vend brenda pasionit tuaj. Kështu do të jetë më e lehtë të gjenerohen ide.

Në rastin tonë, këtu është lista që kemi marrë për blogun tonë të yogas.

Deri në vitin 2020 pothuajse çdo kompani do të ketë një ekzekutiv në organizatën e tyre i cili është drejtpërdrejt përgjegjës për një strategji të përgjithshme të marketingut të përmbajtjes, p.sh. Zyrtari Kryesor i Përmbajtjes, VP ose Drejtori i Përmbajtjes
blog joga

Tani le t’i plotësojmë të gjitha kolonat në spreadsheet master. Ja çfarë tregon secila kolonë:

80% të tregtarëve B2B kanë një strategji të marketingut të përmbajtjes. Midis tyre 32% dokumentuar, 48% i pa dokumentuar
tabela e temave

Thellesi

1. Postime më të shkurtra në blog < 1,000 words

2. Artikuj të mesëm 1.000-2,000 fjalë

3. Udhëzime të thelluara 2.000+ fjalë

Lexuesi mesatarisht shpenzon vetëm 37 sekonda duke lexuar një artikull ose një postim në blog

Keywords

Fjalë kyçe kryesore që dëshironi të synoni me përmbajtjen tuaj.

Leximi i rekomanduar: Si të bëni hulumtime fjalen

Vëllimi i Fjalëve kyçe (KW)

Një numër mesatar i kërkimeve në muaj përmes motorëve të kërkimit. Ne kemi përdorur mjetin SemRush pasi që Google ju jep vetëm intervalet e vlerësuara të vëllimit të trafikut.

Përmbajtja e blogut po bëhet më e gjatë dhe më vizive. Postimi mesatar i blogut është i gjatë rreth 1,050 fjalë

kategori

Zgjidhni në cilën kategori do të postoni përmbajtjen tuaj.

Këtu ju e keni atë, ju përgatitur listën e temave dhe prioritet atë për rëndësinë dhe konkurrencën. Tani është koha për të kaluar në hapin tjetër.

Hapi 2. Zgjidhni dhe përgatitni përmbajtjen e gurthemelit

Sa kohë është një postim tipik në blog?

Sa kohë është një postim tipik në blog?

Postimet me forma të gjata krijojnë 9 herë më shumë rezultate sesa postimet në forma të shkurtra

Udhëzimet tuaja kryesore (3) do të jenë përmbajtja juaj themelore. Shtë përmbajtja që do të përdoret si një themel për faqen tuaj të internetit, dhe postimet më të vogla në blog do të shkruhen rreth asaj thelbësore.

përmbajtja e gurthemelitNëse nuk jeni të sigurt se si të paraqisni tema për përmbajtjen e gurthemelit, ja çfarë mund të bëni:

29% e tregtarëve kryesorë ripërdorin në mënyrë sistematike dhe rivendosin përmbajtjen.
 • Përdorni mjetin e Planifikuesit të Google Keywords për të marrë idetë. Thjesht hyni në llogarinë tuaj në Google ose krijoni një të re nëse nuk e keni atë. Nën seksionin “Gjeni fjalë kyçe të reja dhe merrni të dhëna për vëllimin e kërkimit”. hapni “Kërkoni për fjalë kyçe të reja duke përdorur një frazë, uebfaqe ose kategori”, futni në kutinë e fjalës “yoga” dhe shtypni butonin “Merrni ide”. Do të merrni listën e fjalëve kyçe me vëllimin e tyre të kërkimit.

 • Ju gjithashtu mund të përdorni mjete si SemRush dhe të kontrolloni se për çfarë rangimi të faqeve të internetit të konkurrentëve janë fjalët kyçe për të marrë idenë për tema. Shtë një mjet me pagesë, por mund të provosh dy javë provë falas. Hyni në mjet, futni URL-në e faqes së internetit të konkurrencës që ju pëlqen dhe butonin e hulumtimit. Tjetra, zgjidhni seksionin “Top faqet” në anën e majtë dhe kontrolloni kolonën “Fjalët kyçe të lartë” për të marrë ide për fjalë kyçe për temat tuaja.

Ky ushtrim duhet t’ju ndihmojë të gjeni fjalë kyçe që janë të njohura, dhe ju mund të gjeni artikuj për përmbajtjen tuaj anije.

66% të blogerëve publikojnë më rrallë se çdo ditë, por më shpesh sesa ato mujore

Tani është koha për të krijuar përmbajtjen. Do të lexoni shumë për optimizimin e përmbajtjes tuaj për motorët e kërkimit, dhe përderisa është e rëndësishme, nëse nuk optimizoni përmbajtjen tuaj për njerëzit, atëherë nuk do të fitoni kurrë ekspozimin që duhet për të marrë lidhje dhe renditur mirë në Motorë kërkimi. Nëse shkruani përmbajtje që njerëzit duan të lexojnë, atëherë do të merrni trafik, aksione sociale dhe lidhje ndërsa rritet leximi juaj.

Hapi 3. Zgjidh dhe shkruaj 5-10 postime në blog

Tani mund të zgjidhni postimet në blog që do të shkruani dhe postoni në blogun tuaj. Siç e përmendëm edhe më parë, ju do të shkruani postimet tuaja në mbështetje të përmbajtjes tuaj të gurthemelit. Në rastin tonë, nëse krijojmë “Një udhëzues për lloje të ndryshme të yogës” si një pjesë thelbësore. Seria jonë e postimeve në blog do të jetë joga “isfarë është [lloji]?” seri.

Mesatarisht, postimet e përbëra në blog përbëjnë 10% të të gjitha postimeve në blog dhe gjeneroni 38% të trafikut të përgjithshëm
Shkrimi i postimeve në blog

Postimi në blog është një hyrje (artikull) që ju shkruani në një blog. Mund të përfshijë përmbajtje në formën e tekstit, fotografive, infografikës ose videove.

Sigurohuni që gjithmonë të keni një hyrje interesante, përmbajtje cilësore dhe një përfundim të fortë.

Praktikat më të mira të shkrimit

Për tu bërë një bloger i suksesshëm në çdo vend, do të dëshironi të ndiqni këto praktika më të mira.

Kompanitë që publikuan 16 ose më shumë postime në blog në muaj morën epërsi 4.5 herë sesa kompanitë që publikuan 4 ose më pak postime mujore
Vendosni qëllimet tuaja të Blogimit

Asnjëherë nuk do të dini nëse po përfitoni më shumë nga bloget nëse nuk keni vendosur qëllime për blogun tuaj. A është qëllimi juaj për të fituar para? Merrni një punë të re? Gjeni njerëz për t’u lidhur me një temë të veçantë? Përcaktoni qëllimet tuaja të blogeres dhe pyesni periodikisht veten nëse blogu juaj po ju ndihmon t’i përmbushni ato. Nëse jo, pyesni veten se si mund ta përmirësoni blogun tuaj për të përmbushur qëllimet.

Angazhimi për tu bërë ekspert

Pavarësisht se cilat janë qëllimet tuaja të blogezimit, nëse përpiqeni të jeni ekspert në kamare, përmbushja e qëllimeve tuaja sigurisht që do të ndiqni. Njerëzit të cilët njihen si ekspertë në kamare kanë tendencë të marrin më shumë njohje dhe të ardhura për përmbajtjen e tyre. Ata gjithashtu kanë tendencë të kenë audiencë më të madhe dhe opsionin për t’i kthyer lexuesit e tyre në klientë duke ofruar produkte dhe shërbime të lidhura.

Pasi të shkruani 2154 postime në blog, trafiku i blogut mund të rritet
deri në 30%
Angazhohuni me audiencën tuaj

Mënyra më e mirë për të qëndruar në një mendje me lexuesit tuaj është të angazhoheni me ta. Disa mënyra për ta bërë këtë përfshijnë përgjigjen ndaj komenteve, përgjigjen në pyetjet nga forma juaj e kontaktit, bashkimin në biseda me përdoruesit në rrjetet sociale dhe vizitimin e blogeve të lexuesve tuaj për të parë se çfarë ata janë të interesuar dhe të bashkohen në diskutime. Ndërsa e bëni këtë, do të ndërtoni marrëdhënie më të forta me lexuesit tuaj dhe do të mësoni më shumë rreth asaj që ata dëshirojnë, diçka që mund të ndihmojë të frymëzoni përmbajtjen tuaj në të ardhmen.


struktura më e mirë postare
Të jetë i qëndrueshëm dhe realist

Krijimi i një orari të rregullt të postimit në blogun tuaj, i ndihmon lexuesit tuaj të dinë kur mund të presin të dëgjojnë përsëri nga ju, pavarësisht nëse është çdo ditë, javore, mujore apo edhe tremujore. Theelësi i ruajtjes së qëndrueshmërisë është të jesh realist. Bloggerët individualë do ta kenë të vështirë të krijojnë përmbajtje me cilësi të lartë çdo ditë. Filloni me postime javore ose dyjavore dhe punoni deri në postimet ditore, nëse ky është qëllimi juaj përfundimtar. Vetëm sakrifikoni sasinë për cilësi.

Ndryshoni punën tuaj ose punësoni një redaktues

Për shumë njerëz, është e vështirë të krijosh përmbajtje, pastaj të korrigjosh dhe modifikosh atë. Në të vërtetë, redaktimi ndërsa shkruani mund të pengojë rrjedhën tuaj krijuese. Dëshmia e provave nuk është e detyrueshme. Një postim në blog plot me fjalë dhe shkrime të gabuara reflekton dobët për ju. Nëse nuk jeni në gjendje t’i bëni këto detyra vetë, konsideroni të punësoni një asistent virtual për ta bërë atë për ju. Shtë veçanërisht e rëndësishme nëse nuk shkruani në gjuhën tuaj amtare. Pasja e një folësi amtare të gjuhës së përdorur në blogun tuaj, të redaktojë punën tuaj, mund të rritë besueshmërinë tuaj. Përderisa përmbajtja në blog nuk ka nevojë të jetë perfekte, duhet të jetë e thjeshtë për t’u lexuar dhe konsumuar.

Shkruaj më mirë, tani!

Grammarly ju bën një shkrimtar më të mirë duke gjetur dhe korrigjuar gabime deri në 10 minuta më shumë gabime sesa procesori juaj i fjalëve

Hapi 4. Krijoni një kalendar editorial dhe filloni të postoni

Për të ndihmuar në ruajtjen e qëndrueshmërisë tuaj, sigurohuni që të përdorni një formë të një kalendari editorial. Ju mund të përdorni Kalendarin Google, Kalendarin e Outlook, apo edhe një spreadsheet të thjeshtë. Përdoreni atë për të menaxhuar idetë tuaja dhe për të planifikuar temat tuaja të përmbajtjes për çdo muaj, në mënyrë që blogingu të jetë diçka në të cilën përqendroheni, jo diçka që bëni në kohën tuaj të lirë.

Ju nuk duhet të publikoni çdo ditë, të zgjidhni rrjedhën e postimeve sipas orarit tuaj. Për shembull, ju mund të postoni përmbajtjen tuaj në gur themeli një ditë, të postoni postimin e parë në blog ditën tjetër, dhe të vazhdoni të postoni postime në blog një herë në javë.

kalendari editorial
75% e pikëpamjeve të blogut të HubSpot dhe 90% e çon në blog vijnë nga e vjetra
Mesazhe

Hapi 5. Përsërite Hapin 2 deri 4

Si të shkruani titujt e përsosur

Tani mund të përsërisni të njëjtin proces. Nëse keni më shumë postime në blog që mund të shkruani në lidhje me pjesën e parë të përmbajtjes së gurthemelit, mund t’i vazhdoni t’i shkruani ato. Ose mund të krijoni një udhëzues të ri të thelluar dhe të filloni të krijoni artikuj rreth tij. Ky hap është një zgjedhje më personale, dhe do të duhet të vendosni se cila metodë do të funksiononte për ju.

Si të shkruani titujt e përsosur

Titulli, ose titulli, i postimit tuaj në blog, duhet të tërheqë vëmendjen e lexuesve të mundshëm. Njerëzit mund ta shohin atë në burimet e tyre të lajmeve në media sociale ose në rezultatet e kërkimit. Sigurohuni që të përfshini frazën kryesore të fjalëve që njerëzit mund të përdorin kur kërkoni për temën që po mbuloni.

Tre parime të titujve viralë

Titulli që përdorni do të luajë një rol kritik për të marrë më shumë vizita dhe aksione sociale. Titujt e mirë i bëjnë njerëzit të ndërmarrin veprime sepse tregojnë një nga këto:

8 nga 10 njerëzit do të lexojnë një titull, por vetëm 2 nga 10 kanë tendencë të vazhdojnë të lexojnë pjesën tjetër të postimit.
 • Monedha sociale

 • Vlera praktike

 • kërcënim

Më poshtë janë shembuj që vërtetojnë pikët dhe plotësojnë një nga kriteret.

Ide për të optimizuar titujt tuaj për të sjellë ngarkesa të trafikut

Kur shkruani një titull, kushtojini vëmendje tonit dhe pamjes së tij

– Zgjidhni një model të fortë

– Madhoni titujt tuaj për të dalë

Monedha sociale

Sa më shumë përdorim publik diçka, ose më shumë njerëz me ndikim përdorin diçka; njerëzit më të predispozuar do ta imitojnë atë.

 • Pse 1000 të Bloggerëve do të vijnë në Konferencën SMX 2019

 • 5 këshillat më të mira të Ernest Hemingway për të shkruar mirë

Madhësitë më të njohura të titujve variojnë nga 20—36 piksele
Vlera praktike

Gjëra të dobishme për të tërhequr vëmendjen. Theksoni përfitimin dhe premtimin për të fituar diçka nëse personi ndërmerr veprime.

Përdorni ngjyrën për të rrëmbyer vëmendjen

67% e njerëzve thonë se e zeza është zgjidhja më e mirë për t’i ndihmuar ata të kuptojnë përmbajtjen

Shembuj të titujve:

 • Kaloni 10 minuta në ditë, dhe do të keni Abs pabesueshme në 2 muaj

 • Si kemi marrë 1000+ abonentë nga një postim i vetëm në 24 orë

Gjatësia e një titulli

Gjatësia më e mirë e titullit është 50 deri në 70 karaktere ose 6 deri në 8 fjalë të gjata
kërcënim

Njerëzit shpesh ndërmarrin veprime kur duhet të mbrohen nga ndonjë kërcënim.

Shembuj të titujve:

 • Paralajmërim: Mos Blini një Ounce tjetër të Ushqimit për Qen derisa ta lexoni këtë

 • 50 Arsyet Uebsajti juaj meriton të penalizohet nga Google

Ketu eshte fletë mashtrimi që mund të përdorni kjo do t’ju ndihmojë të krijoni ide me tituj.

Burime të dobishme për t’ju ndihmuar të mirëmbani dhe rritni blogun tuaj:
 • Si të filloni një Blog
 • Si të përdorni WordPress (me tutoriale me video)
 • Si të promovoni Blogun tuaj dhe përmbajtjen e tij
 • Si të fitoni para nga blogu juaj
 • Mjetet dhe burimet më të mira për Blogim
 • Zgjidhni një udhëzues të Emrit të Domainit
 • Shpjeguar Shërbimet e Web Hosting

përfundim

Nëse dëshironi që blogu juaj të lulëzojë dhe të rritet, atëherë përgjigja e krijimit të përmbajtjes cilësore. Përqendrohuni te cilësia mbi sasinë, edhe nëse duhet të sakrifikoni frekuencën dhe konsistencën. Lexuesit tuaj do t’ju vlerësojnë për të.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map