Si të ndryshoni ofruesin tuaj të mbajtjes së faqes në internet

Prezantimi

flamur

Ndërmarrja e parë në botë e hostit në internet ishte Concentric, më vonë u quajt si XO Communications


tortë

serveri i parë në internet u lançua në 6 gusht 1991

Në mënyrë që të krijoni një faqe në internet dhe që faqja juaj e internetit të jetë e arritshme në internet, ju duhet të zgjidhni një server ku do të vendoset. Serverat sigurohen nga ndërmarrjet e mbajtjes së faqes në internet dhe, nëse kohët e fundit keni filluar të interesoheni për këtë fushë, atëherë udhëzuesi i mëposhtëm do të jetë i dobishëm për ju.

Do të jetë e dobishme për ju nëse së pari e kuptoni se çfarë është në të vërtetë web hosting, pse është e rëndësishme dhe çfarë ju duhet të kërkoni në ofruesin tuaj të pritjes. Nëse nuk keni mërzitur me këto detaje, atëherë ka një shans që nuk do të merrni marrëveshjen më të mirë, as paketën më të mirë.

Për fat të mirë, ky nuk është fundi i botës; njerëzit ndryshojnë hostet e tyre gjatë gjithë kohës, për arsye të ndryshme. Disa janë thjesht të pakënaqur me shpejtësinë ose cilësinë e sistemeve të shpërndarjes së rrjetit të përmbajtjes. Të tjerët gjejnë të njëjtën cilësi të shërbimit me një çmim më të ulët ose me kushte më të përshtatshme pagese.

Nëse e gjeni veten në këtë situatë, atëherë është koha për të kërkuar një kompani më të mirë të mbajtjes së faqes në internet. Sidoqoftë, transferimi i faqes tuaj të internetit mund të duket si një detyrë e ndërlikuar. Ky udhëzues do të shpjegojë terminologjinë, çështjet dhe procedurat, me udhëzime hap pas hapi, në mënyrë që të mund të ecni përpara me besim.


hamall

Transferimi i faqes suaj të internetit në një server tjetër mund të bëhet në pesë hapa.

Hapi 1. Gjeni një host të ri në internet

Merrni kohë për të hulumtuar hostet në internet para se të zgjidhni një shërbim të ri. Kaloni nëpër rishikime në internet dhe reagime ndaj klientit, shikoni se çfarë marrëveshje ofrojnë ofruesit e tjerë të pritjes, sistemet e tyre të çmimeve, konfigurimet e serverëve, CDN, etj.

byrek diagrami

Pasi të gjeni një ofrues të ri të përshtatshëm, merrni parasysh se, në një moment në të ardhmen, ju mund të vendosni të kaloni nga ai shërbim pritës, gjithashtu. Për këtë arsye, rekomandohet që të regjistroheni domenin tuaj tek një ofrues i palëve të treta, pasi në këtë mënyrë, sa herë që po ndërroni host-in e uebit, domeni juaj do të mos ketë ndikim.

Ofruesi ynë i rekomanduar i hostimit, Bluehost, po ofron një ofertë të veçantë për vizitorët tanë që përfshin një emër domain falas. Nëse nuk ju pëlqejnë shërbimet e tyre, ata ofrojnë një garanci për 30 ditë kthim të parave.

Hapi 2. Gjeni dhe shkarkoni faqen tuaj të internetit

Hapi tjetër është të gjeni se ku hosti juaj i mëparshëm ka ruajtur faqen tuaj të internetit. Për më tepër, faqja juaj mund të përdorë më shumë baza të të dhënave, kështu që duhet të shihni nëse është e mundur të merrni dosje rezervë të tyre, si dhe.

Pasi të gjeni skedarët, shkarkoni ato në desktopin tuaj në mënyrë që të jeni gati t’i jepni ato tek ofruesi juaj i ardhshëm i hostimit.

Hapi 3. Eksportoni bazën e të dhënave të internetit tuaj

Siç u përmend më lart, nëse faqja juaj e internetit përdor baza të të dhënave shtesë për qëllime të tilla si ruajtja e të dhënave të vizitorëve ose menaxhimi i formave, do t’ju duhet t’i merrni ato dhe t’i eksportoni ato. Procesi mund të ndryshojë, në varësi të bazës së të dhënave, kështu që është më mirë të përpunoni ato detaje me ofruesin tuaj të mëparshëm të pritjes. Pritësit zakonisht ofrojnë phpMyAdmin si një mjet për trajtimin e eksportimit dhe importimit të bazave të të dhënave në internet.

Nëse jeni duke përdorur cPanel (që me shumë mundësi jeni), eksportimi i një baze të të dhënave nuk është një detyrë kaq e ndërlikuar. Do të përdorni phpMyAdmin që është një pjesë vendase e çdo cPanel. Mos lejoni që emrat, skedarët dhe databazat e çuditshme të dekurajojnë; edhe nëse nuk i kupton gjithçka, duhet të jesh në gjendje të bësh vetë të gjitha gjërat.

 1. Shkoni tek https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin dhe futuni në llogarinë tuaj Bluehost
 2. Gjeni skedën “Baza e të dhënave” dhe hapeni atë
 3. Klikoni në ikonën phpMyAdmin për të hapur ndërfaqen
 4. Zgjidhni një bazë të dhënash
 5. Diku në mes të menusë, do të gjeni butonin “Eksport”. Klikoni mbi të.
 6. Zgjidhni opsionin “Shfaqni shpejt – vetëm opsionet minimale”. Për të përdorur opsione me porosi, do të duhet të dini një gjë ose dy në lidhje me MySQL, kështu që zgjidhni këtë vetëm nëse e dini se çfarë po bëni. Përndryshe, opsioni i shpejtë do të bëjë hile.
 7. Eksporto opsionet e shpejta të bazës së të dhënave

 8. Nëse nuk shfaqet tashmë, zgjidhni formatin “SQL” si format e zgjedhur për eksport.
 9. Klikoni në butonin “Shko” për të filluar eksportin
 10. Zgjidhni ku të ruani skedarin nëse kërkohet (desktop ose një dosje me porosi të cilën do të mbani mend; do t’ju duhet këtë skedar më vonë, kështu që mos e humbni)

Kjo ishte e shpejtë, apo jo? Baza e të dhënave tuaja tani është e gatshme të importohet në një host të ri.

Hapi 4. Ngarko faqen tuaj të internetit dhe importoni bazën e të dhënave tuaja

Ashtu si me eksportin, do të duhet të përpunoni detajet me hostin tuaj. Në rast se e keni eksportuar databazën tuaj në një SQL, pastaj përmes phpMyAdmin, ju mund të përdorni MySQL për të importuar faqen tuaj në llogarinë tuaj të re të pritjes. Nuk është me të vërtetë aq e komplikuar, pavarësisht nga mjetet që përdoren, dhe zakonisht është diçka që ofruesit e pritjes bëjnë vetë.

Kur përdorni një faqe interneti statike (të cilën njerëzit zakonisht përdorin vetëm kur kanë një faqe të thjeshtë uljeje për të treguar biznesin e tyre), vendosja e gjithçkaje në një host të ri është aq e lehtë sa ngarkimi i skedarëve. Në një nga hapat e mëparshëm, ne ju thamë se duhet të shkarkoni të gjithë skedarët nga hosti juaj i mëparshëm. Në këtë rast, ju vetëm duhet të ngarkoni ato skedarë në dosjen public_html në llogarinë tuaj të re Bluehost, dhe ju do të bëheni.
Ju mund të zgjidhni njërën nga dy opsionet e thjeshta për të ngarkuar skedarët e rinj.

Ngarko përmes menaxherit të skedarëve

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për ta bërë këtë shpejt dhe thjesht doni ta mbaroni atë, mund të përdorni Menaxherin e Dosjeve të Bluehost:

 1. Hyni në tuaj Llogari BluePost cPanel.
 2. Gjeni skedarët dhe zgjidhni File Manager
 3. Klikoni dy herë në public_html për ta hapur atë
 4. Transferoni të gjithë skedarët që keni shkarkuar më parë në këtë dosje

Ngarko përmes FTP

Zakonisht, Menaxherët e Fajllave përdoren për të ngarkuar ose modifikuar vetëm një prej skedarëve kur thjesht nuk keni mundësi të vendosni klientë FTP për ndonjë arsye. Për shembull, do ta përdorni këtë kur të duhet të ndryshoni diçka në faqen tuaj nga një kompjuter publik që thjesht nuk mund të presin që të ktheheni në shtëpi.

Por ajo që ne sugjerojmë zakonisht është përdorimi i një klienti FTP. Ju mund të instaloni shpejt FileZilla i cili është një klient falas dhe përdoret më shpesh nga blogerët në të gjithë botën, dhe të lidheni me serverin duke përdorur letrat kredenciale të hyrjes që keni marrë pasi të regjistroheni për hostin e ri. Do t’ju duhet emri i serverit FTP, emri juaj i përdoruesit dhe fjalëkalimi.
Pasi të jeni regjistruar, duhet të jeni në gjendje të shihni pjesën tuaj të vogël të serverit që përmban të gjithë dosjet. Do të duket si një dosje në kompjuterin tuaj, kështu që nuk duhet të jetë e vështirë për të gjetur dosjen public_html.

Tani thjesht gjeni skedarët e shkarkuar më parë dhe tërhiqni dhe lëshojini ato në dosje. Në varësi të madhësisë së skedarëve dhe shpejtësisë së lidhjes tuaj në internet, mund të zgjasë deri në disa minuta për të transferuar gjithçka. FileZilla do t’ju informojë pasi të jetë gjithçka e plotë, kështu që ju të mund të lundroni në domenin tuaj nga shfletuesi për të parë faqen në veprim.

Uebfaqe dinamike

Uebfaqet dinamike përdorin bazat e të dhënave për të ruajtur tonë informacione që janë të nevojshme për të kryer normalisht. Nëse jeni duke përdorur një uebfaqe me porosi ose një nga CMS-të e njohura si WordPress, kjo do të thotë se keni edhe bazën e të dhënave, që do të thotë se duhet ta transferoni atë së bashku me skedarët.

Ashtu si keni eksportuar bazën e të dhënave, mund të importoni një përmes PhpMyAdmin:

 1. Hapni https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin nga shfletuesi juaj dhe kyçuni në llogarinë tuaj Bluehost
 2. Gjeni skedën “Baza e të dhënave” dhe hapeni atë
 3. Zgjidhni ikonën phpMyAdmin për të hapur ndërfaqen
 4. Diku në mes të menusë, ju do të gjeni butonin “Import”.
 5. Opsioni i importit të bazës së të dhënave

 6. Klikoni në butonin “Shfleto” dhe gjeni bazën e të dhënave që keni eksportuar më parë. Sigurohuni që ta zhdukni së pari nëse baza e të dhënave zihet (duhet të keni gati skedarin .sql)
 7. Baza e të dhënave të importit

 8. Klikoni në butonin “Shko” dhe prisni disa minuta

Nëse gjithçka ishte në rregull, duhet të shihni një mesazh si ky: “Importi ka mbaruar me sukses, X pyetje janë ekzekutuar.”

A po përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress?

Nëse jeni duke përdorur një sistem të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress, Blogger ose Joomla, mund të bëni gjithçka shumë më të lehtë me opsionet e tyre të migracionit vendas. Për shembull, nëse jeni migrimi i një faqe WordPress në një host të ri, ju mund të bëni gjithçka me opsionet e tyre Import dhe eksport i cili do t’ju lejojë të transferoni të gjithë faqen në një çështje të disa klikimeve. Sa me fat qe je!

përdorim

40.2% nga faqet e internetit të botës janë pritur nga Ofrues i bazuar në SH.B.A.

Hapi 5. Testoni faqen tuaj te internetit

Pasi transferimi të jetë i plotë dhe bazat e të dhënave të importohen, mund të provoni faqen tuaj të internetit. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të përdorni një URL të përkohshme. Kjo ju lejon të hyni në faqen tuaj të internetit edhe kur emri i domain nuk po tregon serverin e ri.

Për të gjetur URL-në tuaj të përkohshme, futuni në panelin tuaj të menaxhimit të llogarisë. Tjetra, klikoni në “Detajet teknike të llogarisë”. Pasi të jeni brenda, duhet të ketë një seksion të quajtur Temp. URL, me URL-në tuaj të përkohshme të shfaqur pranë saj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është thjesht të vizitoni atë URL dhe të shikoni faqen tuaj në internet.

Një URL e përkohshme duket si kjo: http: // ipaddress / ername emrin e përdoruesit

Zëvendësoni “ipaddress” me adresën IP të hostit tuaj, dhe emri i përdoruesit duhet të jetë i njëjti që po përdorni për t’u kyçur në llogarinë tuaj cPanel. Mos harroni “~” para tij.
Për të gjetur adresën IP të serverit tuaj, futuni në cPanel tuaj edhe një herë. Gjeni skedën “Stats” dhe klikoni në butonin “Expand stats” i cili do të zbulojë informacione shtesë, përfshirë adresën IP të llogarisë tuaj të përbashkët të pritjes.

Tani do të jeni në gjendje ta provoni uebfaqen tuaj në një URL të përkohshme ndërsa jeni duke pritur ose derisa të jeni vendosni serverat e emrave për të treguar në domenin tuaj të vjetër.

Nëse faqja juaj duket dhe funksionon siç pritet, atëherë e shkëlqyeshme! Sidoqoftë, jini të gatshëm të bëni disa ndryshime dhe ndryshime të vogla nëse diçka nuk është në rregull.

Gjëra të rëndësishme për t’u mbajtur mend

stickers

Shpërnda sipas vendit

Bluehost dhe Hostmonster

Pasi të përfundojë i gjithë procesi i transferimit dhe të keni provuar uebsajtin, ekzistojnë një numër i gjërave që duhet të bëni për të përfunduar tranzicionin. Mbani në mend se këto janë hapa të domosdoshëm për të siguruar që vizitorët tuaj të vjetër të vizitojnë uebfaqen tuaj, si dhe të jeni të sigurt që faqja juaj po kryen ashtu siç është planifikuar. Pra, le të fillojmë.

Informoni përdoruesit që do të lëvizni uebfaqen tuaj

Kur jeni duke lëvizur faqen tuaj të internetit, joproduktia duhet të jetë sa më e shkurtër që të jetë e mundur. Shtë ideale nëse përdoruesit mezi vërejnë se faqja nuk funksionon. Sidoqoftë, ju duhet të jepni një lloj njoftimi disa ditë përpara kohe, si në faqen tuaj të internetit ashtu edhe në profilet e rrjetit tuaj social. Ju gjithashtu duhet të shihni që mesazhi është i dukshëm gjatë kohës së ndërprerjes, kështu që përdoruesit tuaj do të dinë që faqja do të rikthehet në kohën e duhur.

Ndryshoni DNS

Ky është një detaj i vogël që mund të anashkalohet lehtë. Pasi të transferoni faqen tuaj të internetit, duhet të ndërroni rekordin tuaj DNS në serverin e ri, ku faqja juaj është regjistruar. Arsyeja pse është e rëndësishme është se një regjistrim i DNS është si një hartë ose një udhëzues udhëzues që siguron që vizitorët tuaj të arrijnë në faqen e duhur. Nëse e lini pas dore ta ndryshoni këtë, përdoruesit do të drejtohen drejt një faqe gabimi. Ju duhet të merrni një DNS të ri nga ofruesi juaj i ri i pritjes dhe të zëvendësoni një të vjetër tuaj.

Pasi të bëni kërkesën për të lëvizur të dhënat tuaja DNS, duhet të zgjasë disa orë, ose në disa raste një ditë e tërë, që komplet të jetë i plotë. Me fjalë të tjera, nëse vizitorët tuaj po ankohen se nuk mund ta gjejnë faqen tuaj të internetit, sigurohuni që të keni azhurnuar në DNS tuaj të re.

Monitoroni kohën e duhur të faqes

Kur caktohet një DNS i ri, transferimi juaj është në thelb i plotë. Do të dëshironit të vëzhgoni me kujdes me kujdes kohën e duhur të serverit tuaj gjatë dy ditëve të ardhshme për t’u siguruar që gjithçka po funksionon siç duhet.

Shtë e rëndësishme që të mos e lëshoni rojën tuaj dhe të vëreni nëse ka ndonjë problem sa më shpejt të jetë e mundur. Sigurisht, monitorimi i kohës në faqen tuaj të internetit nuk nënkupton që ju duhet të vizitoni faqen tuaj të internetit çdo 5 minuta; do të thotë që do të duhet të përdorni mjete dhe aplikacione për të ndihmuar në detyrë.

Disa mjete të dobishme për të cilat mund të mbështeteni janë Pingdom, Robot Uptime dhe Monitoroni Na. Pavarësisht nga mjeti që ju zgjidhni, duhet t’i kalibroni ato për të monitoruar elementët e mëposhtëm: Ping, HTTP, Server DNS dhe porti TCP.

Llojet e strehimit

Bëni kujdesin për lidhjet që mungojnë dhe strukturat e ndryshme të sitit

Një gjë për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm kur ndërroni serverat është humbja ose keqvendosja e mundshme e pasurive si grafika. Ndryshimi i mjedisit të pritjes mund të bëjë që kjo të ndodhë dhe nuk është e mundshme që ju të shihni disa gabime 404 (nuk u gjet). Pra, thjesht tregohuni në vëmendje dhe monitoroni 404 shkrimet tuaja, në mënyrë që të shihni nëse ka ndonjë lidhje të prishur ose pasuri jo funksionale. Kur t’i gjeni, mund të kërkohet një riparim ose zëvendësim i shpejtë dhe do të jeni mirë të shkoni.

Një mënyrë tjetër për të trajtuar këtë problem është të ridrejtoni nga një faqe 404 në një faqe tjetër që tashmë funksionon. Kjo nuk është një zgjidhje për problemin, natyrisht, është thjesht një alternative për të shfaqur një faqe 404.

Kjo funksionon si për faqet ashtu edhe për direktoriumet, kështu që përdoruesit tuaj gjithmonë do të kenë përmbajtje për të parë, sesa një gabim 404. Së fundmi, ju mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj dhe të krijoni një faqe të personalizuar gabimi 404, e cila mund të jetë zbavitëse ose argëtuese, mbase duke shfaqur një fotografi qesharake ose një citat. Në këtë mënyrë, vizitorët tuaj nuk do të kenë aq gjasa që të kundërshtojnë uljen në faqe.

Këtu janë disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të merreni me lidhje të prishura dhe 404 faqe. Për t’i bërë ata të punojnë, duhet të vendosni kodin në skedarin .htaccess.
Ja se si mund të redaktoni .htaccess duke përdorur FTP (FileZilla)

 1. Hap FileZilla
 2. Hyni në serverin tuaj
 3. Hapni public_html për të renditur skedarët tuaj të internetit
 4. Zgjidhni .htacinë
 5. klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni Shiko / Ndrysho ose shkarkojeni në kompjuterin tuaj

Nëse nuk mund ta gjeni skedarin .htaccess në serverin tuaj, shanset janë që të mos ketë askush ose thjesht fshihet. Për fillestarët, sigurohuni që “Trego Skedarët e Fshehur (dotfiles)” është zgjedhur nëse keni hyrë në cPanel dhe duke përdorur File Manager ose nëse keni “Forcën që tregon skedarët e fshehur” të zgjedhur nga menyja e sipërme në FileZilla. Nëse ende nuk mund ta gjeni skedarin, duhet të krijoni një të ri në dosjen tuaj public_html duke klikuar me të djathtën dhe duke krijuar një skedar të ri me emrin “.htaccess”.

Pastaj mund të përdorni kodin:

 • Përcaktoni një faqe 404: ErrorDocument 404 /errorpage.html
 • Ridrejtoni një faqe në vendndodhjen e re: Redirect 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html
 • Referojeni një direktori të tërë në një vendndodhje të re: ridrejtoniMatch 301 ^ / kategori /? $ Http://www.example.com/new-categor/

Pasi të keni bërë ndryshimet, duhet ta ruani skedarin dhe ta ngarkoni përsëri në server duke rishkruar skedarin e vjetër.

Ndërrimi i emailit tuaj

Përsëri, ndërrimi i postës elektronike është diçka që njerëzit shpesh e anashkalojnë. Pasi të përfundojë migrimi në hostin e ri në internet, ekzistojnë tre mënyra të ndryshme për të transferuar postën tuaj elektronike.

 • Nëse emaili juaj është pritur në një regjistrues domeni, ju lehtë mund ta lëvizni atë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndryshoni rekordin (@) dhe ta caktoni atë në adresën IP të hostit të ri, i cili zakonisht ndodhet në portalin e klientëve të ri të hostit tuaj
 • Nëse llogaritë tuaja të postës elektronike janë të pritura nga një palë e tretë, duhet të bëni sa më poshtë. Sigurohuni që regjistrimet tuaja MX, si dhe regjistrimet e tjera përkatëse të kërkuara nga ofruesi i shërbimit tuaj të postës elektronike, janë azhurnuar në DNS-in e ri. Duke marrë parasysh që po e zhvendosni DNS tuaj te një ofrues i ri, është thelbësore që të zhvendosni edhe këto skedarë. Sigurisht, nëse nuk po lëvizni DNS, atëherë gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni hapin 1.
 • Në fund të fundit, nëse llogaritë tuaja të postës elektronike janë të pritura me ofruesin e mëparshëm të pritjes, mund të krijoni llogarinë ekzistuese të postës elektronike pasi të keni bërë kalimin te ofruesi i ri. Do të duhet të konfiguroni agjentin tuaj të ri të postës elektronike.
sandclock

Shumica e ofruesve të web hosting premtojnë 99,99% në kohën e duhur, por 99.90% në kohën e duhur është tashmë 10 minuta kohë joproduktive

çmim

Shumë plane të mbajtjes së faqeve në internet vijnë me “kosto të fshehura”. Edhe pse ata joshen klientët me skemat e “garancisë së parave të kthimit”, por në rast se nuk keni qenë të kënaqur, kompanitë e pritjes së uebit mund të shmangin kthimin e parave tuaja ose thjesht ta zgjasin

web-server

Premtimi i hapësirës së pakufizuar në internet dhe bandës së gjerësisë është një mashtrim. Kompanitë e mbajtjes së uebit mbikëqyrin serverët e tyre, veçanërisht mbajtjen në internet të përbashkët, gjë që rezulton me performancë të dobët, joproduktive më të gjata të serverëve dhe kthime të rregullta

pemë

Metoda më e besueshme që ne përdorim për të përcaktuar ofruesin e besueshëm të pritjes

Faktet nuk gënjejnë. Nëse një uebsajt i dalluar është pritur prej vitesh nga një ofrues specifik dhe pronari i tij është plotësisht i kënaqur me shërbimet aktuale të hostimit, ai siguron që është prova e qartë që hosti për të cilin po flasim është i duhuri.

Nëse keni nevojë për një shpjegim më të hollësishëm se si ta përfundoni këtë hap, shikoni këtë udhëzues.

Mundësia e një baze të dhënash të korruptuar

Së fundmi, mund të ndodhë që të dhënat tuaja të korruptohen gjatë transferimit. Nuk ka asnjë arsye për të frikësuar, dhe ka shumë zgjidhje për këtë problem, por të gjitha varen nga vetë platforma. Meqenëse platforma më e zakonshme është WordPress, ne do të diskutojmë disa zgjidhje të mundshme për bazën e të dhënave të kësaj platforme.

Nëse baza e të dhënave tuaj WordPress është e korruptuar, mund të provoni përsëri transferimin, por së pari duhet të çaktivizoni të gjitha shtojcat. Nëse kjo funksionon, thjesht ndizni prizat përsëri kur e gjithë faqja e internetit është importuar. Fatkeqësisht, kjo nuk do të jetë një zgjidhje e vlefshme nëse nuk mund të hyni në pult, kështu që mund të duhet të provoni disa nga opsionet e mëposhtme:

 • Ri-ngarkoni bazën e të dhënave dhe shkruajeni atë mbi atë të vjetër.
 • Mundohuni të identifikoni vendndodhjen e saktë të gabimit të korrupsionit dhe thjesht rivlerësoni atë skedar specifik nga faqja juaj e vjetër.
 • Hapni skedarin për të siguruar që ai po tregon serverin e ri.

Si të rregulloni një bazë të dhënash të prishur WordPress

Ndonjëherë, eksportimi dhe importimi i një baze të dhëne nuk do të shkojë aq i qetë sa keni dashur. Por, para se të humbni mendjen mbi të, prapë mund të provoni disa hile për ta rregulluar.

 1. Hyni në cPanel tuaj
 2. Hapni PhpMyAdmin
 3. Zgjidhni bazën e të dhënave nga menuja e krahut të majtë
 4. Zgjidhni bazën e të dhënave për riparim

 5. Pasi të keni zgjedhur bazën e të dhënave, duhet të kontrolloni nëse e keni atë të saktë. Një bazë e të dhënave WordPress ka të gjitha tabelat e etiketuara me wp_
 6. Zgjidhni butonin “Kontrolloni të gjithë” në fund të ekranit për të zgjedhur të gjitha tabelat nga baza e të dhënave
 7. Baza e të dhënave për riparime

 8. Zgjidhni opsionin “Tabela e riparimit”
 9. Opsioni i Riparimit të Baza e të Dhënave

Kjo është gjithçka që ju mund të bëni këtu. Pas procesit të riparimit, duhet të shihni një mesazh që konfirmon se baza e të dhënave u riparua me sukses. Nëse ende nuk keni arritur të rregulloni bazën e të dhënave, mund të provoni një gjë më shumë, dhe kjo është duke modifikuar një skedar wp-config.php.

 1. Hapni FileZilla dhe futuni në serverin tuaj FTP
 2. Gjeni skedarin wp-config.php
 3. Konfiguro WP

 4. Shkarkoni atë në kompjuterin tuaj
 5. Modifikoni skedarin duke e hapur atë në një redaktues teksti
 6. Në fund të skedarit, futni këtë: përcaktoni (‘WP_ALLOW_REPAIR’, e vërtetë);
 7. Përcaktoni konfigurimin e riparimit WP

 8. Ruani skedarin e modifikuar wp-config.php dhe ngarkojeni përsëri në server përmes FileZilla dhe rishkruajeni skedarin
 9. Hapni shfletuesin tuaj dhe lundroni tek http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
 10. Klikoni butonin “Riparimi i bazës së të dhënave”

Pas përfundimit të procesit të riparimit, do të shihni mesazhe për statusin rreth tabelave në bazën e të dhënave, kështu që do të jeni në gjendje të identifikoni nëse diçka ishte e korruptuar. Gjithashtu, do të keni mundësi të shihni mesazhin e mëposhtëm: “Riparimet përfundojnë. Ju lutemi hiqni rreshtin e mëposhtëm nga wp-config.php për të mos lejuar që kjo faqe të përdoret nga përdoruesit e paautorizuar.
përcaktoni (“WP_ALLOW_REPAIR”, e vërtetë); “

Pra, mos harroni të ktheheni në skedar, hiqni rreshtin që keni shtuar dhe rivendosni atë.

Në rast se asnjë nga këto qasje nuk funksionon, do të duhet të gjesh dikë që është i aftë të kodifikojë për të filluar procesin e riparimit të bazës së të dhënave automatike të WordPress.

Lërini ekipin mbështetës të trajtojë transferimin te hosti i ri

Nëse nuk jeni të sigurt se si ta bëni vetë transferimin e plotë tek hosti i ri, ose thjesht nuk keni kohë të humbni teknika të tilla për të cilat nuk interesoheni vërtet, mund t’i lini gjithçka në duart e afta të profesionistëve. në Bluehost.

Epo, po, do të duhet të paguani për transferimin. Por në këtë rast, ju do të jeni në gjendje të relaksoheni, të shkoni në një shëtitje ose të thithni disa diell në lëkurën tuaj nëse keni fat sa të jetoni pranë plazhit ndërsa ekipi mbështetës bën gjithçka për ju.

Bluehost mund të lëvizë sitin në serverat e tyre për ju dhe do t’ju kushtojë 149 dollarë. 99. Ky çmim përfshin migrimin deri në 5 faqe interneti dhe 20 llogari emaili. Po, ekipi mbështetës do të kujdeset për të gjitha skedarët, bazat e të dhënave dhe gjithçka që është thelbësore për faqen tuaj për të punuar dhe të duket në të njëjtën mënyrë siç bëri në hostin e vjetër.
Nuk është me rëndësi se ku e keni pritur faqen në qoftë se ju zgjidhni këtë mundësi, por ju lutem vini re se Bluehost aktualisht nuk ofron mbështetje migracioni për llogaritë e shitësit, VPS ose Serverin e Dedikuar.

Një nga gjërat më të shkëlqyera për këtë është se nuk ka asnjë rrezik të përfshirë. Nëse jeni gati të filloni shpërnguljen në Bluehost, ekspertët e tyre e dinë se çfarë bëjnë. Edhe duke pasur parasysh këtë, ata e kuptojnë që faqja juaj është e rëndësishme për ju, kështu që ata do të rishikojnë gjithçka dhe sigurohuni që është plotësisht funksionale para se të merrni duart tuaja në të.

Nëse jeni gati për të filluar migrimin në Bluehost, ju lutemi shihni më shumë detaje këtu.

përfundim

Kalimi i një ofruesi të mbajtjes së faqes në internet nuk është një sherr i madh. Ka disa probleme të mundshme, por asgjë që nuk mund të zgjidhet në kohën e duhur.

Nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin tuaj të mbajtjes në internet, mos hezitoni të gjeni një ofrues tjetër. Ky udhëzues do t’ju ndihmojë gjatë procesit me kohë minimale të jetesës dhe bezdi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked