Si të filloni një Blog të Ushqimit

Në 1997, kur nisi Jeff Lim dhe Bob Okumura Chowhound, bloget e ushqimit u lindën zyrtarisht!

Fillimi i një blogu ushqimor nuk është një detyrë e vështirë, megjithatë marramendëse mund të duket fillimisht. Shumë bloge ushqimesh janë pritur nga njerëz të cilët mund të jenë ekspertë në kuzhinë, por janë rishtar kur bëhet fjalë për teknologjinë.


Nëse ata mund të mësojnë se si të fillojnë një blog ushqimi, kështu mundeni ju!

Ndërtimi i një blogu ushqimor është i lirë dhe i mundshëm, pavarësisht se sa vjeç jeni, ose ku jeni në botë. Në disa raste, kostoja e fillimit të një blogu ushqimor është më pak se çmimi i përgjithshëm i përbërësve të përfshirë. Blogjet e ushqimit janë në trend këto ditë, dhe për këtë arsye, ata kanë potencialin të fitojnë të ardhura të qëndrueshme.

Blogimi i ushqimit ofron mundësi për t’u argëtuar, për të takuar njerëz interesantë dhe për të nxitur aftësi kuzhinës. Shumë njerëz pyesin se si mund të bëhen blogerë të suksesshëm të ushqimit. Ky udhëzues do të shpjegojë se si ta bëni vetë.

Katër hapa të thjeshtë për të filluar një blog ushqimor

 • Zgjidhni sistemin tuaj të menaxhimit të përmbajtjes (CMS)
 • Zgjidhni emrin e domain
 • Konfigurimi i llogarisë së shërbimit të mbajtjes në internet
 • Këshilla për Blogging të suksesshëm të ushqimit

Kur filloni blogun tuaj, është e lehtë të dekurajoheni nga sasia e informacionit në internet; të kuptosh detajet teknike vetëm mund të jetë e vështirë. Por ne jemi këtu për t’i lehtësuar gjërat. Le të mësojmë se si mund të filloni një blog ushqimi ASAP.

CMS

Zgjidhni sistemin tuaj të menaxhimit të përmbajtjes

Puna me kod kërkon shumë njohuri teknike. Por mos u shqetësoni për këtë sepse këto ditë, blogerët e ushqimit mund të përdorin një ndërfaqe vizuale interaktive për të ndërtuar, menaxhuar dhe shtuar materiale në një blog pa pasur nevojë të shqetësoheni për aspektet teknike.

Një sistem i menaxhimit të përmbajtjes përputhet me këto nevoja specifike të blogerëve. Kjo u lejon atyre të ngarkojnë, zhvendosin, ndryshojnë përmasat, kopjojnë, ngjitin dhe lidhin elemente të blogut të tyre. Ndërsa ka shumë Sisteme të Menaxhimit të Përmbajtjes atje si Joomla, Blogger dhe Drupal, CMS më e njohur dhe e pranuar gjerësisht është WordPress. Kjo është arsyeja pse ky udhëzues do të mësojë se si të filloni një blog ushqimi duke përdorur WordPress.

WordPress është CMS më e përdorur globalisht. Sipas informacionit të përpiluar nga W3techs, WordPress gëzon 59.9% të tregut

Arsyeja që WordPress është zgjedhur në këtë udhëzues është se, që nga viti 2009, ajo ka qenë një nga platformat më të njohura të blogerave në botë. Ajo siguron mundësi për kreativitet të pakufishëm dhe ofron funksionalitet të shkëlqyeshëm. WordPress ka një platformë shumë të personalizueshme që funksionon shumë me bloget e ushqimit dhe mund të ndihmojë në krijimin e një uebfaqe gjithashtu. Të dish të kodosh dhe të hartosh mund të jetë një bonus, por nuk është thelbësore të ndërtosh një blog ushqimor.

Zgjidhni emrin e domain

Website-përqindjet

Zgjedhja e një emri për blog kërkon konsideratë të kujdesshme. Detaje të ndryshme duhet të merren parasysh gjatë emërtimit të një blogu ushqimor. Për shembull, duhet të jetë unike dhe reflektuese e stilit dhe personalitetit të blogerit. Përveç kësaj, ajo duhet të japë një çelës të asaj faqe për të cilën bëhet fjalë.

Këtu është një udhëzues i shpejtë se si blogerët e ushqimit mund të rregullojnë zgjedhjen e tyre të emrave të domain:

 • Mbajeni shkurt. Publiku i synuar kujton më mirë URL-të e shkurtër, të thjeshtë dhe konciz të një blogu ushqimor.
 • Veçantia e një emri të domain luan një rol thelbësor në bërjen e tij të paharrueshëm. Emri i një blogu duhet të qëndrojë për të gjithë, madje edhe ata që kurrë nuk e kanë vizituar atë.
 • Një lidhje e dukshme e fortë midis emrit të blogut dhe themeluesit është thelbësore për të ruajtur qëndrueshmërinë në mesazhe. Lexuesit, shikuesit dhe audienca, në përgjithësi, preferojnë të ndiejnë një lidhje të vërtetë me personalitetet që drejtojnë bloget e ushqimit.

Mjet i rekomanduar:

Një nga nikoqirët tanë të preferuar që funksionon më mirë për fushat e blogut të ushqimit është Bluehost. Ajo ka mundësinë që të krijojë një domen të ri FALAS, të përdorë një ekzistues, si dhe ta krijosh një më vonë.

Konfigurimi i llogarisë së shërbimit të mbajtjes në internet

hosting provider-

Një host i uebit është një shërbim që mban faqet e internetit të arritshme 24/7 në të gjitha pajisjet. Pasi të jetë përfunduar emri i domain-it, faza tjetër e fillimit të një blogu ushqimor është të gjesh faqen më të mirë të pritjes së blogut dhe të krijosh një llogari me ta.

Disa njerëz preferojnë një marrëveshje të njëfishtë si për një domen ashtu edhe për pritjen. Kombinimi i të dyve është mënyra e rekomanduar për të përfituar sa më shumë nga një shërbim pritës dhe për të rritur fizibilitetin e blogeve të ushqimit.

Udhëzuesi i parë i faqes merr një interes të veçantë në përcaktimin e shërbimeve më të mira të pritjes dhe Bluehost është opsioni i rekomanduar për të marrë emrat e domain dhe shërbimet e pritjes.

Bluehost ofron një marrëveshje të drejtë që përfshin një emri i domain falas dhe një garanci për kthimin e parave për tridhjetë ditë. Kjo kompani e mbajtjes së uebit njihet si “një nga më të mirat dhe më të ndritshmet e botës së pritjes” nga WordPress.org. Kjo e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për çdo bloger të ushqimit.

Bluehost është e vetmja kompani e mbajtjes në internet rekomanduar nga WordPress

WordPress Bluehost

Regjistrimi në shërbimet e mbajtjes së faqeve në internet është një proces i drejtpërdrejtë dhe ne e kemi detajuar hap pas hapi për Bluehost.

Shënim: Shërbime të tjera të mbajtjes në internet mund të kenë një panel kontrolli paksa të ndryshëm. Sidoqoftë, procesi i instalimit do të jetë i ngjashëm.

Hapi 1: Filloni

Bluehost ofron një marrëveshje ekskluzive për të ndihmuar blogerët të fillojnë bloget më të mira të gatimit. Klikoni në “Filloni Tani” në faqen kryesore të Bluehost për të filluar konfigurimin e blogut.

Hapi i parë

Hapi 2: Regjistrohu në planin e duhur

Bluehost ofron një larmi opsionesh për Blogim, por fillestarët janë më mirë të zgjedhin Planin Themelor. Shtë e mundur që të azhurnoni paketën më vonë pasi blog-u juaj rritet.

Edhe pse Plani Themelor ka disa kufizime, ai ofron gjithçka që një bloger i ri mund të ketë nevojë për të filluar një fillim të mirë.

Një tjetër plan i mbajtjes së faqeve në internet në dispozicion në Bluehost është Pro Plan, i cili është i ngjashëm me Planin Plus, por ofron një performancë më të mirë në krahasim. Kjo është një paketë e përparuar e përshtatshme për blogerët me ushqim të kalitur.

hapi dy

Hapi 3: Zgjidhni Domain tuaj

Siç u përmend më herët, krijimi i një emri për blogun tuaj që është krijues dhe tërheqës është thelbësor për suksesin e një blogu ushqimor. Një emër domain mund të bëjë ose prishë karrierën e një blogeri dhe Bluehost ofron gjithçka që një bloger i ushqimit duhet të marrë në rrugën e duhur.

Përveç mbajtjes së faqes tuaj, Bluehost shërben gjithashtu si një mjet që mund t’ju ndihmojë të dilni me emrat e domain gjatë procesit të regjistrimit. Provoni kombinime të ndryshme dhe luani me opsionet e disponueshme përpara se të shtypni titullin përfundimtar në kutinë e dhënë.

Kjo mund t’ju ndihmojë të zgjidhni fushat më të mira të blogut. Në rast se emri që keni zgjedhur nuk është i disponueshëm, Bluehost do t’ju tregojë një listë shtesë të emrave të ngjashëm të domain për të zgjedhur. Bërja e një blogu ushqimor me një emër të duhur bëhet më e lehtë me lehtësira të tilla në dispozicion.

hapi i trete

Hapi 4: Regjistroni Domain tuaj

Tani vjen koha për të regjistruar emrin e domain-it të zgjedhur për blogun. Njoftohuni me këtë formë dhe sigurohuni që keni të gjitha informacionet e kërkuara në dispozicion me lehtësi ndërsa përcaktoni për plotësimin e tij.

Kërkon informacionin personal, të biznesit dhe faturimin e përdoruesit për të vendosur një llogari. Bluehost garanton sigurinë dhe privatësinë e informacionit të përbashkët, kështu që ju mund të siguroni informacionin bankar pa u shqetësuar shumë.

hapi i katërt

Hapi 5: Pagesa

Buxhetimi është një pjesë integrale e të mësuarit se si të filloni një blog ushqimor.

Paketa 12-mujore është opsioni me çmim më të ulët për të krijuar një blog. Sidoqoftë, për blogerët e ushqimit që kërkojnë një angazhim afatgjatë, paketat njëzet e katër muaj dhe tridhjetë e gjashtë muaj janë opsionet më ekonomike. Sa më gjatë të jetë një paketë, aq më e ulët kushton çdo muaj.

Nuk është e detyrueshme të zgjidhni tiparet e paketës në këtë pikë; një bloger mund të lërë kutitë bosh tani, dhe të kthehet në faqe më vonë kur të kenë nevojë për tiparet e reja për blogun e tyre të ushqimit.

hapi i pestë

Kontrolloni kutinë “Kushtet dhe rregullat” dhe kthehuni në faqen kryesore të Bluehost. Në këndin e sipërm të djathtë, ka një buton të hyrjes. Vendosni domenin ose emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Pasi të keni hyrë në log, gjeni ikonën WordPress dhe klikoni në “instalimin e shpejtë”. Kredencialet do të dërgohen përmes postës elektronike menjëherë pas kësaj.

Hapi 6: Vendosni një fjalëkalim

Hapi tjetër se si të filloni një ditar të ushqimit është të krijoni një fjalëkalim të fortë që nuk goditet lehtë. Kjo mund të parandalojë sulmet në internet dhe prishjen e intimitetit.

Një fjalëkalim i sigurt është të paktën njëmbëdhjetë karaktere i gjatë dhe përmban simbole, numra, shkronja të mëdha dhe shkronja të vogla. Pasi të krijohet fjalëkalimi, kliko tek “Kushtet dhe rregulloret” dhe pastaj kliko “Tjetra”.

Hapi i Gjashtë
Hapi i Gjashtë

Hapi 7: Kyçuni

Pas konfirmimit të fjalëkalimit, faqja do të paraqesë një mesazh të krijimit të suksesshëm të fjalëkalimit dhe do të tregojë një buton të hyrjes. Klikoni mbi të dhe shkruani emrin e përdoruesit ose domenin dhe fjalëkalimin për t’u regjistruar në llogari.

Hapi i Shtatë

Hapi 8: Zgjidhni Temën tuaj

Pasi të keni hyrë në llogari, do të shfaqet një faqe që shfaq tema të shumta për një blog ushqimor. Bluehost ofron një shumëllojshmëri të temave të paracaktuar të WordPress, të gjitha këto kanë potencialin për ta bërë një blog vizualisht tërheqës.

Këto tema gjithmonë mund të ndryshohen më vonë, kështu që vendimi i marrë këtu nuk ka efekte të përhershme. Gjithmonë mund të zgjedh një temë tjetër Drejtoria e temave të WordPress.org.

Hapi i tetë

Hapi 9: Filloni të ndërtoni

Pasi të jetë zgjedhur tema, është koha që të filloni të ndërtoni blogun e ushqimit. Hyni në pultin e WordPress, klikoni në “Fillimi i Ndërtimit” dhe vazhdoni.

Hapi nëntë

Hapi 10: Vendosni faqen tuaj

Pas hyrjes në pultin e WordPress, do të shfaqet një faqe “Mirëseardhja” me dy opsione për të zgjedhur: sitin personal dhe faqen e biznesit.

Do të ketë edhe një mundësi tjetër, që thotë “Unë nuk kam nevojë për ndihmë” për rastet kur ndihma nga Bluehost nuk është e nevojshme për të bërë blogun e ushqimit.

Hapi i dhjetë

Hapi 11: Opsione të disponueshme në Bluehost për krijimin e sitit

Në rast se një bloger ka nevojë për ndihmë nga shërbimi pritës, ata ofrojnë një gamë të gjerë opsionesh për t’ju ndihmuar të gjeni informacionin që ju nevojitet. Kur eksploroni të gjitha zgjedhjet në dispozicion, klikoni “Bluehost” në këndin e sipërm të majtë të menusë së lundrimit.

Kjo do të çojë në një faqe plot opsione me skedarë të ndryshëm dhe mjete të ndryshme për të krijuar një blog ushqimi. Klikoni “Nisni” për të krijuar një sit dhe do të hapë një faqe duke kërkuar emrin dhe përshkrimin e faqes në internet. Vendosni titullin dhe përshkrimin që vizitorët të shohin.

Hapi Njëmbëdhjetë
Hapi Njëmbëdhjetë

Përgëzime!

Blog-u i WordPress-it është ngritur dhe është i gatshëm për përdorim. Bazat e fillimit të një blogu ushqimi janë mbuluar dhe tani është koha për të krijuar një plan urbanistik, temë dhe hartimin e një blogu ushqimor.

Këshilla për Blogging të suksesshëm të ushqimit

Blogging-tips

Kur fillon një blog, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh. Këtu janë disa këshilla se si të krijoni një blog ushqimi në mënyrën e duhur:

 • Programoni bloget tuaja dhe mbani një rrjedhë të vazhdueshme të postimeve. Bëhuni çdo ditë ose javore, por sigurohuni që keni një plan të paracaktuar me përmbajtje për t’iu përmbajtur.
 • Vendosni një ton, stil dhe zë që është unik për blogun. Ajo duhet të jetë e natyrshme, e lexueshme, e tretshme dhe, mbi të gjitha, miqësore.
 • Kur shkruani një recetë, mbani titullin, lidhjen e URL-së dhe emrin ose drejtimin e njëjtë. Shmangni nga futja e ndonjë informacioni shtesë në këto. Ndihmon lexuesit të identifikojnë përmbajtjen dhe motorët e kërkimit e rendisin atë më lart.
 • Konsistenca është thelbësore. Mos zhvendosni udhëzimet në një pjesë të përmbajtjes. Për shembull, shumë krijues të përmbajtjes shpesh fillojnë me “udhëzime”, pastaj zhvendosen në “drejtime” dhe më vonë e kthejnë atë në “metoda”. Mbani një strukturë të qëndrueshme në mënyrë që audienca të mos përfundojë i hutuar. Mund të ndikojë në renditjen e një blogu
 • Bëni një skicë të përmbajtjes dhe ngjituni asaj. Ndani blogun e ushqimit në seksione sipas temave në plan. Dhe qëndroni të rëndësishëm për çështjet përkatëse ndërsa bëni blog për secilin seksion. Për shembull, një blog recetë duhet të përmbajë përmbajtje që lidhen me metodat e gatimit.
 • Gjatësia ideale e një artikulli është treqind deri në shtatëqind fjalë për një blog.
 • Përdorimi i një shtojce për listat rekomandohet të jep një përshtypje dhe qartësi më të mirë – qoftë një listë përbërësish në bloget e pjekjes, ose hapat e një procesi.
 • Para se të ngarkoni foto, është thelbësore të emërtoni skedarët si duhet. Nëse ka foto të shumta për të treguar hapa ose enët individuale, titujt e skedarëve të tyre duhet të përmbajnë hapin, emrin e vaktit dhe temën e veçantë të postimit.
 • Imazhi i produktit përfundimtar për të cilin flitet ose mësohet duhet të jetë fotografia e paraqitur e postimit.
 • Përdorimi i fjalëve kyçe në etiketat kryesore dhe njëzet e pesë fjalët e para të artikullit lejon që lexuesi të dijë se çfarë do të lexojë.
 • Shmangni kopjimin e përmbajtjes, recetave ose imazheve nga një blog tjetër ushqimor. Nëse një recetë e veçantë duket tërheqëse, është më mirë ta provoni dhe t’i jepni kthesën tuaj në vend që të rrezikoni përmbajtjen e plagjiaturës.

Idetë e temës

Blloku i shkrimtarëve është shumë i zakonshëm në mesin e blogerëve, dhe blogerët e ushqimit nuk janë të ndryshëm, ata gjithashtu mund të mbarojnë temat për të diskutuar.

Motivimi për Blogging

“Ushqimi është pasioni im”
88%
Për të bërë një emër për veten time në botën e ushqimit
49%
Të kem një zë që të mund të them atë që dua të them
48%
Shkrimi është pasioni im
44%
Me shpresën për ta kthyer blogun tim në një vend pune
41%

Por mos u shqetëso; ne dolëm me disa ide për të nisur atë proces krijues. Provoni sa vijon:

 • Rishikoni dhe recetat për reklamat
 • Provoni ushqime sezonale dhe rajonale
 • Shqyrtime ndërkombëtare të kuzhinës
 • Shqyrtime në restorant, produkt, libër gatimi ose tregu
 • Si të zgjidhni elementet e një vakt festiv
 • Këshilla dhe truket e kuzhinës
 • Klasa gatimi, kurse dhe akreditime
 • Marrëveshje të reja, zbritje, kuponë dhe shitje

Përveç tekstit, përdorimi i imazheve, videove dhe lidhjeve mund ta bëjë përmbajtjen më interaktive, tërheqëse dhe tërheqëse.

Pamje vizuale

Sigurimi i imazheve të gjalla të ushqimit me receta dhe përmbajtje të tjera është thelbësore për të mbajtur audiencën e interesuar në blog. Lexuesit tërhiqen vizuale tërheqëse si fotografia e ushqimit dhe ilustrimet e qarta.

Shtë e përshtatshme për të marrë fotografi të mira të ushqimit edhe për një rishtar në fushë nëse merren parasysh këshillat e mëposhtme:

57% e Pinterest përdoruesit bashkëveprojnë me përmbajtjen që lidhet me ushqimin, kategorinë # 1 të përmbajtjes dhe është burimi numër një i trafikut të referimit për bloget e ushqimit
 • Mbani ndriçimin uniform. Shmangni hijet e panevojshme, zonat e paqarta ose kontrastet e ashpra.
 • Pastroni tabelën dhe shmangni shtimin e elementeve shtesë në sfond, sepse mund të shkëpusin shikuesit nga objekti kryesor.
 • Fotografimi i hapave është thelbësor, por përmbaheni që të mos e teproni. Për shembull, shtimi i një tjetër të verdhë veze në mikser nuk ka nevojë të kapet, por faza e përgjithshme e gatimit duhet të tregohet vizualisht.
 • Hartoni mendërisht hapat që duhet të fotografohen, dhe shkruajini ato si kujtesë për të mos lejuar të përsërisni për të vetmin qëllim të fotografisë.
 • Mundohuni të ruani qëndrueshmëri në pamjet duke mbajtur distancën fokale dhe duke ndriçuar të njëjtën gjë për të gjitha të shtënat, përveç nëse detajet makro dhe mikro të ushqimit janë të nevojshme.
 • Mbani redaktimin minimale. Rregulloni nivelet dhe prishni objekte tërheqëse në figurë.
 • Rezolucioni ideal për fotot është 72 dpi. Ai plotëson kërkesat e uebit dhe nuk kërkon shumë kohë për tu ngarkuar.
 • Ruajtja si format .jpg ose .png funksionon më mirë në drejtim të bërjes në internet.

Në rast se fotot kanë nevojë për redaktime pas ngarkimit në blog, opsionet për të rrotulluar, korrur, përmasuar dhe riemëruar janë në dispozicion për t’u përdorur direkt nga pulti i WordPress.

Shembuj të blogjeve më të mirë të ushqimit

Bërja e një blogu të shkëlqyeshëm ushqimor kërkon përkushtim, praktikë dhe kohë.

Blogs më të mirë të Ushqimit

Dhe nëse ka nevojë për ndonjë aspiratë dhe drejtim, do të gjeni shumë në internet. Shikoni këto bloge të njohura të ushqimit që synojnë armë të ndryshme:

Gatim Melangery

nga Yelena

Gatim Melangery - Fotografi në internet

Blogs më të mirë Vegan

Ekzistojnë bloge ushqimore vegan edhe për gatimin vegan, siç janë:

Oh Ajo shkëlqen

nga Anxhela

Oh Ajo shkëlqen - Fotografi në internet

Blogjet më të mirë Vegeterian

Ka blogje vegjetarianë atje që përqendrohen në ushqimin vegjetarian. Dy nga bloget më të mira të ushqimit vegjetarian janë:

Natyrisht Ella

nga Irlandë

Natyrisht Ella - Fotografi në internet

Pyetjet e bëra më shpesh

Pyetjet e zakonshme të bëra nga shumica e njerëzve që konsiderojnë Blogging ushqim si një karrierë janë adresuar këtu.

Sa kushton për të filluar një blog ushqimi?

Fillimisht, një blog ushqimor nuk ka pse të jetë i shtrenjtë. Shtë më mirë të filloni me WordPress në vend që të shpenzoni mijëra dollarë në një uebfaqe me porosi.

Merrni pritjen dhe domenin për aq pak sa 2.75 dollarë në muaj për një fillim fantastik në blogun tuaj.

Instalimi i WordPress është falas, megjithëse është një investim i vlefshëm për të marrë një temë premium të krijuar në mënyrë eksplicite për një blog ushqimi. Kursen kohë të marrë në personalizimin e gjithë temës. Ka një shans të mirë që një temë premium do të përmbajë elementë të nevojshëm për të drejtuar një blog të suksesshëm ushqimor.

Për çfarë duhet të bëj blog?

Shtë më së miri të blogoni për gjëra që ju doni dhe i dini më së miri. Ajo tregon origjinalitetin, dhe lexuesit mund të perceptojnë origjinalitetin e përmbajtjes. Përfaqësimi origjinal i personalitetit tuaj tërheq audiencën e duhur dhe i mban ata rreth e rrotull.

Kjo i lejon blogerit ushqimor të tregojë grupin e tyre të aftësive dhe personalitetin. Shumica e njerëzve duan histori, vizuale, video dhe receta unike.

Pas idetë e përmbajtjes mund të ndihmojnë blogerët e ushqimit të tërheqin masa.

 • Receta origjinale
 • Shqyrtime restorantesh
 • Faktet ushqyese
 • Zakonet e të ngrënit të famshëm
 • Lajme mbi ushqimin dhe restorantet në një rajon të veçantë
 • Këshilla dhe teknika inovative për gatimin

Shmangni kopjimin ose tjerrjen e artikujve dhe recetave që gjenden në internet. Njerëzit dhe motorët e kërkimit mund të kuptojnë nëse përmbajtja është origjinale apo jo, dhe kjo mund të çojë në pasoja të rënda.

Si ta promovoj blogun tim të ushqimit?

Promovimi është një proces hap pas hapi që kërkon planifikim dhe strategji të kujdesshme. Një bloger ushqimor duhet të njihet me ngrohtësinë e tyre përmes hulumtimit dhe të ndryshojë përpjekjet e tyre të marketingut në përputhje me rrethanat. Ekzistojnë disa kanale që mund të përdoren për të paguar, si dhe promovim organik.

Të tilla si fjala për gojë, reklama në Facebook, kanalet YouTube, marketing me email, postimi i të ftuarve, marketing i ndikuesve dhe optimizimi i motorit të kërkimit për disa fjalë kyçe. Vitalshtë thelbësore të keni një plan para se të filloni – përndryshe, është një rrezik.

Sa të suksesshëm janë bloget e ushqimit?

Me përpjekje serioze, bloget e ushqimit mund të angazhojnë miliona përdorues në internet dhe të fitojnë mijëra dollarë në muaj.

Përveç Pinch of Yum, ka panumërta histori të tjera suksesi të blogerëve të ushqimit për të vërtetuar se sa biznes fitimprurës është ky. Dy shembuj të mirë të blogeve të suksesshëm janë Bytes e buxhetit dhe Kuzhina Smitten – dhe këto nuk janë as ato më të lartat.

Si paguhen blogerët e ushqimit?

Ka shumë mënyra që një bloger ushqimor mund të fitojë para. Disa nga ato janë renditur më poshtë.

 • Bashkohuni në rrjetet e reklamave – Këto lejojnë pronarët e faqeve të internetit të tregojnë reklama të synuara për lexuesit e tyre. Sa më shumë shikime të merrni një postim, aq më shumë para fiton.
 • Shes hapsire reklamash – Blog-et e ushqimit kanë shumë hapësirë ​​për reklama në faqet e tyre. Shitja ose marrja me qira e atyre hapësirave për tregtarët mund të jetë fitimprurëse.
 • Përmbajtje të sponsorizuara ose postime të ftuar – Njerëzit, ndërmarrjet ose markat mund të dëshirojnë të përfshihen në një blog ushqimi pasi të fitojnë më poshtë. Në ato raste, ata paguajnë një bloger për të postuar përmbajtjen e tyre në blog.
 • Programet e bashkëpunimit – Një bloger rekomandon një produkt ose shërbim përmes blogut dhe fiton një komision për çdo shitje të bërë përmes tij.
 • Shitet një libër gatimi ose një eBook – Një bloger ushqimesh popullor, i aftë ose me përvojë mund të bëhet një autor dhe të shesë punën e tyre përmes blogut të tyre.
 • Ofroni programe anëtarësie – Një bloger mund të ngarkojë drejtpërdrejt për qasje në përmbajtjen e tyre në bazat e pajtimeve.
 • Fotografia e ushqimit – Një fotograf i aftë për ushqim mund të fitojë përmes shitjes së të drejtave të fotove të tyre.

Investoni pak nga koha dhe përvoja juaj në zbulimin e mënyrave të reja të fitimit përmes blogut tuaj. Shtë e mundur të gjesh mjete të reja për të fituar para unike për një blog të veçantë.

Sa para mund të fitoni me një blog ushqimi?

Blogimi i ushqimit mund të adoptohet si një hobi ose një punë me kohë të plotë. Rezultatet varen nga sasia e kohës, burimeve dhe aftësive që ka blogeri ushqimor. Sa më shumë që duhet të investosh, aq më i lartë është kthimi i investimeve.

Fitimi i disa mijëra dollarëve në muaj nuk është problem për bloget e njohura të ushqimit. Raportoi Huffington Post që dueti pas “Pinch of Yum” – Lindsay dhe Bjork Ostrom – fitoi $ 802.144.55 në vitin 2016.

Sidoqoftë, jo çdo blog ushqimesh fiton kaq shumë. Për shembull, e njëjta duo e Pinch of Yum bëri vetëm 20 dollarë në muajin e tyre të parë. Prandaj, është thelbësore të mbani në mend se muajt e parë të blogimit do të jenë një luftë përpjetë.

Një tufë ushqimore ka potencialin për të fituar qindra dollarë në muaj pas një viti blogje të qëndrueshëm dhe cilësor.

Burime të dobishme

 • Mësoni se si të përdorni WordPress (me udhëzime video)
 • Si të shkruani dhe krijoni përmbajtje të shkëlqyeshme të blogut
 • Si të promovoni Blogun tuaj dhe përmbajtjen e tij
 • Si të fitoni para nga blogu juaj
 • Bloggerët e Ushqimit Ne kemi intervistuar

përfundim

Tani që bazat se si të filloni një blog ushqimor janë të qarta, është koha për të filluar Blogging. Përgatitni përmbajtjen, bëhuni social dhe shkoni viral – kjo është gjithçka që ju duhet për të filluar më shumë trafik dhe fitimi i një blogu ushqimor.

Arritja e suksesit në botën e blogjeve të ushqimit mund të rrisë besimin e secilit. Shtë një përvojë pasuruese për të bashkëvepruar me blogerët e tjerë të ushqimit, për të zbuluar hile të reja dhe të provoni receta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map