Si të bëni një logo

Prezantimi

logoja e basit


Epoka e tanishme e modelimit të logos filloi në vitet 1870 me logon e parë abstrakte, trekëndëshi i kuq Bass.

Logoja juaj është paraqitja vizuale e markës tuaj dhe gjithçka që përfaqëson. Në një shikim, ajo duhet të pasqyrojë personalitetin dhe premtimin e markës suaj. Idealisht, do të jetë i paharrueshëm dhe do të dalë nga turma. Konsideroni logot ikonike të tilla si zhveshja Nike, Apple e thjeshtë e Apple Computer ose bulbsyeja e kuqe e Target. Farë ju vjen në mendje kur mendoni për secilin?

Nëse jeni në procesin e fillimit të një blogu ose një biznesi të vogël, mund të mos keni burime për të punësuar një stilist për të zhvilluar logon tuaj. Ky udhëzues u hartua për të ndihmuar pronarët e bizneseve të vogla që nuk kanë përvojë në dizajn për të kuptuar se si të krijojnë një logo. Do të mësoni për proceset e nevojshme për të transferuar idetë tuaja në letër, të zbuloni se si të zbuloni të metat në konceptin tuaj dhe të bëni të mundur që ideja juaj kryesore të rritet derisa të arrijë një nivel të kënaqshëm të cilësisë.

Edhe pse kjo mund të jetë një terren i ri, me siguri do të mësoni shumë dhe do të shijoni përvojën. Pra, le të fillojmë që nga fillimi.

çfarë është logoja

Një logo funksionon shumë si emri juaj. Kur keni lindur, prindërit tuaj ju kanë dhënë një emër që, me kalimin e kohës, ju injektuar me personalitet. Tani, kur njerëzit dëgjojnë emrin tuaj, ata menjëherë mendojnë për ju. Dhe kur njerëzit flasin për ju, emri juaj ngjall emocione dhe karakteristika të caktuara.

Kurdoherë që të vijë emri, njerëzit menjëherë mendojnë “atë djalë qesharak të partisë që ka një zë të thellë” ose “atë vajzë bjonde që ka një të qeshur të çuditshme dhe gjithmonë vishet mirë”.

Në të njëjtën mënyrë, një logo është një përfaqësim simbolik i identitetit tuaj të markës. Ai mbart informacione jetësore se kush jeni dhe çfarë bëni dhe bën që njerëzit të ndiejnë një emocion të caktuar. Për shembull, BMW shoqërohet me precizion, automjete cilësore dhe prestigj, pasi shumë drejtues të ndërmarrjeve drejtojnë sedanet e tyre. Nike është e lidhur me performancën sportive të nivelit të lartë dhe këpucë të qëndrueshme.

Pse logot janë të rëndësishme?

ëndërroja

Logot u japin një identitet faqeve të internetit, por duhet të kuptoni pse është kaq e rëndësishme. Procesi i markës ka shumë faza dhe elemente të ndryshme. Dizajni dhe përdorimi i duhur i logos tuaj janë një pjesë e madhe e tij.

Detyra juaj është të siguroheni që njerëzit të lidhin pikat dhe të njohin uebfaqen tuaj dhe markën e dytë që ata shohin logon. Nëse kjo funksionon, përpjekjet tuaja për marketing do të jenë shumë më efektive. Fakti është se shumica e njerëzve ndërtojnë një lidhje emocionale me markat me të cilat kanë pasur përvoja pozitive, bazuar në historinë dhe personalitetin e tyre.

Kur konsumatorët e synuar shohin logon tuaj, ata duhet ta njohin menjëherë atë dhe ta lidhin atë me vlerat e markës tuaj. Pse është e rëndësishme kjo? Sepse afërsisht 65 përqind e konsumatorëve thanë se vlerat e përbashkëta i tërheqin ato drejt një marke dhe produkteve ose shërbimeve specifike që ju ofroni. Ata zbuluan gjithashtu se vlerat e përbashkëta ndihmojnë ta bëjnë markën tuaj më të paharrueshme. Herën tjetër kur ata mendojnë për diçka që lidhet me ngrohtësinë tuaj, emri i domain dhe logoja juaj duhet të jenë imazhet e para që shfaqen në mendjet e tyre.

Audienca juaj duhet të jetë në gjendje të dallojë logon tuaj nga një seri logosh të markave të ndryshme në një raft dhe të zgjidhni produktin tuaj bazuar në faktin se ata e lidhin atë me cilësi, efektivitetin e kostos ose ndonjë karakteristikë tjetër për të cilën dëshironi të njiheni për.

Parimet e një logoje efektive

parimet e logos

Që ju të krijoni me sukses një logo, ekzistojnë disa parime për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Si fillestar në botën e dizajnit të logos, do t’ju duhet të stërvitni mendjen tuaj në mënyrë që të mund të adoptojë një proces të mendimit krijues që do t’ju lejojë të krijoni dizajne unike. Ju duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë nëse i kuptoni parimet e mëposhtme:

Thjeshtësia është çelësi

Dizajnuesit vazhdimisht e teprojnë kur bëhet fjalë për logot. Por logot më të njohura janë mahnitëse në thjeshtësinë e tyre. Nike dhe Apple janë shembuj të shkëlqyeshëm: të gjithë në planet i njohin këto logot dhe moton e tyre. Shtë e qartë, ka një vijë të hollë midis të tepruarit dhe të bërit të nënave, dhe kjo mund të jetë sfida juaj më e madhe kur hartoni një logo.

Duhet të jetë unike

Në një det të kompanive, gjëja e fundit që ju nevojitet është një dizajn i logos gjenerike që duket si të gjithë të tjerët. Sigurisht, ka disa tipare të njohura të dizajnit për çdo vend, por keni nevojë për diçka me një stil unik tipare që njerëzit lidhen me markën tuaj në mënyrë specifike.

Duhet të jetë e njohur

Ju duhet të futeni në mendjen e audiencës tuaj të synuar, të zbuloni se çfarë u pëlqen dhe dëshirojnë, dhe të zhvilloni modelin tuaj në përputhje me rrethanat. Logoja duhet të dallohet dhe të jetë e lehtë për t’u njohur, qoftë edhe nga një distancë. Natyrisht, shumë hulumtime duhet të bëhen këtu, por do të vlejë për kohën tuaj.

Evolucioni i logotipit Apple mbështet mirë parimin e deklaruar në këtë pjesë.

logoja e mollës

Fleksibiliteti është shumë i rëndësishëm

Logoja duhet të jetë e dallueshme pavarësisht nga madhësia ose mediumi në të cilin përfaqësohet. Duhet të punojë si me ngjyra ashtu edhe në të zezë dhe të bardhë, në tabela dhe karta biznesi, në një cep të një faqe në internet të shikuar nga një smartphone, dhe në zinxhirët kryesorë dhe kriklla. Logot që janë tepër komplekse nuk përkthehen mirë në formate më të vogla.

Duhet të pasqyrojë personalitetin e një biznesi

Shtë e mundur të dalësh me një logo të shkëlqyeshme që thjesht i mungon fryma e duhur. Një shembull i shkëlqyeshëm do të ishte përdorimi i ngjyrave të këndshëm dhe një font karikaturë kur krijoni një logo për një firmë ligjore serioze – kjo është një e madhe jo. Sidoqoftë, ka shumë gabime të ndryshme që mund të bëni në këtë proces që nuk janë aq të dukshme, për këtë arsye është mjaft e rëndësishme për ju të përcaktoni qartë biznesin tuaj.

Lloje të ndryshme logosh

Shkronjat më të përdorura nga markat më të mira

Vetëm logon

6%
Vetëm teksti

37%
Teksti dhe logoja

56%

përqindje

8%

Shkronjat serif

11%

Shkronjat e shkrimit

12%

Shkronjat e pllakave

63%

Sont font

Tani që jeni njohur me parimet themelore, është koha të zbuloni se cilat lloje logosh ekzistojnë, në mënyrë që të njiheni me opsionet tuaja. Lloje të ndryshme logosh mund t’ju ndihmojnë të arrini personalizimin maksimal dhe të gjeni vetëm tonin e duhur.

tekst

Një gabim i zakonshëm që laikët bëjnë është të mendosh që një logo duhet të përbëhet vetëm nga elementë të projektimit sesa tekst i thjeshtë. Kjo është larg nga e vërteta. Shtë e mundur të krijoni një model të përjetshëm duke përdorur një fjalë, një letër të vetme ose një shkurtim. Bukuria e kësaj qasje qëndron në shkronja dhe mundësi të ndryshme që janë praktikisht të pakufizuara.

simbolik

Simbolet janë argëtues dhe të paharrueshëm. Një simbol mund të jetë çdo gjë nga një gjethe e vogël jeshile që nënkupton eko-vetëdijen tek një kafshë specifike, forma gjeometrike apo edhe diçka plotësisht abstrakte. Shumë simbole janë të njohshme në të gjithë botën, dhe ndërsa disa prej tyre përfshijnë simbole të tjera të njohura nga e kaluara, ose u frymëzuan prej tyre, shumë nga më të mirat u krijuan nga e para.

Problemi i dukshëm këtu është se ju nuk do të jeni personi i parë që mbani mend një konotacion të caktuar midis një simboli dhe një ngrohtë të veçantë të biznesit, dhe ka shumë të ngjarë që ju të përfundoni me një koncept që tashmë ekziston nëse nuk e bëni detyrat e tua të shtëpisë.

i kombinuar

Nëse vendosni të kombinoni simbolet me tekstin, do të keni edhe më shumë mundësi për hartimin tuaj. Ka shumë shembuj interesantë se sa i fuqishëm një kombinim i simboleve dhe fjalëve mund të jetë në botën e logove. Por ka një problem që duhet të shmangni. Ky lloj logoje lehtë mund të mbivlerësohet – me kaq shumë mundësi, mund të jetë e vështirë të mos e kalosh atë linjë të hollë që përmendëm më parë. Të qenit i vetëdijshëm për parimin tonë të parë – thjeshtësinë – do t’ju mbajë në rrugën e duhur.

Procesi i hartimit të logos

logoja e stuhisë së trurit

80%

80%

mendoni se ngjyra rrit mbajtjen e markës

95% përdorni vetëm një ose dy ngjyra

Kufizoni ngjyrat e logos në 3 ose më pak

Gjithçka që përmendëm deri më tani është pak teorike, por tani është koha për të parë hapat e saktë që duhet të kaloni përpara, përpara se të paraqitni një version përfundimtar të logos tuaj. Një llambë e dritës që shfaqet mbi kokën tuaj së bashku me një ide të shkëlqyer në mendjen tuaj minutën kur filloni të punoni në të është një mundësi, por gjithashtu shumë e pamundur. Do proces krijues duhet të ndahet në hapa të qartë, në mënyrë që të jeni sa më efikas të jetë e mundur.

Krijoni një udhëzues të shkurtër, ose krijues, për të mbuluar qëllimet përfundimtare dhe problemet që duhen adresuar

Para se të filloni të punoni në logo, ju duhet të përcaktoni se çfarë po përpiqeni të përçoni, kush është audienca juaj e synuar, çfarë problemi të zakonshëm do të zgjidhni dhe çfarë e bën markën tuaj të ndryshme nga konkurrenca. Në thelb dëshironi të përcaktoni qartë propozimin tuaj të vlerës dhe të kristalizoni filozofinë tuaj të markës.

Këtu keni një listë të efektshme të pyetjeve që duhet të keni para jush gjatë këtij procesi:

 • Cilat janë qëllimet e mia?
 • Kë jam duke u munduar ta paraqes përmes një logoje?
 • Kush është audienca ime e synuar?
 • Farë më bën më të mirë se konkurrenca ime?
 • Doesfarë kërkon marka ime?

Bisedoni me bashkëpunëtorët dhe punonjësit e biznesit tuaj, ose anëtarët e familjes nëse po filloni një biznes familjar dhe sigurohuni të dini se si dëshironi të tjerët të shohin kompaninë tuaj.

Hulumtim i thelluar

Hapi tjetër është të filloni të shikoni në treg, kompani të tjera në kamare tuaj dhe madje edhe ato që thonë konsumatorët në forume dhe media sociale. Logoja juaj duhet të jetë e përshtatshme në treg, e përshtatur që të përshtatet me preferencat e audiencës tuaj të synuar dhe të fillojë një përgjigje emocionale. Njëkohësisht, duhet të jetë në përputhje me vlerat e markës suaj dhe llojin e figurës që dëshironi të portretizoni. Krijimi i një avatari ideal të klientit ndihmon shumë gjatë kësaj faze.

Të armatosur me njohuri nga hulumtimi juaj, ju mund të filloni të ngushtoni idetë tuaja në llojin specifik të logos që mendoni se do të funksiononte më mirë, siç është njëra nga tre të përmendura në pjesën e mëparshme. Ju gjithashtu mund të filloni të mendoni për ngjyrat, fontet dhe simbolet që mund të përdorni dhe emocionin që dëshironi të përçoni. Shtë më mirë të përqendroheni në një ose dy karakteristika që dëshironi të shfaqni përmes logos tuaj, të tilla si “elegante dhe moderne” ose “të rinj dhe aventureske”.

Ngjyrat e logos të përdorura & emocionet e ngjyrave nga markat e pasurisë 500

blu37%Përgjegjës i besueshëm i besueshëm i besueshëm
e zezë27%Fuqia e sofistikimit të ekskluzivitetit magjepsës
i kuq27%Guximi i Pasionit të Energjisë Eksituese
E verdhe16%Gëzim Spontaniteti i Energjisë Intelektuale
e gjelbër7%Pasuri e freskët e shëndetit të freskisë shëndetësore
portokall5%Entuziazëm Fuqia e lumturisë Fuqia
bojë kafe3%E qëndrueshme Tokë e qëndrueshme
vjollcë2%Fisnikëria e Urtësisë së Misterit të Fisnikërisë

Gjetja e frymëzimit dhe eksplorimi i ideve të ndryshme

Kjo është pika kur ju të uleni me partnerët tuaj të biznesit, miqtë ose anëtarët e familjes, të bëni shumë kafe dhe të filloni një ide ideale. Ndërsa jeni duke bërë detyrat e shtëpisë tuaj, sigurohuni që ekspozoni mendjen tuaj ndaj burimeve të ndryshme të frymëzimit – duke pasur një konkurs të ndezur me një faqe të zbrazët para jush nuk mund të bëni ndonjë të mirë. Ju mund të shikoni në kulturën pop, artin, historinë, mitologjinë, diçka nga e kaluara juaj që ka një vlerë të madhe emocionale, një citat frymëzues nga një libër ose film, ose të krijoni një shfaqje me fjalë bazuar në emrin e kompanisë tuaj. Do t’ju mbajë të motivuar dhe të përqendruar gjatë gjithë procesit nëse bëni disa pushime të shkurtra.

Krijimi i disa versioneve kohezive dixhitale koherente

Pasi të keni një ide të mirë atë që dëshironi të realizoni dhe të keni gjetur disa elemente që dëshironi të përfshini, mund të filloni të skiconi ide të ndryshme në letër. Ju nuk keni nevojë për aftësi të shkëlqyera vizatimi për këtë proces, thjesht krijoni imazhe të përafërt. Këtu mund të gjeni tre opsione kryesore: ju mund të krijoni vizatime të ashpra falas, për t’i dhënë një projektuesi profesional një ide të asaj që dëshironi, përdorni program kompjuterik dhe mjete në internet për të bashkuar disa hartime ose thjesht për të transferuar projektin plotësisht, por më shumë se më vonë.

Vlerësimi dhe shkulja e dizajnit

Koncepti parësor me të cilin duhet të trajtohet duhet të trajtohet si një pemë që sapo është mbjellë – duhet t’i jepni hapësirë ​​të marrë frymë dhe të rritet. Kur jeni duke hartuar logon tuaj, është më mirë të ndani idetë tuaja dhe skicat e përafërt me miqtë dhe familjen, ose edhe me klientët e mundshëm në median sociale, dhe të merrni disa reagime.

Prodhimi i mostrave dhe zgjedhja e një modeli

Psikologjia e ngjyrës
Shikoni Psikologjinë e Ngjyrës [Infographic]

Kur keni krijuar disa opsione të projektimit që funksionojnë më mirë, është koha t’i kristalizoni ato. Në këtë pikë ju mund të zgjidhni një ose dy modele që të gjithë i pëlqejnë, dhe të krijoni një ose dy variante, duke ndryshuar gjëra të vogla si font, ngjyra, proporcione ose pozicionimi i disa prej elementeve. Ju gjithashtu duhet të provoni konceptet tuaja në të zezë dhe të bardhë, dhe me ngjyra, dhe të shihni nëse ato funksionojnë në një sërë madhësish. Pasi të bëhet kjo, është koha për të kërkuar më shumë reagime. Kur të keni përcaktuar se cila nga këto ndryshime duket se merr përgjigjen më të mirë, është koha për të kaluar në fazën përfundimtare.

Mjetet dhe metodat për krijimin e një logoje

vizatimVizato veten

Ju nuk jeni vetëm autori, por edhe krijuesi i drejtpërdrejtë i logos tuaj

Koha e shfrytzuar
 • 10-20 orë
kosto
 • falas
Përparësitë
 • Kontroll i plotë mbi procesin
 • Falas
disavantazhet
 • Duhet të ketë aftësi vizatimi
 • Duhet të dijë programe grafike
 • Rezultati me cilësi të ulët (pa përvojë)

puna e projektuesitPorositni punën e një projektuesi

Përgatitni një koncept të detajuar me logon, listoni të gjitha dëshirat tuaja paraprakisht
Shikoni për një stilist. Nëse nuk ka një person të tillë midis miqve tuaj, përdorni faqet e pavarura

 • 2 dite
 • nga 50-100 dollarë në 500-1000 dollarë
 • Shumëllojshmëri të madhe të stilistëve
 • Përvojë dhe profesionalizëm
 • Cilësia e denjë e logos së përfunduar
 • Duhet një kohë e gjatë për të gjetur një projektues të mirë
 • Ndoshta nuk ju pëlqen rezultati
 • Procesi duhet të mbikëqyret
 • Një freelancer mund të sëmuret ose “zhduket”

studiot e dizajnitPorositni punën e studios së projektimit

Situata është e njëjtë si në rastin me një projektues të pavarur, por shumë më të këndshëm dhe më të organizuar

 • nga 1-2 javë në 1-2 muaj
 • nga 1000 dollarë (në studiot pak të njohura)
 • Dizajnuesit profesionistë
 • Shumëllojshmëri të madhe të studiot e dizajnit
 • Më e lehtë për të negociuar
 • Logo me cilësi të lartë
 • Menaxhim më i mirë i kohës
 • Cmim i larte
 • Duhet një kohë e gjatë për të krijuar një logo

çekiçKryerja e një tenderi

Regjistrohuni në njërën nga faqet e turizmit, krijoni një koncept të hollësishëm logos dhe paguani para. Të gjithë projektuesit mund të shohin konceptin tuaj të logos dhe nëse dëshirojnë, ata do të marrin punën. Pastaj ju zgjidhni fituesin, që do të marrë pagesa

 • 2-4 ditë
 • $ 100-200
 • Zgjedhja nga disa opsione
 • Ju mund të komunikoni me stilistin
 • Logo është krijuar në kohë
 • Edhe nëse nuk ju pëlqen asgjë, ju ende duhet të paguani
 • Ju duhet të keni konceptin e hollësishëm të logos

redaktorPërdorni redaktorin në internet

Ky është një version i thjeshtuar dhe i adaptuar i Photoshop për krijimin e logos. Ju duhet të zgjidhni ikona, font dhe ngjyra nga baza e të dhënave. Pastaj bëni logon tuaj vetë

 • 0.5-3 orë
 • $ 20-50
 • shareware
 • pa parapagim
 • aftësitë e projektimit të kërkuara
 • nuk mund të bësh ndryshime të vogla në imazh nga baza e të dhënave të shërbimit
 • zakonisht rezultat mediokër (gjithçka varet nga aftësitë dhe përvoja juaj)

https://goo.gl/L4ESlk

Ka shumë mjete të shkëlqyeshme për përdoruesit dhe shërbimet me kosto efektive që mund të përdorni për të krijuar një logo, në varësi të nevojave tuaja, buxhetit dhe nivelit të aftësive. Edhe nëse nuk keni përvojë të mëparshme me hartimin e logos, ju mund të krijoni disa skica të përafërt që do t’i japin një projektuesi profesional një pikënisje të mirë. Këtu janë tre rrugët më të njohura që mund të merrni.

Jini të lehtë për veten tuaj nëse jeni fillestar. Ka shumë faqe interneti të ndryshme që mund t’ju ndihmojnë të krijoni një dizajn të mirë shpejt. Mjetet falas mund të ofrojnë një larmi të mirë dhe të ju ndihmojnë të krijoni një dizajn të dobishëm, ose thjesht t’ju japin disa ide të mira, të cilat mund t’i zgjeroni. Disa site ofrojnë dizajne të bëra paraprakisht, të cilat mund t’i përzieni dhe përputhen, duke përshtatur elemente si madhësia, shkronja dhe ngjyra. Disa dizajne ofrojnë edhe më shumë liri për personalizim. Këto nuk kërkojnë shumë aftësi dhe në përgjithësi janë më të mirat për ndërmarrjet e vogla me buxhet shumë të ngushtë.

Mjete Falas

Nëse keni kohë në duar dhe doni të krijoni një logo vetë, tre mjetet e ardhshme do të jenë shumë të dobishme. Secila prej tyre është një mjet i shkëlqyeshëm që është shumë efikas dhe më e rëndësishmja, falas për t’u përdorur.

Logaster

Logaster do t’ju lejojë të shfletoni disa qindra logot derisa të gjeni një të përsosur për ju. Pasi të vendosni emrin e kompanisë tuaj dhe të zgjidhni llojin e aktivitetit të biznesit që bëni, do të keni mundësinë të filloni kërkimin tuaj — sapo të zgjidhni një logo, Logo Logo do t’ju ofrojë një shumëllojshmëri opsionesh, si shtimi i tekstit ose ndryshimi i ngjyrave, për të rregulloje dhe personalizoje atë. E vetmja gjë që mbetet është që ta shkarkoni dhe mund ta bëni këtë në forma rasteri dhe vektori, por së pari, duhet ta dini ndryshimi midis dy formateve.

Prodhuesi Logo e markave rrobaqepëse

Tailor Markat është një nga krijuesit kryesorë të logos në dispozicion sot. Ata shfrytëzojnë teknologjinë e mësimit të makinerive dhe inteligjencës artificiale për të krijuar një logo unike dhe të bukur të përshtatur për biznesin tuaj. Tailor Markat merr logon tuaj në nivelin tjetër duke e përfshirë automatikisht atë në postimet sociale për mediat sociale, kartat e biznesit, modelet dhe më shumë.

Me mbi një milion përdorues, ky program është i aftë t’ju ofrojë përvojën e dorës së parë në botën e logove. Koleksioni i madh i imazheve nga shumë kategori të ndryshme e bëjnë të thjeshtë për t’u përdorur dhe ju mund të krijoni logon tuaj brenda disa minutash. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm se ndërfaqja e këtij mjeti nuk është aq i shkëlqyeshëm, i cili është i vetmi disavantazh kryesor i Prodhuesit të Logos Online. Sidoqoftë, do të jeni në gjendje të krijoni logot e mira simbolike duke përdorur këtë softuer.

Shërbime të Paguara

Për ata që duan një dizajn të personalizuar bazuar në idetë e tyre dhe hulumtimet që ata kanë mbledhur, dhe janë të gatshëm të paguajnë një çmim të arsyeshëm për të, ekzistojnë një numër i faqeve të internetit të pavarura të shkëlqyera, ku do të gjeni dizajnerë grafikë të niveleve të ndryshme të aftësive. Procesi është mjaft i drejtpërdrejtë: ju gjeni një stilist, puna e të cilit ju pëlqen, u jepni atyre kontributin tuaj dhe paguani ato për shërbimet e tyre pasi puna të ketë përfunduar.

Tri platformat e mëposhtme lidhin freelancer me punëdhënësit, kështu që ju mund të prisni të punoni me disenjatorë nga cep të ndryshëm të botës. Puna e tyre do të kërkojë kompensim të duhur monetar, por ka vend për negociata.

freelancer

Edhe pse shumë njerëz nuk e pëlqejnë ndërfaqen e përdoruesit të Freelancer, nuk mund të argumentoni me të vërtetë se kjo është një platformë që ka shumë për të ofruar. Ju mund të jeni mjaft të saktë në lidhje me llojin e logos që dëshironi, përshkruani atë në mënyrë të përsosur, zgjidhni gamën e çmimeve që dëshironi të punoni brenda — dhe thjesht të prisni ofertuesin më të mirë. Sidoqoftë, nuk duhet të prisni shumë nga ekipi mbështetës Freelancer nëse shfaqet ndonjë lloj problemi.

UpWork

Ngjashëm me Freelancer, UpWork është një platformë që lidh punëdhënësit me freelancer dhe u lejon atyre të krijojnë një marrëdhënie profesionale. Lindi kur u bashkuan dy nga platformat më të mëdha të pavarur, oDesk dhe Elance. Pasi të krijoni një profil, mund të krijoni poste pune që detajojnë atë që po kërkoni. Tjetra, ju prisni që një numër i stilistëve të aplikojnë. Atëherë ju mund të shikoni profilet e tyre dhe të zgjidhni atë që ju konsideroni të mirë. Ka shumë hapësirë ​​për komunikim të qartë nga mbrapa dhe me radhë, kështu që ju do të jeni në gjendje të jepni reagime për draftet e para dhe versionet e mëvonshme të logos derisa ideja përfundimtare të kristalizohet.

PeoplePerHour

Në këtë platformë, të dy punëdhënësit dhe profesionistët e pavarur përqendrohen në punë që janë më pak të gjera, kryesisht duke bërë marrëveshje që zakonisht përfshijnë çmimin e punës së propozuar, bazuar në një vlerësim të sasisë së kohës që kërkohet për të përfunduar punën. Sidoqoftë, sepse ju duhet vetëm një logo, do të keni mundësi të gjeni një stilist të mirë i cili do të punojë për një çmim të drejtë dhe do të përfundojë detyrën e tyre brenda një afati të shkurtër kohor.

Qasjet buxhetore

Nëse buxheti juaj nuk ju lejon të paguani për një projektues të realizuar, shikoni për alternativa më të lira. Tre platformat e renditura më poshtë do t’ju ofrojnë një treg të ndryshëm – këtu janë projektuesit e talentuar dhe të ardhshëm të kërkojnë punëdhënësit me një buxhet të ngushtë.

Fiverr

Pak më e thjeshtë se platformat e mëparshme, dhe me ofertat e punës për të filluar me një $ 5, kjo mund të jetë një zgjidhje e shpejtë dhe e thjeshtë për këdo që kërkon një logo të mirë, të përballueshme. Ju thjesht përdorni motorin e tyre të kërkimit për të gjetur dizajnerë për logo dhe punësoni atë që ju pëlqen. Shkathtësitë dhe çmimet ndryshojnë nga logot e shpejta dhe të thjeshta prej 5 deri 30 $ ose logot më profesionale me revizione dhe koncepte të shumëfishta për disa qindra dollarë. Ka shumë vlerësime pozitive që vijnë nga të dy palët, punëdhënësit, dhe pavarur, kështu që nëse keni një buxhet më të vogël dhe pritje realiste, kjo mund të jetë perfekte për ju.

Placeit

Nga pak sa 39,95 $ (ose gjysma e çmimit nëse keni një abonim mujor) mund të merrni një logo me cilësi të lartë duke përdorur prodhuesin e logos së thjeshtë të Placeit. Me më shumë se 4500 modele logjike të dizajnuara në mënyrë profesionale, do të keni shumë mundësi për të zgjedhur, pavarësisht nga industria juaj. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një logon të përballueshme, unike dhe të kalibrit të lartë Placeit, dhe është një mjet i drejtpërdrejtë për krijimin e logos, mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për ju.

Zeerk

Gjetja e një projektuesi të duhur në këtë platformë mund të marrë ca kohë — çmimet e shërbimeve përcaktohen nga freelancer, dhe ato shkojnë diku nga 5 deri në 1000 dollarë. Sidoqoftë, nëse bëni përpjekje, do të gjeni në gjendje të gjeni një freelancer që i përshtatet buxhetit dhe nevojave tuaja duke kaluar një numër të madh portofolesh.

Faqet e internetit të turmave

Sa do të paguani për një logo të re?
tabelë

Kur bëhet fjalë për platforma të bazuara në turma, më poshtë janë tre më të mirat. Ata të gjithë ushqejnë një marrëdhënie interesante punëdhënës-stilist dhe ju lejojnë të zgjidhni opsionin më të mirë nga një numër i modeleve unike të paraqitura nga një shumëllojshmëri e stilistëve të talentuar.

99Designs

Gjëja e shkëlqyeshme për 99Designs është se mund të jetë super e përballueshme – nëse nuk jeni i shkurtër në buxhet, thjesht mund të paraqisni çmimin që jeni i gatshëm të paguani për një dizajn logoje dhe të merrni ide nga dizajnerë të gatshëm të punojnë për atë çmim. Dizajnerë të shumtë do të dërgojnë në logot e tyre dhe ju mund të zgjidhni atë që pasqyron më së miri markën tuaj. Ju merrni një logo; një person paguhet; është mjaft e drejtpërdrejtë Sidoqoftë, duhet të dini që ndërtimi i një marrëdhënieje profesionale afatgjatë nuk është ajo që bëjnë njerëzit këtu – do të merrni një logo në një skedar .jpeg ose një .eps dhe kjo është ajo. Po ashtu, ju duhet bëni disa hulumtime mbi këto lloje të skedarëve, në mënyrë që të dini se cili është opsioni juaj më i mirë.

Designhill

Për ata që duan të bëjnë një logo vetë, por nuk kanë aftësinë e nevojshme, krijuesi i logos me bazë AI Designhill është ndoshta një nga opsionet më të mira. E gjitha që duhet të bëni është të fusni disa informacione për kompaninë e tyre, të zgjidhni preferencën e tyre të projektimit dhe më pas bazuar në ato preferenca që ju të merrni një larmi logosh për të zgjedhur.

Konkursi për Dizajn

Për dallim nga platforma e mëparshme, Design Contest ju lejon të krijoni marrëdhënie profesionale afatgjata, të cilat mund të jenë tipari i tyre më i mirë. Kjo është një platformë e freskët logosh dhe më e madhja, kështu që ka shumë njerëz të talentuar për të zgjedhur. Nëse keni nevojë për ndihmë, duhet të dini gjithashtu se ekipi i ndihmës Design Contest është pa ndërprerje në internet nga e hëna deri të premten, gati për t’ju ndihmuar.

DesignCrowd

DesignCrowd ju lejon të keni qasje në më shumë se 500,000 stilistë nga e gjithë bota me projekte logos që fillojnë me vetëm 99 dollarë. Përveç që kanë një galeri të mahnitshme me një numër të konsiderueshëm logosh të shquar, ata gjithashtu kanë një ekip të shkëlqyeshëm që mund të lustrojë dizajnin tuaj dhe e përgatit atë për aplikime të produkteve. DesignCrowd ka të bëjë me cilësinë (jo vetëm për sasinë), kështu që ju duhet t’i merrni parasysh ato për projektin tuaj të ardhshëm.

Mjete Pro


Shikoni Adobe Photoshop CC [Sheet mashtruese]

Nëse ju, një nga bashkëpunëtorët tuaj ose një anëtar i familjes keni një talent artistik, ju mund të konsideroni ndërtimin e gjithë logon nga e para duke përdorur një program profesional. Mjetet si Illustrator dhe Photoshop mund të jenë të vështira të mbështillni kokën në fillim, por ato do t’ju lejojnë të materializoni idenë tuaj më mirë se gjithçka tjetër. Ata kërkojnë një investim të vogël fillestar dhe shumë punë, por ato ju lejojnë të krijoni absolutisht gjithçka që mund të imagjinoni. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për komunikimin e ideve tuaja me dikë përmes Skype ose email ose shpenzimin e një ton parash për të marrë dizajnin ashtu si duhet. Por do t’ju duhet disa aftësi. Ky është alternativa më e mirë për artistë krijues dhe sipërmarrës që kanë një talent për dizajn.

Adobe Illustrator


Shikoni Fletën e Mashtrimit të Adobe Illustrator

Gjëja e shkëlqyeshme për këtë mjet është që ju mund të krijoni të dy llojet e grafikave duke përdorur atë – raster dhe vektor. Sidoqoftë, për ta përdorur atë si duhet dhe për t’u njohur me të gjitha opsionet e tij, do të duhet patjetër të vini ca kohë – ky është i vetmi disavantazh domethënës i Adobe Illustrator. Availableshtë në dispozicion në Windows dhe Mac dhe përfshin shumë karakteristika të reja si mjete vizatimi të zgjuar, efekte të reja shtrembërimi, etj. Kështu që, nëse keni kohë të mjaftueshme në duar, ju sugjerojmë të shkoni me Adobe.

Draw Corel

Një pjesë e shkëlqyeshme softuerësh për vizatimin vektor, Corel Draw ka qenë rreth e rrotull për moshat dhe është ende një nga mjetet më të njohura për hartimin e logos. Ajo përmban një ndërfaqe shumë intuitive të lehtë për t’u mësuar, plotësisht i përshtatshëm dhe i jep përdoruesit mjaft mundësi për të punuar. Softueri është pak i kushtueshëm, por mund të merrni një version falas të provës dhe të jeni në rrugën tuaj për të krijuar një logo të shkëlqyeshme në asnjë kohë.

Laughingbird

Një fakt interesant në lidhje me këtë softuer është se ai ofron këshilla dhe truket të dobishme gjatë procesit tuaj krijues. Gjithashtu, menyja dhe temat e lundrimit të Laughingbird janë të thjeshta për t’u përdorur dhe aplikuar. Sidoqoftë, nëse keni njohuri minimale për hartimin e logos, mund të mbingarkoheni nga numri i jashtëzakonshëm i opsioneve. Përveç kësaj, Laughingbird do t’ju lejojë të krijoni një logo profesionale, falë shumë karakteristikave të saj të zgjuara.

tortë

Regjistrohuni dhe mbroni logon tuaj

Edhe pse kjo mund të duket si shumë punë, nuk është vërtet — është thjesht një çështje ligjore për të cilën duhet të kujdeseni për të mbrojtur logon dhe markën tuaj. Kryesisht, ju duhet të hulumtoni markat tregtare dhe të shihni nëse ka dikush tjetër që tashmë ka pretenduar dhe regjistruar atë logo ose një person që është shumë i ngjashëm me të. Ndoshta mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të kaloni nëpër Zyrën e Patentave dhe Markave të Shëndetit në SHBA dhe të shikoni se çfarë tregojnë të dhënat e tyre.

Nëse nuk ka probleme me logon e veçantë me të cilën keni vendosur të shkoni, duhet të plotësoni formularët e kërkuar dhe të paraqisni një aplikim në zyrën e markës tregtare, e cila mund të bëhet në internet. Ju gjithashtu mund të gjeni shumë informacione të dobishme në lidhje me markat tregtare në faqen e tyre të internetit.

Nëse aplikacioni juaj është aprovuar, ju do të keni të gjitha të drejtat ligjore për logon tuaj në çdo shtet në SH.B.A. Ka edhe një gjë tjetër që duhet të konsideroni duke përdorur — diçka e quajtur ora e markës tregtare mund të jetë shumë e dobishme, sepse do të njoftojë kur përdoret logoja juaj , ilegalisht, nga një palë e tretë.

përfundim

Ky udhëzues përfshin të gjitha pikat themelore që çdokush është i interesuar të hartojë një logo të mirë në një buxhet të vogël duhet të dijë. Informacioni do të jetë mjaft i dobishëm për këdo që është i ri në hartimin e logos, veçanërisht sipërmarrësit ambiciozë që hapin dyqanin e tyre të parë në internet ose nisin fillimin e tyre të parë, si dhe blogerët dhe artistët që kërkojnë të krijojnë një markë me reputacion.

Nëse e ndiqni këtë udhëzues, do të jeni në gjendje të adoptoni një proces të mendimit krijues të shëndetshëm, të shfaqni ide të qarta dhe të hartoni një logo që është e paharrueshme, tërheqëse dhe që flet për audiencën tuaj të synuar. Përdorimi i hapave të përcaktuara saktësisht dhe bërja e një sasie të drejtë kërkimesh nga e para do të sigurojë bazën që ju nevojitet për të krijuar një përfaqësim të paharrueshëm dhe të gjithanshëm të markës tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked