Regjistri më i mirë i Emrave të Domainit 2020

Emrat e domeneve janë ndër pasuritë më të rëndësishme në internet që mund të ketë një blog, faqe interneti ose biznes online. Somethingshtë diçka që vizitorët dhe konsumatorët do ta vërejnë së pari dhe do të rrinë me ta. Shumë shpejt, ju do të gjeni emrin e domain në qendër të fushatës suaj në internet marketing, duke ndihmuar në zgjerimin e markës tuaj. E gjithë kjo do të thotë që regjistrimi i domain është shumë i rëndësishëm.


Por, para se të blini një emër domain, duhet të informoheni. Pse? Epo, kompanitë që shesin emrat e domain, të ashtuquajturat regjistrues të emrave të domain, nuk janë të njëjta. Në fakt, shërbimet që ata ofrojnë ndryshojnë në aspektin e veçorive të ofruara, besueshmërisë dhe çmimit.

Meqenëse po flasim për diçka aq të rëndësishme sa regjistrimi i emrit të domain, ia vlen të harxhoni pak kohë për të zbuluar se çfarë e bën regjistruesin më të mirë të domenit. Për t’ju ndihmuar me të, ne kemi bërë disa baza të gjerë.

Kemi hedhur një vështrim më të afërt në të gjitha kompanitë e njohura të regjistrave të domain. Qëllimi ynë ishte të gjejmë regjistrues të jashtëzakonshëm dhe të besueshëm që mund të përdorni pa u shqetësuar për adresimin e ndonjë rreziku. Të gjithë regjistruesit në listën tonë ofrojnë shërbime të besueshme dhe e bëjnë regjistrimin e domain në një shëtitje në park.

Këtu është gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me regjistruesit e emrave të domain, përfshirë listën e atyre më të mirë në treg.

3 regjistruesit më të mirë të domenit – maj 2020

REKOMANDUAR
logoja e domain.comDomain.com është një ofrues i pasur me karakteristika që ofron shërbime me çmime të përballueshme.vizitë
Domain.com
logoja e namecheapNamecheap ju lejon të regjistroheni ose transferoni emrin e domain në një çast.vizitë
Namecheap
logoja e zotitGoDaddy ka një mjet të përparuar të kërkimit të domenit për t’ju ndihmuar të gjeni emrin e përsosur të domain.vizitë
GoDaddy

10 regjistruesit kryesorë më të njohur të domenit

A ju duket regjistrimi i emrit të domain shumë teknik për ju? Regjistruesit më të mirë të domenit do të drejtojnë procesin e regjistrimit për ju dhe do ta bëjnë atë një gjë të lehtë për t’u bërë (siç duhet të jetë).

Nëse përpiqeni të kërkoni për kompanitë e regjistrave të domain më vete, do të zbuloni se ka qindra prej tyre në treg. Problemi është se të gjithë reklamojnë si më të mirët. Për të qenë i sinqertë me ju, vetëm një pjesë e vogël ia vlen koha juaj dhe paratë e fituara me vështirësi.

Këtu janë 10 regjistruesit kryesorë më të njohur të domenit.

1. Namecheap – më e mira për të gjetur fusha të disponueshme dhe siguron vlerë të shkëlqyeshme për para
2. Domain.com – një ofrues i pasur me karakteristika që ofron shërbime me çmime të përballueshme
3. Iwantmyname – opsioni më i mirë për regjistrimin e emrave të domain plotësisht të personalizuar
4. GoDaddy – ofruesi më i njohur me çmime mbi shërbimin mesatar
5. Hover – regjistruesi më i lehtë për të blerë domain me një fokus në intimitetin e klientit
6. Emri – një ofrues i besueshëm me shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit
7. Gandi – mundësi e shkëlqyeshme për ata që kërkojnë të sigurojnë portofolë të mëdhenj të domeneve
8. NameSilo – mundësi të përballueshme që ju mundësojnë të tregtoni emrat e domain në një treg
9. IONOS – një nga regjistruesit më të mirë me mbështetje për idetë tuaja origjinale për emrin e domain
10. Google Domain – regjistrimet e emrave të domain bëhen të thjeshtë dhe të thjeshtë
Namecheap

faqja kryesore e namecheap

NameCheap është pjesë e grupit të veteranëve të regjistruesve të emrave të domain. Ajo u themelua në vitin 2000. Aktualisht, NameCheap menaxhon mbi 5 milion fusha. Ajo vjen me përdorueshmëri të madhe të kërkimit të domain, duke u mundësuar klientëve të kërkojnë domene në tufa deri në 50. Rezultatet e kërkimit janë të organizuara në mënyrë që të mund të merrni njohuri të menjëhershme. Mund të shihni fusha të njohura, ndërkombëtare, me zbritje dhe të reja. Shërbimet e NameCheap vijnë me çmime të përballueshme, dhe kjo ju lejon të keni qasje në një grup domain -esh të disponueshme me çmime vërtet të ulta, duke filluar nga 0,48 dollarë. Ne zbuluam që karrocat e blerjes ishin shumë informuese. Para se të filloni me regjistrimin e emrit të domain, do të keni mundësi të shihni çmimet e regjistrimit dhe rinovimit.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Transferimi i domenit
 • TLD të reja
 • Tregu i domenit
 • Shërbimi i kërkimit WHOIS
 • FreeDNS
 • PremiumDNS
 • WhoisGuard
 • Mbështetje 24/7 e klientit

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me $ 8,88
 • .domenet neto fillojnë me 11,98 dollarë
 • .domenet e org fillojnë me 12,98 dollarë
 • .domenet e io fillojnë me 28.88 dollarë
Regjistro emrin e domenit me Namecheap >>

Domain.com

Faqja kryesore e Domain.com

Domain.com përqendrohet në ofrimin e shërbimeve për bizneset e vogla dhe të mesme. Kompania ka qenë rreth gati dy dekada dhe ajo qëndron si një nga regjistruesit e reputacionit të domain atje. Domain.com ofron fusha jo të premium të nivelit të lartë (TLD) dhe ka mbështetje për më shumë se 25 kode vendesh. Jo shumë kohë më parë, Domain.com u bë një ndërmjetës në botën e emrave të domain, duke shitur domene premium. Ajo ofron qasje në një pult të shkëlqyeshëm dhe vjen me një numër karakteristikash që janë mbyllur të gjitha prapa planeve të ndryshme të çmimeve.

Karakteristikat kryesore

 • Transferimi i domenit
 • Kërkimi i domenit
 • Domenet Premium
 • Zgjatje të reja domain
 • Intimiteti dhe mbrojtja e domain
 • Kërkimi WHOIS
 • 24/7 mbështetje chat live

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me 9,99 dollarë në vit
 • .domenet neto fillojnë nga 12,99 $ në vit
 • TLD jo premium fillojnë nga 2.99 dollarë në vit
 • Privatësia dhe mbrojtja – 6,99 $

Iwantmyname

Faqja kryesore e Iwantmyname

Iwantmyname është një projekt me tre burra që filloi përsëri në vitin 2008, dhe doli të ishte një sukses i madh. Themeluesit e kompanisë, Paul, Timo dhe Lenz, erdhën rreth idesë së krijimit të një regjistruesi të mirë dhe të besueshëm të emrave të domain. Kompania tejkaloi pritjet e themeluesve të saj. Sot, është një nga regjistruesit më të njohur të domenit. Uebfaqja zyrtare është e pastër dhe e thjeshtë për të lundruar. Gjetja dhe regjistrimi i një emri domain duhet të jetë aq e lehtë sa porositja e ushqimit në internet. Regjistruesi vjen me të gjitha tiparet e zakonshme dhe një plan çmimi transparent.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i domenit
 • Transferimi i domenit
 • TLDs Premium dhe TLD gjenerike
 • Shfletues shtesë me kategori të rëndësishme për nevojat tuaja personale
 • Nisni datat për zgjerimet e ardhshme të domain-it të markës së re
 • Mbi njëqind shtesa të ndryshme të emrit të domain

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me 14,90 dollarë në vit
 • .domenet neto fillojnë me 17.10 dollarë
 • .domenet org fillojnë me 17,20 dollarë
 • .domenet e bashkëpunimit fillojnë me 39,00 dollarë
 • .domenet e aplikacioneve fillojnë me 29,00 dollarë
Regjistrohu emrin e domain me Iwantmyname >>

GoDaddy

Faqja kryesore e GoDaddy

Ndërsa mund të mos jetë më i vjetri, GoDaddy është regjistruesi më i madh i domenit në treg. Ajo ka një bazë të madhe klientësh mbi 17 milion. GoDaddy aktualisht administron më shumë se 75 milion fusha. Shpresojmë, kjo pikturon një pamje se sa popullore është. Pasi kompania vendosi mbizotërim në tregun e emrave të domain, çmimet logjikisht u rritën. Nëse jeni duke kërkuar të blini një emër domaini në GoDaddy, duhet të jeni të vetëdijshëm se çmimet janë mbi mesataren e industrisë. Disa nga tiparet siç është WHOIS, nuk do të vijnë falas në paketën shtesë. GoDaddy do t’ju paguajë për çdo gjallëri që doni të zhbllokoni. Gjithsesi, është një mundësi e shkëlqyeshme për njerëzit që duan të marrin një paketë të regjistrimit të domain dhe regjistrimit të domain. Mbështetje e shkëlqyer e klientit është në dispozicion edhe përmes telefonit për t’ju ndihmuar të zgjidhni paketën më të mirë për nevojat tuaja.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Kërkimi me shumicë i domenit
 • Zgjatje të reja domain
 • Prodhuesi i emrit të domenit
 • KUSH ESHTE
 • Transferimi i domenit
 • Mbrojtja e domain-it dhe privatësia
 • Ankandet e domainit
 • Mjetet e investitorëve në domen

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me 12.17 dollarë
 • .domenet org fillojnë me 9.17 dollarë
 • .domenet e mobi fillojnë me 7.17 dollarë
 • WHOIS kushton 8 dollarë në muaj gjatë vitit të parë

Shënim: Mimet aplikohen nëse paguani para dy vjetësh, dhe ato rriten ndjeshëm pasi të mbarojë periudha dy vjeçare.

rri pezull

Hover faqen

Pas ndërmarrjes popullore të regjistrave të emrave të domain, ne kemi Tucows. Kjo kompani zotëron dy marka të tjera në ujërat e emrit të domain, eNom, dhe OpenSRS. Për dallim nga regjistruesit e tjerë në listën tonë që nuk kanë një faqe të dedikuar në internet për shpalosjen e politikës së çmimeve dhe planeve siç kemi shpresuar, Hover bën punën në mënyrë perfekte. Do të keni mundësi të shihni saktësisht se sa do të duhet të paguani për domenin që zgjidhni. Lista është mjaft e gjatë, kështu që sigurohuni që të kaloni ca kohë çmime të referencave të kryera me ofertat e tjera. Hover ofron shumë karakteristika dhe ofron një shërbim falas WHOIS, për sa kohë që qëndroni me kompaninë.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i domenit
 • Transferimi i domenit
 • Shërbimi WHOIS
 • Domenet TLD
 • Ndihma për klientët përmes postës elektronike dhe bisedës live

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me 12,99 $
 • .domenet e mobi fillojnë me 19,99 dollarë
 • .domenet neto fillojnë nga 15,49 dollarë
 • .domenet org fillojnë me 13.99 dollarë
 • Prmimet me shumicë të domenit
Regjistro emrin e domain me Hover >>

Name.com

Faqja fillestare e emrit

Name.com menaxhohet nga Right Side Group, me seli në Denver, CO. Kompania filloi si një projekt i vogël i nisur nga William Mushkin në 2003. Sidoqoftë, ai siguroi shërbime premium për regjistrimin e domain dhe u bë mjaft i popullarizuar në mesin e bizneseve dhe individëve. Si një anëtar i vlefshëm i familjes Group Right side, Name.com është përgjegjës për administrimin e mbi 300,000 fushave. Uebsajti është intuitiv dhe me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur. Kërkimi i domain-it dhe regjistrimi janë të drejtpërdrejtë. Kur bëhet fjalë për veçoritë, Name.com nuk bie fare pas konkurencës. Sidoqoftë, mungesa e opsioneve të mbështetjes së klientit mund të dekurajojë disa klientë me një prapavijë teknike jo të kufizuar nga përdorimi i shërbimeve të saj.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domainit (aplikoni filtrat: data e skadimit, primi, dhe më shumë)
 • Kërkim pjesa më e madhe e emrave të domenit
 • Transferimi i domenit
 • Përcjellja e URL-së dhe e-mail
 • Verifikimi me dy hapa
 • Përcjellja në mediat sociale
 • Menaxhimi i DNS

Çmimeve

 • .domenet e com fillojnë me 8.29 dollarë në vit
 • .domenet neto fillojnë nga 9,99 dollarë në vit
 • .domenet e org fillojnë me 7,99 dollarë në vit
 • .domenet e mobi fillojnë me 18,99 dollarë në vit
Regjistrohu emrin e domain me Name.com >>

Gandi

Faqja kryesore e Gandi

Gandi është rezultat i një bashkëpunimi midis pionierëve francezë në internet, Valentin Lacambre, Laurent Chemla dhe Pierre Beyssac. Ajo u themelua në vitin 1999. Pasi u ble në 2005 nga një ekip profesional menaxhimi, u bë një nga regjistruesit më të njohur të domenit në Evropë. Ekipi i menaxhimit të domain Gandi aktualisht menaxhon mbi 2,4 milion fusha nga pothuajse 200 vende. Shërbimet e tij janë përshtatur për të përmbushur nevojat e individëve, si dhe ndërmarrjeve të mëdha. Ne gjetëm që Gandi të ketë të gjitha tiparet e domosdoshme. Prmimet e tyre janë të arsyeshme, dhe mbështetja e klientit është e jashtëzakonshme.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Certifikatë falas SSL për të siguruar domenin tuaj
 • 2 kuti postare falas me 3 GB ruajtje
 • Bllokim i regjistrit për fushat .ch dhe .li
 • Mbi 700 shtesa të emrit të domain
 • Një katalog i plotë i zgjatjeve që mund të shkarkohet me çmimet e përfshira

Çmimeve

 • .emrat e domain-it fillojnë me 15,50 dollarë në vit
 • .emrat e domenit neto fillojnë nga 18,50 dollarë në vit
 • .emrat e domenit org fillojnë me 17.20 dollarë në vit

NameSilo

Faqja kryesore e emraveSilo

Edhe pse e re në lojë, NameSilo arriti të shpejt të bëhet konkurrues duke ofruar shërbime me cilësi të lartë me çmime shumë të përballueshme. NameSilo është një nga regjistruesit me rritje më të shpejtë me një ofertë të madhe të emrave të lirë të domain. Kompania ofron mjete të bazuara në teknologji të përparuara për të drejtuar menaxhimin e domenit tuaj. Ju gjithashtu mund të regjistroheni për t’u bërë një shitës zyrtar i emrave të domain përmes platformës. Ju mund të gjeni fushën e përsosur për veten tuaj në tregun e emrit të domain-it të NameSilo. Këtu, mund të shfletoni nëpër domene të skaduara, ose të merrni pjesë në një prej ankandeve të shumë emrave të domain-ve.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Transferimi i emrit të domenit
 • Shërbimi WHOIS
 • Certifikatat SSL
 • Intimitet falas i domain
 • Emri i domain domain Emri Silo

Çmimeve

 • .emrat e domain-ve fillojnë me 8,99 dollarë në vit
 • .emrat e domain-ve fillojnë me 11,79 dollarë në vit
 • .emrat e domain-ve fillojnë me 10,79 dollarë në vit

Shënim: Ju mund të merrni zbritje të mëdha kur bëni urdhra për regjistrimin e pjesës më të madhe të emrit të domain

Regjistrohu emrin e domain me NameSilo >>

IONOS

Faqja fillestare e IONOS

IONOS është një pionier në biznesin e regjistrimit të domain. Fillimisht, ajo u themelua me emrin 1 & 1 në 1988. IONOS është në pronësi të një kompanie gjermane të shërbimeve të internetit, Internet United. Nuk ka shumë për të thënë kur ju keni një regjistrues domeni me një reputacion më të gjatë se 30 vjet. Ajo vjen me të gjitha tiparet që ju nevojiten për të blerë fusha. Uebsajti është i lehtë për t’u përdorur, siç është paneli i kontrollit të serverit. Megjithatë, ekziston një gjë. Shërbimet IONOS nuk janë të disponueshme në të gjithë botën. Për momentin, mund ta përdorni nëse jeni në një nga vendet e mëposhtme: SH.B.A., Kanada, Meksikë, Gjermani, Itali, Austri, Spanjë, Francë, Poloni dhe Britani e Madhe.

Karakteristikat kryesore

 • Transferimi i domenit
 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Roja i domenit
 • Bllokimi i domenit
 • Mbështetje 24/7 e klientit

Çmimeve

 • .domenet com, .org, .net, .biz fillojnë me 1 $ në vit por ato shkojnë deri në 15 dhe 20 dollarë respektivisht për vitin e dytë
 • .domenet e dyqaneve fillojnë me 5 dollarë në vit por shkojnë deri në 50 dollarë për vitin e dytë
 • .domenet e blogut fillojnë me 6 dollarë në vit por shkojnë deri në 40 dollarë për vitin e dytë
 • .domenet e aplikacioneve fillojnë me 12 dollarë në vit, por shkojnë deri në 25 dollarë për vitin e dytë

Domainet e Google

Faqja kryesore e Google Domains

Google vendosi të shfrytëzojë pozicionin e saj në botën e IT dhe të tërheq klientë që preferojnë kompani të famshme dhe të besueshme mbi gjithçka tjetër. Për t’i ndihmuar individët dhe bizneset të regjistrojnë fushat me lehtësi, Google hapi Google Domains. Domains Google është shumë e thjeshtë për t’u mësuar. Ajo ofron një ndërfaqe të pastër përdoruesi, një politikë çmimi transparente dhe një nga karakteristikat më të mira të kërkimit të domain. Nuk ka zbritje, marrëveshje speciale dhe shitje të vazhdueshme. Google bëri një punë të përsosur për të bërë blerjen e domain sa më të thjeshtë që të jetë e mundur. Ndërsa fushat janë renditur në një mënyrë informuese, zbuluam se nuk do të mund të regjistrosh disa prej domeneve me Domain Google. Nga ana tjetër, këto fusha janë të disponueshme në të gjithë regjistruesit e tjerë, përfshirë .tv dhe .mobi. Nga ana tjetër, është regjistri i vetëm në listën tonë që ofron çmime të standardizuara për numra të tërë.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i domenit
 • Transferimi i domenit
 • Mbrojtja e intimitetit
 • Mbështetje 24/7 e klientit
 • Raportet e domenit

Çmimeve

 • .domenet com, .net, .us, .dev dhe .org fillojnë me 12 dollarë në vit
 • .domenet e aplikacioneve fillojnë me 14 dollarë në vit
 • .domenet e mia fillojnë me 20 dollarë në vit
 • .domenet e teknologjisë fillojnë me 40 dollarë në vit
 • .domenet e dyqaneve fillojnë nga 50 dollarë në vit

Si të zgjidhni regjistruesin e duhur të domenit

Para se të blini një domain, duhet të zgjidhni regjistruesin e duhur të domain për ju. Me kaq shumë faktorë në lojë, mund të duket se është një detyrë e pamundur.

Quiteshtë krejt e kundërta. Sapo të dini se çfarë të bëni, ju mund të skafoni përmes ofertave dhe të jeni në gjendje të identifikoni shpejt regjistruesin e duhur të domain për nevojat tuaja si një individ ose një pronar biznesi.

Zgjatja e emrave të domenit

Shumë kohë janë ditët kur .com luajti rolin më të rëndësishëm në SEO. Zgjatjet unike të emrit të domain mund të ju ndihmojnë të dalloni veten nga konkurrenca. Ai gjithashtu mund ta bëjë më të lehtë për klientët dhe klientët ta kujtojnë atë. Nëse jeni duke kërkuar për diçka unike që shkon mirë me emrin tuaj të markës ose blogut, ngushtoni opsionet tuaja për regjistruesit që ofrojnë një shumëllojshmëri të zgjerimeve të emrit të domain.

Regjistrimi i domain-it kundrejt çmimit të rinovimit

Shumë regjistrues të emrave të domain u thonë klientëve të blejnë emrat e domain duke renditur domainet e lirë. Por, shumë shpesh, kjo ndodh të jetë çmimi për regjistrimin e një domeni. Pasi të keni rinovuar atë, do të keni shumë të ngjarë të paguani dy herë më shumë sesa investimi juaj fillestar.

Para se të zgjidhni regjistruesin më të mirë të domenit, kontrolloni çmimin e regjistrimit dhe rinovimit. Gjithashtu, nëse jeni duke transferuar domenin nga një regjistrues tjetër, kontrolloni çmimin e transferimit të domain.

Shërbime me pako

Për të bërë zhurmën më të madhe për kokën tuaj, shikoni për regjistruesit që ofrojnë shërbime me pako. Disa regjistrues do të paguajnë për këto shërbime të tilla si mbrojtja, intimiteti, kriptimi SSL, dhe kërkimi WHOIS. Të tjerët u ofrojnë atyre falas për sa kohë që ju qëndroni besnikë dhe vazhdoni të ripërtërini regjistrimin e emrit të domain-it me ta.

Nëse dëshironi të kurseni disa para në afat të gjatë, duhet të merrni parasysh regjistruesit me shërbime të paketuara.

Regjistrimi i domenit dhe mbajtja në internet

Një shumicë e regjistruesve të domain-ve në listën tonë ofrojnë një pritje në internet në internet. Disa njerëz e shohin të përshtatshëm të përdorin shërbimet e mbajtjes në internet të një kompanie dhe shërbimet e regjistrimit të emrit të domain. E bën më të lehtë menaxhimin.

Kjo është një rrugë me dy drejtime, sidoqoftë. Kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet gjithashtu ofrojnë shërbime të regjistrimit të emrit të domain. Web hosting dhe regjistrimi i domain janë të dyja aq të rëndësishme. Për shembull, Bluehost, ofruesi ynë i rekomanduar i hostimit, do t’ju japë një emër domain falas për vitin e parë nëse regjistroheni në paketën e tyre të pritjes.

Tarifat e fshehura

Fatkeqësisht, regjistruesit e emrave të domain luajnë lojën “e shtypur të vogël” si shumë firma të tjera që ofrojnë shërbime informatike. Kurdoherë që blini diçka në internet, ju këshillojmë të tregoni kujdes. Gjithmonë shikoni në printimin e imët përpara se të merrni vendimin përfundimtar.

Mbështetja e klientit

Mbështetja e klientit është gjithashtu një faktor i rëndësishëm kur zgjidhni regjistruesin e duhur për ju. Në situata kritike, do t’ju duhet ndihmë, dhe nëse nuk është në dispozicion 24/7 ose ju duhet të zgjidhni çështjet përmes postës elektronike, do të keni një kohë të vështirë. Gjithmonë është më mirë të shkoni me një regjistrues që ofron mbështetje shumë-kanale 24/7 të klientit.

Më e mira nga më të mirat

Shtë plotësisht e kuptueshme nëse nuk mund të mërziteni me ofertat e regjistruesve të emrave të domain-ve me referencë të kryqëzuar. Ju duhet të merrni një vendim të informuar sa më shpejt të jetë e mundur. Mirë, këtu janë më të mirat e kompanive më të mira për emrin e domain të listuara në disa kategori që mund të pasqyrojnë nevojat tuaja unike.

Regjistruesit më të mirë të lirë të domenit

Regjistruesit e mëposhtëm ofrojnë shërbimet e tyre me çmime të përballueshme. Ne u siguruam që nuk ka tregti. Mund të blini emra domenesh nga ndonjë prej kompanive të mëposhtme për një pjesë të çmimit dhe të merrni akoma një shërbim të ngjashëm me premium

Namecheap

Namecheap është një regjistrues i njohur i emrave të domain-ve me 20 vjet përvojë prapa tij dhe mbi 5 milion fusha nën menaxhimin e tij. Mimet janë shumë të përballueshme. Për shembull, regjistrimi i domeneve .com do t’ju kushtojë $ 8,88, dhe rinovimi është 12.58 dollarë. Regjistrimi i domeneve .org kushton 12,98 dollarë, ndërsa rinovimi është 14.98 dollarë. Ju gjithashtu do të keni qasje në seritë e Agjentit 88, të cilat janë një pazar. Kostoja e domenit është vetëm 0,48 dollarë.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domainit
 • WhoisGuard falas
 • Rinovimi automatik është fikur si parazgjedhje
 • Mbështetje për klientët me një bisedë live

NameSilo

NameSilo është një tjetër regjistrues i shkëlqyeshëm i emrave të domain kur bëhet fjalë për gjetjen dhe blerjen e domeneve me çmime të ulëta. Kompania ka qenë rreth e rrotull për mjaft kohë tani dhe menaxhon 3 milion fusha. Politika e çmimeve të NameSilo është përshtatur për buxhete edhe të kufizuara. Regjistrimi .com, .net, dhe .org do t’ju kushtojë përkatësisht $ 8,99, 11,79 dollarë dhe 10,79 dollarë. Sidoqoftë, nëse bëni porosi me shumicë, merrni zbritje të mëdha.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrave të domain shumëfunksional (një numër i madh i filtrave)
 • Kërkim për emrin e domain
 • Tregu i emrit të domainit (domenet dhe ankandet e skaduara)
 • Mbi 10 mënyra të mbështetura pagese, përfshirë cryptocurrency

Regjistruesit më të mirë të domain me më shumë TLD

Nëse jeni të interesuar të investoni vetëm në një fushë TLD, nuk do të duhet të endeni. Këto dy janë regjistruesit më të mirë të domenit që do t’ju ofrojnë qasje në TLD-të më të disponueshme në treg.

GoDaddy

GoDaddy është lider në fushën e shitjeve të emrave të domain. Kjo kompani aktualisht administron mbi 75 milion fusha. Më e rëndësishmja, ajo siguron qasje në TLD me çmime të arsyeshme, të paktën kur bëhet fjalë për tarifën e regjistrimit. Sidoqoftë, ju mund ta përdorni këtë për të marrë duart tuaja në një TLD që dëshironi dhe transferimin e tij në një regjistrues tjetër për të kursyer para në afat të gjatë dhe për të shmangur pagimin e tarifave të larta për rinovimin e GoDaddy.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Prodhuesi i emrit të domenit
 • Kërkimi me shumicë i domenit
 • Broker domain (merrni një domain që dëshironi, edhe nëse është marrë)

Namecheap

Përveç ofrimit të një shumëllojshmëri të zgjerimeve të emrave të domain me çmime të ulëta, Namecheap është gjithashtu një opsion i mirë kur bëhet fjalë për TLD. Shtë një nga regjistruesit me rritje më të shpejtë dhe ka një ofertë të shkëlqyeshme të TLD-ve. Padyshim që ia vlen të godisni kërkimin e tyre për të gjetur TDL që dëshironi për blogun ose biznesin tuaj.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • WhoisGuard falas
 • Rinovimi automatik është fikur si parazgjedhje
 • Mbështetje për klientët me biseda live

Regjistruesit më të mirë të domenit me shërbim pritës

A doni të shmangni sherrin e të pasurit një kompani për web hosting dhe një tjetër për regjistrimin e emrit të domain? Nuk ka problem Dy në vijim janë regjistruesit më të mirë që kanë një shërbim pritës, gjithashtu, për lehtësinë tuaj.

Bluehost

Bluehost është në pronësi të një prej ndërmarrjeve më të mëdha pritëse në planet. Ajo gjithashtu ofron shërbime të regjistrimit të domain. Bluehost ofron shërbime pritëse për mbi 2 milion faqe interneti. Kompania është një ofrues i rekomanduar pritës nga WordPress.org.

Karakteristikat kryesore

 • Shërbime të hostimit të përbashkëta, WordPress, VPS, të përkushtuara dhe shitës
 • 24/7 mbështetje live chat, qendra e ndihmës së vetë-shërbimit (bazë njohurive), mbështetje telefonike
 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Menaxhim i thjeshtë i domenit
 • Bllokimi i domenit
 • Rinovimi automatik i domenit

Name.com

Name.com menaxhon mbi 300,000 domene. Si pjesë e një konglomerati të regjistrave të domain, Side Right, kompania prezantoi shërbime të mbajtjes së uebit për klientët e saj të rinj. Nëse zgjidhni Name.com për mbajtjen në internet, do të merrni një domain falas si një bonus.

Karakteristikat kryesore

 • Kërkimi i emrit të domenit
 • Certifikatë falas SSL
 • Konfigurimi i menjëhershëm
 • WordPress dhe shumë plane të tjera pritëse

FAQs

Isfarë është një emër domain?

çfarë është fusha

Një emër domaini është se si faqja juaj e internetit do të njihet në internet, pavarësisht se çfarë lloji të faqes në internet do të keni. Isshtë adresa unike e faqes tuaj në internet dhe do të jetë e juaja për sa kohë që vazhdoni të paguani tarifën vjetore. Konsumatorët që e njohin fushën tuaj të referuar teknikisht si URL, thjesht mund ta shkruajnë atë në shiritin e adresave të shfletuesit të tyre, dhe të merren atje.

Një domen është më shumë se një adresë. Blogshtë blogu juaj, biznesi juaj dhe identiteti juaj në internet. Kjo është arsyeja pse emri juaj i domain duhet të jetë ju. Bëni atë të njohur, lehtë për t’u mbajtur mend dhe një përfaqësim krenar për ju dhe markën tuaj.

Cili është ndryshimi midis TLD dhe SLD?

Shumë njerëz mendojnë se fushat e nivelit të lartë (TLD) janë më të mirë se fushat e nivelit të dytë (SLD) për sa i përket cilësisë. Këto janë vetëm termat e përdorur për pjesët e ndryshme të emrit të domain. TLD është ajo që vjen pas “.”, Dhe SLD është ajo që vjen përpara tij.

Për shembull, në firstsiteguide.com, “.com” është një TLD, dhe “firstsiteguide” është një SLD. Së bashku, TLD dhe SLD bëjnë një emër domain.

Cilat janë fushat përshkruese të nivelit të lartë?

circle03

Emrat përshkrues të nivelit të lartë të domain (dTLD) kohët e fundit kanë bërë një paraqitje në tregun e regjistrit të domain dhe po rriten në popullaritet. Këto emra domain janë më përshkrues sesa gTLD-të origjinale dhe mund të shtojnë besueshmëri ose dallim për biznesin tuaj.

Shembuj të dTLD-ve përfshijnë: .guru, .adult, .bike dhe .ninja.

Sa kushtojnë emrat e domain?

Mimet për emrat e domain ndryshojnë midis regjistruesve të ndryshëm dhe ndërmarrjeve pritëse. Kostoja normale është në rangun prej 8 deri 15 $ në vit për domenin .com. GTLD të tjera të tilla si .net ose .org mund të jenë më pak të kushtueshme. DTLD-të e specializuara si .guru, mund të shkojnë deri në 100 dollarë në vit.

Regjistruesit mund të ofrojnë gjithashtu oferta speciale të përdorura për të bërë një blerje fillestare, në mënyrë që të paguani një tarifë të ulët të hyrjes, por tarifohen çmimi i rregullt në muajt pasues.

Shënim: Nëse një promovim krenohet me regjistrimin e domain 1 $ për muajin e parë, ka të ngjarë t’ju paguajë 14,99 $ nëmbëdhjetë muajt e ardhshëm. Thjesht ki kujdes që pas muajit të parë apo vitit të parë, çmimi normal do të hyjë në fuqi.

Miti i domenit FALAS

domen i lire

Ndonjëherë do të shihni një kompani pritëse ose regjistrues që ofron emra domenesh «FALAS». Oferta më e zakonshme për një emër domain falas është se do të jetë falas për vitin e parë kur blini një plan pritjeje. Kjo është mirë për aq kohë sa ju e kuptoni se do të paguani për emrin e domain pasi të mbarojë viti i parë.

Kompanitë e tjera mund t’ju japin domain falas për sa kohë që ju organizoni faqen tuaj me ta. Kjo është gjithashtu e mirë, por kuptoni se kostoja e emrit të domain është bundled në koston e shërbimeve që ata ofrojnë.

Emri i domenit për email me porosi

Një tjetër praktikë mjaft e zakonshme është regjistrimi i një emri domaini në mënyrë që të krijoni një adresë të postës elektronike.

circle07

Nëse keni një emër domain-i shumë të gjatë, siç janë: “ThisIsALongDomainName.com”.
Ju mund të dëshironi të regjistroheni një emër domain të shkurtuar për të përdorur posaçërisht për email. Duke përdorur shembullin tonë, mund të përdoret “tialdn.com”, ku emri i domain për email është akronim i emrit të domain kryesor. Në këtë mënyrë “[email protected]” është shumë më e lehtë për tu dhënë dhe përdorur.

Emrat e domain-ve të regjistruar për këtë lloj përdorimi duhet të tregohen tek një host për të përdorur serverët e tyre të postës elektronike. Disa regjistrues ofrojnë këtë shërbim, por në raste të tjera, kjo kërkon një llogari normale të pritjes, edhe nëse llogaria nuk është përdorur për të strehuar një faqe në internet.

Emri i domenit për të filluar një faqe në internet (shpesh domain falas me pritje)

Deri më tani, arsyeja më e zakonshme për të regjistruar një emër domain është fillimi i një faqe në internet ose blog. Regjistrimi i një emri specifik në një faqe në internet është thelbësore nëse doni të krijoni një prani në internet.

Normalisht, kur regjistrohesh për host, procesi i regjistrimit të domain do të përfshihet.
Në disa raste, megjithatë, do të kërkohet një tarifë shtesë për regjistrimin e domain. Por qëllimi juaj është që të lidhni një emër në faqen e internetit që do të vendoset në atë llogari pritës.

Ofruesi ynë i rekomanduar i pritjes, Bluehost, po ofron një ofertë të veçantë për vizitorët tanë që përfshin një emër domain falas. Do të merrni një emër domain falas kur regjistroheni për të krijuar një blog të WordPress me ta dhe ata ofrojnë një garanci për kthimin e parave 30-ditore.

A mund të blej më shumë se një domen?

domain për shitje

Mund të blini sa më shumë fusha që dëshironi. Nuk ka kufizime kur bëhet fjalë për blerjet në domen. Për shumë njerëz, është një profesion parësor. Ata blejnë emra domenesh me shumicë dhe përpiqen t’i rishitin ato për të fituar një fitim.

A mund të blej një domen të zotëruar më parë?

Nëse një domen nuk rinovohet në një regjistrues, domeni bëhet i disponueshëm për blerje. Mund të blini një domen të zotëruar më parë; megjithatë, ju nuk duhet të nxitoni për të marrë këtë vendim pa hulumtuar më parë fushën në fjalë. Kontrolloni se kush e ka në pronësi, shikoni në historinë e domenit dhe sigurohuni që ai të mos vijë me një reputacion të keq.

Gjithashtu, emri juaj i synuar i domain mund të rezervohet, por i disponueshëm përmes një ankandi, siç është Ankandi Godaddy, Sedo, ose NameJet. Ju do të duhet të gjeni emrin e dëshiruar dhe të monitoroni ankandin për të siguruar që të merrni çmimin më të mirë dhe të mundni çdo ofertues konkurrues.

Si të blini një domen për jetën?

“Bleni një domain” është një frazë e përdorur zakonisht, por duke folur semantikisht, nuk është një e vërtetë. Nëse blini diçka, e zotëroni atë, apo jo? Epo, nuk mund të zotëroni një domain. Ajo që ju jeni duke bërë është duke e marrë me qira atë. Procesi i rinovimit është që ju paguani një qira një vjeçare paraprakisht. Për t’iu përgjigjur pyetjes, jo, nuk mund të blini një emër domain për jetë, por mund ta mbani atë derisa të vendosni të mos e rinovoni atë.

Si të transferoni një emër domain?

domeni personal

Megjithëse blini një emër domaini përmes një regjistrari specifik, nuk ju kërkohet të mbani emrin e domain tuaj me ta. Ju mund të ndryshoni regjistruesit kur të dëshironi, përveçse gjatë një periudhe 60-ditore pas regjistrimit fillestar ose transferimit të fundit. Kjo është e mandatuar nga Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN) dhe jo thjesht një kërkesë e regjistruesit tuaj të zgjedhur. Kur të jeni gati për të ndërruar regjistruesit, do të duhet të ndiqni procedurën për transferimin e domenit nga regjistruesi ekzistues në atë të ri tuaj.

Së pari, duhet të kontaktoni regjistruesin ekzistues dhe të merrni një çelës transferimi. Regjistruesi aktual do të mundësojë që emri i domain-it të lëshohet. Tjetra, siguroni regjistruesin tuaj të zgjedhur rishtazi transferimin që ju është dhënë. Ata e përdorin atë si autorizim me regjistruesin e vjetër për të lejuar transferimin.

Të dy regjistruesit lehtësojnë transferimin e pronësisë. Transferimet e domenit më së shumti ndodhin brenda pak ditësh.

Shënim: Një paralajmërim për procesin është që asnjë regjistrues nuk do të ndryshojë regjistrimet DNS të domainit tuaj ose serverët e emrave. Nëse duhet të bëni ndonjë ndryshim, do t’ju duhet t’i ndryshoni ato ose përpara transferimit me regjistruesin tuaj të vjetër ose të prisni derisa transferimi të përfundojë dhe pastaj t’i ndryshoni ato në regjistruesin e ri..

A duhet ta blej privatësinë e domainit?

Domaindo domen i vetëm ka një KUSH ESHTE renditur. Dokush mund të shohë dhe të kërkojë renditjen e të gjitha fushave të regjistruara, do të thotë se kushdo mund të shohë të dhënat tuaja personale (emrin, numrin e telefonit, postën elektronike dhe adresën).

Privatësia e domenit, ose WHOIS mbrojtja e privatësisë pasi regjistruesit i referohen asaj, siguron që të dhënat tuaja private nuk janë të disponueshme për publikun. Kjo është arsyeja pse ne duhet t’ju këshillojmë të blini intimitetin e domain.

përfundim

Tani që keni pasur mundësinë të hidhni një vështrim më të afërt në regjistruesit më të njohur të emrave të domain dhe tiparet që ata ofrojnë, mund të merrni një vendim të informuar.

Regjistrimi i emrit të domain nuk është diçka që duhet të nxitoni. Merrni kohën tuaj dhe shqyrtoni nga afër të gjitha opsionet që keni në treg. Nëse dëshironi të merrni shkurtore, kthehuni te seksioni “Më i miri nga më i miri” dhe konsideroni regjistrin më të mirë të domenit që vendosëm në kategoritë e rasteve të përdorimit..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map