Ofruesit më të mirë të CDN 2020

Shpejtësia e faqes në internet, ose nëse preferoni një term më teknik, shpejtësia e ngarkimit të faqeve në internet është një faktor i rëndësishëm SEO. Shtë gjithashtu përbërësi kryesor i përvojës së përdoruesit. Hapësira e vëmendjes dhe nivelet e durimit tek konsumatorët modernë të përmbajtjes në internet janë goxha të ulëta. Nëse faqja juaj e internetit nuk po ngarkon mjaft shpejt, rrezikoni të humbni atë trafik të çmuar. Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes mund të shpejtojë ndjeshëm një faqe në internet.


Ofruesit e CDN ofrojnë shërbime të afta për të përshpejtuar çdo uebsajt, pavarësisht vendndodhjes së serverit në të cilin është pritur. CDN më e mirë përdor arkëtimin e skedarëve dhe i bën ato në serverët në të gjithë botën. Vizitorët e faqes në internet nuk duhet të shkarkojnë përmbajtjen nga serverët në të gjithë planetin. Në vend të kësaj, ata marrin përmbajtjen nga serveri më i afërt.

3 ofruesit më të mirë të CDN – maj 2020

REKOMANDUAR
Logoja e KeyCDNKeyCDN ka paketat më të përballueshme me SSL falas.vizitë
KeyCDN
logo stackpathStackPath është ofruesi i shkëlqyer i CDN për fillestarët.vizitë
StackPath
logofastly është një platformë shumë e konfigurueshme.vizitë
fastly

Ndërsa ky proces duket i thjeshtë, është krejt e kundërta. Kjo është arsyeja pse ne kemi ofruesit më të mirë të CDN, mediokër dhe të këqij. Zgjedhja më e mirë mund të jetë e ndërlikuar sepse ka qindra ofrues të shërbimeve CDN atje. Sidoqoftë, unë mund t’ju ndihmoj të ngushtoni studimet tuaja. Këtu janë 15 shërbimet më të preferuara të CDN.

15 shërbimet më të preferuara CDN

Imazhi anësor

Nëse jeni duke drejtuar një uebfaqe të fuqishme të e-commerce ose një uebfaqe të thjeshtë të portofolit të biznesit, ofruesit më të mirë të mëposhtëm të CDN do t’ju ndihmojnë të rritni shpejtësinë e faqes tuaj..

1. KeyCDN – paketat më të përballueshme me SSL falas
2. CDN77 – SSL falas dhe çuditërisht e lehtë për t’u përdorur
3. CacheFly – rrjeti më i shpejtë i CDN
4. StackPath – e shkëlqyeshme për fillestarët
5. Cloudflare – planet më të mira falas në kamare CDN
6. Google Cloud CDN – CDN jashtëzakonisht e fuqishme
7. Amazon CloudFront – CDN mjaft i personalizueshëm
8. Shpejt – platformë shumë e konfigurueshme
9. Meta CDN – një sinergji e tre rrjeteve
10. Akamai – opsioni më i mirë për ekspertë të kursyer të teknologjisë
11. Leaseweb CDN – CDN më e mirë për përdoruesit e biznesit
12. CDNsun – një CDN e fuqishme për korporatat e mëdha
13. Bunny CDN – CDN e pasur me tipare me kosto efektive
14. Qendër e vëmendjes – CDN e shkëlqyeshme dhe e ekuilibruar
15. Imperva – CDN e përballueshme me memorje inteligjente
KeyCDN

Faqja kryesore e KeyCDN

Nëse jeni duke kërkuar për një CDN buxhetore me një rrjet të besueshëm dhe të përhapur mirë, mos kërkoni më, KeyCDN duhet të jetë opsioni juaj i duhur. Planet e çmimeve të përballueshme nuk janë arsyeja e vetme që shihni KeyCDN në listën time. Alsoshtë gjithashtu miqësore për përdoruesit. Ajo vjen me një pult intuitiv dhe të dizajnuar mirë. Edhe përdoruesit me një sfond teknik të kufizuar mund ta vendosin dhe ta përdorin atë.

Ofruesi gjithashtu ofron pak mundësi për përdoruesit e përparuar. Për shembull, ju keni autonominë për të vendosur që serveri CDN të përdorë si burim azhurnimesh për të lehtësuar ngarkesën e serverit tuaj. Përdoruesit gjithashtu mund të vendosin robots.txt me porosi dhe të manipulojnë cookies me shirita dhe cache.

Karakteristikat kryesore

 • Mbështetje për HTTP / 2 dhe IPv6
 • Kontrolli i kokës dhe alias i zonës
 • Kompresimi GZip
 • Përpunimi i figurës
 • Raporte në kohë reale
 • Protokollet shtesë të sigurisë

Çmimeve

 • Paguajeni për atë që përdorni modelin – përdoruesit mund të hyjnë në brezin e tyre mujor të daljes për të llogaritur kostot e tyre në internet
Vizitoni KeyCDN për informacion shtesë >>

CDN77

Faqja fillestare e CDN77

CDN77 është shumë i ngjashëm me KeyCDN për sa i përket lehtësisë së përdorimit, përballueshmërisë dhe numrit të karakteristikave. CDN77 ka qenë në treg për një kohë të gjatë. Rrjeti i tij përfshin 30 qendra të të dhënave të vendosura në të gjithë botën. Shumica e tyre janë në SH.B.A. dhe Evropë, duke e bërë këtë ofrues më të përqendruar në Kombet e Perëndimit. Edhe pse është i lehtë për t’u përdorur, CDN77 ka disa klientele shumë mbresëlënëse, përfshirë Agjencinë Evropiane të Hapësirës.

Paneli i CDN77 është miqësor për fillestarët ndërsa ende strehon disa cilësime të përparuara për përdoruesit më shumë teknikë. Ofruesi ofron vlera të mira për para dhe hedh në një Encrypt SSL falas Le të Encrypt në çdo kontratë.

Karakteristikat kryesore

 • Brotli dhe GZip mbështesin
 • TLS 1.3 me O-RTT
 • Mbështetje për HTTP / 2
 • Mbështetje për integrimin e CMS
 • Zgjidhjet e shtresave të sigurisë duke filluar nga mbrojtja DDoS e deri te mbrojtja e Hotlink
 • API
 • Menaxhimi i rregullave të cache

Çmimeve

 • 6 TB – fillon me 199 dollarë në muaj
 • 25 TB – fillon me 385 dollarë në muaj
 • 50 TB – fillon me 580 dollarë në muaj
 • 100 TB – fillon me 990 dollarë në muaj
 • 150 TB – fillon me 1.390 dollarë në muaj

CacheFly

Faqja kryesore e CacheFly

CacheFly CDN është një nga ofruesit më të shpejtë të CDN në treg. Por kjo nuk është arsyeja e vetme pse
Unë e shtova atë në listën më të mirë CDN. Shtë gjithashtu pioneri në adoptimin dhe përdorimin e arkitekturës TCP, duke e lejuar atë të caktojë adresa të vetme IP në faqet e internetit në një shkallë globale.

Ndërsa rrjeti CacheFly nuk është aq i madh sa ai i Akamai, ai është i optimizuar për shpejtësi ultra të shpejtë dhe siguri të përmirësuar. Ky ofrues ka rezultuar efikas në shërbimin e uebfaqeve nga niches të ndryshme duke filluar nga podcast dhe shpërndarje të rregullt të përmbajtjes deri tek aplikacionet me avantazhe inteligjente dhe transmetimi i videos HD.

Karakteristikat kryesore

 • Rrjeti i optimizuar i serverëve me pika të pranisë në të gjithë globin
 • Arkitektura TCP e çuditshme
 • Mbështetje HTTP / 2
 • Siguria e zgjeruar
 • Raportimi në kohë reale

Çmimeve

 • Biznesi i Vogël – fillon me 295 dollarë në muaj (nëse parapagoni një vit ju merrni 2 muaj falas)
 • Ndërmarrja – fillon me 600 dollarë në muaj
 • Aplikacioni Smart Edge – fillon me 2,000 dollarë në muaj
 • Planet e Vëllimit të Lartë – do të duhet të kontaktoni shërbimin e klientit për të marrë një vlerësim personal

StackPath

Faqja kryesore e StackPath

StackPath është një operacion relativisht i vogël. Sidoqoftë, për shkak të besueshmërisë, sigurisë së ngushtë, lehtësisë së përdorimit dhe përqendrimit në tregjet e Amerikës së Veriut dhe Evropës, ajo e bëri atë në listën time. StackPath ka vetëm 32 pikë prani – 14 në Amerikën e Veriut, 9 në Evropë, 5 në Azi, 2 në Australi dhe 2 në Amerikën e Jugut. Pulti është i thjeshtë dhe intuitiv, në mënyrë që përdoruesit më pak përvojë ta përdorin atë pa probleme.

Performanca është e qëndrueshme në të gjithë serverat e Amerikës së Veriut dhe Evropës. Sidoqoftë, prodhimi i pikave të tjera të pranisë është disi më i keq. StackPath mban sigurinë më të lartë. Ajo vjen me mbrojtje DDoS, firewall dhe Edge Rules për t’ju ndihmuar të rregulloni shërbimin në të gjitha fazat e kërkesës së CDN.

Karakteristikat kryesore

 • Një rrjet relativisht i vogël i serverëve me fokus në vendet perëndimore
 • Rregullime inteligjente të ruajtjes dhe rregullave të caching të personalizueshme
 • Pastrim i menjëhershëm në të gjithë botën
 • Analizë në kohë reale
 • Kompresimi GZip
 • Mbështetje HTTP / 2 dhe WebSocket

Çmimeve

 • Dorëzimi Edge 20 – fillon me 20 dollarë në muaj
 • Dorëzimi Edge 200 – fillon me 200 dollarë në muaj
 • Dorëzimi Edge 2000 – fillon me 2,000 dollarë në muaj

Shënim: “Dorëzimi Edge” janë shërbime me pako. Nëse dëshironi të përdorni vetëm shërbime CDN, çmimi fillon me 10 dollarë në muaj.

CloudFlare

Faqja kryesore e Cloudflare

Cloudflare është një nga kompanitë kryesore CDN me qendër në SHBA. Taktika për të mundësuar lehtësinë e përdorimit, por gjithashtu ofron mundësi të përparuara të personalizimit, funksionon në favor të Cloudflare. Përdoruesit pa sfond teknik mund të konfigurojnë Cloudflare dhe të fillojnë ta përdorin atë pa pasur nevojë të shkruajnë një linjë të vetme të kodit. Shtë aq e thjeshtë sa të azhurnoni serverat e emrave të DNS për të përdorur Cloudflare.

Sidoqoftë, nëse vendosni të hidhni një sy nën qendër, do të mahniteni. Ju mund të ndizni filtrat e botëve, të parandaloni spam-in e përmbajtjes, të përfitoni nga zgjidhjet e shtresave të sigurisë dhe madje të zbutni goditjen e sulmeve DDoS. ’Farë është për t’u habitur është që Cloudflare jep një plan falas pa kufizime në gjerësi bande.

Karakteristikat kryesore

 • Qindra servera të vendosur në 200 qytete dhe në mbi 95 vende
 • API për përdoruesit e përparuar që duan të marrin nën kontroll të plotë veprimet e caching dhe pastrimit të përmbajtjes
 • Mbështetje për shpërndarjen statike dhe dinamike të përmbajtjes
 • Mbështetje për HTTP / 3
 • Rrugë inteligjente e trafikut
 • Mbështetje për skedarët video CMAF, HLS, MPEG-DASH

Çmimeve

 • Falas – përfshin shërbimet e CDN, mbrojtjen e DDoS dhe mbështetjen e klientit në email
 • Pro – fillon me 20 dollarë në muaj
 • Biznesi – fillon me 200 dollarë në muaj
 • Ndërmarrja – do të duhet të kërkoni një vlerësim

Shënim: Cloudflare lejon përdoruesit të ndërtojnë paketat e tyre të shërbimit duke shtuar / hequr veçoritë.

Google Cloud CDN

Faqja kryesore e Google Cloud CDN

Nëse dikush ka shpërndarë pika të pranisë globalisht, atëherë është Google. Google Cloud CDN lejon praninë e kompanisë për të ofruar një nga CDN-të më të shpejta dhe më të optimizuara në treg. Google Cloud CDN rezultoi efikas dhe i besueshëm në shpërndarjen e përmbajtjes me video dhe në internet në të gjitha kontinentet.

Kompania arrin një lidhje të shkëlqyeshme duke shikuar cache të buzëve me pothuajse të gjithë ISP-në e përdoruesve të fundit. Cloud CDN gjithashtu cakton një adresë unike globale të vetme globale në faqen tuaj të internetit, duke ofruar performancë të qëndrueshme në të gjithë desktopin dhe pajisjet mobile. CDN e Google është e integruar me Google Cloud në mënyrë që përdoruesit të mund të përfitojnë nga raporte të fuqishme, monitorim në kohë reale dhe siguri në internet të klasës së industrisë.

Karakteristikat kryesore

 • Arkitektura anikastike
 • Mbështetje për arkitekturat hibride dhe multi-cloud
 • Mbështetje për HTTP / 2 dhe QUIC
 • Certifikata falas TLS (SSL)
 • Integruar me Google Cloud

Çmimeve

 • Google Cloud CDN përmban modelin e çmimeve “paguaj si shkon”. Ju do të tarifoheni për gjerësi bande, kërkesat HTTP / HTTPS, bandën e brezit të cache, dhe bandën e cache. Vizitoni faqen zyrtare të Google Cloud CDN për të parë detajet e çmimeve.

Amazon CloudFront

Faqja kryesore e Amazon CloudFront

Amazon CloudFront është një nga shërbimet që ofron Amazon përmes platformës së tij të Shërbimeve Ueb në Amazon. Shërbimi CDN i Amazon është i besueshëm dhe i shpejtë. Falë teknologjive më të larta dhe serverëve të vendosur strategjikë në të gjithë globin, Amazon është në gjendje të ofrojë shpejtësi të mira për përdoruesit fundorë.

Platforma mund të përdoret pa mashtruar rreth e rrotull me cilësimet. Sidoqoftë, për rezultate optimale, rekomandohet një konfigurim. Ekziston edhe mbështetje për kompresimin automatik të GZip dhe analitikë të thelluar. Mbani në mend se Amazon nuk ofron mbështetje të teknologjisë falas me shërbimet e saj.

Karakteristikat kryesore

 • Një rrjet global me 216 pikë u përhap në 42 vende
 • Siguri e shkëlqyeshme (AWS Shield, AWS Web Application Firewall, AmazonRoute 53, HTTPS, SSL / TLS)
 • Zhdëmtimi i origjinës ju lejon të shërbeni përmbajtje edhe kur origjina primare është jashtë linje
 • Mbështetje për protokollet HTTP dhe WebSocket
 • API me ekran të plotë

Çmimeve

 • Shkalla e Lirë – 12 muaj falas, 2 milion kërkesa HTTP ose HTTPS në muaj, 50 GB transferim i të dhënave
 • Sipas kërkesës – planet e çmimeve të rrobaqepësve të Amazonës për secilin klient

fastly

Faqja e shpejtë e faqes

Shpejt i përket kategorisë së rëndë të CDN-së. Shtë një platformë e fortë me shumë opsione konfigurimi. Cilësimet madje do t’ju mundësojnë të zgjidhni metodat e preferuara për ruajtjen e videove, të personalizoni kokat HTTP dhe më shumë. Pulti mund të ngatërrojë me lehtësi përdoruesit e rishtar, për këtë arsye rekomandohet shpejt CDN për njerëzit me teknikë..

Shpejt jep gjendjen e optimizmit të artit dhe shpejtësinë e shpejtë, kjo është arsyeja pse disa nga faqet e internetit më të mëdha e përdorin atë, përfshirë Reddit dhe Spotify. Duke marrë parasysh numrin e karakteristikave, çmimet dhe provën falas, është një nga ofruesit më të përballueshëm të CDN në treg.

Karakteristikat kryesore

 • Serverët me motorë të ngurtë të vendosur në mënyrë strategjike në mbi 40 qytete në të gjitha kontinentet
 • Qasja në API për optimizim më të mirë
 • Mbështetje për HTTP / 1.1, 2, 3, QUIC, TLS 1.0, 1.1, 1.2 dhe 1.3
 • Mbështetje e gjerë e klientit përfshirë bazën e njohurive dhe bisedën live

Çmimeve

 • Provë falas për trafik deri në 50 dollarë
 • Plani i çmimeve plotësisht i përshtatshëm – përdoruesit kanë qasje në një kalkulator të çmimeve në internet

MetaCDN

Faqja kryesore e MetaCDN

MetaCDN është një ofrues i shërbimit me bazë Australiane. Ajo shfrytëzon fuqinë e disa ofruesve më të mirë të CDN për të garantuar shpejtësinë e shpejtë të ngarkimit dhe për të minimizuar kohën e humbjes për klientët e saj. MetaCDN përdor shërbimet e Fastly, Amazon CloudFront dhe Verizon EdgeCast. Falë kësaj qasje, MetaCDN mbulon tërë globin duke rritur shanset që çdo përdorues të ketë një server aty pranë.

Kur bëhet fjalë për performancën, ky ofrues është një nga më të mirët. Serverat janë vendosur për të zgjedhur automatikisht serverin optimale për një përdorues. Për shembull, Shpejt jep shpejtësi rrufe për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar. Nëse një kërkesë faqe ka origjinë nga një adresë IP me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, MetaCDN do të shërbejë përmbajtje nga një prej serverëve në Mbretërinë e Bashkuar në rrjetin e Shpejtë.

Karakteristikat kryesore

 • Tre CDN-të kryesore të mbledhura nën një çati
 • Performanca e vazhdueshme për shkak të disa sistemeve rezervë të tepërt
 • Analizë dhe raporte të fuqishme
 • Garanci 100% e kohës

Çmimeve

 • Gjykim falas, nuk kërkohet kartë krediti
 • Themelore – fillon me 20 dollarë në muaj
 • Lite – fillon me 50 dollarë në muaj
 • Pro – fillon me 100 dollarë në muaj

Shënim: Planet e pajtimeve vjetore janë gjithashtu në dispozicion me 20% zbritje

Akamai

Faqja kryesore e Akamait

Akamai ka një rrjet mbresëlënës të serverëve. Shtë një nga kompanitë më të vjetra CDN në treg. Rrjeti i saj aktualisht përbëhet nga mbi 275,000 serverë të vendosur në mbi 130 vende. Ofruesi shërben deri në 30% të të gjithë trafikut të internetit. Karakteristikat e fuqishme, mbështetja e shkëlqyeshme e klientit dhe shumë cilësime të personalizimit e bëjnë këtë ofrues një zgjedhje të preferuar midis profesionistëve.

Pulti është intuitiv por kompleks. Ta themi thjesht, Akamai kujdeset për nevojat për të mësuar ekspertë të shkathët, kështu që ata kanë një ndërfaqe të fuqishme dhe shumë mundësi opsionesh. Shërbimet çiftëzohen me mbështetje të shkëlqyeshme të klientit në dispozicion gjatë gjithë orës.

Karakteristikat kryesore

 • Mbulim i madh i CDN
 • Siguria në re, përfshirë mbrojtjen e DDoS
 • Shërbim plotësisht i personalizueshëm CDN
 • Mbështetje e gjerë për video IP

Çmimeve

 • Akamai nuk ka një plan çmimesh të botuar në faqen zyrtare të internetit, kështu që do të duhet të kontaktoni drejtpërdrejt me ta për të marrë një kuotë

Leaseweb CDN

Faqja kryesore e Leaseweb CDN

Leaseweb CDN është më e përqendruar në biznes sesa përdoruesit individual. Kjo qasje reflektohet në planin e çmimeve të ofruesit dhe numrin e CDN dhe veçoritë e sigurisë në dispozicion. Edhe plani themelor vjen me një listë të gjerë të veçorive që e bëjnë këtë ofrues një burim të drejtpërdrejtë për zgjidhjen e biznesit për CDN. Console CDN është e dizajnuar mirë për të mundësuar menaxhimin dhe personalizimin e lehtë të CDN-së.

Leaseweb CDN vjen me shumë mundësi për tweaking CDN. Për shembull, madje jeni në gjendje të caktoni kohën për 404 përgjigje të caching ose të rregulloni kokën e kontrollit të cache. Meqenëse i përshtatet nevojave të biznesit, Leaseweb CDN ofron një provë falas 30-ditore.

Karakteristikat kryesore

 • Zgjidhni midis Multi-CDN ose CDN private
 • Siguria në internet e shkallës së ndërmarrjes
 • Opsione për personalizim të thellë
 • Kontroll i plotë i CDN, trafiku dhe caching

Çmimeve

 • Leaseweb CDN nuk ka një plan çmimesh në faqen zyrtare të internetit. Kontaktoni ata përmes chat live ose email për të marrë një vlerësim.

CDNsun

Faqja fillestare e CDNsun

CNDsun është një ofrues CDN me bazë çeke që ofron nevojat e njerëzve me një buxhet. CDNsun menaxhon një rrjet të vogël të qendrave të të dhënave. Aktualisht përfshin serverë në mbi 70 vende, duke përfshirë Amerikën e Veriut dhe Jugun, Evropën dhe Oqeaninë. Falë një rrjeti të optimizuar mirë, CDNsun është efikas në origjinë duke tërhequr dhe transmetuar live video si nga CDNsun ashtu dhe nga serverët tuaj.

Kompania gjithashtu siguron një porosi falas Encrypt SSL Le të Encrypt. Ndërfaqja e përdoruesit nuk është tepër komplekse. Ekzistojnë si parametra miqësorë dhe të avancuar. Ndër të tjera, ju mund të menaxhoni cookies, vargjet e pyetjeve, të vendosni protokollin tuaj të portit dhe origjinës, datën e skadimit dhe më shumë.

Karakteristikat kryesore

 • Rrjeti përbëhet nga 50 pika prezence në 50 lokacione në 5 kontinente
 • Mbështetje për HTTP / 2
 • Transmetimi i RTMP, Live dhe Live Event

Çmimeve

 • Modeli i çmimeve “Paguaj si shkon” – nuk ka angazhime mujore, konsumatorët paguajnë për GB të shpenzuar. Planet e çmimeve bazohen në minimumin e trafikut të shpenzuar në muaj. Vizitoni faqen zyrtare të internetit dhe përdorni kalkulatorin për të parë kostot e vlerësuara.

Lepur CDN

Faqja Bunny e CDN

Bunny CDN është një ofrues i shërbimit CDN me bazë në Slloveni. Shtë një operacion i vogël, por mbahet i ngushtë dhe i optimizuar për shpejtësi të madhe. Ofruesit specializohen në ofrimin e disa shërbimeve, përfshirë shpërndarjen e aplikacionit në internet, shpërndarjen e videove, ruajtjen e cloud dhe vendet e serverëve në të gjithë botën. Infrastruktura CDN Bunny aktualisht mbështet mbi 50,000 zona tërheqëse.

Ofruesi ofron një certifikatë falas SSL. Pulti është i lehtë për t’u përdorur, duke e bërë Bunny CDN një mundësi të shkëlqyeshme për përdoruesit e CDN për herë të parë. Ekzistojnë gjithashtu disa karakteristika të sigurisë. Përdoruesit gjithashtu mund të krijojnë dhe menaxhojnë zona të ndryshme tërheqjeje.

Karakteristikat kryesore

 • Rrjeti përbëhet nga 39 serverë të vendosur në gjashtë kontinente (shumica e serverëve janë në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Azi)
 • IP bllok dhe listë e zezë
 • Të drejtat e lejes së përdoruesit
 • Monitorimi dhe raportet në kohë reale
 • Mbështetje për shpërndarjen e videos
 • API i Query, optimizimi i figurës, CSS dhe minifikimi i JS

Çmimeve

 • Shkalla standarde (40 PoP) – Evropa dhe Amerika e Veriut 0.01 $ / GB, Azia dhe Oqeania 0.03 $ / GB, Amerika e Jugut 0.045 $ / GB, Afrika e Jugut 0.06 $ / GB
 • Shkalla e vëllimit (7 PoP) – 500TB e parë $ 0.005 / GB, Nga 500tb-1PB $ 0.004 / GB, Nga 1PB-2PB 0.003 $ / GB, Nga 2PB + 0.0025 $ / GB

Shënim: BunnyCDN ofron një kalkulator të çmimeve online për të vlerësuar faturën tuaj mujore të CDN.

dritë e fortë

Faqja kryesore e vëmendjes

Limelight është një operacion i vogël. Sidoqoftë, kompania CDN mbahet e ngushtë. Limelight premton shpejtësi të mëdha dhe 100% në kohë. Serverat e ofruesit janë shpërndarë në të gjithë botën për të siguruar qëndrueshmëri të ngarkesës. CDN jo vetëm që optimizohet për shpërndarjen e përmbajtjeve që gjenden zakonisht në faqet e internetit, por edhe skedarët dhe programet video dhe audio.

Me mençuri, Limelight është një mundësi e mirë. Më e rëndësishmja, vjen me një nga UI-të më të mirë në treg. Pastrimi inteligjent, shërbimi DNS dhe siguria e bëjnë Limelight një mundësi shumë të popullarizuar për përdoruesit e CDN-së të reja që duan zhurmën më të madhe për gjirin e tyre..

Karakteristikat kryesore

 • Rrjeti përbëhet nga 130 serverë të vendosur në mbi 45 qytete në të gjithë globin
 • Mbështetje HTTP./2
 • Performanca e optimizuar e ruajtjes
 • Qasja në API të Konfigurimit të Vendeve të Ulëta
 • Dorëzim i sigurt dhe i shpejtë i përgjigjeve të pyetjes
 • SmartPurge dhe një larmi opsionesh pastrimi

Çmimeve

 • Limelight CDN nuk ka një plan çmimesh në faqen zyrtare të internetit. Nëse jeni të interesuar të përdorni shërbimet e kompanisë mos ngurroni t’i kontaktoni drejtpërdrejt me ta.

Imperva

Faqja kryesore e Imperva

Kur një kompani e sigurisë së të dhënave dhe aplikacionit zhvillon një CDN, është logjike të kesh pritshmëri të mëdha. Imperva është një performancë e shkëlqyer CDN dhe e mençur për sigurinë. Shtë më i përshtatshëm për bizneset dhe ndërmarrjet sesa përdorimi personal.

UI pult dashuri Imperva është krijuar sipas standardeve të industrisë. Stërvitja nuk duhet të jetë e vështirë, por tiparet e avancuara duhet patjetër t’u lihen profesionistëve. Shumica e tipareve janë mbyllur pas planeve të paguara. Ekziston gjithashtu një plan falas që mund të përdorni për të provuar performancën e përgjithshme.

Karakteristikat kryesore

 • Rrjet i madh i ofrimit të përmbajtjes
 • Menaxhimi i cache dhe kontroll inteligjent i cache
 • Optimizimi i përmbajtjes dhe rrjetit
 • Mbështetje HTTP / 2 dhe IPv6
 • Mbrojtja e shisheve
 • Firewall, mbrojtje DDoS, 2FA

Çmimeve

 • Plan falas – pa mbështetje SSL, nuk ka memorje pastrimi, pa mbështetje teknike
 • Plani Pro – fillon me 59 dollarë në muaj
 • Plani i biznesit – fillon me 299 dollarë në muaj

Si të zgjidhni ofruesin e duhur CDN

Shikimi i listës më të mirë të CDN-ve mund t’ju ndihmojë të ngushtoni opsionet tuaja. Duhet të keni parasysh pse rrjeti më i mirë i ofrimit të përmbajtjes nuk është në të njëjtën kohë ofruesi i duhur i rrjetit të ofrimit të përmbajtjes për ju. Siç mund ta shihni, të gjithë ofruesit janë të ndryshëm. Ata kanë pika prezence në qytete, vende dhe kontinente të ndryshme, përdorin teknologji dhe arkitekturë të ndryshme dhe zbatojnë një larmi zgjidhjesh të sigurisë.

Ju gjithashtu duhet të merrni një vendim nëse shkoni me një CDN falas ose me një të paguar. Fundi është – zgjedhja e ofruesit të duhur nuk është e lehtë. Përveç njohjes së ofertës brenda dhe jashtë, duhet të dini se si të çiftoni veçoritë e CDN me biznesin tuaj të veçantë, uebfaqen dhe nevojat e vizitorëve. Këtu janë gjërat më të rëndësishme për të kontrolluar kur zgjidhni ofruesin e duhur CDN.

Vendndodhjet e pikave të pranisë

Ju i dini më së miri vizitorët tuaj. Përdorni analitikën e trafikut në uebfaqe për të zbuluar vendndodhjen e vizitorëve tuaj. Kompanitë e duhura CDN duhet të kenë PoP në ato vende ose të paktën afër.

Lidhshmëria e rrjetit

Lidhshmëria e rrjetit matet nga koha e reagimit të mirë, pa humbje të paketave dhe me vonesë të ulët. Ose përdorni një provë falas ose gërmoni pak më thellë përmes rishikimeve të klientëve për të mësuar në lidhje me profilin e lidhjes së rrjetit të ofruesit të CDN.

Prisni herë vs herë përgjigje DNS

Për të arritur një shpejtësi të shpejtë rrufeja, ju duhet kohë të shpejta të pritjes dhe kohë të shpejtë të përgjigjes DNS. Sidoqoftë, disa ofrues të CDN kanë konfigurimin kompleks të DNS për shkak të praktikave të dyshimta dhe rrjeteve me rritje të shpejtë. Mund të ngadalësojë ndjeshëm kohët e reagimit të DNS. Gjithmonë sigurohuni që CDN mund t’i shërbejë përmbajtjes tuaj më shpejt sesa serveri juaj origjinal, ose i ashtuquajturi Origjina.

Shpejtësia e dorëzimit të skedarëve të vegjël dhe ngarkesa më e madhe

Disa ofrues janë më të mirë për të shërbyer skedarë të vegjël, ndërsa të tjerët janë më të mirë në shërbimin e ngarkesave më të mëdha. Ofruesit më të mirë të CDN janë të mirë në të dy. Përdor stendat e provave para se të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

Raporti i goditjes në cache / miss

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, hidhni një vështrim të ngushtë në raportin hit / miss. Nëse CDN juaj duhet të kthehet në origjinë për të marrë përmbajtjen shumë shpesh, nuk do të përfitoni nga përdorimi i një CDN. Sa më i madh raporti, aq më mirë. Disa nga ofruesit më të mirë të CDN e kanë atë mbi 95%.

Më i miri prej të mirëve

Nëse zgjedhja e CDN e duhur tingëllon tepër e ndërlikuar për ju, mos u shqetësoni, unë ua kam shpinën. Më poshtë do të gjeni më të mirët nga ofruesit më të mirë të CDN të klasifikuar në kategoritë e rasteve të përdorimit.

CDN më e mirë e lirë

CDN më e mirë dhe e lirë nuk shkon me një fjali. Nëse jeni duke punuar me një buxhet por ende dëshironi të përmirësoni shpejtësinë e ngarkimit të faqeve tuaja, dy ofruesit e mëposhtëm mund t’ju ndihmojnë ta bëni atë në një mënyrë me kosto të efektshme.

KeyCDN

KeyCDN është një nga kompanitë më të mira të buxhetit për CDN në treg. Një rrjet i ngurtë me PoP në të gjithë botën, pult, miqësor dhe karakteristika të përparuara do t’ju ndihmojnë ta vendosni këtë CDN për t’u përdorur pothuajse menjëherë. Karakteristikat kryesore përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Mbështetje IPv6 dhe HTTP / 2
 • Kompresimi GZip dhe përpunimi i imazhit
 • Monitorim në kohë reale

Lepur CDN

Operatori me qendër në Slloveni Bunny CDN ofron shërbime të përballueshme, të besueshme. Gjëja që kam dashur në lidhje me Bunny CDN është se ju nuk do të bëni ndonjë ndërprerje edhe kur zgjidhni një CDN të përballueshme. Do të merrni një çertifikatë falas SSL, një panel të bukur dhe mbështetje për mbi 50,000 zona tërheqjeje. Karakteristikat shkojnë si më poshtë.

Karakteristikat kryesore

 • Query API
 • Optimizimi i figurës
 • Minimifikimi CSS dhe JS
 • IP bllok dhe listë e zezë
 • Monitorim në kohë reale

CDN më e mirë për WordPress

Po drejtoni një faqe në internet WordPress? Ka disa nga ofruesit më të mirë të CDN me një fokus specifik te përdoruesit e WordPress. Ju nuk do të bëni një gabim nëse vendosni të shkoni me një Cloudflare ose CDN77 pasi të dy janë të thjeshtë për tu integruar në një WP.

CloudFlare

Cloudflare është një CDN e lehtë për t’u përdorur që integron në mënyrë perfekte me WordPress. Do të keni mundësi ta përdorni me faqen tuaj të internetit WordPress edhe nëse nuk keni bërë kurrë një integrim të ngjashëm më parë. Me një plugin të dedikuar për WordPress CDN, Cloudflare është padyshim një opsion CDN që vlen të merret në konsideratë. Karakteristikat themelore përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Vendosja e lehtë
 • Spastrim automatik i cache në azhurnimin e faqes në internet
 • Rrugë inteligjente e trafikut
 • Mbështetje statike dhe dinamike e ofrimit të përmbajtjes

CDN77

Ndërsa CDN77 vjen me një çmim të mirë me raportet e veçorive, është gjithashtu i përshtatshëm për përdoruesit e WordPress. CDN77 vjen me mbështetje të madhe për integrimin e WordPress. Ekziston një faqe e dedikuar për ndihmë në qendrën e ndihmës CDN77 që mund të përdorni për të vendosur CDN77 me faqen tuaj të internetit në WordPress brenda dy minutash. Këtu janë tiparet e dukshme:

Karakteristikat kryesore

 • Mbështetje për HTTP / 2
 • GZip dhe Brotli mbështesin
 • API
 • Menaxhimi i rregullave të cache

CDN më e mirë për imazhe

Optimizimi i një uebsajti të rëndë për imazhet për shpejtësinë është një thyerës i vërtetë i mendjes. Sirv dhe Optimole janë ofruesit që do t’ju ndihmojnë të shpërndani imazhe me cilësi të lartë për përdoruesit tuaj të fundit me shpejtësi rrufeje.

Sirv

Sirv CDN shkëlqen në dy departamente – lehtësinë e përdorimit dhe përmirësimin e shpejtësisë së ngarkimit të faqeve. Ekipi i Sirv ka punuar shumë në krijimin e një CDN të vërtetë të imazhit. Ajo vjen me optimizimin e imazhit në kohë reale në gjendje të përgatisë imazhet tuaja për ekranet e të gjitha madhësive. Karakteristikat përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Përpunimi, ndryshimi i madhësisë dhe optimizimi i figurës
 • Imazhe të përgjegjshme
 • 360 rrotull
 • Zmadhimi i figurës
 • Plugin WordPress

Optimole

Optimole është një tjetër CDN e imazhit me një algoritëm të përpunimit të imazhit në kohë reale. Zhvilluesit bënë një punë të shkëlqyeshme me ndërfaqen e përdoruesit, duke e bërë CDN të lehtë për t’u përdorur. Optimole bën që madhësia e figurës të shërbejë dhe të shërbejë plotësisht automatike. Për më tepër, ka mbi 200 lokacione të serverëve në rrjetin e Optimole. Karakteristikat përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Përpunimi, ndryshimi i madhësisë dhe optimizimi i figurës
 • Mbështetje për imazhet e retinës dhe WebP
 • Filigran me imazh opsional
 • Mbështetje WordPress (në përputhje me ndërtuesit e faqeve të njohura)

CDN më e mirë për transmetimin e videos

Loading optimizimi i shpejtësisë për faqet e internetit me transmetim video është një sfidë e vërtetë, veçanërisht për transmetimet live dhe në faqet me trafik të rëndë. Kur bëhet fjalë për rrjetin më të mirë të ofrimit të përmbajtjes për transmetimin e videos, nuk do të bëhet më mirë sesa me Akamai dhe Limelight.

Akamai

Me rrjetin e saj të madh të serverëve dhe në krye të infrastrukturës IT të linjës, Akamai CDN është në gjendje të mbështesë operacionin tuaj online të transmetimit të videove. Akamai ka prezantuar mbështetje për video IP, duke ofruar një përvojë edhe më të mirë për përdoruesit e fundit. Karakteristikat përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Transmetimi i videos dhe video sipas kërkesës (VoD CDN)
 • Menaxhimi automatik i transmetimit të videos CDN
 • Dorëzimi me video me shumë format HTTP
 • Mbrojtje nga kërcënime të ndryshme në internet

dritë e fortë

Limelight është një ofrues i shërbimit CDN me fokus në ofrimin e drejtpërdrejtë dhe të kërkesës me video. Networkshtë ndërtuar rrjeti masiv privat për të nxitur transkodimin automatik dhe transmuxing për të thjeshtuar dhe thjeshtuar transmetimin në kohë reale, video live dhe VoD. Karakteristikat përfshijnë:

Karakteristikat kryesore

 • Transmetimi në kohë reale (mbështetje për chat, statistika, video live nën sekondë)
 • Video live me bazë cloud
 • Mbështetje për të gjitha formatet kryesore të transmetimit OTT

FAQs

Farë është një CDN, dhe si funksionon ajo?

CDN nënkupton “rrjetin e ofrimit të përmbajtjes”. Rrjeti përbëhet nga serverë të shpërndarë nëpër kontinente. Roli i saj kryesor është shpërndarja e përmbajtjes në internet për përdoruesit fundorë. Pasi një përdorues dërgon një kërkesë, rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes e ruan atë dhe i shërben përdoruesit me përmbajtje nga serveri më i afërt.

Përmbajtja nuk përfshin vetëm video dhe imazhe, por edhe kodin HTML, JS dhe CSS. Qëllimi përfundimtar i një CDN është të zvogëlojë reagimin DNS dhe kohën e pritjes dhe të rrisë shpejtësinë e ngarkimit të faqeve në internet.

A ka nevojë për uebfaqen time për një CDN?

Jo të gjithë faqet e internetit kanë nevojë për një CDN. Ka disa shenja tregimesh që faqja e internetit tuaj do të ketë nevojë për një CDN. Shikoni nënshkrimin gjeografik të trafikut të faqes suaj të internetit. Nëse vizitorët tuaj të faqes në internet vijnë nga e gjithë bota, përdorimi i një CDN do të zvogëlojë ndjeshëm kohën e ngarkesës së faqeve në internet.

Nëse vëreni goditje të papritura në trafikun tuaj të internetit, është një shenjë tjetër që mund të përfitoni nga një CDN. Një CDN do të shërbejë në faqet e ruajtura të fshehura duke marrë një ngarkesë të madhe nga serveri i origjinës dhe parandalimin e përplasjeve të mundshme. Shtë gjithashtu një opsion i mirë nëse faqja juaj e internetit është një objektiv i bots dhe kriminelë në internet sepse vjen me disa shtresa sigurie për të mbrojtur përmbajtjen tuaj dhe serverin e origjinës.

Si të përdorni një CDN?

Për të përdorur një CDN, së pari duhet të zgjidhni një ofrues dhe të regjistroheni në faqen zyrtare të CDN. Atëherë duhet të shtoni uebfaqen për të cilën dëshironi të përdorni CDN. Pasi të keni mbaruar me të, do të duhet të konfirmoni dhe konfiguroni të dhënat tuaja DNS.

Ofruesit do t’ju ofrojnë servera të rinj të emrave. Pasi t’i keni, shkoni në regjistrimet DNS në cPanel dhe azhurnoni ato duke përdorur serverë të rinj të emrave. Nga kjo pikë e tutje, CDN do të mbajë kasetë në faqen tuaj të internetit dhe do t’i shërbejë përmbajtjes nga serverët në CDN. Mbani në mend se ky proces do të jetë i ndryshëm për secilin ofrues. Konsultohuni me dokumentacionin teknik dhe udhëzuesit për të përdorur si duhet një CDN në të cilën investoni.

Sa kushton një CDN?

Kostot e CDN mund të luftojnë. Ka pak shërbime falas CDN në treg, por ato shpesh kufizohen nga numri i kërkesave ose nga gjerësia e bandës ose nga të dyja. Ofruesit e CDN zakonisht kanë dy modele çmimesh. E para bazohet në planet e pajtimeve.

Modeli i dytë i çmimeve është “paguaj ndërsa shkon” që do të thotë se do të paguash për gjerësinë e bandës dhe numrin e kërkesave. Disa ofrues gjithashtu do t’ju paguajnë për humbje cache të tilla si Google Cloud CDN.

A është e sigurt të përdoret CDN?

Marrja e përmbajtjes tuaj të ruajtur në servera në të gjithë botën duket si një përpjekje e rrezikshme. Sidoqoftë, ofruesit më të mirë të CDN e mbajnë sigurinë tuaj të ngushtë. Serverët e tyre janë të kyçur pas disa shtresave të zgjidhjeve të sigurisë në internet të klasës së industrisë, siç është kriptimi. Përmbajtja juaj do të jetë e sigurt.

Për më tepër, shumë ofrues kanë mundësinë e mbrojtjes DDoS për të mbajtur sulmuesit në gji.

përfundim

Të gjithë 15 ofruesit më të mirë të CDN që kam listuar janë kompani të besueshme dhe të besueshme me një reputacion të gjatë në botën e CDN. Me siguri keni vërejtur se megjithëse ofrojnë të njëjtin shërbim CDN, ato janë akoma krejt ndryshe. Ata përdorin teknologji të ndryshme, ofrojnë UI unike të tabelës dhe vijnë me karakteristika të ndryshme. Nëse keni probleme të vendosni se cilin të përdorni, kthehuni te seksioni im “Më i miri nga më i miri”, ku mund të gjeni CDN-në më të mirë për skenarin tuaj të rasteve të përdorimit specifik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map