Isfarë është një VPN dhe si i gjeni shërbimet më të mira të VPN?

60% e përdoruesve të VPN janë të shqetësuar për privatësinë e tyre në internet

Qëndrimi i sigurt në internet dhe ruajtja e intimitetit janë shqetësimet kryesore për kompanitë dhe individët në këtë kohë të zgjerimit të shpejtë në internet. Zgjidhja në formën e një Rrjeti Virtual Privat ofron lehtësi të ndryshme – përfitimet e intimitetit janë vetëm disa prej tyre.

Mund të keni përdorur VPN, por nuk keni qenë të vetëdijshëm në kohën që e keni përdorur atë. Nëse keni punuar ndonjëherë në distancë duke u lidhur me një rrjet të korporatave, keni qenë duke operuar në ujërat e VPN.

Seconddo sekondë, 12 njerëz në internet bëhen viktima të krimit në internet, duke arritur më shumë se 1 milion viktima në të gjithë botën çdo ditë. Deri në vitin 2020, bota do të duhet të mbrojë në internet 50 herë më shumë të dhëna sesa sot

Nëse jeni të panjohur ose jeni thjesht të njohur me VPN, ky udhëzues është i përsosur për ju. Ne do t’ju sjellim në botën e VPN-ve duke shpjeguar se cilat janë, si funksionojnë dhe cilat përfitime ofrojnë. Do të sigurojmë gjithashtu një informacion të vlefshëm se si të zgjidhni një ofrues VPN i cili do t’i plotësojë nevojat tuaja, qoftë për qëllime individuale ose afariste. Le të fillojmë.

Farë është një VPN?

VPN_cod

Mënyra më e mirë për të vizualizuar një VPN është ta shikoni sikur të ishte një versioni i një rrjeti kompjuterik fizik. Dallimi vjen në mjetet e lidhjes.

Rrjetet kompjuterike fizike zakonisht janë të kufizuara në disa vendndodhje, të tilla si një shtëpi ose zyrë, dhe kompjuterët janë të ndërlidhur fizikisht. VPN është një lloj virtual i rrjetit, duke lejuar kompjuterë të ndryshëm, pa marrë parasysh se ku janë ata, të bashkohen në rrjet dhe ta përdorin atë për të hyrë në internet. Lidhja fizike mbetet akoma, por tani ajo përbëhet nga kabllot publike dhe private, ruterë dhe serverë. Dhe nuk ka kufij varg çfarëdo.

Pra, një VPN nuk është ndonjë pajisje e re që fillon të lejojë kompjuterët të veprojnë ashtu siç janë të ndërlidhur fizikisht, por është një metodë për të lidhur kompjuterët në një rrjet virtual. Kjo metodë është krijuar për të rritur sigurinë dhe për të përmirësuar privatësinë e përdoruesit përfundimtar, pa asnjë kufizim kur bëhet fjalë për qasjen në përmbajtje në internet.

Pra, si funksionon VPN?

Në një nivel global, më shumë se një e katërta e të anketuarve thonë se kanë përdorur një Rrjet Virtual Privat ose Server Proxy për të hyrë në internet

Për të hyrë në një VPN, do të duhet të merrni një shërbim falas ose të paguar VPN; do të flasim për ndryshimet midis dy më vonë. Pasi ta bëni një gjë të tillë, do të instaloni një klient VPN në kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare dhe këtu fillon gjithçka.

VPN_network

Me një klient VPN, do të keni mundësinë e përdorimit të një VPN të paracaktuar, të vendosur nga ofruesi. Ndërsa shfletoni internetin përmes VPN, kompjuteri juaj nuk komunikon duke përdorur adresën IP të caktuar për ju nga Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit (ISP). Në vend të kësaj, ajo përdor një të siguruar nga VPN.

Përveç maskimit të adresës tuaj fillestare të IP, një VPN siguron gjithashtu të gjitha të dhënat. Pra, si arrihet konfidencialiteti i të dhënave? VPN përdorin protokolle për të koduar të gjitha të dhënat e shkëmbyera midis kompjuterit tuaj dhe kompjuterit që përdorni si një lloj porte për të hyrë në internet. Këtu janë protokollet më të përdorura të kriptimit:

L2TP / IPsec – Protokolli Tunneling Layer 2 u krijua si një përpjekje bashkëpunuese nga anëtarët e forumit PPTP, Task Force për Inxhinierinë e Internetit (IETF) dhe Cisco. Ky protokoll quhet L2TP mbi IPsec sepse siguron sigurinë e IPsec gjatë tunelimit të L2TP. Ky protokoll përdoret nga VPN që funksionojnë në Windows 2000 OS.

IPsec – Mundësuar nga algoritme shumë të forta të kriptimit dhe autentifikim të gjerë, Protokolli i Sigurisë së Protokollit të Internetit ofron shtresa shtesë për sigurinë e të dhënave. IPsec kodon të dhënat përmes tunelit dhe transportit. Modaliteti i kodimit të transportit kodon ngarkesën, ose përmbajtjen thelbësore, të të dhënave, ndërsa mënyra e tunelit kodon si header dhe ngarkesën e të dhënave.

Për të përdorur këtë protokoll të kriptimit, të gjitha pajisjet e lidhura me rrjetin duhet të përdorin një çelës / certifikatë të përbashkët. Një aplikacion special i instaluar në një kompjuter përdorues merret me këtë kodim / deshifrim gjatë lidhjes me një VPN të largët. Ky protokoll i kriptimit ka mbështetje për kriptimin 56-bit dhe 168-bit.

PPTP / MPPE – Ndërsa PPTP është një protokoll i vjetëruar, shumë VPN akoma po e ekzekutojnë atë. Ajo u krijua përmes përpjekjeve të përbashkëta të ECI Telematics, US Robotics, 3COM, Microsoft dhe Ascend. Mbështet kriptimin 40-bit dhe 128-bit, duke përdorur MPPE – Kriptimin e pikave në pikë të Microsoft-it.

Përveç këtyre protokolleve të enkriptimit, protokolle të tjerë mund të përdoren nga një VPN, të tilla si Mosdëgjimi, AAA, Integriteti i të Dhënave, Konfidencialiteti i Fluksit të Rrugës., SOCKS5 dhe Anti Replay. Protokollet e përdorura nga një VPN përcaktojnë shërbimet që mund t’u ofrojnë përdoruesve. Ne do ta trajtojmë këtë në detaje më të mëtejshme në udhëzues.

Cilat janë përfitimet unike
të përdorimit të një VPN?

super_VPN

siguri. Siç u përmend më lart, siguria është një shqetësim kryesor për këdo që është në internet. Të dhënat në internet mund të përgjohen, vjedhen ose madje ndryshohen. Kjo mund të ketë pasoja serioze për përdoruesit, përfshirë kartat e kreditit të vjedhura dhe një rrjedhje të informacionit të ndjeshëm të korporatave. Komunikimi nga ju në botën e jashtme nuk mund të mbrohet plotësisht nga programet mbrojtëse të zjarrit dhe antivirus të instaluar në kompjuter.

Meqenëse komunikimi midis PC-së dhe një VPN vendoset përmes protokolleve që përshkruajmë, lidhja midis PC-së dhe burimeve të largëta është e sigurt. Nëse ndonjë prej ruterave komprometohet nga një haker, nuk do të jetë e mundur që ai të deshifrojë rrjedhën e të dhënave midis jush dhe kompjuterëve VPN.

intimitet. Mbajtja e identitetit tuaj të fshehur gjatë kohës në internet është gjithashtu shumë e rëndësishme. Pa një VPN, identiteti juaj lehtë mund të zbulohet nga agjensitë e marketingut ose nga kushdo që është mjaft kurioz dhe ka aftësi të mjaftueshme. Dhe kur flasim për identitetin, nënkuptojmë adresën IP, emrin, adresën dhe vendndodhjen. Ndërsa jeni në rrjetë, pajisja juaj komunikon me ruterat dhe serverët e uebit, duke lënë pas informacione për IP dhe ISP tuaj.

Tregjet kryesore për të hyrë në përmbajtje përmes VPN


Tajlandë 24%
Indonezia 22%
Kina 20%
Brazili 19%
Arabia Saudite 18%
Turqi 18%
India 18%
Meksikë 18%
Malajzia 17%
Emiratet e Bashkuara Arabe 16%
VS
Gjermani 6%
USA 5%
MB 5%
Australia 4%

Përdoruesit e internetit Thai dhe Indonezian kanë shumë të ngjarë të kenë qasje në përmbajtje përmes VPN-ve

Një VPN parandalon me sukses këtë zbulim të padëshiruar të informacionit privat. Ndërsa hyrni në përmbajtje në internet përmes një VPN, identiteti i ofruesit të VPN bëhet i juaji. Do të duket se jeni online në një lokacion tjetër nga tuaji, ndërsa informacioni juaj personal, përfshirë adresën IP, mbetet i fshehur.

Qasje e pakufizuar. Shumë kompani ofrojnë shërbimet e tyre në internet me kufizime specifike gjeografike. Për shembull, Netflix ende nuk është në dispozicion në shumë vende të botës. Ngjashëm me këtë, ka vende që ua ndalojnë qytetarëve të tyre qasje në disa faqe në internet dhe kompani që kufizojnë përdorimin e internetit të punonjësve të tyre. Një VPN i kapërcen lehtë këto pengesa.

Meqenëse ka shumë ofrues të VPN në shumë rajone gjeografike, përdoruesit mund të kalojnë me lehtësi çdo kufizim gjeografik të vendosur nga një kompani e huaj ose vendi i tyre..

Përvojë më e mirë në internet. Issuesështjet e lidhjes janë një problem shumë i zakonshëm në të gjithë globin, veçanërisht kur doni të përdorni diçka që është në anën tjetër të botës. Për shkak të rrugëve të dobëta në internet dhe bandës së kufizuar, përvoja juaj e përgjithshme në internet mund të jetë e dobët.

Kjo mund të zgjidhet nga një VPN. Kur përdorni një VPN, gjerësia e brezit tuaj ndërsa hyrni në vende të largëta do të jetë afërsisht i njëjtë me gjerësinë e brezit midis VPN dhe kompjuterit tuaj. Një zgjidhje VPN është shumë e dobishme për përdoruesit, ofruesit e ISP-së të cilëve zbatojnë kufijtë e brezit.

Frekuenca e përdorimit të VPN % e përdoruesve të internetit dhe përdoruesve të VPN që vendosin VPN në bazën vijuese

Do ditë ose gati çdo ditë
4-5 herë në javë
2-3 herë në javë
Një herë në javë
Një herë 2-3 herë në muaj
Njehere ne muaj
Më rrallë

P USRDORIME VPN

P USRDORIMET E INTERNETIT

Ka përfitime të tjera që mund të ndryshojnë nga një ofrues i VPN te tjetri. Disa ofrues të VPN ofrojnë lidhje më të mirë midis të gjitha pajisjeve në rrjetin e tyre, ndërsa të tjerët lejojnë përcjelljen e portit, gjë që i bën pajisjet e tjera në rrjetin tuaj të arritshëm përmes internetit.


Farë duhet të kërkoni në një shërbim të mirë VPN?

shërbimi më i mirë VPN është ai, shërbimet e të cilit plotësojnë plotësisht nevojat tuaja. Kjo është arsyeja pse ju duhet të identifikoni ato nevoja përpara se të zgjidhni një ofrues VPN. Kjo do të thuhet, ekziston një konsensus për ato që shërbimet e përgjithshme dhe përmban një ofrues i mirë i shërbimit VPN.

siguri. Meqenëse do të vendosni të gjitha informacionet në lidhje me shfletimin tuaj, së bashku me informacionin tuaj personal, në duart e dikujt tjetër, është me rëndësi të madhe të siguroheni që ofruesi i shërbimit VPN të sigurojë nyjet, faqen e internetit dhe infrastrukturën VPN..

Drejtuesi kryesor për përdorim VPN është qasja në përmbajtjen transmetuese. Për shembull, pothuajse 30% e të gjithë përdoruesve të VPN kanë hyrë në Netflix në një muaj të caktuar

Ofruesit e mirë të shërbimit VPN kanë auditime të rregullta të sigurisë, pajtueshmërinë PCI, firewalls të aplikacionit në internet, pajisje të dedikuara të serverëve dhe serverë të sigurt / të besueshëm.

program. Një ofrues i mirë i shërbimit VPN gjithashtu ka një softuer miqësor për përdoruesit. Kjo është thelbësore, sepse nuk dëshironi të rregulloni programet me mbështetjen e klientit sa herë që lidheni me një VPN. Softuer i mirë është i thjeshtë për tu vendosur dhe do t’ju marrë në internet në asnjë kohë. Prandaj sigurohuni që të shihni nëse ofruesi VPN ka programin e tij personal.

Vendndodhjet e serverëve VPN. Ofruesit e mirë të shërbimit VPN kanë serverë në më shumë se një vendndodhje gjeografike. Kjo ju lejon të keni qasje të pakufizuar në çdo përmbajtje, pavarësisht se ku është pritur. Prandaj sigurohuni që ofruesi VPN të ketë serverë të përhapur në të gjithë globin përpara se të blini shërbimet e tyre.

60% e të anketuarve thanë se qasja në distancë ishte një nga kriteret kryesore të konsideruara gjatë miratimit të një zgjidhjeje IP VPN

Mbani në mend se SHBA, Britania e Madhe, Australia, Kanada dhe Zelanda e Re, e quajti Pesë sy, kanë rënë dakord të shkëmbejnë informacione për të rritur sigurinë. Kjo do të thotë që një qeveri e secilit prej këtyre pesë vendeve mund të detyrojë një ofrues të VPN, përmes një urdhri gjyqësor, të zbulojë çdo informacion që ai mban. Kjo nuk vlen për ofruesit e VPN që janë me vend në çdo vend tjetër të botës.

Ndihma për klientët. Ky është gjithashtu një faktor shumë i rëndësishëm që dallon të mirën nga ofruesit VPN jo aq të mirë. Mbështetja e klientit duhet të jetë e arritshme 24/7, në mënyrë që t’i zgjidhni problemet tuaja pa marrë parasysh ndryshimin e zonës kohore. Të mirët do të kenë një tavolinë të ndihmës për vetë-shërbim dhe mbështetje për biseda live në dispozicion të përdoruesve të tyre.

Përdorimi i VPN për shfletim anonim Shfletimi anonim është një arsye kryesore për përdorimin e VPN, veçanërisht në Arabinë Saudite, Indi dhe Vietnam

Asnjë regjistrim i të dhënave. Shumica e njerëzve zgjedhin një zgjidhje VPN sepse shqetësohen për privatësinë dhe sigurinë. Nëse doni të qëndroni plotësisht të fshehur prapa VPN, duhet të lexoni kushtet e përdorimit dhe politikën e ofruesit të VPN në mënyrë që të siguroheni që ato të mos i logojnë të dhënat tuaja.

VPN_world

shpejtësi. Gjerësia e bandës mund të zbresë kur të hyni në rrjetë përmes VPN. Ju dëshironi të siguroheni që ofruesi VPN investon në serverë dhe programe të reja për të përmbushur nevojat e një fluksi të madh të përdoruesve të rinj. Ju mund të merrni një ide për këtë duke lexuar vlerësimet e përdoruesve të tyre. Me një ofrues të mirë VPN, duhet të përjetoni vetëm ndryshime shumë të vogla në shpejtësi.

Çmimeve. Adviceshtë këshillë e mirë e përgjithshme që gjithmonë të shkoni me një ofrues që ofron mundësi të shumta pagese dhe plane të ndryshme pajtimesh që mund të anulloni në çdo kohë që dëshironi pa u përballur me gjobitje.

Para se të bëni zgjedhjen tuaj, rishikoni me kujdes shërbimet dhe opsionet e çmimeve. Dhe kontrolloni përmes rishikimeve të klientit të tyre për t’u siguruar që ato ofrojnë të gjitha shërbimet e reklamuara.

Shërbime falas vs të paguara VPN

free_or_paid

Kur po mendoni të përdorni shërbime VPN, ju keni dy mundësi: shërbime VPN falas dhe të paguara. Ka shumë dallime midis tyre, përveç çmimit.


Të mirat e shërbimeve VPN falas:

 • ata janë të lirë

 • anonimati (nuk ka nevojë të jepni ndonjë informacion personal kur regjistroheni)

Kundër shërbimeve të VPN falas:

 • Niveli shumë i ulët i sigurisë (encryption 128-bit / protokoll PPTP)

 • Asnjë mbështetje ndaj klientit

 • Shpejtësi më e ulët për shkak të shumë përdoruesve

 • Në disa raste, koha e kufizuar në internet dhe të dhënat transferohen

 • Një bandë e reklamave të personalizuara personalisht (kjo do të thotë se ata logojnë të dhënat tuaja)

Ka mbi 400 ofrues të shërbimeve VPN në industri. 30 prej tyre janë pa pagesë

Pro për shërbimet e paguara VPN

 • Bandwidth pa tel

 • Siguria pro

 • Pa reklama

 • Qasja në mbështetjen e klientit

 • Aftësia për të zgjedhur midis opsioneve të ndryshme të brezit

Vetëm 2% e ofruesve të shërbimeve VPN ofrojnë Aplikacione të personalizuara

Kundër shërbimeve të paguara të VPN-së

 • Natyrisht, ju do të duhet të paguani për këtë shërbim

 • Ju mund të përfundoni duke paguar për tiparet që nuk do të përdorni

Si të zgjidhni midis opsioneve më të mira

10 ofruesit kryesorë të VPN kanë rrjetet e tyre. Shumë shërbime të tjera thjesht transferojnë punën për kompanitë e pritjes në internet. Drejtimi i rrjetit është një proces kompleks që kërkon shumë burime teknike

Për shkak të shqetësimeve në rritje për krimin në internet, mbikëqyrjen, rrjedhjet e të dhënave, etj., Numri i ofruesve të shërbimeve të VPN në dispozicion ka arritur kulmin në dy vitet e fundit. Por vetëm disa ofrues gjenden në listat kryesore të faqeve të internetit, renditja e të cilave ka autoritet.

19% e pajtimtarëve përdorin përrua VPN, pasi ndarja e disa materialeve ndërsa përdor një siguri të klientëve për torrente i nënshtrohet kërcënimeve përmes një porte të hapur të sistemit.

Ky është një kohë e mirë për t’ju kujtuar se zgjedhja juaj do të varet nga nevojat tuaja dhe karakteristikat e një ofruesi të shërbimit VPN, çmimi, plani i pajtimit, reputacioni dhe lehtësia e përdorimit. Pra, le të kalojmë disa nga opsionet kryesore që janë aktualisht të disponueshme në treg.

NordVPN. Një nga ofruesit e shërbimeve VPN i caktuar si “zgjedhja e redaktorit” në të dy listat kryesore, Nord VPN sigurisht tërheq vëmendjen. Ky ofrues është i vendosur në Panama, dhe politika e tij e rreptë e regjistrave, më shumë se 1200 servera në 61 vende, encryption me një shtresë të nivelit të lartë, aftësia për të qëndruar anonim edhe në ueb të errët, dhe të paguajnë përmes PayPal, Karta Krediti ose Bitcoin janë të gjitha gjurmët që e kanë bërë këtë ofrues VPN një të preferuar me kaq shumë njerëz.

Duke qenë udhëtarë të prirur, 11.5% e klientëve drejtojnë VPN për të udhëtuar. Kjo është kryesisht për të qëndruar të sigurt në internet dhe për të hyrë në rrjetet “shtëpi” ndërsa jeni jashtë vendit

Ai gjithashtu ka një shërbim të mbështetjes së bisedës live që është në dispozicion 24/7. Mund të vendoset në Mac, Windows, Linux, iOS dhe Android, dhe mbështet deri në gjashtë pajisje të lidhura njëherësh. Plani bazë i pajtimit kushton 6 dollarë në muaj. Ekspertët rekomandojnë këtë ofrues të shërbimit VPN nëse dëshironi të përdorni VPN për të parë Netflix amerikan.

IPVanish. Ky ofrues i shërbimit VPN ka mbi 700 qind servera të vendosur në 60 vende të botës. Ai mbështet pesë pajisje të lidhura në të njëjtën kohë dhe ka encryption shumë të lehta, e cila me të vërtetë plotëson shkarkimin e torrentit. Availableshtë në dispozicion në të gjitha sistemet e funksionimit. IPVanish gjithashtu mund të përdoret në Amazon Firestick dhe Android TV. Nëse angazhoheni për një plan vjetor, do të paguani 6.50 dollarë në muaj.

30% e të anketuarve kanë qenë në përdorim të VPN për Wi-Fi të sigurt se cili është një hap nga zgjatja e pikave të nxehta dhe ndryshimi i cilësimeve me qasje të lehtë, gjë që ndikon në rrjedhjet konfidenciale të të dhënave dhe vjedhjet e indentitetit.

Qasja në Internet VPN private. Ky VPN është shumë popullor sepse kriptimi i tij do t’i bëjë transferimet e të dhënave tuaja të padepërtueshme, megjithatë ju duhet të merreni vetëm me një ndërfaqe shumë të thjeshtë të përdoruesit.

Me vetëm një klik, VPN Private Access Internet do të sigurojë që identiteti juaj të mbetet i fshehur. Ky ofrues ka më shumë se 3,000 serverë të vendosur në 25 vende. Ata kanë një mundësi për të paguar në mënyrë anonime me karta të ndryshme të dhuratave të markave kryesore (Best Buy, Starbucks, Costco etj). Ata janë një korporatë me bazë në SH.B.A., kështu që mbani në mend se ata marrin pjesë në traktatin Pesë Sytë. Tarifat variojnë nga 6,95 dollarë në muaj në 3,33 dollarë në muaj, në varësi të kontratës që ju zgjidhni.

13,5% e përdoruesve përdorin VPN për lojëra, sepse kjo bën të mundur zhbllokimin e lojërave të kufizuara me gjeo-kufizime si dhe versionet beta ose produktet e argëtuara të kufizuara nga mosha

Ka shumë ofrues të tjerë të shërbimit VPN, të cilat gjithashtu mund t’i kontrolloni, Buffered, ZenMate, TorGuard, Express VPN, Surfshark dhe shume te tjere. Vetëm sigurohuni që të merrni sa më shumë informacion në lidhje me zgjedhjet tuaja kryesore në mënyrë që të merrni një vendim të informuar. Një këshillë e fundit, provat falas të ofruara nga ofruesit e shërbimeve të paguara VPN përfshijnë vetëm karakteristika themelore, kështu që mos e mbështesni mendimin tuaj vetëm në përvojën që merrni nga gjykimi falas.

përfundim

Kjo është në thelb gjithçka që duhet të dini rreth shërbimeve VPN. Keni parë që një VPN jo vetëm që ofron një përvojë më të mirë në internet, por adreson gjithashtu shqetësimet e sigurisë dhe të privatësisë. Për më tepër, ju do të keni mundësi të përdorni çdo përmbajtje në internet duke anashkaluar kufizimet gjeografike. Shpresojmë që informacionet që keni gjetur në këtë udhëzues do ta bëjnë më të lehtë për ju të vendosni nëse doni të shkoni me një ofrues të shërbimit VPN dhe si të zgjidhni më të mirën për nevojat tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map